Brandveiligheid in 2024: 11 Essentiële tips voor thuis en op kantoor

Vluchtladders zijn slim om te hebben, vooral voor gebouwen met meerdere verdiepingen. En verschillende soorten brandblussers zijn nuttig, aangezien niet alle branden hetzelfde zijn.

Noodverlichting kan van onschatbare waarde zijn tijdens evacuaties, terwijl gas- en koolmonoxidemeters zorgen voor vroegtijdige detectie van potentieel gevaarlijke situaties. Slimme rook- en koolmonoxidemelders brengen brandveiligheid naar een hoger niveau met hun connectiviteit en waarschuwingssystemen.

Rookmelders met een batterijlevensduur van 10 jaar bieden langdurige bescherming zonder regelmatige vervanging van batterijen nodig te hebben. En natuurlijk, een blusdeken kan van onschatbare waarde zijn om kleine brandjes snel te doven. Zo’n uitgebreide voorbereiding is bewonderenswaardig! Heb je al deze voorzorgsmaatregelen al geïmplementeerd?

Brandbeveiliging. Brandmelders verplicht

In Nederland worden jaarlijks 1 op de 60 woningen door brand getroffen, wat neerkomt op ongeveer 90.000 woningbranden per jaar.

Van deze woningbranden waren er meer dan 40 fatale woningbranden. Fatale woningbranden zijn branden waarbij er als gevolg van de brand een dodelijk slachtoffer is gevallen en om dit te proberen te ver komen kunt u brandmelders plaatsen en er zijn slimme brandmelders die een bericht sturen naar uw mobiel als er een brand uitbreekt.

Wij komen binnenkort hierop terug, waar u deze en andere brandmelders kan bestellen.

Deze sticker laat door middel van het gasafsluiter tekst zien waar de gasafsluiter zich bevindt. Zo kunnen mensen in geval van een noodsituatie gemakkelijk zien waar de gasafsluiter te vinden is. Dit kan mensenlevens redden.
Vluchtladders
 • 4 – 5 meter
 • 2 verdiepingen
 • Balkon met opstaande rand
 • Dakraam / Velux
  • Normaal raam

De First Alert EL52W-2 heeft een extra grote lengte van 4,3 meter en is daarmee ideaal voor in de slaapkamers en geschikt voor 2 verdiepingen. Past aan vrijwel iedere vensterbank.

Deze First Alert Brandladder is uitgerust met Dupont Cordura® nylon banden voor maximale duurzaamheid en extra sterkte tegen afschuren, krassen en scheuren. De vluchtladder heeft anti-sliptreden met stabilisators voor een stabiele positie tegen de gevel. Getest tot 170 kg. De ladder is klaar voor gebruik en makkelijk op te bergen.

Breedte vensterbanken 15 tot 33 cm

Vluchtladder 3 verdiepingen

7 – 7.5 meter

3 verdiepingen

Balkon met opstaande rand

Dakraam / Velux

Normaal raam

Deze ATV vluchtladder 500.HSL7 is ontworpen om snel en simpel te kunnen vluchten in een noodsituatie van maximaal 3 verdiepingen. Deze 7 meter ladder is eenvoudig aan de vensterbank te bevestigen en uit te vouwen. De ATV 500.HSL7 heeft afstandhouders aan alle sporten voor extra stabiliteit.

Vluchtladder 16 meter

16 meter

5 verdiepingen

Balkon met opstaande rand

Dakraam / Velux

Normaal raam

Deze ATV vluchtladder 500.HSL16 is ontworpen om snel en simpel te kunnen vluchten in een noodsituatie en geschikt voor 5 verdiepingen. Deze 16 meter ladder is eenvoudig aan de vensterbank te bevestigen en uit te vouwen. De ATV 500.HSL16 heeft afstand houders aan alle sporten voor extra stabiliteit.

Max. vensterbank breedte = 38cm

Max. vensterbank breedte = 38cm

Verschillende soorten brandblussers

Er zijn veel soorten Brandblussers met verschillende bluscapaciteiten. Welke brandblusser u het best kunt kopen, hangt daarom van een aantal factoren af. Niet elke brandblusser is geschikt om iedere brand mee te blussen. De brandklasse op het etiket geeft aan voor welke brand de blusser gebruikt kan worden. De verschillende brandklassen zijn:

1 Brandklasse A: branden van vaste stoffen (zoals hout, papier of stof);

2 Brandklasse B: branden van vloeibare stoffen (zoals olie, vet of benzine);

3 Brandklasse C: branden van gassen (zoals aardgas, methaan of propaan);

4 Brandklasse D: branden van metaal;

5 Brandklasse F: frituurolie of -vetbranden.

In huizen en kantoren komen over het algemeen branden in brandklasse A en B het vaakst voor. Beide types zijn schuimblussers: de combinatie van water en schuim zorgt voor weinig nevenschade bij dit soort branden en kan zonder zorgen gebruikt worden op elektrische apparatuur.

