Stroomuitval Nederland, benodigdheden als dit wel gebeurd. Zorg voor je eigen veiligheid

Stroomuitval

Langdurige stroomuitval kan inderdaad voorkomen omdat het netwerk is overbelast of dergelijk, en het is verstandig om voorbereid te zijn op dergelijke situaties. Een van de mogelijke oplossingen is het gebruik van oplaadbare batterijen in combinatie met zonnepanelen. Hier zijn enkele suggesties die je kunnen helpen bij het omgaan met stroomuitval:

Zonnepanelen en oplaadbare batterijen: Investeren in zonnepanelen kan je helpen om zelf elektriciteit op te wekken. In combinatie met oplaadbare batterijen kun je de energie opslaan en gebruiken tijdens stroomuitval. Zorg ervoor dat je de juiste capaciteit en aansluitingen hebt om de gewenste apparaten van stroom te voorzien.

Noodvoedingssystemen: Overweeg het installeren van een noodvoedingssysteem, zoals een ononderbroken stroomvoorziening (UPS). Een UPS levert stroom gedurende een beperkte tijd, afhankelijk van de capaciteit en belasting. Dit geeft je de mogelijkheid om belangrijke apparaten, zoals koelkasten, medische apparatuur of communicatiemiddelen, van stroom te voorzien tijdens een stroomstoring.

Generatoren: Een andere optie is het gebruik van een generator. Deze apparaten worden aangedreven door brandstof, zoals benzine of diesel, en kunnen elektriciteit opwekken. Zorg ervoor dat je de juiste brandstofvoorraad hebt en de generator veilig en volgens de voorschriften gebruikt.

Voorbereiding: Naast het hebben van de juiste apparatuur is het belangrijk om voorbereid te zijn op stroomuitval. Zorg ervoor dat je voldoende batterijen hebt voor zaklampen en draagbare radio’s. Houd ook een voorraad niet-bederfelijke voedingsmiddelen en drinkwater bij de hand. Het is ook verstandig om te weten hoe je de hoofdstroom kunt afsluiten en weer kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Alternatieve energiebronnen: Denk na over andere vormen van energievoorziening, zoals zonne-energie voor verlichting, draagbare gasbranders voor koken of het gebruik van een houtkachel voor verwarming.

Langdurige stroomuitval kan ook in Nederland en we zijn niet voorbereid of dit 1 uur of dagen duurt en wij kunnen je middels deze blog diverse oplossingen bieden voor het geval echt gaat gebeuren.

Bij een stroomstoring moet je niet 112 bellen, maar je kan wel bellen naar het nationale stroomstoringsnummer: 0800-9009.

Advies is om de stekkers uit de stopcontacten te halen, want als er weer stroom op het netwerk komt dat je geen overbelasting op je apparaten krijg.

Stroomstoringen in Nederland zijn we niet immuun, blijkt uit onderzoek van de NOS. De gevolgen van een grote stroomstoring zijn enorm. We zijn namelijk steeds afhankelijker van elektriciteit en als dit langdurig wegvalt, komen we als land in de problemen en wees dit voor.

Zorg dat je altijd minimaal een powerbank opgeladen in huis heb, voor b.v. mobiel en of radio te laden.

Zorg voor noodpakket: o.a. ruim voldoende water in huis heb ongeveer 2,5 liter per persoon en voedsel wat houdbaar is en zonder koken gegeten kan worden.

De zaklamp en powerbank mag niet ontbreken

Uitgebreide Capaciteit – Met 30.000 mAh aan capaciteit hoef je de powerbank niet dagelijks op te laden en kun je alle apparaten meerdere keren laden. Zo zit je nooit meer met een leeg toestel!

Groene Energie van de Zon – Door gebruik te maken van een ingebouwde zonnecel raakt de powerbank minder snel leeg en kunt u gebruik maken van de kracht van de zon. Zo ben je opgeladen en duurzaam met zonneenergie! (Let op, de powerbank heeft een klein zonnepaneel en heeft een enorme capaciteit 30.000 mAh, opladen via de zon biedt alleen ter ondersteuning. Het opladen via de zon kan langer duren dan u verwacht)

Meerdere Apparaten Tegelijk – Met draadloos- en snellaadfunctie kun je tot wel 3 apparaten tegelijk opladen. Voorzien van 2x USB (1 Quick Charge 3.0 USB en 1x normaal) en draadloos oplaadfunctie aan de achterzijde. De powerbank is op te laden met USB-C of Micro USB.

