|

6 Beste e-books over Feyenoord en spelers

Feyenoord gaat zeker in zeker 2023 de titel pakken en de Coolsingel wordt een giga feest dit is mede onder leiding van trainer Arne Slot tot stand gekomen

Op deze blog een aantal e-books over Feyenoord en denk dat de echte Feyenoorder dit wel op prijs kan stellen.

Er bestaat geen Nederlandse club, waar zoveel supporters zoveel clubliefde aanwezig is.

Feyenoord

Feyenoord was altijd de eerste van Nederland met winnen: eerste Europa Cup I, eerste Wereldbeker voor clubs, eerste UEFA Cup. Maar Feyenoord was niet zo heel vaak de beste.
Het legioen zingt, scheldt, hunkert, toont zelfspot en trouw.

Het cultiveert het eigen lijden, want Feyenoord wint nooit gemakkelijk. Maar dat hoeft ook helemaal niet voor een club die zich gaarne afficheert met het stadsmotto ‘sterker door strijd’. Moeilijk winnen, en niet zo vaak, is zeker zo mooi als veel winnen. Feyenoord won in deze eeuw de UEFA Cup in 2002 en de KNVB-beker in 2008 en 2016, maar nooit het kampioenschap. Tot 2017.

Willem Vissers en Bart Vlietstra verrijkten interviews uit de Volkskrant met onder anderen Dirk Kuijt, Eljero Elia, Karim El Ahmadi, Nicolai Jørgensen en Leo Beenhakker, en voegden tal van nieuwe stukken toe. Met supporters, met Louis van Gaal over zijn Feyenoordgevoel, met Wouter Bos, Ronald Koeman, Rinus Israel, Pierre van Hooijdonk, Arnon Grunberg en veel anderen. ‘Feyenoord, de eerste van de eeuw’, is een document over een unieke landstitel; de eerste sinds de eeuwwisseling.

Heb je interesse in dit e-boek, klik hier en je kan alles over lezen en bestellen

De Coolsingel bleef leeg

Het is precies vijfentwintig jaar geleden dat Hugo Borst het klassieke boek over Feyenoord schreef.
In De Coolsingel bleef Leeg bericht hij op onnavolgbare wijze over het turbulente seizoen 1995/96, toen hij in de boezem van de club verkeerde en zag hoe Willem van Hanegem en Jorien van den Herik de opstandige spelersgroep in toom probeerden te houden.


Ook een kwart eeuw later is dit baanbrekende werk nog net zo actueel als toen, en veel meer dan een sportboek alleen. Het is niet alleen een ontnuchterende schets van de gang van zaken achter de schermen van een volksclub, maar ook een portret van de rijke geschiedenis van Feyenoord en bovenal een prachtige ode aan Rotterdam en de Rotterdammers.

Heb je interesse in dit e-boek, klik hier en je kan alles over lezen en bestellen


Willem van Hanegem

Hij was nooit een allemansvriend, maar is nog altijd razend populair. Dit boek vertelt Willems verhaal van een halve eeuw topvoetbal. Uit zijn mond, vanuit zijn visie. Feilloos ontmantelt hij aannames en halve waarheden. Steeds opnieuw legt hij de vinger op de zere plek.

Even kritisch als betrokken. En uit liefde voor het spel, dat hem zoveel heeft gegeven. Willem van Hanegem was niet alleen uniek als voetballer, ook nu zijn visie even bijzonder als verrassend

Heb je interesse in dit e-boek, klik hier en je kan alles over lezen en bestellen

De Wolf, John

John de Wolf (Schiedam 1962) is een icoon van het Nederlandse voetbal. Als speler van onder meer Sparta, FC Groningen, Feyenoord en Wolverhampton Wanderers groeide hij uit tot een verschijning op de velden. Met Feyenoord behaalde hij drie nationale bekers en werd hij kampioen van Nederland. Zijn ware voetbalerfenis is de onhollandse, meedogenloze stijl en zijn grenzeloze doorzettingsvermogen die hij nu overbrengt op de verdedigers van Sparta.

Maar John is veel meer dan voetbal. Dit is het verhaal achter de wolvenogen. Het verhaal over de ontwikkeling van een jongen tot profvoetballer, en van profvoetballer tot bezorgde vader. Nooit eerder was John de Wolf zo openhartig als in deze biografie.

Heb je interesse in dit e-boek, klik hier en je kan alles over lezen en bestellen

Jan Boskamp

André van Kats volgt een jaar lang de club Feyenoord door de ogen van ex-speler, tv-analist en volbloedsupporter Jan Boskamp. Hij schetst niet alleen een beeld van de gebeurtenissen op het veld en de hunkering van het legioen naar de titel, maar levert bovenal een humorvol portret van de cultfiguur Jan Boskamp.

Hij gaat met hem op reis, praat openhartig over diens privéleven en bezoekt tal van mensen die een bijzondere inkijk geven in het leven van het Rotterdams schoffie dat altijd zichzelf is gebleven.

Van Kindvall tot Kuyt

de spitsen van Feyenoord

Uniek portretten- en interviewboek over de spitsen van Feyenoord. De Zweedse spits Ove Kindvall bezorgde Feyenoord in 1970 met zijn winnende doelpunt de Europacup I. Daarna lukte het, tot aan Pierre van Hooijdonk, geen spits echt om de vergelijking te doorstaan met deze illustere Zweedse spits. Voor dit boek ging de auteur op zoek naar het hoe en waarom van de mythe van Kindvall. Hij sprak en portretteerde alle hoofdrolspelers, inclusief Kindvall zelf. De schitterende galerij van Feyenoordspitsen maakt het boek voor fans en liefhebbers een must have.

Lees de boeken De Geschiedenis van Feyenoord

De Geschiedenis van Feyenoord, deel 4 (1956-1970)

In het nieuwe deel van zijn project beschrijft auteur Jan Oudenaarden de veranderingen bij Feyenoord in de late jaren vijftig. Hoe aan een sterk team wordt gebouwd, door de blik te verruimen, waardoor eerst nationale successen de basis gaan vormen voor de hoogste internationale eer om in 1970 de apotheose te beleven met het winnen van de Europacup. Rotterdam kreeg door die festiviteiten een enorme opkikker.

De stad was sinds 1962 al de grootste havenstad van de wereld, door de successen van Feyenoord werd ook de bevolking zelfbewuster en kreeg nieuw elan. Of zoals minister-president Piet de Jong zich afvroeg bij de ontvangst van de Feyenoorders in het Catshuis: ‘Ze hebben niet alleen de grootste haven, nu hebben ze ook nog de beste voetbalploeg. Zijn ze straks in Rotterdam nog wel te houden?’

De wederwaardigheden van Feyenoord in de periode 1956-1970, afgezet tegen de ontwikkelingen in de stad, staan beschreven in dit boek. Het boek vormt de kers op de taart van de eerder verschenen trilogie. Die gebeurtenissen gaven extra cachet aan de manifestatie C 70, waarmee Rotterdam op dat moment 25 jaar Wederopbouw vierde. Rotterdam wilde aantonen, dat het niet alleen een stad is van bouwen en werken, maar dat het er ook gezellig kan zijn en dat de Rotterdammers kunnen feesten. Wat dat betreft had het winnen van de Europacup niet op een beter tijdstip kunnen komen.

Vergelijkbare berichten