| |

10 Kookboeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Niks is leuker om samen met je kind(eren) te koken en samen wat lekkers te maken. Maak in het begin een makkelijk eten om te stimuleren om door te gaan. Koken met kinderen versterkt niet alleen hun kookcompetenties maar ook andere (voedsel)vaardigheden. Het draagt ook bij tot de ontwikkeling van motorische vaardigheden zoals snijden, rollen, kneden en roeren. Blijf er wel altijd bij voor de veiligheid zodat er niks verkeerd kan gaan.

Hierbij heb ik een aantal leuke kookboeken uitgezocht en die niet te moeilijk zijn en sommige zijn prijstechnisch interessant . Succes en eet smakelijk.

Kookboek vanaf 6 jaar

Smullen met al je zintuigen! ’t Verrukkelijke kinderbakboek is het leukste bakboek voor kinderen vanaf zes jaar!

De familie Bakker is het liefst de hele dag in de weer met bloem, eieren, boter en suiker. Het hele jaar door maken ze de lekkerste baksels: cheesecakejes met aardbeien in de lente, strandkoekjes in de zomer, rozijnenbollen in de herfst, en ’s winters natuurlijk kruidnoten en kerstkransjes. En wat te denken van de honnepon, een ratjetoe of verwentelteefjes? ’t Verrukkelijke kinderbakboek is het leukste bakboek voor kinderen vanaf zes jaar! Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema maakten samen dit boek vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Achtentwintig recepten en handige tips voor beginnende bakkers: daar ben je wel even zoet mee.

Voor alle kinderen die van koken en Poeh houden. Op elke pagina staan een paar regels uit Winnie-de-Poeh en het Huis in het Poeh-hoekje. Een paar regels, die Poeh er zo goed bij vindt passen. Alle recepten, die Poeh er zo goed bij vindt passen. Alle recepten zijn bekeken op de haalbaarheid voor kinderen. Zo wordt er nergens gebruik gemaakt van niet of nauwelijks verkrijgbare ingrediënten. En duren de handelingen die nodig zijn voor het maken van een gerecht nooit langer dan een half uur. Het Poeh-kookboek zorgt voor aangename uurtjes in de keuken en smullen aan tafel.

Voor wat oudere kinderen. Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Het ‘Heel Holland Bakt Kinderbakboek’, voor jonge thuisbakkers (en hun ouders) en fans van het nieuwe seizoen

Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 is het boek bij het seizoen 2022 van de Kids-editie van het leukste bakprogramma op tv. Met de lekkerste recepten voor junior bakkers om zelf thuis te bakken – alleen of met wat hulp – van super easy naar echte challenges plus alle favorieten van tv. Mis ’m niet!

Nijntjes kookboek

Speciale dagen vragen om speciale recepten: met Kerst, verjaardagen of Oud en Nieuw kan je uit dit nieuwe kookboek inspiratie opdoen. Natuurlijk helpen Nijntje, Boris en Barbara, Knorretje en Betje Big in dit boek weer mee met koken en bakken. Wat te denken van een sneeuwpoppenoptocht, Betjes kroketjes of soesjes voor Boris?

‘Super leuk! Zo leren de allerkleinsten al over het reilen en zeilen in de keuken.

‘BSO aan de kook!’ van Elly Zuiderveld en chef-kok Bert Gouma is een verhalend kinderboek vol heerlijke recepten.

De kinderen van de buitenschoolse opvang de Boei vervelen zich, maar dan heeft Aart een plan: de kinderen gaan op kookles! Er komt een echte chef-kok langs, Bart, de Kok van de Koning, met een echte koksmuts en glimmende potten en pannen. Hij leert de kinderen niet alleen koken, maar ook heel veel nieuwe en spannende dingen over smaken, smoren en smullen. Het gaat geweldig, tot het strenge opperhoofd Tineke Toestand zich ermee gaat bemoeien…

‘Super leuk! Zo leren de allerkleinsten al over het reilen en zeilen in de keuken. Hopelijk inspireert dit boek een heleboel chefs in de dop voor ons mooie vak.’ Jonnie & Thérèse Boer, De Librije

Begeleiding door een volwassene is noodzakelijk.

Lekker koken voor kids bevat heerlijke en makkelijk te volgen recepten die ideaal zijn voor jonge keukenprinsen en -prinsessen. Van smakelijke smoothies en hapklare hamburgers tot supertraktaties als brownies en toffee-ijs, er is voor elk wat wils. Lekker koken voor kids laat zien dat koken dolle pret kan zijn. Ruim 20 recepten om van te watertanden; Stap-voor-stapinstructies met duidelijke foto’s; Handige keukentips; Overzicht van kooktermen. Met afwasbare pagina’s en handige spiraalband. Begeleiding door een volwassene is noodzakelijk.

Voor wat oudere kinderen

Zo maak je gerechten klaar – stap voor stap uitgelegd – de beste tips voor beginners Heerlijke lasagne, verrukkelijke gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel, … De recepten van deze en een heleboel andere gerechten staan in dit grote kookboek voor kinderen. Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel dit boek open en kies een van de vele recepten om van te smullen. Ze zijn allemaal stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke foto’s en tekeningen. Bovendien staan er in dit boek een heleboel basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen. Ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten, dan krijg je alternatieven om deze te vervangen. Eet smakelijk!

Vanaf 6 jaar

De Zoete Zusjes Saar en Janna leren kinderen vanaf 6 jaar koken in het leukste kinderkookboek boordevol heerlijke stap-voor-staprecepten.

Het grote Zoete Zusjes kook- en bakboek zorgt gegarandeerd voor blije gezichten in de keuken en aan tafel! Saar en Janna, die je kent van hun YouTube-kanaal De zoete zusjes, maken koken makkelijk én leuk voor kinderen.

In dit kinderkookboek vind je 30 recepten voor de allerlekkerste hapjes, drankjes, ontbijt, lunch, diner, toetjes – en natuurlijk de enige echte Zoete Zusjes verjaardagstaart.

Saar en Janna hebben alle recepten zelf uitgeprobeerd en geproefd – gegarandeerd kidsproof dus. Met de duidelijke stap-voor-stapfoto’s wordt ieder kind een keukenprins(es). Een gezond en superleuk kookboek waaruit je echt álles wel wilt koken, bakken en opeten!

Koken en knutselen

Een boek voor kinderen, boordevol leuke en haalbare creatieve kook- en knutselideeën. Met onder andere recepten, eet-knutselcadeautjes, gekke en leuke maak- en versiertips om de tafel zo mooi mogelijk te dekken en zelf uitnodigingen, menukaarten en placemats te maken. Voor jezelf, familie of vrienden en vriendinnen.
Op elke spread komt een speciaal thema aan bod. Wat dacht je van een echt Griezeldiner? Een Glitterdiner of een Picknick in de huiskamer of een recept voor hondenkoekjes? En als klapstuk een Feestdiner waarbij je je gasten echt zult verwennen.

met o.a. vegetarische recepten.

Een kookboek dat stap voor stap uitlegt wat je moet doen zodat kinderen alles helemaal zelfstandig kunnen
maken. Een kookboek waar basisrecepten in staan zoals rijst, aardappelen en pasta koken, naast verrassende gerechten uit de hele wereld. Zo’n kookboek is niet voor niets al bijna twintig jaar in druk! Deze nieuwe editie is geactualiseerd en aangevuld met vegetarische recepten.

Vergelijkbare berichten