Slimme Zaklamp, met SOS-stand

Slimme Zaklamp – Ook heb je altijd een handige zaklamp bij de hand, met SOS-stand voor noodgevallen en tot wel 25 branduren bij een volle batterij. Erg handig bij een boswandeling of tijdens het kamperen.

EHBO koffer
Verbandkoffer gevuld met professionele verbandmaterialen nodig

Verbandkoffer gevuld met professionele verbandmaterialen nodig?.
HEKA is onderdeel van “Van Heek Medical”

De steriele verbandmaterialen in deze verbandkoffer zijn zelfs +/- 4 / 4,5 jaar houdbaar. Dit in tegenstelling tot andere merken verbandkoffers waarbij de houdbaarheid van deze steriele producten slechts 2 jaar is

Van Heek Medical levert haar verbandmaterialen aan professionele gebruikers zoals ziekenhuizen, ambulancevervoerders, verzorgingshuizen, huisartspraktijken, apotheken, etc. Met deze verbandkoffer bent u verzekerd dat u in staat bent de juiste eerste hulp, met de juiste materialen, te verlenen.

Dan kunt u het beste deze verbandkoffer kopen welke gevuld is met Top A-kwaliteit verbandmateriaal! van de Nederlandse fabrikant Van Heek Medical.

Kaarsen

Wees voorbereid en zorg dat u altijd kaarsen in huis zijn.

Radio
Radio op zonne-energie

Deze multifunctionele oplaadbare noodweerwaarschuwingsradio met zonnepaneel en handgenerator is ontworpen om waar u ook bent in verbinding met anderen te houden.

Voldoende medicijnen

Zorg dat je medicijnen altijd op voorraad zijn. Een medicijndoosje voor de hele week, met 7 dagen en 4 vakken per dag.

Dekens voor u warm te houden
Een lekker groot formaat waar je heerlijk onder kunt zitten of liggen

Het plaid van Unique Living is heerlijk om onder te kruipen tijdens een avond op de bank of op een frisse zomeravond buiten. Het plaid is warm en knus en staat prachtig in alle woonstijlen. Het doorgestikt honingraatpatroon geeft de deken een casual look. Heb jij al zin in zo’n avond? Dan is dit plaid perfect geschikt voor jou.

De belangrijkste informatie op een rijtje:
– Materiaal waardoor je heerlijk op de bank wilt zitten
– Kleurvast waardoor je het diverse keren kan wassen
– Een lekker groot formaat waar je heerlijk onder kunt zitten of liggen

Tool Meister PB20 + SP20 – Solar Panel Powerbank 20000mAh – Draagbaar & Opvouwbaar Zonnepaneel Set met Accu – Zonnepanelen Compleet Pakket – Noodpakket – Fast Charger voor Iphone/Samsung – Zonneenergie- 10W – Waterdicht

Ben jij het liefst de hele dag in de natuur, met niks meer dan een rugtas en een camera?

Of ben jij de avonturier die met een backpack de hele wereld rondreist?

Dan is een volle telefoon geen overbodige luxe.

Het is belangrijk dat je toch in contact kan komen met de bewoonde wereld. Stel dat er iets gebeurd waardoor je hulp nodig hebt… Stel dat je verdwaald raakt in the middle of nowhere…

Daarnaast mag je camera natuurlijk niet leegraken en wil je jouw sportprestaties bij kunnen houden op je gloednieuwe sporthorloge…

Hoe blijf je connected op een duurzame manier?

Dit doe je met de Solar Powerbank van Toolmeister!

Zonnepaneel met accu voor kleine apparaten op aan te sluiten
Compact: draagbaar, klein formaat.


