Boeken over gezond eten
Iedereen wil gezond ouder worden, maar hoe doe je dat? Goede genen zijn belangrijk, en ook voeding speelt een cruciale rol. Wat je eet, bepaalt de kwaliteit en de energie van je lichaam. Het is niet moeilijk om gezond te eten, maar vaak kom je er niet op of er zijn etenswaren waar je nooit aan heb gedacht en nu plaatsen we een aantal boeken dat je zelf denk, gaaf dit is makkelijk lekker en gezond
Succes
Gezond eten
Het ‘Gezond eten, gezond ouder worden Kookboek’ bevat meer dan lekkere recepten voor alledag, die bewijzen dat de theorie van gezond eten, gezond ouder worden best haalbaar is. Bovendien zijn de gerechten lekker en niet duur. Met superfoods als eieren, boerenkool, paddenstoelen, peulvruchten, olijfolie, zalm, zeevruchten, noten, appels… kun je heerlijke recepten bereiden.Tussen de recepten door geeft Eric De Maerteleire extra informatie over vitamines, mineralen, voedingsvezels, en bij elk recept vind je interessante tips en weetjes. Je leest waarom koude aardappelen, pasta of rijst goed zijn voor je darmen, waarom je appels beter niet schilt of waarom je af en toe oesters of mosselen op het menu mag zetten. Want alles mag, het is volop genieten, als het maar met mate gebeurt.
In het ABC van gezond eten wordt de lezer in 26 korte hoofdstukken meegenomen in eeuwenoude en universele inzichten over voeding en voedingsgewoontes. Waardevolle en doorleefde informatie wordt op unieke wijze gepresenteerd in dit fraaie (cadeau)boek.
Het brede scala aan onderwerpen is van grote waarde voor de gezondheid, de vitaliteit en niet toevallig ook voor het bereiken van een ideaal gewicht…
Nog nooit was het zo gemakkelijk om de logische principes toe te passen in het eigen leven. De eenheid tussen de tekst en de fraaie prenten van de internationaal bekroonde illustrator Aad Goudappel is heel bijzonder.
Op elke pagina start een volgende letter van het alfabet. De tekst is kort, bondig, luchtig en handelt over relevante wetenswaardigheden op het gebied van voeding, eetregels, leefstijl en de spijsvertering. Elke letter wordt afgesloten met een leuke en eenvoudige tip.
Wat je eet, bepaalt de kwaliteit en de energie van je lichaam. In Gezond eten, makkelijker dan je denkt legt Sonja Kimpen op een zeer overzichtelijke manier de basisprincipes van gezond eten uit. Want gezond eten gaat veel verder dan gezonde voeding.
Gezond eten is een geheel van voeding, gedachten, ademhaling en energiebeheer. Met de inzichten die Sonja Kimpen biedt kun je je energie verhogen en de kwaliteit van je leven verbeteren. Het boek is een handleiding bij het omgaan met en het voorkomen van welvaartsziektes zoals diabetes, cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht, depressie en vermoeidheid. Voel je beter in je vel, samen met Sonja Kimpen.
Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. De manier van eten die Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier jarenlang volhouden. Dit zorgt ervoor dat de kilo’s die je kwijtraakt voorgoed wegblijven.
Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie voor koken. Inmiddels is gebleken dat dit een perfecte combinatie is.
Project Gezond begon als een online afslankprogramma waarbij leden elke week een nieuw weekmenu en nieuwe recepten ontvangen. Iedereen ontvangt zoveel persoonlijke ondersteuning als hij of zij nodig heeft. Daarnaast is er een enorm actieve besloten community waar alle leden aan deel mogen nemen.
In zijn nieuwe kookboek ‘Verrot gezond‘ geeft Christian Weij, naast een heldere uitleg van hoe de bacteriën in ons lichaam werken, een groot aantal recepten voor de verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groente & kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis. Door dagelijks verschillende soorten gefermenteerde producten te eten en te kiezen voor voeding die je eigen darmbacteriën stimuleren, kunnen we de natuur een handje helpen en onze gezondheid verbeteren.
Van zijn eerste boek ‘Verrot lekker’ zijn inmiddels ruim 15.000 exemplaren verkocht.
Eet volgens je buikgevoel.
Na een jarenlange worsteling met haar gewicht en het tevergeefs uitproberen van allerlei voorgeschreven diëten, neemt voedingswetenschapper Karolien Olaerts het heft in eigen handen. Weg met de dieetboeken en de opgelegde kuren! Met vallen en opstaan ontdekt ze dat het eigenlijk allemaal niet zo moeilijk is: gewoon gezond eten, op basis van groenten en fruit, helpt haar een gewicht te vinden waar ze zich goed bij voelt.
Dit boek bevat geen vermageringsdieet. Ook geen ontgiftingskuur. En al zeker geen opgelegd programma dat een begin en een einde kent. Dit boek is wél een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf geschreven. Met duidelijke achtergrondinformatie en heerlijke recepten die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke eetfilosofie.
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een ‘beweging’ in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af. ‘De meeste mensen hebben echt een verkeerd beeld van gezond eten. ‘Gedaan met het goede leven’, denken ze, maar het tegendeel is waar. Ik eet veel meer dan vroeger en nooit lightproducten, ik gebruik veel vet, tel geen calorieën en eet iedere maaltijd mijn buikje rond. Ik geniet van eten in alle vrijheid, zonder enig schuldgevoel, zonder dat ik één gram bijkom. Het is eten dat je energie geeft. Bovendien is mijn keuken heel eenvoudig. Met gewone ingrediënten maak ik speciale gerechten. Kortom, het is eten dat je gelukkig maakt.’
