|

7 Beste boeken over treinreizen

Boeken vol inspiratie én praktische tips voor een treinreis door o.a. Europa. Lange en korte reizen, ver en dichtbij. Slow travel, groen en duurzaam en altijd een onvergetelijke ervaring.

Mooiste treinreizen van Europa tot werelds mooiste en meest onvergetelijke treinavonturen

Treinreizen maken kan een lastige hobby zijn als je niet weet hoe je moet beginnen of als je weinig inspiratie hebt. Gelukkig zijn er vele hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste treinreis.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste boeken over treinreizen. De boeken voegen alle 7 iets toe en zijn heel divers, ondanks hetzelfde onderwerp en doel. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft je veel extra informatie van de boeken over treinreizen maken, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Beroemde Treinreizen Over De Hele Wereld, de 95 mooiste treinroute

Ontdek hoe je, zonder stress en ook nog eens duurzaam, met de trein door Europa kunt reizen. Dit praktische boek, met gedetailleerde kaarten, geeft je alle informatie om je eigen treinreis samen te stellen over het uitgebreide Europese spoorwegnet. Het neemt je via de grote knooppunten als Parijs, Milaan en Londen mee naar je uiteindelijke bestemming; van de hippe Scandinavische steden tot de zonnige kusten van Spanje en Italië.

Reizen met de trein is snel, comfortabel én een milieuvriendelijker alternatief voor vliegreizen.

Naast de praktische tips hoe je zo snel mogelijk van A naar B reist, komen ook de meest schilderachtige treinroutes over de mooiste spoorlijnen van Europa aan bod. Het boek staat daarnaast vol met tips wanneer je waar het beste kunt overnachten, wat je zeker wilt weten over de stad, hoe je het beste van het ene naar het andere station kunt reizen en alles over het kopen van tickets en reizen met kinderen en/of huisdieren. Kortom: alles wat je wilt weten voor het plannen van een ontspannen treinvakantie!

  • Gedetailleerde spoorkaarten maken het plannen van een reis naar iedere bestemming eenvoudig
  • Praktische informatie over verbindingen en hubs helpt je om makkelijk door Europa te navigeren
  • Tips en advies bij het kopen van tickets, het reserveren van plekken en het pakken van je bagage
Lonely Planet Lonely Planet’s Guide to Train Travel in Europe

Plan Sustainable and Stress-free Journeys Throughout Europe

Looking for an eco-friendly and convenient way to explore Europe? This ultimate guide to train travel reveals how to make the most of the continent’s high-speed services, sleeper trains and scenic routes. Packed with maps and insider tips, you’ll discover everything from how to piece together your trip to ways to book the best value tickets.

Europe by Eurail 2022Touring Europe by Train

Europe by Eurail has been the train traveler’s one-stop source for visiting Europe’s cities and countries by rail for over forty years. Newly revised and updated, this comprehensive annual guide provides the latest information on fares, schedules, and pass options, as well as detailed information on more than one hundred specific rail excursions and sightseeing options.

Lonely Planet – Lonely Planet – Mooiste treinreizen

60 onvergetelijke treinavonturen

Ontdek met Lonely Planet Mooiste treinreizen 60 van de allermooiste reizen per trein. Schitterende fotografie, praktische tips, reisinformatie en advies voor het plannen van de reis.

Lonely Planet Mooiste treinreizen bevat 60 van ’s werelds mooiste en meest onvergetelijke treinavonturen. Van klassieke langeafstandsreizen, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Ghan in Australië en de Rovos Rail in Zuid-Afrika, tot onbekende pareltjes op gewone woon-werkverkeertrajecten. Elke reis wordt vergezeld van praktische informatie – ticketopties, dienstregelingen en haltes – plus inspirerende foto’s en een geïllustreerde routekaart. Reizen met de trein: de wereld ligt aan je voeten.

De reis om de wereld in 80 treinen

Een ongelooflijk avontuur van meer dan 70.000 kilometer

De reis om de wereld in 80 treinen: Monisha Rajesh ging 2 keer rond de aarde. Van de luxe Orient Express tot de Tibetaanse Qinghai-spoorlijn. National Geographic: Beste reisboek van het jaar.

Van de hoogst gelegen Tibetaanse Qinghai-spoorlijn tot de luxueuze Oriënt Express – Een reis om de wereld in 80 treinen is een ode aan reizen per trein en aan de unieke blik op de wereld die dat geeft.

Monisha Rajesh, Britse journalist en doorgewinterde treinreiziger, maakte met haar vriend een onvergetelijke reis die haar in zeven maanden bijna twee keer rond de aarde bracht: van Londen tot Kazachstan en van Canada tot de vlaktes van Mongolië. Terwijl ze vriendschappen sloot en verhalen uitwisselde met hilarische, irritante en innemende reizigers genoot ze van de adembenemendste uitzichten.

Rajesh voert de lezer mee en doet geanimeerd verslag van het dagelijks leven, de geschiedenis en de cultuur van de landen die ze bezoekt en viert het reizen per trein in al haar glorie.

‘Je raakt definitief geïnspireerd!’ – Marie Claire

‘Rajesh is een rijzende ster binnen het genre. Ze schrijft aanstekelijk, ziet alles en luistert naar iedereen. Ze is grappig als ze dat wil en serieus als het moet.’ – Daily Mail

‘Een heerlijk boek vol schitterende vergezichten, hilarische ontmoetingen en ongure types, en dat alles ineen!’ – The Times

‘Een van de beste manieren om de wereld te zien: nooit te snel, nooit te langzaam. Haar reis doet waar treinen goed in zijn: tot de kern komen. Bereid je voor op een zeer fijne rit.’ – Michael Palin

Perron Europa. Op reis met de trein

Een boek vol inspiratie én praktische tips voor een treinreis door Europa. Lange en korte reizen, ver en dichtbij. Slow travel, groen en duurzaam en altijd een onvergetelijke ervaring.

Met de trein op reis door Europa. Met een boemel door de bergen, rechtstreeks naar een inspirerende stad of uitstappen aan zee. Elke treinreis, kort of lang, is een avontuur. Dit boek bevat inspirerende verhalen, unieke foto’s en veel praktische reistips voor een Europese ontdekkingsreis per trein.

Alle routes starten vanuit Nederland en België. Kriskras door Europa, in alle windrichtingen, liggen tienduizenden kilometers aan spoorlijnen. Reizen over het spoor is slow travel, het landschap zien veranderen, onderweg uitstappen wanneer je wilt en mensen ontmoeten. De auteurs zien de rozerode midzomernacht in Lapland, rijden in klassieke treinen door Schotland en Zwitserland en gaan tussendoor de natuur in.

Ook reizen ze helemaal naar het einde van het continent en komen terecht in Odessa en Cádiz. Ze gaan een weekend naar steden als Londen, Parijs en Brussel en pakken de nachttrein naar Land’s End. Bart Giepmans en Bonita van Lier treinen allebei al zo’n 30 jaar dwars door Europa. Samen met het team van hun eigen Railtripping.com schreven ze dit boek voor iedereen die graag met de trein op reis wil, maar niet weet waar te beginnen.

Beroemde Treinreizen Over De Hele Wereld

de 95 mooiste treinroutes

Een mooi boek voor iemand die van treinen houdt of iemand die een treinreis wil gaan maken.

Vergelijkbare berichten