Kookboeken Vega en Vegetarische
Ik gaan je een overzicht geven van wat ik denk wat de juiste boeken zijn over vegetarische -vega boeken. Vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas.
Leuk om te weten dat je ook kan BBQ ,kijk op deze pagina voor simpele vegetarische recepten voor de BBQ
Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het volledig vermijden van het gebruik van dieren. Veganisten zijn tegen elke vorm van wreedheid tegenover dieren. Waar een vegetariër geen dieren eet gaat een veganist nog een stapje verder. Een veganist eet ook geen gerechten en producten die afkomstig zijn van dieren. Denk hierbij aan zuivel, gelatine etc.
Een veganist maakt ook geen gebruik van artikelen en goederen met grondstoffen afkomst van dieren, goede voorbeelden hier van zijn producten van leer en wol bijvoorbeeld.
De boeken op deze pagina zijn voor iedereen die vegetarische en vegan eet, meer vegan wil gaan eten en uiteraard nieuwsgierig is of het makkelijk is en ook lekkere gerechten gemaakt kan worden zonder bijvoorbeeld zuivel en eieren en andere dierlijke producten.
Diverse vega en vegetarisch kookboeken

500 vegetarische gerechten biedt een frisse kijk op de vegetarische keuken. Het boek bevat een uitgebreide verzameling gerechten voor elke gelegenheid – behalve ontbijt- en brunchgerechten en snacks vindt u er tussendoortjes, gerechten om met vrienden te delen en een reeks zoete lekkernijen. Fantastische recepten voor de moderne vegetarische kok. Voor een snelle selectie zijn de vegan en glutenvrije recepten gemarkeerd. Maak eens een verrukkelijke soep of salade, of geniet van heerlijk comfortfood. Een overzicht van de beste ingrediënten – van noten en zaden tot granen en peulvruchten.

Een verrassend kookboek met originele recepten en praktische adviezen over gezonde voeding – zonder vis en vlees. Genomineerd voor de LekkerVega Kookboekverkiezing!
Vandaag eten we vega-lekker is genomineerd voor de LekkerVega Kookboekverkiezing! Eten zonder vis en vlees is een vega-lekker feestje! Warm thuis op met een heerlijke linzenstoofschotel. Maak het extra bijzonder met je eigen zeewierbrood en zeewierboter! Verwen jezelf en je huisgenoten met een tortilla met zwarte bonen en gegrilde groenten of een tofuwrap met rode groenten. Vol voedingsstoffen! Door slim combineren eet je niet alleen de hele dag door lekker, maar krijg je ook moeiteloos alle benodigde voedingsstoffen binnen. Geen ingewikkelde verhalen over eiwitten, vitaminen en vezels. In dit kookboek vind je naast heerlijke, inspirerende maaltijden ook praktische tips om gezond(er) te eten.

Zorg voor een revolutie in de keuken en bereid heerlijke en gezonde maaltijden met deze verrassend eenvoudige recepten voor de slowcooker. Met de duidelijke instructies die je stap voor stap vertellen wat je moet doen en handige tips zet je steeds weer een perfecte maaltijd op tafel. Simpele ingrediënten worden omgetoverd tot gerechten waarvan het water je in de mond loopt. Maak zonder al te veel moeite vertrouwde en nieuwe vegetarische gerechten die bovendien vriendelijk zijn voor je portemonnee. Libby Silbermann is een foodstylist uit Londen, die met behulp van voedsel, accessoires en recepten een sfeer en gevoel weet op te roepen. Nadat ze haar diploma in ‘Food & Wine’ behaalde, ging ze aan de slag voor onder meer Jaimie Oliver, The Great British Bake Off en Daily Mail.

Vega is niet per se een boek voor vegetariërs. Het is een boek voor iedereen die op zoek is naar nieuwe vegetarische inspiratie. Voor één dag, voor meerdere of voor alle dagen van de week. Niet alleen voor de dagelijkse maaltijd, ook voor etentjes met gasten ontdek je in dit boek volop nieuwe ideeën zonder vlees of vis. Met uiteraard vertrouwde ingrediënten, eenvoudige bereiding en bovenal lekker!
Vega is ingedeeld op groentesoort en geeft tal van diverse gerechten die ook heerlijk met elkaar te combineren zijn. Pasta’s, ovenschotels, curry’s en allerlei eiergerechten in de favoriete sauzen van Janneke. Auberginesaté met gember en pindasaus, cajunrijst en paddenstoellasagne met parmezaanbechamel zijn er voor elke dag. Pompoen-wellington met feta, krokante camembert en sushiballetjes met gemarineerde avocado zijn er voor de feestelijkere etentjes. En niet te vergeten: de pithivier met geroosterde groenten en parmezaansaus en bietengnocchi met geklopte ricotta.