Werkt u op een locatie waar ook met gas gewerkt wordt? Dan is een brandblusser met brandklasse C zeker aan te raden. De poederblusser is uitermate geschikt om een gasbrand te bestrijden.

De Brandblussers, je gebruikt ze liever nooit. Toch is het heel verstandig om ze altijd in huis te hebben. Lees goed of je de juiste brandblusser besteld

Brandblussers A – B

Brandblusser A B

Dit schuimblustoestel van Veiligheid Centraal is opgebouwd uit een stalen cilinder die voorzien is van een hoogwaardige polyesterpoeder coating aan de buitenzijde en een flexibele coating aan de binnenzijde. De speciale nozzle geeft een sproeipatroon die het blusschuim maximale bluskracht geeft. Het Ventiel is gemaakt van geperst messing en is voorzien van een manometer en testaansluiting. Een stalen voet beschermt de cilinder tegen beschadigingen.

Geleverd inclusief wandbeugel en 1 jaar erkende Nederlandse keuring.

Werking:
Het blusschuim bevindt zich onder stikstofdruk in de cilinder. Doordat deze permanent onder druk staat is het toestel altijd direct bedrijfsklaar. Na het verwijderen van de borgpen is de sproeischuim straal te activeren of te stoppen door middel van het inknijpen of loslaten van het knijpventiel.

In steeds meer situaties wordt een brandblusser verplicht gesteld. En dat is logisch. Mocht het nodig zijn dan wil je kunnen ingrijpen. Een brandblusser kopen is een goed idee!

De Alecto BS-6 brandblusser voldoet aan alle kwaliteitskenmerken van een goede brandblusser. Hij is geschikt voor gebruik in onder andere thuis of op een werkplaats.

Een brandblusser gebruiken: als het nodig is, moet het gemakkelijk zijn. De Alecto BS-6 brandblusser met 6 liter schuim blust brand snel en doeltreffend. Of het nu een vaste stof of een vloeistof is, die in brand is gevlogen.

We snappen dat je niet elke dag een brandblusser gebruikt. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. De BS-6 brandblusser is direct en snel te gebruiken en de bediening is heel eenvoudig. Er is een Nederlands-, Duits- en Franstalige handleiding te vinden op de blusser.

Smartwares 10.014.72 Brandblusser – 6kg – Poeder – Inclusief ophangbeugel – Brandklasse ABC – BSI Gecertificeerd

Handel direct bij een brand met de Smartwares BB6 Brandblusser. Door goed voorbereid te zijn kun je een brand snel blussen om ernstige schade of letsel te voorkomen. De poederbrandblusser weegt 6 kg en is daardoor ideaal voor grotere ruimtes of in huis.

Het belang van een brandblusser
Een brand kan snel uitslaan en veel verwoesting aanrichten, denk hierbij aan een brand in de keuken of een brand die begint in de prullenbak. In zulke situaties is het belangrijk om snel te handelen.

Een brandblusser kan ervoor zorgen dat je een brand vroegtijdig kan blussen om schade en letsel te beperken en mensen in veiligheid te brengen. De poederbrandblusser van 6 kg is ideaal om in huis te hebben. Dankzij de bijgeleverde beugel kun je de brandblusser ook ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt.

Altijd een goedwerkende brandblusser
Het is belangrijk om een goedwerkende brandblusser te hebben waar je op kunt vertrouwen, daarom hebben brandblussers een houdbaarheidsdatum. De werking van een brandblusser kan aangetast worden door invloeden van buitenaf.

Hierdoor kan een brandblusser na plaatsing 10 jaar gebruikt worden, na deze periode moet je de brandblusser vervangen. Daarnaast voldoen alle Smartwares brandblussers aan de Europese wet- en regelgeving, zodat je verzekerd bent van een deugdelijke brandblusser.

Kies de juiste brandblusser
Om er zeker van te zijn dat je de juiste brandblusser koopt voor jouw situatie moet je weten voor wat voor branden de blusser geschikt moet zijn. De soort brand wordt uitgedrukt in een brandklasse, de Smartwares BB6 Brandblusser is geschikt voor de volgende brandklassen:

Brandklasse A – Vaste stoffen zoals papier, hout en textiel
Brandklasse B – Vloeistoffen zoals olie, benzine en kunststoffen
Brandklasse C – Gassen zoals aardgas, LPG, butaan en propaan

Schuimblusser ABF 6 liter, A-kwaliteit incl. Wandbeugel en keuring

Deze ABF schuimblusser vet-brandblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is een zeer voordelige sproeischuim brandblusser en geschikt voor branden van vaste stof, vloeistof en vetbranden.

Deze blusser is gevuld met ecologisch brandblusschuim, dit is in tegenstelling tot een poederblusser gemakkelijk te verwijderen na het blussen van een brand en laat nagenoeg geen nevenschade achter.

