7 Beste boeken over reisverhalen
Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken over reisverhalen van dit moment voor je op een rij gezet. De 7 beste boeken over reisverhalen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van het boek. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.
De link van Bol.com geeft extra informatie over de thriller, zoals de waarderingen en de recensies maar ook wie het boek geschreven heeft en de andere boeken van de auteur. Via de link kun je een de 7 beste boeken over reisverhalen eenvoudig en snel bestellen.
Leven zonder een plan B
Zeg ja tegen je dromen

Op avontuur met The Nomads Family
Wat als je altijd ja zou zeggen tegen je dromen? Valerie reisde met deze levensvisie twaalf jaar lang de wereld rond, eerst alleen, toen met haar vriend en uiteindelijk met hun kinderen. Ze deelt op haar eigenzinnige manier hun uitdagingen, tegenslagen, levenslessen en onvergetelijke momenten.
Pure verhalen die voor iedereen hartverwarmend, herkenbaar en inspirerend zullen zijn. Want het is oké om volledig voor je plan A te gaan en om vertrouwen te hebben in al het onbekende dat op je pad gaat komen. Hoe het ook loopt, je zult er altijd het beste van maken. Durf te leven zonder uitgestippelde route, het is steeds de moeite waard.
Fulltime avonturier
Over alles achterlaten en de zoektocht naar ultieme vrijheid

Een vrij en avontuurlijk leven, dat wilde Tamar Valkenier. In ‘Fulltime avonturier’ lees je hoe ze vol overtuiging haar veilige bestaan achterliet en op weg ging.
Op haar achtentwintigste besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het ‘veilige’ Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië.
Met Miriam Lancewood, bekend van Mijn leven in de wildernis, doorkruiste Tamar het hooggebergte van Nieuw-Zeeland, terwijl ze leefden als jagers-verzamelaars. Ze werden daar opgezocht door Floortje Dessing voor haar tv-programma Floortje naar het einde van de wereld. Tamar Valkenier blijft op zoek naar nieuwe avonturen. In ‘Fulltime avonturier’ doet ze verslag van haar vrije leven.
Alleen
De Pacific Crest Trail te voet van Mexico naar Canada

Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd.
Hij ontwikkelt een hartstochtelijke romance met de wildernis, maakt nieuwe vrienden en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur. Tim Voors neemt je mee door de fysieke, mentale en spirituele fases van deze lange tocht door de wildernis. Klim in zijn rugzak en leer dat alleen-zijn je heel veel kan opleveren en een burn-out kan voorkomen.
Tussen twee werelden
Wat bijna doodgaan mij leerde over het leven

Tussen twee werelden is Suleika Jaouads ongelooflijke verhaal over rouw en dankbaarheid, gebaseerd op haar columns in Life, Interrupted, The New York Times die bekroond werd met een Emmy Award.
De zomer waarin Suleika Jaouad afstudeerde kreeg ze de diagnose leukemie, overlevingskans: 35%. Ze was tweeëntwintig. Een groot deel van de vier jaar die volgden bracht ze door in een ziekenhuisbed, vechtend voor haar leven. Toen ze eindelijk ontslagen werd was ze volgens de dokters ‘genezen’. Maar eigenlijk was dat proces pas net begonnen. Ze had vijftienhonderd dagen lang wanhopig geprobeerd te overleven, en nu dat haar gelukt was, realiseerde ze zich dat ze geen idee had hoe je opnieuw de wereld in gaat na zo’n ervaring.
Veel lezers van haar column hadden Suleika prachtige brieven gestuurd. Ze besluit dat ze als eerste stap in het ‘gewone leven’ graag een paar van die brievenschrijvers wil ontmoeten. Samen met haar smoezelige terriër Oscar begint ze aan een roadtrip van honderd dagen en 24.000 kilometer, dwars door Amerika. Door haar intense ontmoetingen ontdekt ze dat de scheidslijn tussen ziek en gezond fluïde is, dat de meesten van ons op en neer reizen tussen beide werelden.
Tussen twee werelden is een uniek en hoopgevend verhaal dat je zal inspireren om elke dag ten volste te leven. Voor de fans van Elizabeth Gilbert en Wild van Cheryl Strayed. Uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar door The New York Times Book Review, The Washington Post en The Rumpus.
‘Een eerlijk, uniek boek over hoe het is om ernstig ziek te zijn. Dat ik denk dat dit een waardevol boek is voor iedereen – patiënt of niet – zit hem in de enorme nauwkeurigheid waarmee Suleika Jaouad moeilijke gevoelens toch weet te beschrijven. Ze doet dat door zichzelf voortdurend te objectiveren en relativeren, met een enorme eerlijkheid. het boek van Jaouad is wel het beste dat ik tot nu toe over het onderwerp las. (?????) -NRC
Frankrijk binnendoor
Ontdek het andere Frankrijk

