|

Van Oud naar Nieuw: Een Gids voor het Vernieuwen van Hang- en Sluitwerk en Deuraccessoires

Het opknappen van oud hang- en sluitwerk en het toevoegen van karaktervolle accessoires zoals deurkloppers, trekbellen en brievenbussen kan een huis echt een unieke uitstraling geven. Het toevoegen van deze ambachtelijke accenten kan niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook de geschiedenis en charme van een huis benadrukken.

Wat voor soort artikelen en tips ben je van plan om op deze pagina te plaatsen? Wellicht het restauratieproces, stijlkeuzes, tips voor het matchen van accessoires

Optimaal een deurklink monteren
Voor het monteren van de deurklinken meet je eerst de dikte van je deur op .Onze deurklinken worden standaard geleverd met een slotstift van 70 mm voor deuren tot 45 mm dikte. Om de deurklink te monteren heb je nodig:

Platte schroevendraaier (let op dat deze precies past in de schroefjes)
Elektrische schroefmachine (voor het boren)
Aftekenpotlood
(Hout)boortje 2 mm

Dit zit er in de verpakking:
2 x deurklink
1 x slotstift
2 x rozet
2 x inbusje
2 x spietje
1 x inbusleutel

Schroeven (het aantal is afhankelijk van de soort rozetten. Ovale rozetten: 4x, ronde rozetten 6x, vierkante rozetten 8x.) 

Deze deurklink heeft een jaren 30 design dat iedereen gelijk herkent, het ton model.

Wij hebben hem afgewerkt met een zwarte poedercoating. Voor al ons mat zwarte deurbeslag gebruiken wij een dikke laag krasvaste poedercoating.

Deze laag is slijtvaster en sterker dan lak, wat de deurklink duurzamer maakt. De handvaten zijn van bakeliet met een lichte houtnerfstructuur.

Bakeliet is een materiaal dat veel werd gebruikt in de jaren 30 en nauwelijks gevoelig is voor krassen.

Wij hebben gekozen voor duurzame oplossingen, kwaliteit en een mooie retro uitstraling. In de handmatige afwerking komt de echte jaren 30 uitstraling helemaal terug.

Dit deurbeslag  in jaren 30 stijl is weer helemaal in trek.

De deurklink is uitgevoerd met een extra dikke laag nikkel. Als de laag te dun is, dan zie je het onderliggende messing door de nikkel heen.

Vaak door slijtage en soms zelfs gelijk al. De handvaten van onze deurklinken zijn van bakeliet met lichte houtnerf structuur. Dit is een klassiek materiaal dat veel gebruikt werd in de jaren 30.

Losschietende deurklink:Niets zo frustrerend als een deurklink die steeds losschiet

Een deurklink die loskomt van de deur is een veelvoorkomend probleem. In bijna alle gevallen is dit vrij simpel op te lossen met een paar kleine aanpassingen.

Een slotstift is de vierkante staaf die beide deurklinken verbind en het mogelijk maakt dat het slot in de deur wordt bediend. Deze slotstift heeft twee zijden met een uitsparing en twee zijden die glad zijn.

Elke deurklink heeft inbusjes die je vast draait om de klink vast te zetten. Wanneer de klink loskomt, is dat vaak omdat het inbusje op de gladde kant is vast gezet. Dat is is niet goed. Het inbusje moet in het midden van de uitsparing vallen zodat hij ook de slotstift een beetje open drukt. Hierdoor zit alles goed vast.

Deurklink Ton Basic met schild is uitgevoerd in nikkel en naderhand gepolijst. waardoor hij een glimmend uiterlijk krijgt. Door de combinatie met een ebbenhouten greep.

Heeft deze deurklink een bijzondere uitstraling. Deze deurklink op rechthoekig blind schild wordt per paar geleverd en het schild is voorzien van schroefgaten.

Het voordeel van deurklinken op schild is dat ze vaak de gaten afdekken die voorheen in de deur zaten. Dit deurbeslag is van het merk Intersteel.

Bij de deurklinken geleverd

Bestel je deze deurklink, dan ontvang je van ons een pakketje met:

2 deurklinken

2 schilden

Een slotstift

inbusboutjes 2x

Een inbussleutel

Bevestigingsmateriaal voor de montage

Deurklink Ton palissander met vierkant rozet nikkel

Deurklink Ton is het populairste model deurklink. Deze deurklink is uitgevoerd in nikkel en naderhand gepolijst, waardoor hij een glanzend uiterlijk krijgt.

Door de combinatie met palissander hout, heeft deze klink een bijzondere uitstraling. Deze deurklink wordt per paar geleverd en is inclusief vierkant rozet met schroefgaten. Dit deurbeslag is van het merk Intersteel.