-Duurzaam: een oplaadbare accu en zonnepanelen van hoge kwaliteit, met een levensduur van meer dan 10000 uur.
Voor nood, buitenactiviteiten. door zonne-energie of door wisselstroom op te laden
-Meerdere uitgangen: 6 watt 6V zonnepaneel, 9AH 3.7V batterij, 2 USB 5V DC-uitgang voor uw tablet, iPhone, iPad, laptops, ventilatoren en tv, of lichten. 4 poorten 3,7 V-uitgang naar LED-lampje.
-Solar Generator Portable Kit: een oplaadbare accu zonne-energiesysteem met zonnepanelen, opslag zonne-generator stroom naar accu en voeding naar LED-licht en mobiele telefoon..

Zonnepaneel met accu voor grotere apparaten op aan te sluiten
Met deze opvouwbare zonnepaneel set

Wek jouw eigen energie op overal waar je bent! Met deze opvouwbare zonnepaneel set ben jij altijd en overal van stroom voorzien. De set bestaat uit een 120W opvouwbare zonnepaneel, een oplaadbare generator, en de benodigde aansluitkabels.

Je bent met deze set dus in één keer klaar om aan de slag te gaan. De generator is niet alleen op te laden met het zonnepaneel, maar ook via netstroom. Zo kun jij op pad met een volledige energielading – en laadt jij de generator weer op met het zonnepaneel wanneer nodig!

Generator heb je altijd extra stroomvoorziening 

Verwarming gaskacheltje
Deze draagbare gaskachel

Deze draagbare gaskachel ( zonder gasflesje) is zeer compact en eenvoudig in gebruik . Ideaal voor in de tuin op terras, onder een partytent, tijdens outdoor activiteiten zoals kamperen, jagen, vissen, vogel- en wildspotters. Geeft een heerlijke warmte wanneer het buiten kouder wordt. Eenvoudig mee te nemen of te verplaatsen met de handgreep en de warmtestraler is 45 graden verstelbaar.

Belangrijk : Niet gebruiken in afgesloten ruimtes of tenten, tenzij deze gedeeltelijk (minimaal ¼ gedeelte ) open en/of heel goed geventileerd worden. Zorg voor voldoende gasflesjes

Gasflesjes

Gasfles butaan gas bussen voor kooktoestel, 10 stuks. Deze gasflessen bevatten 227 gram butaan gas.

Mobiele petroleum kachel voor binnen

Zibro RS-2222 – Mobiele petroleum kachel – Enkelbrander geschikt voor 80 m3 – Warmte kachel – Kouskachel binnen

Zibro RC-2222 | petroleum kachel woonkamer | petroleumkachel zonder geur | verwarming kachel binnen | warmte kachel woonkamer | kouskachel binnen

petroleum kachel en brandt op schone petroleum

De Zibro RC-2222
De Zibro RC-2222 is een petroleum kachel en brandt op schone petroleum. Van hoogwaardig Japanse kwaliteit, deze petroleum kachel zal uw woonkamer verwarmen tot uw gewenste aangename temperatuur in een handomdraai. Zorg er wel voor dat de ruimte goed geventileerd is. Door de beveiliging in de petroleumkachel stopt de kachel direct met branden na het omvallen. Hierdoor kunt u de Zibra RC-2222 veilig gebruiken als petroleum kachel voor in bijvoorbeeld de schuur, hobbyruimte of goed geventileerde woonkamer.

Tankinhoud & verbruik
Door een maximale brand tijd van 17,5 uur per tank neemt u met deze petroleum kachel een betrouwbare verwarmingsbron in huis. De single burner kan een ruimte tot 80 m3 verwarmen. Met een brandstofverbruik van ltr/h 0,229 krijgt de kachel een energie-efficiëntieklasse “A”.

Europese veiligheidscertificaten

Europese veiligheidscertificaten
Deze petroleum kachel voldoet aan de Europese keuringsinstituten als de TÜV, KEMA, TNO, KIWA en veiligheidscertificaten zoals CE en NF.

Bediening

Een automatische ontsteking zorgt voor een makkelijke bediening van de petroleum kachel. Geen stekker nodig, geen externe warmtebron, maar juist een all-in-one kouskachel op brandstof. Bij ontsteking en het uitmaken van de petroleum kachel kan er een lichte geur vrijkomen. Natuurlijk is de geur afhankelijk van welke petroleum brandstof u gebruikt. Bij schone brandstof zal deze kouskachel nagenoeg reukloos en aangenaam werken.

Vergelijkbare berichten