|

5 Beste boeken over ademhaling

De keuze qua boeken over ademhaling groeit met de week dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik aantal boeken over ademhaling voor je op een rij gezet. De boeken over ademhaling worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie . Via de link kun je eenvoudig boeken over ademhaling bestellen.

Blijven ademhalen

wat yoga mij over liefde, verdriet en het leven leerde

‘Ik lees Blijven ademhalen van @hedidevree in een ruk uit. Wat een waanzinnig goed boek.’ – De Groene Meisjes
‘Een echte aanrader, een boek over yoga (ook voor mensen die yoga stom vinden!)’. – De Gelukzoekers.nl
‘Ik heb het in een ruk uitgelezen… prettig geschreven, lekker vlot, en het boeit’ en via twitter ‘Een superboek’. – Janet Bouwmeester.nl


‘Blijven ademhalen is alles behalve zweverig. Hedi was (en is) geen zweefteef die alleen maar over chakra’s en bomen omhelzen kan praten… een aanrader voor mensen die ‘iets’ met yoga of mindfulness hebben. Maar als je van inspirerende verhalen houdt, die écht zijn en je laten lachen en huilen (met als bonus de ene na de andere eyeopener) is Blijven ademhalen ook jouw boek… een grappig, nuchter, eerlijk, ontroerend boek’. – Elsbethschrijft.nl

‘Haar verhaal is inspirerend en heeft mij echt geraakt. Grappig, mooi en ontroerend. Ik heb in een deuk gelegen maar ook tranen weggepinkt… mooi, toegankelijk en ‘down to earth’ beschreven. De yogaleer in een notendop verpakt in een prachtig, persoonlijk verhaal’ – Ohmyyoga.nl

Ademtechnieken

Eenvoudige ademhalingsoefeningen voor zelfgenezing, ontspanning en meer levensenergie

Eenvoudige ademhalingsoefeningen voor zelfgenezing, ontspanning en meer levensenergie Nieuwe full colour editie van het compacte naslagwerk ‘Ademhalingstechnieken’ met 14 nieuwe oefeningen. Met de eerste ademhaling begint ons leven, met de laatste eindigt het. Onze adem verbindt ons met de wereld.

Toch weten veel mensen niet meer hoe je goed ademhaalt – ze verliezen hun vitaliteit en worden ziek. De heilzame ademhalingstechnieken die Markus Schirner in dit compacte naslagwerk heeft verzameld, zijn makkelijk uit te voeren en geven snel nieuwe levendigheid, kracht en gezondheid. Bij ziekte ondersteunen ze je bij je genezingsproces. Daarbij geven ze je meer uitstraling en versterken je zelfbewustzijn. Ervaar hoe je je adem in ieder aspect van je leven ten gunste van jezelf kunt inzetten.

Van lichte oefeningen zoals het middenrif voelen of een ademmeditatie, tot meer gevorderde technieken als de verbonden ademhaling. Over de auteur: Markus Schirner is oprichter van een van de grootste spirituele uitgeverijen van Duitsland. Hij schreef verschillende praktische boeken over spirituele en esoterische technieken.

Start vandaag met ademen

In Start vandaag met ademen leveren Robert Bridgeman en Marleen van den Hout een hele nieuwe ademmethode aan om je levenskwaliteit te optimaliseren.

In ‘Start vandaag met ademen’ geven Robert Bridgeman en Marleen van den Hout je alle tools in handen om met behulp van een hele nieuwe ademmethode je levenskwaliteit te optimaliseren. .Ademhalingstechnieken zijn er in alle soorten en maten. Ademspecialisten als Iceman Wim Hof, de Oekraïense wetenschapper Buyteko en sportcoach Koen de Jong hebben ieder hun eigen invalshoek.

Maar wat als er een techniek zou bestaan die je onder al deze technieken kunt leggen om ze nog krachtiger te maken? Een laagdrempelige methode die je gezondheid, energie en uithoudingsvermogen helpt verhogen en daarbovenop helpt jezelf op diep niveau terug te vinden? Innerlijke rust en ontspannen leven zijn het gevolg.

