| |

5 Beste theeboeken ( zelf thee maken )

Hoe maak je je eigen thee?

Vul een glas met 3/4 deel gekookt water en 1/4 deel koud water. Voeg een zakje groene thee toe en laat trekken. Voeg 1-2 takjes verse munt toe en roer het geheel door met een kaneelstokje. Laat een paar minuten trekken voor de meeste smaak. Er zijn verrassend veel planten waarvan je kruidenthee kunt trekken, met volop variatie in smaak, geur en kleur. En het leuke is: ze groeien vaak gewoon in de tuin.

Theetuin

zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen

Theetuin is een rijk geïllustreerde gids waarin het kweken, oogsten en verwerken van 40 ’theeplanten’ centraal staat. Met die vaste planten, eenjarigen en heesters maak je van je eigen tuin een heerlijke theetuin. Van bladeren, bessen en bloemen uit de tuin maak je snel en gemakkelijk een geurige thee. Zo kun je naar eigen smaak een theemengsel samenstellen dat past bij het moment van de dag.

Modeste Herwig laat je ontdekken hoe je zelf de lekkerste thee maakt van verse en gedroogde tuinplanten. Je leest alles over kleurige en geurige theemelanges, smaken, kweken van planten, drogen en bewaren,

De lekkerste thee maak je zelf !

Kweek je eigen theekruiden – Tijd voor Thee – Zaden mix

Groei & Bloei • Tijd voor Thee

Geschenkdoosje met zaden van kamille, citroenmellise en Lavendel om zelf theekruiden te kweken inclusief grondtablet en plantinstructie. Formaat: 110 x 165 x 30 mm.

Thee. De nuchtere neef van wijn

Thee – de warme drank die gemaakt wordt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis – wordt al eeuwenlang overal ter wereld gedronken. Maar wist je dat thee ook ideaal combineert met eten?

Dit boek, zowel Nederlands- als Engelstalig beschikbaar, geeft alle informatie over thee en de mogelijkheden ervan. Naast de theesoorten en de ideale manier om thee te zetten, komt ook het belang van het juiste water voorbij en leer je hoe je thee het beste kunt proeven.

De overeenkomsten en verschillen tussen thee en wijn worden behandeld, je leert welke thee past bij welk gerecht en waarom, en je vindt ook veel tips, handige foefjes en infographics. Bovendien bevat het boek talloze recepten – waarvan een groot deel met thee als ingrediënt. Het is dus eigenlijk een handboek en kookboek in één.

Heilzame Thee van Geneeskrachtige Kruiden en Planten

De beste plantensoorten verzamelen, drogen en mengen – Meer dan 90 recepten voor de meest voorkomende klachten

Heilzame plantenthee vol waardevolle stoffen kan een hele reeks klachten en ziekten genezen of verlichten. In dit boek ontdek je hoe planten werken en hoe je eenvoudig theemengsels op maat kunt samenstellen. –

In de uitgebreide inleiding lees je hoe je medicinale planten op de juiste manier verzamelt en droogt of hoe je bij het kopen de beste kwaliteit vindt. – Met gedetailleerde beschrijvingen van de belangrijkste geneeskrachtige planten: Wat doen ze? Waar zijn ze te vinden?

Wanneer kunnen ze het best worden geoogst? Hoe wordt er thee van gemaakt? – Meer dan 90 kruidentheemengsels tegen veelvoorkomende dagelijkse klachten: maag-darmproblemen, verkoudheid, hoofdpijn, huidaandoeningen, slechte bloedsomloop en nog veel meer.

Puur thee

Thee wordt bij ons alsmaar populairder, een tendens die aangewakkerd wordt door onze groeiende bewustwording van wat we consumeren en onze toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl. Welke thee drink ik het best op welk moment van de dag? Waar komen de verschillende soorten thee vandaan? Waarop moet ik letten bij het zetten van thee, wat zijn de gevolgen voor de smaak en wat zijn de gezondheidseffecten van thee?

Theesommelier Veerle Stoffels leidt je rond in de wereld van thee. Van de noeste arbeid die aan je kop thee voorafgaat en eeuwenoude tradities tot het brede aanbod van theesoorten. Dit boek nodigt je ook uit om zelf te experimenteren met iceteas, theecocktails en desserten op basis van thee. Samen met diverse suggesties voor foodpairing verrast Puur Thee zowel de leek als de liefhebber.

De theetuinen fietsgids van Nederland

Ontdek de 125 mooiste theetuinen in 50 prachtige fietsroutes.

Met deze fraai uitgevoerde fietsgids ontdek je meer dan 125 theetuinen waar het altijd gezellig is. De uitvoerig beschreven routes van 30 tot 70 kilometer bieden uren plezier langs mooie natuur, gezellige dorpen, knusse stadjes en leuke bezienswaardigheden. De mooiste knooppunten-fietsroutes met de gezelligste rustplekken, wat wil je nog meer?

We vertellen je wat je onderweg gaat zien, welke bezienswaardigheden een bezoekje waard zijn en helpen je met handige startplekken. Aangevuld met kaarten, honderden mooie foto’s, persoonlijke tips en omschrijvingen en openingstijden van de theetuinen. Met QR-codes geven we je extra hulpmiddelen zoals actuele vaartijden van veerponten, parkeerplekken en gpx-bestanden. Een onmisbaar en compleet boek voor iedere fietsliefhebber.

In het kort

  • Meer dan 125 knusse theetuinen in 50 fietsroutes
  • Routes van 30 tot 70 kilometer voor uren plezier
  • Eenvoudig te volgen met fietsknooppunten
  • Handige startplekken, bezienswaardigheden en openingstijden
  • Uitvoerig beschreven, met kaarten en honderden mooie foto’s
  • Extra informatie zoals veerponten, parkeerplekken en gpx-bestanden

Een prachtig cadeau, ook voor jezelf.

Vergelijkbare berichten