Overheerlijke recepten voor de dagelijkse maaltijd, maar ook voor feestelijke gelegenheden. Vol inspiratie om een mooie, gezonde en lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Bepaalde technieken en handigheidjes worden uitgelegd en voor een aantal recepten zijn er verschillende variaties mogelijk.Overzichtelijke recepten voor een heerlijke lunch of diner. En de foto’s zijn een feestje om naar te kijken.
Vegetarisch barbecue

Steven Raichlen is dé BBQ-goeroe uit Amerika. Hij is de oprichter van de Barbecue University en auteur van talloze boeken over alles wat met barbecue te maken heeft.

Simpele vegetarische recepten voor de BBQ, specials en klassiekers, professionele fotografie.
Barbecuekampioen Oliver Sievers geeft de vleesloze heerlijkheden terecht een groot toneel. Zijn vegetarische recepten hoe divers de heerlijke aroma’s van groenten en kruiden zijn zonder het gevoel dat je iets mist. De creatieve recepten van de barbecue-goeroe nodigen uit tot genieten met een goed gevoel en fantastische smaakbelevenissen.

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur en avonturier. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Ook is Smokey Goodness Burgers & Bites te vinden in de Foodhallen in Den Haag. Daarnaast werden meerdere Smokey Goodness-boeken uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en zijn er inmiddels meer dan 330.000(!) exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika.
Alle gerechten bevatten slechts 0-10 g koolhydraten per portie vegetarische en koolhydraatarme recepten en glutenvrij dieet.

Meer dan 100 gezonde, heerlijke en stijlvolle vegetarische en koolhydraatarme recepten – van ontbijt tot hoofdgerecht, en zelfs voor desserts en feestelijke hapjes. De recepten zijn ook geschikt voor een glutenvrij dieet.
* Het eerste koolhydraatarme boek speciaal voor vegetariërs, maar inspirerend voor iedereen
* Volledige voedingsanalyse van elk recept
* Alle gerechten bevatten slechts 0-10 g koolhydraten per portie
* Geschikt voor mensen met het insulineresistentiesyndroom en voor lage glykemische- indexdiëten.
* Geschikt voor glutenvrije diëten
Kookboek kinderen o.a. vegetarisch

Meer dan 100 recepten voor spannende maaltijden boordevol gezonde ingrediënten. Snelle, eenvoudige en gezonde doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. De rubriek Kids koken moedigt kinderen aan om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Eenvoudig te volgen recepten voor heerlijke klassiekers en nieuwe ideeën. Boordevol praktisch advies, gezonde tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Recepten voor het ontbijt, het lunchpakket, snacks voor na school, snelle doordeweekse maaltijden, ontspannen weekendgerechten en heerlijke zoete traktaties.

Een heerlijk kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Van ontbijtmuffins tot regenboogwraps, van platbroodpizza tot bosfruitcrumble en van chocoladewafels tot minifrittata’s … Met dit boek steken kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester steken hun handen uit de mouwen om samen de lekkerste gerechten te maken. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt koken leuk, leerzaam én lekker.

De lekkerste vegetarische hapjes voor je baby/peuter Steeds meer mensen kiezen bewust voor een maaltijd zonder vlees. Vlees is prima te vervangen door bijvoorbeeld groenten en peulvruchten. Zelf lekkere en gezonde vegetarische hapjes maken voor je baby of peuter is helemaal niet moeilijk en hoeft ook niet veel tijd te kosten. In Vegetarisch koken voor baby’s en peuters staan ruim 60 recepten en het boekje bevat bovendien veel praktische tips. Eerder verscheen in deze reeks: Lekker koken voor je baby en Biologisch koken voor baby’s en peuters.
Vegetarische -Vega buitenlandse kookboeken

Een verzameling recepten uit de Indonesische keuken. Met gerechten die natuurlijk vaak tahu en tempé bevatten, Indonesische vleesvervangers bij uitstek vanwege hun hoge gehalte aan eiwitten, koolhydraten, enzymen en vitaminen.

Surinaams Vegetarisch met veganistische en glutenvrije recepten.

‘Vega met Shane’ is het nieuwe kookboek van Shane Kluivert! In dit vervolg op ‘Koken met Shane’ deelt hij 40 vega recepten. Voor alle jonge chef’s, flexitariërs, sporters en papa’s en mama’s.
Als kookfanaat en sporter weet Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Want lekker en gezond, dat kan af en toe ook zeker zonder vlees of vis. Voor alle jonge chefs van Nederland en Vlaanderen, flexitariërs, sporters, papa’s en mama’s die met en voor hun kids koken: dit is jullie boek!

