| |

9 beste boeken over pijnbestrijding met o.a. oefeningen, masseren en bewustzijn

Hoofdpijn-, nek-, schouder- en rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende
ongemakken. Om die te onderdrukken, gaan ze vroeg naar bed dan wel naar
de sauna, of slikken ze een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen
kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints – hypergevoelige plekjes
in het spierweefsel.

De bekende Yin Yoga docente Stefanie Arend geeft in dit unieke boek specifieke oefeningen gericht op het verbeteren van de conditie van de huid en pijnverlichting door het zelf masseren van het onderhuidse bindweefsel. Bindweefsel is een uitgebreid netwerk dat zich tussen onze spieren en de huid in ons lichaam bevindt; het verbindt en ondersteunt de organen, gewrichten en spieren. De doe-het-zelf-oefeningen in dit boek bevorderen de doorbloeding van de spieren en stimuleren de afvoer van afvalstoffen, waardoor ook pijnklachten verdwijnen. Stefanie Arend gebruikt daarvoor yogarollen en -ballen, maar ook gewone tennisballen zijn geschikt. Het boek bevat ook een programma van ontspannende Yin Yoga-oefeningen, en speciale, op versterking van het bindweefsel gerichte voedingstips.

Fascial release-therapie is het antwoord op acute of chronische pijn. De fascie is een zacht bindweefsel dat rondom spieren, botten en organen ligt. Deze fascie kan door therapeuten worden behandeld om pijnklachten te verminderen. Als er op de juiste manier druk wordt uitgeoefend op de fascie, kan die zich ontspannen en komt het lichaam weer in balans. Dit rijk geïllustreerde Handboek Fascial Release-therapie verschaft professionals alle informatie die ze nodig hebben om fascial release-therapie in hun praktijk te gebruiken.

Sue Hitzmann De MELT methode Een baanbrekend systeem van zelfbehandeling om – in slechts tien minuten per dag – chronische pijn te verminderen en een grote mate van ontspanning teweeg te brengen. Het boek over de MELT methode was volgens de New York Times direct een bestseller en heeft over de hele wereld al honderdduizenden mensen geholpen. MELT is een oefenmethode voor zelfhulp, waarmee: – je het genezend vermogen van het bindweefsel in je lichaam stimuleert – pijn en stijfheid kunt verlichten – je lenigheid kunt vergroten – je de negatieve effecten van het ouder worden kunt verminderen. Dit boek bevat de laatste wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van MELT, en een volledig nieuwe set foto’s met ge-update instructies voor iedere SMELT oefening

Yoga en pilates zijn jouw favoriete bezigheden in de sportschool. Maar die oefeningen? Daar kun je wel wat extra steun bij gebruiken. Dan is de Tunturi Yoga Massage Roller iets voor jou. Het EVA foam zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de krachten op je rug, schouder of nek. Voorkom blessures en vind extra steun bij deze Tunturi Yoga massage roller.

Hoofdpijn-, nek-, schouder- en rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende
ongemakken. Om die te onderdrukken, gaan ze vroeg naar bed dan wel naar
de sauna, of slikken ze een pijnstiller. Weinigen weten echter dat deze pijnen
kunnen worden veroorzaakt door triggerpoints – hypergevoelige plekjes
in het spierweefsel. Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting,
verwondingen, littekens, drugs, alcohol of chemische stoffen. Door
triggerpoint-therapie, het uitoefenen van druk op die plekjes in de spieren,
kan pijn worden verlicht en kan de functie van een verzwakt lichaamsdeel
weer verbeteren.
Met behulp van het Handboek triggerpoint-therapie leert men de eigen pijn,
of die van een ander, verlichten.

In ‘Psoas de spier van de ziel’ van Liz Koch leer je de psoas, de plek waar je emoties worden opgeslagen, kennen en activeren om balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

In Psoas de spier van de ziel, symbool voor de verbinding tussen lichaam en ziel van Liz Koch leer je de psoas, een belangrijke spiergroep, kennen en activeren om balans in je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Diep in ons lichaam ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. Niet voor niets wordt de psoas de zetel van onze ziel genoemd; de plek waar onze emoties worden opgeslagen.

