|

5 Beste boeken over vogels in Nederland

Er is geen leeftijd voor vogelliefhebbers, hoe leuk is het observeren van vogels in de tuin en hoe leuk is het als je vogels herkent.

De keuze qua vogelboeken groeit met de week dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik aantal vogelboeken je op een rij gezet. De vogelboeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie . Via de link kun je eenvoudig vogelboeken bestellen.

Vogels over de vloer

complete gids voor het aantrekken en observeren van vogels in de tuin

Deze fraai geïllustreerde gids laat zien hoe men van zijn tuin – hoe klein ook – het hele jaar door een vogelparadijs kan maken. Alle facetten komen aan bod, vanaf het kiezen van geschikte planten tot het bepalen van de beste plek voor nestkasten, vogelbadjes en -huisjes. Meer dan 60 veel voorkomende tuinvogels worden geportretteerd, en de antwoorden op de meest gestelde vragen worden in beeld gebracht.
In samenwerking met Vogelbescherming Nederland!

Dé klassieker in een moderne, visuele benadering
Meer dan 600 foto’s
Ruim 100.000 exemplaren van de oude edities verkocht!
De complete gids voor het lokken en waarnemen van tuinvogels
Praktisch advies over het voeren, water geven en het bieden van nestgelegenheid
Onmisbare tips voor het aan legen van vogelvriendelijke tuinen in verschillende stijlen
Gedetailleerde portretten van veel voorkomende tuinvogels

Vogels in de tuin

nestkasten, voedertafels, voedertoestellen, vogelbaden, vogels kijken

Met meer dan 760 fotos en illustraties is dit het ideale naslagwerk voor tuinders en vogelliefhebbers.
Naast een overzicht van de 80 meest voorkomende tuinvogels, zowel op het platteland als in de stad, biedt dit boek interessante informatie om meer vogels naar uw tuin te lokken. Want vogels in de tuin zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze helpen u bij uw tuinwerkzaamheden, doordat ze veel insecten eten, die schadelijk zijn voor uw planten.
Met de 25 projecten in dit boek voor het maken van voedertafels en nestkastjes kunt u uw tuin leuk aankleden en geniet u des te langer van de vogels.

Vogels herkennen en observeren

Een handige natuurgids voor o.a. kids

Heb je een mooie vogel gezien in het bos of in de tuin, maar heb je geen idee hoe hij heet? Met deze handige natuurgids leer je in een handomdraai de belangrijkste vogels herkennen.

Alle vogelsoorten zijn handig gerangschikt van klein naar groot en iedere vogel wordt vergezeld van een duidelijke illustratie, zodat je in een mum van tijd de juiste vogel vindt. Bovendien leer je waar je welke soort kunt vinden, wat ze graag eten, hoe ze broeden, en nog veel meer!

Mijn eerste vogelboek

In grote, gekleurde prenten schildert Zoë Ingram drieëntwintig vogels. Van het vrolijke pimpelmeesje tot de statige ekster en van de stadsduif tot de sperwer – in dit prachtige vogelboek ontdek je de vogels die je het vaakst in je tuin, op het balkon of in het park tegenkomt. Dankzij de fijne tekeningen leer je de vogels in een mum van tijd te herkennen.Daarnaast kom je van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes, want wist jij bijvoorbeeld dat een spreeuwenzwerm uit wel 100.000 vogels kan bestaan, of dat in de Eerste en Tweede Wereldoorlog tweeëndertig duiven een medaille hebben gekregen voor hun moed? Voor je het weet ben je een vogelexpert.

Vogelgids voor kids

Leer eenvoudig vogels kijken en herkennen

De Vogelgids voor kids, met voorwoord van Camilla Dreef, is een even leuke als serieuze vogelgids voor kinderen die willen leren hoe je vogels kunt vinden en herkennen.

Waarom trekken sommige vogels en andere niet? Waar, wanneer en hoe kan ik vogels kijken en welke verrekijker heb ik nodig? Je vindt de antwoorden op deze en nog veel meer vragen in de ‘Vogelgids voor kids’. Deze kindervogelgids bevat veel informatie over het opzoeken en spotten van de meest voorkomende vogels in Nederland en België. Gemakkelijk leesbaar en met vele duidelijke illustraties en kleurenfoto’s! Ook leuk: deze gids heeft een afstreeplijst om bij te houden welke vogels je gezien hebt. Met een voorwoord van Camilla Dreef, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland.

Vergelijkbare berichten