Wat krijg je bij de deurklinken geleverd

Bestel je dit product, dan ontvang je van ons een pakketje met: set deurklinken en bevestigingsmateriaal voor de montage.

Toilet

Dit WC slot is uitgevoerd in nikkel en naderhand geborsteld, waardoor het een matte uitstraling krijgt. Daarnaast is dit fraaie deurbeslag voorzien van emaille plaatje met de tekst vrij/bezet.

Dit WC slot met bocht is geschikt voor naar buitendraaiende toilet-/badkamerdeuren en is zowel links als rechts op de deur te plaatsen. Ook is dit WC slot voorzien van schroefgaten en wordt geleverd als set inclusief bevestigingsmateriaal voor montage.

Tip! Een WC slot wordt veelal boven de deurklink geplaatst. Bovendien volstaat voor een WC slot een loopslot en heb je geen speciaal toilet-/badkamerslot nodig.

Dit retro WC slot  met vrij/bezet plaat is een echte klassieker.

Met dit stijlvolle jaren 30 design zie je onmiddellijk dat het om een WC deur gaat.

Wij hebben ons glanzend nikkel deurbeslag standaard afgewerkt met een dikke laag nikkel met een intens diepe glans.

Je ziet direct dat het om een WC deur gaat als je het vrij/bezet plaatje van dit WC slot ziet. Dit bijzondere jaren 30 design is uitgevoerd in mat-zwart. Hierdoor wordt dit deurbeslag op licht gekleurde deuren een echte eye-catcher.

Ons mat-zwarte deurbeslag is standaard uitgevoerd met een dikke poedercoating. Een keiharde slijtvaste laag. De handmatige afwerking geeft ons deurbeslag die echte jaren 30 uitstraling.

Dit WC slot is uitgevoerd in messing en naderhand gepolijst, waardoor het een glanzende uitstraling krijgt. Daarnaast is dit deurbeslag voorzien van emaille plaatje met de tekst vrij / bezet.

Dit WC slot vlak is geschikt voor naar binnendraaiende toilet-/badkamerdeuren en is zowel links als rechts op de deur te plaatsen. ook is dit WC slot voorzien van schroefgaten en wordt geleverd inclusief sluithaak en sluitplaat, zodat je zelf de keuze kunt maken of je de sluiting op of in het kozijn wilt monteren.

Tot slot bevat deze set bevestigingsmateriaal voor montage.

Tip! Een WC slot wordt veelal boven de deurklink geplaatst. Bovendien volstaat voor een WC slot een loopslot en heb je geen speciaal toilet-/badkamerslot nodig.

Dit WC Slot is uitgevoerd in nikkel en naderhand gepolijst, waardoor het een glanzende uitstraling krijgt. Daarnaast is deze toiletsluiting voorzien van emaille plaatje met de tekst vrij / bezet. Dit WC slot vlak is geschikt voor naar binnendraaiende toilet-/badkamerdeuren en is zowel links als rechts op de deur te plaatsen.

ook is dit WC slot voorzien van schroefgaten en wordt geleverd inclusief sluithaak en sluitplaat, zodat je zelf de keuze kunt maken of je de sluiting op of in het kozijn wilt monteren. Tot slot bevat deze set bevestigingsmateriaal voor montage.

Dit WC slot met hendel is uitgevoerd in zwart gecoat messing en voorzien van emaille vrij-bezet

plaatje. Dit wc slot, van het merk Intersteel, met hendel met bocht is geschikt voor naar buitendraaiende WC deuren en is zowel links als rechts op de deur te plaatsen. Het WC slot is voorzien van schroefgaten en wordt per stuk geleverd inclusief bevestigingsmateriaal voor montage.

KLASSIEKE TREKBELLEN

Klassieke trekbel uitgevoerd in mat zwart. Deze jaren 30 trekbel is een echte traditionele

deurbel. Bij oudere huizen wordt de klassieke trekbel nog steeds gebruikt naast een moderne elektrische deurbel. Niet omdat het zo praktisch is, maar vooral omdat het er erg mooi uitziet. Deze trekbel is uitgevoerd in mat zwart.

De trekbel bestaat uit zes onderdelen; veerhouder, belveer, bel, twee tuimelaars en een trekstang met knop en rozet. Naast dat een trekbel uw voordeur een klassiek uiterlijk geeft, is het grote voordeel ook dat het geen elektriciteit kost.

Deze retro trekbel uit de jaren 30 in mat geborsteld nikkel is een echte klassieke deurbel. Bij veel oude huizen wordt de trekbel nog steeds gebruikt naast de moderne bel.

