Wapenkluis: berg veilig uw wapens op en diverse benodigheden

Eisen wapenwet en certificering

Wat is schietsport?

De schietsport wordt al beoefend sinds het bestaan van wapens. Het was zelfs één van de negen eerste sporten op de Olympische Spelen van 1896! De schietsport is geschikt voor iedereen en zelfs voor elke leeftijd. Om deel te nemen aan schietsport moet je eerst lid worden van een schietsportvereniging. Bij deze verenigingen en schietbanen gelden zeer strenge veiligheidsregels om de sport veilig te kunnen beoefenen. (o.a. bewijs van goed gedrag opvragen bij politie) Het is een zeer variërende sport waarbij je uit diverse onderdelen kan kiezen. De variaties gaan van moderne schietwapens tot voorladers uit de vorige eeuw en noemen dit met zwart kruit schieten..

Voor de verschillende vuurwapens en luchtbuksen zijn diverse disciplines opgesteld. Binnen de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) zijn de volgende wapengroepen opgesteld:

 • Luchtgeweer
 • Klein Kaliber Geweer
 • Groot Kaliber Geweer
 • Pistool
 • Kleiduiven
 • Historische Wapens
 • Target Sprint

Er zijn heel wat redenen waarom naar een schietbaan gaan als therapie precies kan zijn wat je nodig hebt om te ontstressen. En dit is het ideale moment om het te verkennen als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Je moet je focussen en concentreren op het regelmatig raken van het doel en binnen bepaalde nauwkeurigheidsmarges om zo je talenten te verbeteren. Je bouwt lichamelijke discipline op
In het tijdperk waar men soms liever lui dan moe is, kan deze sport helpen bij de ontwikkeling van talrijke lichamelijk lonende en heilzame disciplines.

Aan het verkrijgen van een vergunning voor een eigen wapen, een zogeheten Verlof tot het Voorhanden hebben van Wapens en Munitie (Verlof) zijn door de overheid strenge eisen gesteld. Men dient minimaal 1 jaar als definitief lid te zijn ingeschreven bij een KNSA-schietvereniging.

Eisen wapenwet en certificering

De wapenkluizen voldoen allen aan de eisen van de wapenwet. De Nederlandse overheid heeft strenge eisen opgesteld op het gebied van wapens en wapenkluizen. De gevolgen zijn namelijk helaas niet te overzien wanneer een wapen misbruikt of gestolen wordt. Daarom moet een wapenkluis voldoen aan de eisen van de wapenwet. Daarnaast moet een wapenkluis aan de muur of vloer verankerd worden. De kluis mag namelijk onder geen beding door een kwaadwillende meegenomen worden. Tot slot mag de kluis alleen voor de vergunninghouder toegankelijk zijn. Al onze wapenkluizen zijn standaard voorbereid voor verankering en worden geleverd inclusief 2 ankers.

Diverse wapenkluizen

Bent u in het bezit van een vuurwapen? Dan bent u volgens de wapenwet verplicht om een goedgekeurde wapenkluis te installeren om ongelukken en misbruik te voorkomen. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment. Kies de juiste wapenkluis

De KNSA telt 657 schietsportverenigingen, stichtingen, schutterijen en gilden waarbij 37.916 sportschutters zijn aangesloten (KNSA, peildatum januari 2019, zie tabel 2.2). Totaal 657 37.916 Bron: KNSA, peildatum januari 2019. De meeste sportschutters zijn geruime tijd lid van een schietsportvereniging.

Gemiddeld kost de schietsport aan contributie ongeveer 150 euro en je moet ook lid worden van het overkoepelorgaan KNSA en daar zijn ook kosten aan verbonden.

Het 1e anderhalf jaar mag je geen wapens hebben, maar wel gebruik maken van verenigingswapens en daarna als je goed gekeurd bent mag je een wapen uitkiezen van kaliber 22, maar u moet wel een goede kluis hebben voor u wapen.

De zwaarste en ruimste Wapenkluis in de Tactical S2 serie voor 7 lange kogelgeweren. Uitgerust met 3 verstelbare legborden en grote munitekluis. Zeer hoge slagvastheid en inbraakweerstand word verkregen door het gepatenteerde dubbelwandige ontwerp met geïsoleerde binnenkast. Aan alle zijden extra gepantserd zodat sabotage pogingen zinloos zijn! Voorzien van gepantserd deurblad, diep verzonken dubbelbaard sleutelslot en aanboorbescherming op het schotenwerk. Gecertificeerd volgens de prestisieuze S2 (EN 14450) Norm en licht brandwerend!