In Italiaans vegetarisch doorkruist Loes Janssen Miraglia Italië van Noord naar Zuid op zoek naar de authentieke Italiaanse smaken en belevingen. Van vegetarische streekklassiekers tot de tongstrelende vegetarische specialiteiten van haar Italiaanse schoonfamilie, alles komt aan bod.
Italiaans vegetarisch laat zien hoe veelzijdig de Italiaanse regiokeukens zijn als het gaat om koken zonder vlees of vis. Denk aan citroenrisotto, gnocchi met gorgonzola, courgettecarpaccio in kappertjessaus, salade van sinaasappel en groene sla, polenta, etc. Natuurlijk zullen ook antipasti, pasta’s en pizza’s niet ontbreken!
Alle recepten zijn voorzien van duidelijke receptuur en gaan uit van ingrediënten die hier makkelijk verkrijgbaar zijn.
* Circa 100 recepten
* Geschikt voor zowel de minder als de meer ervaren kok
* Ingrediënten zijn goed verkrijgbaar
* Ruim 3 miljoen mensen eten een of meerdere dagen per week vegetarisch

De Aziatische keukens lenen zich bij uitstek voor een vegetarisch eetpatroon. Het vele gebruik van kruiden, de veelzijdigheid aan groente en fruit en het gebruik van soja maken dat gerechten uit Azië een welkome afwisseling zijn voor de moderne vegetariër en voor iedereen die af en toe wat minder of geen vlees wil eten.
In haar nieuwe boek Oosters vegetarisch stort Jolande Burg zich – na geschreven te hebben over de Italiaanse en Franse vegetarische keuken – op de verschillende Aziatische keukens. Ze maakt een vegetarische rondreis door de populaire oosterse landen met creatieve, geurige en pikante gerechten, waarbij de ingrediënten vrijwel niet van vlees te onderscheiden zijn.
Oosters vegetarisch is een inspiratie voor de oosterse vleesloze dagen. Het boek bevat, naast een inleiding tot de oosterse keuken, receptuur uit Thailand, India, China, Korea, Japan, Indonesië en Vietnam. Burg heeft het gebruik van eerlijke en vooral verse ingrediënten hoog in het vaandel staan.
De eigentijdse recepten gaan vergezeld van fraaie foto’s van de hand van haar echtgenoot en wijnschrijver Erik Spaans, met wie zij vanuit haar thuisbasis in Zuid Italië de hele wereld over reist, op zoek naar culinaire, maar bovenal vegetarische inspiratie.
Vegetarische en Vegan ovengerechten

101 supermakkelijke vegetarische en vegan ovengerechten – ideaal voor gezinsmaaltijden en gezellige etentjes.
Vegan voor sporters

Informatief vega(n) kookboek van fitexpert Nanneke Schreurs en José van Riele met 75 lekkere en makkelijke recepten voor weekend- en topsporters.
Denk jij bij de combinatie sporten en eten ook als eerste aan kip en tonijn? Nanneke Schreurs en José van Riele laten met ‘Vega(n) food voor sporters’ zien dat je je eiwitten prima uit plantaardige bronnen kunt halen.
Dit unieke en informatieve kookboek legt uit hoe iedereen met een actieve vega(n) levensstijl voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt – met 75 lekkere en makkelijke recepten voor weekend- en topsporters. Inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten.

Wie serieus bezig is met zijn sport, moet ervoor zorgen dat hij dagelijks de nodige vitaminen, mineralen, koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Vaak hoor je echter dat sport en een vegetarische levensstijl niet samengaan. Want waar haal je zonder vlees anders je eiwitten vandaan? En heb je dan geen tekort aan ijzer of vitamine B12? Niets is minder waar! In dit boek reikt voedingsdeskundige Anita Bean je meer dan 80 veggie recepten boordevol voedingsstoffen aan die perfect zijn voor sporters die vegetariër zijn of minder vlees willen eten.
Daarnaast toont ze hoe vegetarische sporters net zo goed presteren als sporters die vlees eten en geeft ze je tips over hoe je eenvoudig en veilig overschakelt naar een vegetarische levensstijl. Van een handige sportreep tot een uitgebreid avondmaal, met de recepten in dit boek haal je het beste uit je trainingen, dat allemaal zonder vlees! Anita Bean is een gerenommeerd diëtiste, gezondheidsauteur en levenslang vegetariër. Na haar carrière als Brits bodybuildingkampioene startte ze haar eigen dieetpraktijk en specialiseerde ze zich in sportvoeding. Ze schrijft voor verscheidene gezondheids- en sportmagazines en is ook auteur van verschillende boeken