In prachtige taal vertelt Liz Koch hoe we de psoas kunnen activeren en zo de balans in ons autonome zenuwstelsel herstellen. Een fascinerend boek voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.

ULTIMATE RELIEF, TRIGGERPOINT THERAPIE + MASSAGEBALLEN FASCIA ONTSPANNING – Blijf gezond, fit en vol energie. Bevrijd je van myofasciale pijn die je ervan weerhoudt je dag ten volle te beleven. Vergroot je flexibiliteit door je doorbloeding te bevorderen met deze triggerpoint therapie ballen van Ultimate Relief.

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN – Leun eenvoudig op de massagebal en gebruik je eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht om spierknopen en spanning te verlichten.

OVERAL EN WANNEER JE WILT – Perfect te gebruiken terwijl je op een stoel zit, in bed ligt, op de grond ligt, of op een yogamatje ligt. Gebruik ze thuis, op kantoor, je dagelijkse Gym training, Yogales of op vakantie

VERSCHILLENDE MATEN, VERSCHILLENDE LICHAAMSDELEN – De bal van 6.35 cm bestrijkt grote gebieden en biedt extra hefboomwerking voor moeilijk te bereiken spiergroepen zoals heupen en schouders / 5.00 cm Ideaal om middelgrote spieren zoals de kuiten, piriformis, en borstspieren te trainen / 3.00 cm voor de kleinere spieren zoals je handen. FEIT: Diverse studies bewijzen dat hand- massages angst verminderen.

LACROSSE BALL(EN) VAN SUPREME KWALITEIT – Alle drie de ballen zijn gemaakt van niet-toxisch rubber van superieure kwaliteit, ontworpen voor dagelijks gebruik en hoge druk. Bovendien is de set gemakkelijk regelmatig met heet water schoon te maken

De Trigger Point Massagebal MB1 is gemaakt om de behandeling door de handen van een therapeut na te bootsen. Door de speciale kern gemaakt van EVA schuim is de massagebal geschikt om ook dieper in de spieren door te dringen en meer druk te geven op bepaalde zones.

Omdat de MB1 kleiner is dan de MB5 is deze bal uitstekend te gebruiken voor de behandeling van kleinere spiergroepen zoals de onderbenen en armen.

Omdat de Trigger Point Massage bal MB1 gemaakt is om de handen van een therapeut na te bootsen wordt deze bal gebruikt door de bal stevig in het weefsel te drukken en goed te masseren over de te behandelen zone. Door heen en weer te bewegen wordt het weefsel diep gemasseerd en wordt de doorstroming van het bloed en zuurstof gestimuleerd.

Ervaar de MB2 massage roller! Met deze massageroller van TriggerPoint verlicht u stijve spieren en stijfheid in nek en rug. De MB2 Roller is in de breedte verstelbaar, u kunt zowel kleine als grotere spieren masseren. Stimuleert de bloedcirculatie en zorgt voor meer flexibiliteit en mobiliteit in de wervelkolom. Ideaal voor nek, boven- en onderrug.

Ontgrendel tweemaal het reliëf met TriggerPoint’s MB2 Roller pinda-massagebalroller. Ontworpen met twee instellingen om strakke spieren en stijfheid in de nek en rug te verminderen, kan de MB2 Roller een juiste houding en mobiliteit van de bovenrug ondersteunen. De verstelbare lengte kan worden vergrendeld voor gebruik op kleinere spieren die direct aan de wervelkolom vastzitten of worden verlengd om de grotere spieren van de rug te richten. Het unieke oppervlak van EVA-schuim is zeer compact, maar wordt nog steeds samengedrukt om het weefsel vast te houden, waardoor de bloed- en zuurstofstroom worden gestimuleerd om spieren en fascia gezond te houden. Dit ontwerp werkt om verklevingen te verbreken om gewrichts- en spierpijn te verminderen en de beweging snel te herstellen. TriggerPoint MB2 massagebalroller is waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken voor langdurige zelfmassage en herstel.

Vergelijkbare berichten