Niet omdat het zo handig is, maar omdat ze er heel erg mooi uitzien. De trekbel bestaat uit zes onderdelen; veerhouder, belveer, bel, twee tuimelaars en een trekstang met knop en rozet. Naast dat een trekbel je voordeur een klassiek uiterlijk geeft, is het grote voordeel ook nog eens dat het geen elektriciteit kost. 

Hoe nostalgisch is deze trekbel uitgevoerd in glanzend nikkel. Met een diepe glans valt dit mooie voorwerp echt op. Een jaren 30 huis met een trekbel geeft direct een authentiek gevoel. Bij veel oude huizen wordt de trekbel nog steeds gebruikt naast de moderne bel. Niet omdat het zo handig is, maar omdat ze er heel erg mooi uitzien.

Brievenbussen voor in de voortuin of in de voordeur.

Maak je keuze uit ons assortiment brievenbussen. Een mooie brievenbus maakt het verschil in de uitstraling van jouw woning of pand. Bij een brievenbus kopen gaat het erom dat deze past bij de deurklink of deurknop.

Door deze in dezelfde stijl te kopen ontstaat er eenheid. Logisch dus dat je bij De Oude Deurklink bij een brievenbus bestellen keuze hebt uit rvs, zwart, glanzend of getrommeld messing, nikkel en chroom. Voor iedere deur en voor ieder pand hebben wij een mooie, passende brievenbus voor in de deur.

Het voorkomen van tocht kan eenvoudig met deze RVS ovale tochtwering in een mat zwarte

uitvoering. Montage aan de binnenzijde van een deur kan eenvoudig met het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Als je dit product bestelt, dan krijg je van ons een mooi pakketje met een tochtwering en bevestigingsmateriaal voor de montage.

Deze rechthoekige tochtwering in messing is naderhand gepolijst, waardoor deze een

glanzende uitstraling heeft. De tochtklep wordt aan de binnenzijde van de deur geplaatst, precies tegenover de brievenbus. De montage wordt gedaan aan de binnenzijde van een deur en kan eenvoudig met het meegeleverde bevestigingsmateriaal.

Bestel je dit product, dan ontvang je van ons een pakketje met: Tochtwering inclusief bevestigingsmateriaal.

Deze rechthoekige brievenbus in messing is naderhand getrommeld, waardoor deze een

doffe en donkere uitstraling heeft. Deze naar buiten draaiende brievenbus is voorzien van een regenrand en is bedoeld voor horizontale plaatsing.

Deze ovale brievenbus in RVS is naderhand geborsteld, waardoor deze een matte uitstraling

krijgt. Deze naar binnen draaiende brievenbus is bedoeld voor horizontale of verticale plaatsing.
 

Als je dit product bestelt, dan krijg je van ons een pakketje met een brievenbus en bevestigingsmateriaal voor de montage.

zwarte brievenbus

Deze zwarte brievenbus is geschikt voor het ontvangen van post. De brievenbus is gemaakt van staal met daarover een coating. U kunt deze brievenbus aan een muur of paal bevestigen. Hij is voorzien van een cilinderslot. De afmeting van deze brievenbus is: 34x39x12cm.

Deze brievenbus van rvs is geschikt voor het ontvangen van post. U kunt deze brievenbus aan een muur of paal bevestigen. Hij is voorzien van een cilinderslot. De afmeting van deze brievenbus is: 34x39x12cm.

DEURKLOPPERS:

Hoewel de deurklopper ingehaald is door de deurbel, wordt het toch nog vaak toegepast op klassieke en landelijke woningen en nieuwe woningen.

Mooie zwarte deurklopper met strakke vormgeving. Hij is sterk en maakt elke voordeur af. Alles klopt aan deze deurklopper. Hij heeft een hoogte van 107 mm en is voorzien van schroefgaten.

Bestel je dit product, dan ontvang je van ons een pakketje met: een deurklopper en bevestigingsmateriaal voor de montage.

Met deze robuuste chromen deurklopper met nostalgisch geluid, kun je horen wanneer er iemand voor jouw deur staat. Hoewel de deurklopper ingehaald is door de deurbel, wordt het toch nog vaak toegepast op klassieke en landelijke woningen. Deze deurklopper heeft een hoogte van 107 mm en is voorzien van schroefgaten.

Bestel je dit product, dan ontvang je van ons een pakketje met: deurklopper en bevestigingsmateriaal voor de montage.

Met deze robuuste messing deurklopper geef je een mooie klassieke uitstraling aan je voordeur. Je ziet hem dan ook vaak terug bij klassieke en landelijke woningen. De deurklopper heeft een hoogte van 107 mm en is voorzien van schroefgaten.

Bestel je dit product, dan ontvang je van ons een pakketje met daarin een: deurklopper inclusief bevestigingsmateriaal.

Vergelijkbare berichten