|

7 Beste boeken geld overhouden

Een gezin en geluk Geld overhouden samen met je kinderen Besparen kan met het hele gezin. En dan kan het ook nog op een leuke en spannende manier, lees dit in een van deze boeken.

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben. Het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan.

Of je uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden en ik ga proberen de juiste 7 boeken te plaatsen.

De keuze qua boeken geld overhouden groeit met de week dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik aantal boeken geld overhouden voor je op een rij gezet. De boeken geld overhouden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie . Via de link kun je eenvoudig boeken geld overhouden bestellen.

Gratis geld voor iedereen

Hoe utopische ideeën de wereld veranderen

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben. Het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan.
In deze internationale bestseller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving – van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie – was ooit een utopische fantasie.

Nieuwe utopieën zoals een gegarandeerd basisinkomen en een werkweek van vijftien uur kunnen ook werkelijkheid worden. In onze tijd.
Reacties:
‘Het Nederlandse wonderkind’ – The Guardian
‘You’re a superstar’ – Trevor Noah van The Daily Show
‘Een van de invloedrijkste politieke denkers’ – De Morgen

De psychologie van geld

Tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk

Aan de hand van vele voorbeelden laat Morgan Housel in De psychologie van geld zien wat we allemaal kunnen leren over onze omgang met geld.

De psychologie van geld toont aan dat goed omgaan met geld niet per se gaat over wat je weet. Het gaat om gedrag, en dat is moeilijk aan te leren. Mensen nemen financiële beslissingen niet op basis van spreadsheets, maar aan de eettafel of in een vergaderruimte, waar persoonlijke ervaringen, ego, trots, marketing en prikkels van buitenaf samenkomen. Voormalig columnist van The Wall Street Journal Morgan Housel deelt korte verhalen met tijdloze lessen over rijkdom, hebzucht en geluk.

Werkboek Slim besparen
The School of Life – Minder piekeren over geld,hoe doe je dat –

Verbreek je ongezonde relatie met geld.

Maakt geld gelukkig? Wetenschapper John Armstrong leert ons op een andere manier naar geld te kijken en het daardoor opnieuw – en meer – te waarderen. Dit boek zet deze traditionele manier van denken op zijn kop en onderzoekt onze eigenlijke houding ten aanzien van geld. Hoe motiveert geld ons? Op wat voor manier jaagt het ons angst aan? Wat doet het met onze identiteit? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen.

Prikbord Plus+ – Omgaan met geld

alles over geld

Omgaan met geld laat kinderen kennismaken met de begrippen geld, wisselen, goederen en diensten, en de verschillen daarin in diverse landen. De lezers leren hoe de verschillende volken op de wereld geld verdienen, sparen en uitgeven. Duidelijke afbeeldingen tonen de diverse soorten geld van landen over de hele wereld.

Grip op je geld en je leven

Een praktisch stappenplan voor je geldzaken

Grip op je geld en je leven Hoe krijg je grip op je geld in plaats van dat het geld jou in zijn greep houdt? Dat begint in de eerste plaats met inzicht krijgen in je financiën. Daarin zijn het pensioen, de hypotheek en het vermogen op de bankrekening hot items op dit moment, want waar doe je slim aan? Je spaargeld aflossen op de hypotheek?

Of toch maar liever in een bodemloze pensioenput storten? Want wat is je alternatief als je het geld niet op de bank wilt laten verpieteren? Financieel expert Iris Brik laat je met haar stappenplannen zien hoe je zelf de regie houdt over je geldzaken. Maar ook geeft ze je nuttige tips en adviezen hoe je slimmer met je geldzaken om kunt gaan. Zodat het geld voor jou gaat werken in plaats van andersom!

In haar nieuwste boek behandelt ze de 5 belangrijkste onderwerpen die betrekking hebben op jouw geldzaken: Je relatie (relatie en gezin), Je werk (inkomen en pensioen), Je eigen woning (eigen woning en hypotheek), Je vermogen (beleggen en nalaten van vermogen) en Je vrije tijd (invulling van vrije tijd en balans tussen de doelen die je nastreeft).

Op Jezelf En Je Financiën informatie voor jongeren over omgaan met geld

Binnenkort ga je zelfstandig wonen. Of misschien woon je al een tijdje op jezelf. Voortaan regel je je financiën zelf. Hoe kan je dat het beste aanpakken? Hoe ga je bijvoorbeeld je betalingen regelen? Met welke uitgaven krijg je allemaal te maken? En als je samenwoont, hoe verdeel je de kosten dan?

In de brochure OP JEZELF… EN JE FINANCIËN lees je er alles over.
Vier werkende jongeren laten zien hoe zij hun financiën hebben geregeld. Ze wonen sinds kort op zichzelf. Michiel woont op kamers. Margot heeft een tweekamerflat. En Daan en Ester wonen sinds kort samen.

Vergelijkbare berichten