6 beste Leeskinderboeken over markten

Diverse leuke boeken over de markt voor kinderen, wat kan je op de markt kopen en dan denken de meeste aan groente, maar je kan ook tassen kleding en drogisterij artikelen kopen

Misschien is na het lezen van deze kinderboeken van naar de markt gaan interesse om ook op de markt te gaan staan en om te beginnen een kinderrommelmarkt, hoe leuk zou dat zijn.

Veel leesplezier met kinderboeken van ik ga naar de markt

‘Boer Boris gaat naar de markt’ is het vijfde deel in de razend populaire en bekroonde prentenboekenreeks van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Eerdere delen in de serie werden bekroond met een Vlag & Wimpel en uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar.

In ‘Boer Boris gaat naar de markt’ wil Boer Boris naar de markt om zijn producten te verkopen. Maïs, pudding, kaas, brood, aardappels, groenten… Hij wil er vanaf! Maar hoe moet hij op de markt komen? De verkeerssituatie is erg onduidelijk en geen enkel voertuig lijkt toegestaan. Fietsen, auto’s en ook raketten zijn verboden. Zal Boris zijn weg naar de markt kunnen vinden? Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Op het land zijn ze al vroeg aan het werk. Het fruit, de groente, de wol en de kazen worden ingeladen. Alles moet naar de stad, want vandaag is het markt!

Wat er allemaal te ontdekken valt: Ontsnapte schapen – Maia heeft een ontdeugende robot – een spoor van bananen – Julie en Linda maken plezier in de fontein – Willem krijgt een bekeuring – een vos op avontuur – en nog veel meer!

Volg alle mensen en dieren, en je merkt dat dit boek niet één verhaal, maar tientallen verhalen bevat.

Kramen vol groente, brood, vis en kaas, maar ook met olijven en nootjes, bloemen, kleding en stoffen. Marktkooplui die hun waren aanprijzen. Een terrasje of ijscowagen tussen de kramen. In dit grote prentenboek neemt Noëlle Smit je mee naar de markt. En daar is van alles te zien, proeven, ruiken en horen!

Dick Bruna

Betje big staat vroeg op om naar de markt te gaan. Ze ziet allemaal lekkere dingen: boontjes, dikke bossen prei, radijsjes en nog meer. Ze koopt een mand vol kersen en nodigt haar nichtje knorretje uit om ze samen op te eten.

Een vrolijk boek over wat je zoal op de markt kunt vinden en tevens een mooie aanleiding om met kinderen over gezond eten te praten. Dit boekje verscheen oorspronkelijk in 1980 en is sinds 2023 voor het eerst onderdeel van het Mercis Publishing assortiment.

in dit boekje beleven bep en bas een spannend avontuur op de markt. ze gaan er naar toe en zien veel kramen. ook gaan ze in de draaimolen en er speelt een orgel. ook zien ze kees en tante lies. aan het eind zijn bep en bas weer thuis.

Voor het eerst mogen Nikkie en Sanne alleen naar de markt om inkopen te doen en daar is heel wat te zien. Vriendelijke platen, waarop ook de herkomst van de marktprodukten getoond wordt.

Vergelijkbare berichten