Pascale Naessens won de prijs ‘Beste serie-kookboek ter wereld van de voorbije 20 jaar’ op de Boekenbeurs in Frankfurt.De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder en slanker worden.
Haar romantische stijl van koken slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast. ‘Pascale heeft haar volk gezond leren eten’ luidt het. Dat haar manier van koken een groot publiek aanspreekt bewijzen de vele Facebookcommunity’s waar de liefhebbers van de ‘pure keuken van Pascale’ hun ervaringen en recepten delen.
Alles begint met passie. Ook dit boek. Pascale leeft dicht bij de natuur en ze houdt van het water. Daar waar de oever en het water elkaar raken, vindt ze ook de zuiverste en lekkerste voeding. Vis, schaaldieren, zeewier, en schapen en koeien die grazen in de polder.
In bestseller ‘Eet als een expert’ scheiden de experts van I’m a foodie zin van onzin van voedselhypes, en bundelen overzichtelijk onderbouwd voedingsadvies over lekker gezond eten.
Eet als een expert is het superhandige, inspirerende handboek van de experts van I’m a foodie. Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema’s. I’m a foodie maakt wetenschap lekker!
I’m a foodie is hét online platform over voeding. Een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers analyseert alle trends en hypes op kritische wijze en vertaalt ze naar haalbare adviezen en recepten.
Gezond bakken
Bakboek van Amber Albarda
In navolging van haar twee eerdere kookboeken komt Amber ditmaal met een receptenboek vol heerlijke baksels: Gezonder bakken. Zoete en hartige lekkernijen waar het hele gezin van kan genieten, zonder suiker, tarwe of koemelk en vrijwel zonder gluten. Denk aan kaaskoekjes, een feestelijke chocoladetaart, maar ook bananenbrood of aardbeienscones: Amber presenteert de snoeperijen met haar bekende flair. En passant noemt ze bij elk recept de voordelen van specifieke ingrediënten. Schuldvrije en smaakvolle alternatieven voor gebak en hartige snacks!Amber Albarda
Amber Albarda ontwikkelde een slimme methode om het Food-IQ te verhogen en tegelijkertijd te genieten van heerlijke gerechten. Haar informatieve en humoristische schrijfstijl en haar gedegen kennis van zaken spreekt veel mensen aan. Voor iedereen die houdt van lekker eten én zijn gezondheid belangrijk vindt.
40 recepten voor gezond leven met kruiden
Deepak Chopra laat in het Ayurvedisch kruidenboek zien hoe we op natuurlijke wijze een hogere weerstand en meer energie kunnen krijgen. Het boek geeft een beschrijving van de veertig meest gebruikte kruiden uit de Ayurvedische keuken. Van ieder kruid zijn bovendien de botanische kenmerken opgenomen, en ook worden instructies gegeven voor het gebruik in de Ayurvedische keuken. Daarnaast vindt men een lijst van klachten die met het gebruik van deze kruiden kunnen worden verminderd.
Superfood
Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.
Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt Quinoa, nummer 1 superfood informatie over de herkomst van dit ‘supergraan’ en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is quinoa geschikt voor coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een ‘must’ voor iedereen!
75 heerlijke quinoarecepten
visuele bereidingsinstructies
allergeneninformatie
variatietips, keukentrucs, serveersuggesties
Gezonde 500 Groene Sappen & Smoothies
Het drinken van sappen is een zeer effectieve manier om je gezondheid een boost te geven, en het is een uitstekend alternatief voor tussendoortjes vol suiker en ongezonde stoffen. Bovendien verbeteren sappen je vitaliteit en humeur! Een efficiënte manier om aan je dagelijkse dosis groente en fruit te komen
Duurzaam en gewoon lekker eten
We weten dat het voor het klimaat beter is om minder of geen vlees te eten. En we willen graag plezier blijven beleven aan smaakvolle maaltijden. Eco-chef-kok Tom Hunt laat in zijn nieuwste kookboek Goed eten zien hoe eenvoudig het is om heerlijk en duurzaam te eten.
Toms missie is om duurzaam te eten, zonder daarvoor plezier, smaak of voedzaamheid op te offeren. Hij vertelt hoe we allemaal onderdeel kunnen zijn van een heerlijk, bio-divers voedselsysteem. Zonder extra kosten eet je gezonder en smaakvoller met lokale en seizoensgebonden ingrediënten.
Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken onderbouwt Tom zijn betoog op een heldere, toegankelijke en positieve manier. Dan volgen zijn overheerlijke, veelal plantaardige, recepten, van ontbijt tot salade en van gezinsmaaltijden tot zoete lekkernijen. De voornamelijk vegetarische en veganistische recepten volgen de seizoenen. Inclusief tips voor de voorraadkast.
Een boek om volop van te genieten met familie en vrienden- in de wetenschap dat je er ook goed mee doet.
Tom Hunt is prijswinnend chef-kok, auteur, en voorvechter van antivoedselverspilling. Zijn restaurant Poco in Bristol heeft diverse prijzen gewonnen. Tom schrijft voor vele magazines en kranten en is ervaren spreker en chef-kok op televisie (BBC News en Sky News) en op events. Tom is ambassadeur van Action Against Hunger, Soil Association, Slow Food International en The Fairtrade Foundation. Zijn eerste boek was The Natural Cook (2014).