|

5 Beste boeken over vogelgriep

Sinds de uitbraak met de nieuwe variant vogelgriep H5N1 2021 zijn de onderstaande aantallen vogels geruimd. Het gaat om locaties van bedrijven of particulieren met ruim 50 vogels of meer.

Hoe herken je een vogel met vogelgriep?

De vogel gaat minder eten en drinken en krijg luchtwegklachten en leggen minder eieren, vaak hebben ze diarree, zwelling van kam en poten en oogontstekingen.

Sommige vogels kunnen herstellen ,maar dat moet dan wel binnen 3 weken gebeuren, maar meestal gaan ze binnen 1 a 2 dagen dood

Mensen vragen zich af of vogelgriepvirussen op mensen gebeurd, maar dat is zelden, alleen als er sprake is van direct en intensief contact tussen besmette dieren en mensen. Als een mens toch vogelgriep krijgt, verspreidt dit meestal niet verder naar andere mensen

Zijn We Voorbereid Op De Vogelgriep?

Meest Gestelde Vragen Over De Vogelgriep

ZIJN WE VOORBEREID OP DE VOGELGRIEP?
Wereldwijd zijn sinds 2004 meer dan 100 mensen overleden aan verschijnselen van vogelgriep.
Valt al te voorspellen of deze vogelgriep zich tot de gevreesde grieppandemie zal ontwikkelen die tienduizenden zo niet miljoenen slachtoffers zal maken?


Wat kun je doen om je voor te bereiden op een grieppandemie?
Is het mogelijk het grieprisico te beperken?
Wat moet je doen als je zelf of je partner of kind vogelgriep krijgt?
Dit boek bevat acntergrondinformatie over griep en vogelgriep. Wat is vogelgriep eigenlijk en hoe kun je het krijgen? En belangrijker nog: welke maatregelen kun je individueel treffen om vogelgriep te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken?

Is het verstandig om op vakantie te gaan naar een land waar vogelgriep heerst en kun je eigenlijk nog wel hobbykippen houden? De ongeveer 140 meest gestelde vragen over vogelgriep worden in dit boek in toegankelijke taal beantwoord.

De informatie is gebaseerd op gesprekken met virologen, (dieren) artsen en op informatie die door instanties als de Landelijke Co rdinatiestructuur Infectieziektebestrijding (LCI), het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) beschikbaar is gesteld.
Prof.dr. Ab Osterhaus, viroloog en verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, is d xpert op het gebied van vogelgriep in Nederland en Belgie

Vogelgriep

Bescherm Jezelf Ertegen

We lopen een groot risico dat er een pandemie op komst is. Het gaat hierbij niet om een onschuldig ‘griepje’, dit virus is dodelijk. Iedereen zou zo veel mogelijk moeten weten over deze bedreiging. Vooral is van belang: wat kun je doen om jezelf en je dierbaren tegen de vogelgriep te beschermen.

Zodra het H5N1-virus, dat momenteel onder vogels slachtoffers maakt, zich vermengt met een menselijk griepvirus, ontstaat er een nieuw en zeer besmettelijk virus. Een virus dat waarschijnlijk dodelijk is. De Spaanse griep van 1918 heeft wereldwijd vijftig miljoen levens gekost. De wereldbevolking is sindsdien gegroeid en onze mobiliteit is onder andere dankzij de luchtvaart veel groter dan toen. Deze factoren samen zouden het aantal slachtoffers van de volgende pandemie veel hoger kunnen doen uitvallen.

Mocht het zover komen dat de pandemie uitbreekt, dan geeft dit boek onmisbaar advies hoe je zieke familieleden en vrienden kunt verzorgen met minimaal besmettingsgevaar. De auteurs leggen uit wat H5N1 is, wat de geschiedenis is van het griepvirus en hoe de pandemie zou kunnen beginnen. Ook leggen ze uit welke maatregelen de overheden moeten nemen en wat we kunnen verwachten van de medische zorg. En wat zal een pandemie betekenen voor de wereldeconomie?

Troef-reeks – Vogelgriep

Dus jij denkt dat vogelgriep niet ernstig is? vraagt hij. Dan moet je maar eens met mijn vader gaan praten. Hij is dierenarts. Mijn vader heeft informatie van de minister gekregen. Hij en zijn collega s maken zich behoorlijk zorgen.

Vogelgriep

de plussen en de minnen

In dit actuele en beangstigende boek reconstrueert Mike Davis de wetenschappelijke en politieke geschiedenis van een virale zondvloed in wording. Hij schrijft over de sleutelrol die de hygiënische omstandigheden in grote sloppenwijken spelen en beschrijft de agri-business, de fastfood-industrie en corrupte regeringen.

Vogelgriep , inzicht in plaats van angst

FABIEN PERUCCA
VOGEL GRIEP
INZICHT IN PLAATS VAN ANGST
MET MEDEWERKING VAN DR. MARIK CASSARD, ARTS
De wereldgezondheidsorganisatie sloeg begin september 2005 groot alarm. Een enorme epidemie kwam op de wereld af, tegen de vodelgriep was geen kruid gewassen.

Meteen kwam het spookbeeld van de Spaanse griep weer in onze herinnering, die kort na de eerste wereldoortog miljoenen mensen het leven kostte.
Dit boek maakt een aantal kritische kanttekeningen: wordt de angst voor de vogelgriep niet kunstmatig aangewakkerd? Is een doemscenario wel terecht? Of zijn er hier wellicht financiële belangen in het geding en gaat het om geldelijk gewin?

Wie ter zake kundig mee wil praten vindt in dit boek ongemakkelijke vragen en verbluffende antwoorden die het debat beslist zullen verlevendigen en vooral zullen voorkomen dat er onnodige paniek ontstaat. Daarnaast geeft dit boek praktische medische adviezen wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je niet in aanraking komt met de vogelgriep.

Een positief boek dat duidelijkheid verschaft in plaats van angst aan te jagen
De Parijse journalist FABIEN PERUCCA heeft verschillende publicaties op zijn naam staan over de kwaliteit van onze voeding. DR. MARIK CASSARD, arts, is specialist in voeding, homeopathie, fytotherapie en psychotherapie.

Vergelijkbare berichten