 • Zwaar regelwerk met 8 Slotpennen
 • Extra dik Deurblad 5mm
 • Versterkte sponningen

Specificaties

 • Gewicht: 234 kg
 • Aantal Wapenplaatsen: 7
 • Maximale geweerlengte: 134 cm
 • Aantal Legborden: 3
 • Buitenmaat (HxBxD): 169 x 80 x 50 (55) cm
 • Binnenmaat (HxBxD):
 • Aantal Binnenkluizen: 1
 • Veiligheidsklasse: Klasse S2 (EN 14450)
 • Dekkingsindicatie Geld: € 5.000,00
 • Dekkingsindicatie goederen: € 9.000,00
 • Brandwerendheid: Licht brandwerend DIN4102
 • Draairichting deur: Rechts (standaard)
 • Verankeringsgaten Achterwand: 2
 • Verankeringsgaten bodem: 2
 • Slot: Dubbelbaard Sleutelslot (standaard)
 • Kleur: RAL 7016 Antraciet (standaard)
Wilt uw sleutel veilig opbergen van uw wapenkluis!

De MasterLock 5415 sleutelkluisis de sterkste in zijn soort

De JouwTech Sleutelkluis is de perfecte Kluis voor binnen of buiten gebruik. De kluis is volledig waterdicht en hierdoor bestendig tegen weer of wind, de locatie waar u de sleutelkluis bevestigd is dus geen enkel probleem.

Bij deze kluis zit een complete montage set om hem te monteren. U kunt enkel de kluis openen wanneer u de 4 tot 10 cijferige code intoetst.

Wapen / schiet brillen

Luxe veiligheidsbril met in lengte verstelbare poten en een comfortabele flexibele neusbrug (non slip). De bril beschermt tegen spatten en rondvliegende deeltjes en biedt optimale bescherming zonder het zicht te belemmeren. De bril is uiterst licht, zit comfortabel en past zich aan elke gebruiker aan.

Eigenschappen:
met in lengte verstelbare poten
UV-filter
sportief ontwerp
Uiterst licht model
flexibele rubberen neusvleugels
krasbestendige polycarbonaat lenzen
volgens CE norm EN166

Tactical Glasses with Frame Men Outdoor Sports Airsoft Hunting Hiking Goggles Shooting Military Sunglasses

Mannen Vrouwen Army Ballistic 3.0 Bescherming Militaire Zonnebril Paintball Schieten Bril Tactische Mtb Fietsen Gepolariseerde Bril

De Bollé Cobra bril is een veelzijdige, panoramische en doeltreffende bestseller!Goede afscherming zonder enige belemmering voor het zicht, de COBRAbiedt een panoramisch gezichtsveld van 180° met een perfecte optische kwaliteit.

Militaire Bril UV400 Bril Militaire Bril Rijden Brillen Met 3 Lenzen Originele Doos Mannen Outdoor Schieten Bril

Gehoorbescherming
Door gebruik te maken van deze gepatenteerde impulsfiltertechnologie is de Phonak Serenity Choice Hunting &
Shooting beschermt je je tegen het piekgeluidsniveau van geweerschoten en explosies,
Door deze gehoorbescherming te gebruiken worden piekgeluiden teruggebracht tot veilige niveaus.

De 3M™ PELTOR™ Bull’s Eye™ I Oorkappen werden ontworpen in samenwerking met sportmensen van wereldniveau om gehoorbescherming te ontwikkelen die geschikt is voor scherpschutters. Het onderste deel van elke kap loopt bijvoorbeeld schuin af, zodat het uiteinde van het geweer de gehoorbeschermer niet raakt. De demping van de gehoorbeschermer is voldoende voor de meeste lawaaierige situaties, zonder dat hij al te groot is.
Zachte, brede kussens helpen druk op de oren verminderen, en verbeteren comfort en draagbaarheid
Het is belangrijk dat u bescherming draagt als u wordt blootgesteld aan lawaai en om niet afgeleid te worden tijdens het schieten.
Gemakkelijk vervangbare kussens en inzetstukken helpen om ze hygiënisch en schoon te houden
Opvouwbare hoofdband voor gemakkelijk opbergen in een zak van uw kleding of in een tas

Zohan Elektronische Schieten Gehoorbescherming Geluidsversterking Anti-geluid Oorbeschermers Professionele Jacht Oor Defender Outdoor Sport. Bezorging duurt wat langer.

1/4/5Pcs Elektronische Schieten Oorbeschermer Impact Sport Anti-geluid Ear Protector Geluidsversterking Tactische Horen beschermende Headset. Bezorging duurt wat langer.

Nieuwe Originele Tactische Elektronische Schieten Oorbeschermer Outdoor Sport Anti-Noise Headset Impact Geluidsversterking Gehoor. Bezorging duurt wat langer.

Wapensport doe het veilig

Vergelijkbare berichten