|

Talenboeken voor kinderen o.a. Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Chinees

Op deze blog kan je diverse talenboeken boeken vinden, waar kinderen de taal kunnen leren die ze willen. Kinderen pakken talen makkelijker op dan oudere.

Frans

De oefeningen in dit boek behandelen op een eenvoudige manier de basiskennis Frans. Door ze te maken oefen je de kennis die nodig is om vlot Frans te kunnen spreken. Zo krijg je de vervoeging van werkwoorden zoals avoir’ en être’ onder de knie, je leert jezelf voorstellen je raakt vertrouwd met de woordenschat in verband met de beroepen, de kleuren en nog veel meer! De oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Voor elke opdracht staat een symbool dat aangeeft tot welk thema de oefening behoort.

Prisma Frans leer je zo is een oefenboek voor zowel beginners als gevorderden. Door de systematische opbouw van de hoofdstukken en het grote aantal oefeningen is het boek heel geschikt voor zelfstudie. Elk hoofdstuk bestaat uit een leestekst, een uitgebreide woordenlijst, grammaticale uitleg en een groot aantal uitspraak-, invul- en vertaaloefeningen. Deze oefeningen, maar vooral ook de conversatielessen, zijn erop gericht u complete Franse zinnen te leren. Zó leert u de prachtige Franse taal namelijk het best.

Nederlands

Leer je Nederlands als tweede of als vreemde taal? Oefen de taal dan op een leuke manier met kruiswoordraadsels, woordzoekers en andere puzzels. • 1000 frequente woorden • voor jong en oud • voor beginners en gevorderden • 50 thematische puzzels • inclusief alle oplossingen • met een woordenlijst achterin

“Nederlands stap voor stap” is een communicatieve leergang Nederlands voor anderstaligen beginners. Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Met “Nederlands stap voor stap” leer je de taal spreken, schrijven, lezen en begrijpen. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik. Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap. De geluidsfragmenten zijn langzaam ingesproken, je hebt genoeg tijd om na te spreken. Bij elk thema is een “woordweb” om de (voor)kennis te activeren en de woordenschat uit te breiden. Je ontwikkelt stap voor stap praktische vaardigheden die nodig zijn voor de communicatie in alledaagse situaties. Een taal leren vereist oefening.

Probeer dus zoveel mogelijk Nederlands te spreken. Handige tip: schrijf en spreek zoveel mogelijk Nederlands in uw vrije tijd en op het werk. Lees kranten, kijk films, luister naar muziek of praat met je buren in het Nederlands. Allemaal leuke en leerzame manieren om je taalvaardigheden te trainen! “Nederlands stap voor stap” • heeft een thematische opbouw • maakt gebruik van authentiek materiaal • bevat praktische oefeningen om je vocabulaire, uitspraak en grammatica te testen • heeft toegang tot de website met veel geluidsopnames mp3 • leidt naar niveau A1 van het Europees Referentiekader van de Raad van Europa Na deze cursus schrijf en spreek je Nederlands op basisniveau. Je leest snel eenvoudige teksten. Je begrijpt gemakkelijk dagelijkse gesprekken.

Engels

Eenvoudige oefeningen om vlot Engels te leren.

De oefeningen in dit boek behandelen op een eenvoudige manier de basisleerstof Engels. Door ze te maken oefen je de kennis die nodig is om vlot Engels te kunnen spreken. Zo krijg je de vervoeging van werkwoorden zoals to have’ en to be’ onder de knie, je leert jezelf voorstellen, je raakt vertrouwd met de woordenschat in verband met het weer, het station en nog veel meer! De oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Voor elke opdracht staat een symbool dat aangeeft tot welk thema de oefening behoort.

Alledaagse in het Engels is een stimulerend en levendig opzoekboek voor meer dan 500 eenvoudige Engelse woorden. Dit boek stelt kinderen in staat hun kennis van het Engels op een plezierige manier op te bouwen. Bij de verschillende bekende voorwerpen en personen wordt het Engelse woord hierover gegeven, zodat het woord rechtstreeks met het beeld wordt verbonden.
Achter in het boek is een Engels Nederlands woordenboek opgenomen met alle woorden die in het boek voorkomen en een eenvoudige aanduiding van de uitspraak. Met dit kleurige boek vol details zullen kinderen vooral urenlang plezier beleven en gemakkelijk leren omgaan met de Engelse taal.

Duits

Hoe zeg je hallo in het Duits? Ontdek, aan de hand van plaatjes, hoe je deze woorden makkelijk kunt leren en uitspreken. Als je alle woordjes kent kun je eenvoudige zinnen spreken en heb je tegelijkertijd kennis gemaakt met veel dingen die in allerlei culturen voorkomen. Onder ieder plaatje in het boek staat het woord in het Nederlands, het woord in het Duits en de fonetische uitspraak.

Leer de Duitse taal spelenderwijs!

Met het “Quiboba, leer je talen” spel leer je de basiskennis van de Duitse taal. Spelenderwijs je taal leren én ook nog eens de uitspraak horen! Da’s twee vliegen in één klap.

Door de combinatie van horen, zien én schrijven onthoud je de woorden en zinnen beter. En dát is de kracht van de Quiboba taalspellen!

Spaans

Dit woordenboek helpt beginners om op een vlotte manier Spaanse woorden te leren. De woorden zijn ingedeeld in thema’s: de familie, boerderijdieren, de seizoenen en de maanden… alle woorden die tot de basiswoordenschat van de Spaanse taal behoren, komen aan bod. De vele tekeningen helpen om alles sneller en beter te onthouden. De ideale manier om snel een aardig woordje Spaans te spreken!

Eenvoudige oefeningen om vlot Spaans te leren.

De oefeningen in dit boek behandelen op een eenvoudige manier de basiskennis Spaans. Door ze te maken oefen je zo de kennis die nodig is om vlot Spaans te kunnen spreken. Zo krijg je de vervoeging van werkwoorden zoals haber’ en ser’ onder de knie, je leert jezelf voorstellen, je raakt vertrouwd met de woordenschat in verband met de beroepen, de kleuren en nog veel meer! De oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s. Voor elke opdracht staat een symbool dat aangeeft tot welk thema de oefening behoort.

Chinees

Een leuk boek waarin kinderen van 6 tot 12 jaar kennis kunnen maken met de basisbeginselen van de Chinese taal. In 10 hoofdstukken wordt op speelse en creatieve wijze de basis van de Chinese taal uitgelegd en kunnen kinderen zelfstandig oefenen met het schrijven van Chinese karakters en het lezen van Chinese zinnetjes. Ook staan er door het boek heen verschillende grappige wetenswaardigheden over de Chinese cultuur. Een aanrader voor het leergierige kind!

Bij het boek hoort een digitale leeromgeving (www.nihaokids.nl) met aanvullende oefeningen, filmpjes en wetenswaardigheden.

Derde druk met kleine verbeteringen t.o.v. tweede volledig herziene druk

Na deel 1 is er nu een tweede deel van Ni Hao Kids verschenen! Wederom een mooi lesboek vol wetenswaardigheden, nieuwe Chinese woorden en mooie karakters om te leren schrijven. In 10 hoofdstukken wordt op een leuke manier uitleg gegeven over feestdagen in China, leren kinderen o.a. vertellen over alledaagse dingen, over hun hobby’s, over vakanties, en leren ze hoe ze hun Chinese zinnen kunnen uitbreiden. Een speelse en creatieve uitdaging voor elk kind wat met plezier Mandarijn Chinees wil leren!

Vergelijkbare berichten