| | |

Yoga voor beginners en ervaren

Ben jij er klaar voor om je te laten inspireren om iedere dag yoga te doen? Misschien ben je nog helemaal niet begonnen met Yoga, of misschien ben je al jaren bezig…Maar we beoefenen allemaal Yoga met een bepaalde reden. Oefeningen voor lichaam en geest. Waarom Yoga, zo helpen de Yoga oefeningen met soepele spieren, een verhoogde flexibiliteit en het verlichten van nek– of rugklachten en mentaal geeft het ook een soort rust. Yoga kan chronische pijn, slaapproblemen en depressiviteit verminderen.

Reiki: Energetisch genezen binnen handbereik. Lees het boek en er gaat een ervaring voor je open.

Yoga

In Het Nieuwe Yogaboek brengt Johan Noorloos, Nederlands bekendste yogaleraar, de belangrijkste yogastijlen terug tot hun kern. Essentiële elementen uit Iyengar yoga (techniek), Ashtanga Vinyasa yoga (dynamiek), Yin yoga (ontspanning), Vipasana-meditatie en filosofie smeedt hij aaneen tot een revolutionair nieuw geheel: Anicha yoga. ‘Anicha’ is Sanskriet voor verandering. Bij Anicha yoga staan drie persoonlijke doelen centraal: bewustwording, verbinding en vrijheid. Als je je bewust wordt van je grenzen kun je die verleggen en zal je beter in staat zijn je te verbinden met je diepste potentieel. Dan pas kun je echte vrijheid ervaren. Anicha yoga richt zich dus ook op het leven na de yoga, want de échte yoga begint volgens Johan pas als je van de mat afstapt. Het Nieuwe Yogaboek biedt uitgebreide achtergrondinformatie over de geschiedenis van yoga, filosofie, meditatie, de verschillende yogastijlen en de anatomie van het menselijk lichaam.

Hatha Yoga voor docenten en beoefenaars’ mag niet in je boekenkast ontbreken als je maximaal voordeel uit je yogapraktijk wilt halen en de kunst van het maken van holistische yogaseries wil leren beheersen. Het is een praktisch hand- en studieboek dat een uitgebreid overzicht bevat van meer dan 200 yoga-houdingen. Startend vanuit de traditionele benadering van de klassieke yoga ontdek je welke invloed yogahoudingen binnenin het lichaam hebben en hoe een systematisch samengestelde yogales je algehele gezondheid en geestelijk en lichamelijk welbevinden kan bevorderen. Je leert ook wat de medisch bewezen voordelen van yoga zijn en maakt kennis met de eeuwenoude principes die ten grondslag liggen aan het ordenen van de asana’s in overeenstemming met de corresponderende chakra’s (energiecentra). • met grote duidelijke foto’s bij elke houding • een gedetailleerde beschrijving van de uitvoering • zeer gebruiksvriendelijk van opzet

This second edition of the best selling the Complete Guide to Yin Yoga provides an in-depth look at the philosophy and practice of Yin Yoga with illustrated sections on how to practice Yin Yoga, including detailed descriptions and photographs of over 30 Yin Yoga asanas. This is an updated version of the book that has become the go-to resource for Yin Yoga teachers all over the world and has been required reading in many teacher training programs. All forms of yoga can provide benefits physically, emotionally, and mentally, however Yin Yoga works the deeper levels of the bodyheartmind: the yin tissues of fascia, tendons, ligaments, joints and ONEs, as well as the energetic channels of the meridians, nerves and blood system

Dit boek biedt een grote hoeveelheid yogahoudingen die zijn gericht op het creëren van energie in je lichaam, het verbeteren van je uithoudingsvermogen en het vergroten van kracht in rug, armen, schouders, benen en buikspieren. Yoga is goed voor hart en bloedvaten en voor het lymfe-, zenuw- en hormoonstelsel; maakt je leniger en verbetert je balans en maakt je beter bewust van wat je lichaam kan.

Stoelyoga: voor iedereen die thuis of op het werk eenvoudige yogaoefeningen wil doen Met de ruim 100 oefeningen in dit boek komen de talrijke voordelen van klassieke yoga binnen ieders bereik. Vooral mensen die zich beperkt voelen in hun bewegingsvrijheid zullen met deze oefeningen nieuwe mogelijkheden vinden om lichaam en geest te stimuleren. De eenvoudige en veilige oefeningen kunnen letterlijk door iedereen overal uitgevoerd worden, ook in een rol- of bureaustoel, en gewoon in je dagelijkse kleding. Er zijn oefeningen voor het activeren van je voeten, benen, armen en handen, rug, nek, ogen en zelfs je hersenen.

Yoga voor kinderen

Yogaboek voor kids en teens Yoga geeft je concentratie, kracht, lenigheid en ontspanning Deze nieuwe editie van Hallo zon! beschrijft yogahoudingen en andere yogaoefeningen voor kids en teens om ze te helpen gezond in de wereld te staan. Zij kunnen het boek zelf gebruiken als ondersteuning bij het thuis doen van yoga. Bij elke oefening staat beschreven waar je op kunt letten en waarom het goed voor je is. Alle houdingen en oefeningen worden geïllustreerd met full colour foto’s. Leuke extra’s: • met tips voor ouders en (yoga)docenten • ademhalingsoefeningen, yogaseries, mantra’s en een meditatie 

Yogahoudingen voor kleintjes Ontdek samen met je peuter of kleuter hoe leuk yoga is in dit eerste yogaboek. Strek, adem en giechel met deze speciaal geselecteerde houdingen, die je kind enthousiast maken, energie geven en tot slot ontspannen. – Verbetert kracht, coördinatie en evenwicht – Stimuleert de eerste leesvaardigheid door woordjes te introduceren en de woordenschat te vergroten – Leert kinderen hoe belangrijk ontspanning is

Yoga voor 60 plussers

Met het verstrijken der jaren verandert ons lichaam en kunnen we symptomen ervaren als verlies van kracht, flexibiliteit en vitaliteit. Maar ook klachten als bijv. chronische pijn, slaapproblemen en depressiviteit kunnen optreden.

Het goede nieuws is dat je met yoga lichamelijk en geestelijk fit, sterk en in balans kunt blijven. Door regelmatig een beetje tijd te besteden aan eenvoudige lichamelijke oefeningen én ademhaling, wat een essentieel onderdeel is van yoga, kan je je leven verbeteren op meerdere vlakken en zorgen voor een algeheel welbevinden. Dit boek is daarbij je ideale gids.

Het biedt tal van eenvoudige oefeningen die ideaal zijn voor 60-plussers en onderscheidt zich vooral door het gemak waarmee de auteur uitlegt waar het om draait, waarbij men vervolgens allerlei programma’s zelf kan samenstellen. Uiteraard zijn er ook verschillende programma’s voor 60-plussers volledig uitgewerkt.

  • Geen voorkennis nodig. Toegankelijk voor iedereen.
  • Het boek is als een kookboek mee geweldige maaltijden (programma’s) zijn samen te stellen.
  • Eenvoud troef gekoppeld aan een geweldig overzicht van mogelijkheden.
Reiki

Reiki (Japans voor ‘universele levenskracht’) is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Inmiddels is reiki een bekende en geaccepteerde healingtechniek binnen de alternatieve geneeswijzen. De kern van reiki van reiki-master Diane Stein biedt een overzicht van alle aspecten van reiki. Alle drie de graden van reiki komen aan bod. Het is geschikt voor healers zelf, maar ook voor geïnteresseerden. Dit boek is een klassieker en een veelgebruikt studieboek.

Vergelijkbare berichten