Geniet in Frankrijk met insidertips over wandelen, fietsen, overnachten, campertips, markten, rondreizen. Vernieuwde uitgave met extra camper- en campingtips, GPS-routes en speciale website.
Wil je weleens iets anders tijdens je vakantie in Frankrijk? Maar heb je niet de tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken? Hoe zou je het vinden als je vanaf de eerste kilometers geniet van rustige binnenwegen, mooie dorpen, fraaie valleien of spannende bergwegen? Duizenden mensen ontdekten Frankrijk al met mooie roadtrips. Frankrijkkenner Ruud Couwenhoven helpt je om dit ‘andere Frankrijk’ te ontdekken aan de hand van een dag voor dag beschreven rondreis dwars door dit prachtige land.
Maar in dit boek lees je ook over: – de leukste markten en brocantes van Frankrijk; – tips van Ruud en locals voor bijzondere ontdekkingen; – wandelingen en fietstochten; – hoe je gratis kunt overnachten door tolwegen te vermijden; – experttips over lekker eten, overnachten, cultuur en historie; – wijnproeven en hoe je een afspraak maakt bij een wijnboer; – wat dé antwoorden zijn op veelgestelde ‘Frankrijkvragen’; – kamperen en campertips. Nieuw! Ruud Couwenhoven had een 3 voor zijn eindexamen Frans.
Toch reist hij al sinds 1986 door Frankrijk. Jaarlijks zijn er ruim 1,5 miljoen mensen die zijn reisverhalen en e-books lezen en naar de podcasts op zijn websites luisteren. ‘Bijzonder boek over heel Frankrijk. Het boek legt uit hoe je door te reizen over de Franse binnenwegen veel meer ziet, ontdekt en geniet. Met originele tips die je eigenlijk het liefst voor jezelf houdt, maar té leuk zijn om niet te delen. Wat dit boek over Frankrijk uniek maakt, is de compleet beschreven roadtrip van 4100 kilometer dwars door Frankrijk.” Yvonne Versteegh – Frans Bureau voor toerisme – nl.france.fr’
Het eeuwige leven van reisverhalen
Waarom we altijd eropuit willen

Een wereldreis of een vakantietochtje, we zijn net weer thuis of we maken alweer plannen voor de volgende trip. Waarom willen we dat? Reisverhalen vormen een rijke bron voor antwoorden op die vraag. Meer dan tweeduizend jaar schreven reizigers hun belevenissen op – Herodotos, Columbus, Livingstone, bekende en minder bekende lieden.
Hun verhalen vormden mede het beeld van de wereld. Maar alles is inmiddels ontdekt en beschreven. Brachten reizigers vroeger verhalen mee, tegenwoordig zijn het de verhalen die reizigers naar alle mogelijke bestemmingen trekken. Ook toeristen schrijven hun ervaringen op om vast te houden wat ze de moeite waard vonden. De verhalen zeggen veel over wat reizen zo onweerstaanbaar maakt.
Dit boek bevat een geschiedenis van de oudste tot hedendaagse reisverhalen en een antwoord op de vraag waarom we altijd eropuit willen. Lees de verhalen om de eeuwige reislust te begrijpen en maak de tochten in gedachten mee.
Een meisje, een droom
Solo rond de wereld

‘Als je graag de andere kant van de wereld wilt zien, kun je twee dingen doen. Je kunt de wereld op zijn kop zetten of zelf naar de andere kant gaan.’ Zo begint het boek van Laura Dekker, zeilster in hart en nieren. Als achtjarige droomt Laura al van een reis om de wereld. Na een bijna een jaar durende strijd met de overheid wordt Laura eindelijk vrijgesproken en kan ze weg. Op veertienjarige leeftijd hijst de dappere Laura in Gibraltar de zeilen van haar twaalf meter lange zeiljacht Guppy. Ze begint aan het machtigste avontuur van haar leven. In haar eentje wil ze proberen rond de wereld te zeilen, een uitdaging die nog nooit door een meisje van die leeftijd is aangedurfd.
In ‘Een meisje een droom’ lees je over haar ongelofelijke tocht vol met verrassende en bijzondere ontmoetingen. Niet alleen met dieren zoals dolfijnen die haar vaak uit haar isolement verlossen, maar ook met kleurrijke mensen, variërend van oorspronkelijke eilandbewoners tot stoere zeelui die haar tot haar eigen verbazing als een van hen beschouwen. Hoe zal ze reageren op de eenzaamheid, op hevige stormen of ongelukken? Geeft de overheid zich gewonnen na Laura’s vrijspraak? Als Laura tenslotte anderhalf jaar later ongedeerd de hele wereld is rondgevaren, heeft ze met Guppy meer dan 27.000 zeemijl afgelegd, alle grote oceanen bedwongen, maar vooral zichzelf overwonnen.
Een hartverwarmend verslag van een moedige, waargebeurde expeditie die Laura door haar vechtlust en doorzettingsvermogen heeft neergezet.