De essentie van de Bridgeman Ademmethode (BAM) luidt: snel en effectief naar een onderbuik-ademhaling, snel en effectief uit je hoofd en in je lijf, en lichaamsbewustzijn en gevoel ontwikkelen. Behalve innerlijke rust en ontspannen leven leidt deze methode tot een sterke intuïtie, (zelf)vertrouwen, kalmte en kracht, ontspannen nek en schouders, krachtige buikspieren, meer gezondheid, zelfgenezing, concentratie en nachtrust.

‘Start vandaag met ademen’ gaat over de toepassing van ademhalingstechnieken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Ademhaling: de grote genezer

de grote genezer : oefeningen voor een gezonder, gelukkiger en langer leven

In dit boek delen ademexperts Patrick McKeown en Dennis Huizenga hun kennis over ademhaling en bieden ze praktische ademhalingsoefeningen die zowel voor volwassenen als kinderen geschikt zijn. De oefeningen worden soms zelfs aangeboden met behulp van QR-codes, zodat lezers ze direct kunnen bekijken via video’s. Het boek is niet alleen een overzicht van wat er gebeurt in het lichaam tijdens het ademhalen, maar kan ook keer op keer als naslagwerk worden gebruikt.

.Ademhaling heeft invloed op verschillende aspecten van de gezondheid, zoals slaap, spijsvertering, beweging, mentaal welzijn, ziekte en herstel. Met de oefeningen uit dit boek kunt u uw veerkracht vergroten en uw gezondheid verbeteren. Het boek is een essentiële gids voor functionele ademhaling en biedt nieuwe technieken die zijn getest door Olympische atleten en elite militairen. Het kan helpen om uw verstopte neus te verminderen, uw zenuwstelsel uit te dagen, uw longfunctie te verbeteren, u voor te bereiden op uitdagingen en nog veel meer.

De technieken uit dit boek zijn geschikt voor gebruik in huis, tijdens professioneel of amateur sporten, door ademhalingscoaches, tandartsen, artsen, fysiotherapeuten, trainers, Pilates- en yoga-instructeurs en iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en fitheid. Het is zowel bedoeld voor de dagelijkse gezondheid als voor het excelleren in de sport.

Het boek bevat:
* 26 eenvoudige ademhalingsoefeningen voor volwassenen, tieners en kinderen.
* Een overzicht van ademhaling vanuit drie eenvoudige dimensies.
* Uitgebreide informatie over onderzoek en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Zuurstofwinst

over Oxygen Advantage: de simpele, wetenschappelijk bewezen methode voor sporters om nog gezonder, fitter en sneller te worden

Bij ademen is het principe ‘minder is meer’ van toepassing. Door minder lucht op te nemen wordt zuurstof beter afgeleverd aan de spieren, de organen en de weefsels. Zuurstofwinst geeft je de kennis en de vaardigheden om de zuurstofvoorziening van je lichaam te optimaliseren, met als gevolg een betere gezondheid in het algemeen en grotere sportprestaties in het bijzonder.

VIER BEWEZEN VOORDELEN VAN OXYGEN ADVANTAGE Haal meer uit je trainingen door minder zwaar te ademen Ervaar de effecten van hoogtetraining, gratis en gewoon hier in Nederland Verbeter je energie, je concentratie en je mentale focus Word gezonder, fitter en presteer beter Patrick McKeown is opgeleid tot ademhalingsdeskundige door Dr. Konstantin Buteyko.

Hij heeft verschillende boeken geschreven over de Buteykomethode en heeft wereldwijd met duizenden cliënten gewerkt. Het Oxygen Advantageprogramma heeft hij speciaal ontwikkeld om sporters te helpen hun prestaties te verbeteren. Marion Meesters is gecertificeerd als Oxygen Advantage-instructeur. Daarnaast is zij ChiRunning/ChiWalking-instructeur en Energy Control-coach. Zij vertaalde diverse boeken op het gebied van ChiRunning en ChiWalking en schreef het boek De Kracht van ChiRunning.

Vergelijkbare berichten