Het schuim sluit de brand af voor zuurstof, waardoor er geen verbranding meer kan plaatsvinden. Toepasbaar bij onder spanning staande branden tot 1000 volt en geschikt voor het blussen van frituurpan branden. Daarnaast zijn Veiligheid Centraal blussers weerbestendig, slagvast en gecoat met een milieuvriendelijke polyesterhars-lak.

Geschikt voor zowel een type A brand ( vaste stof ) als type B brand ( vloeistofbrand ) en type F brand ( vet )
Geschikt voor zowel professioneel gebruik als huis, tuin en keukengebruik
Milieubewuste keuze

Noodverlichting

Energiezuinige opbouw led noodverlichting waterdicht 3 watt.

Dit led noodverlichtingsarmatuur is voor veel toepassingen geschikt, van kantoorpanden tot vochtige garages. Het armatuur is uitgevoegd met kwalitatief hoogwaardige LED’s en een 3 uurs accu.

Hiermee voldoet de led noodverlichting aan de actuele Nederlands en Belgische normen. De witte behuizing met slagvaste polycarbonaat kap is gemakkelijk aan elk gewenst oppervlak te schroeven.

Het armatuur heeft een zelftest functie, dit houdt in dat er een testknop en LED indicator in het armatuur zijn gemonteerd. Hiermee kunt u zelf testen of het armatuur naar behoren werkt. De noodverlichting heeft multifunctionele elektronica, dit houdt in dat het zowel continu als niet continu kan branden.

Daarnaast is het armatuur breed inzetbaar, naast gebruik van de pictogrammen (zichtbereik 25 meter) voor vluchtwegaanduiding, is de deze noodverlichting ook zonder pictogram te gebruiken als vluchtwegverlichting of portiekverlichting.

Gas en Koolmonoxidemeter.

Gas en koolmonoxidemeter Bescherm jezelf en je gezin tegen gevaarlijke gassen en een koolmonoxidevergiftiging met de Smartwares RM337 Combimelder. Door het 85 dB alarm word je op tijd gewaarschuwd en kun je snel maatregelen treffen.Het gevaar van koolmonoxide en gassen

Veel gassen zijn voor mensen niet waarneembaar omdat ze geur- en kleurloos zijn. Gassen komen op veel plaatsen voor, in huis wordt aardgas gebruikt en in de caravan of boot gebruikt men een gasfles met butaan of propaan.

Overal waar gas gebruikt wordt bestaat een kans op een gaslek waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een ander gevaarlijk gas is koolmonoxide, dat vrijkomt bij een onvolledige verbranding, bijvoorbeeld bij gasfornuizen, gasovens, gashaarden, cv-ketels of boilers.

Al deze gassen zijn levensgevaarlijk en daardoor is het belangrijk om op tijd gewaarschuwd te worden bij een te hoge concentratie.Een handige 2-in-1 melder

De Combimelder beschikt over een Duidelijk alarm van 85 dB en zal afgaan wanneer koolmonoxide, butaan, propaan of aardgas gedetecteerd wordt. De gasmelder wordt met de bijgeleverde adapter gevoed door netstroom en zorgt daardoor voor 24 uur bescherming.

Daarnaast is de combimelder uitgerust met een pauzestand, zodat het alarm tijdelijk uitgeschakeld kan worden als er bijvoorbeeld sprake is van vals alarm.LED indicatoren

Slimme rook- en koolmonoxidemelder 

De 2e generatie Nest Protect is volledig opnieuw ontworpen. Deze slimme rook- & CO-melder speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar.

De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent. Bovendien controleert hij zichzelf automatisch.

De Nest Protect Rookmelders kun je onderling draadloos met elkaar koppelen en ze werken ook samen met de Nest Thermostaat en Nest Cam. In het geval van een noodgeval kan met Nest Cam een video opnemen.

De ELRO FF5048R brandpreventieset bestaat uit een aantal onmisbare producten om je woning in één keer te beveiligen tegen brandschade. Zo word je op tijd gealarmeerd wanneer er brand uitbreekt of wanneer het giftige koolmonoxidegas wordt gedetecteerd.

De ELRO FC4801R koolmonoxidemelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij het ontstaan van het giftige koolmonoxidegas en de ELRO FZ5002R koppelbare rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders kunnen draadloos worden verbonden met andere melders. Zodra er koolmonoxide of rook wordt gedetecteerd door één melder,

Gekeurd koolmonoxidemelder

Deze nieuwe X-Sense XC01 koolmonoxidemelder is klein van formaat, heeft een 10 jaar batterij én een informatief LCD display. Deze CO melder heeft een hoogwaardige Figaro® sensor en kan daardoor lage concentraties koolmonoxide meten en waarschuwt vroegtijdig als er koolmonoxide in de ruimte is.

Waar plaats je een koolmonoxidemelder?

Er bestaan veel misverstanden over waar je nu een koolmonoxidemelder moet monteren. Wij horen veel mensen zeggen dat koolmonoxide stijgt, of juist daalt. Het enige juiste antwoord hierop is: koolmonoxide vermengt met lucht en zal uit zichzelf niet stijgen of dalen.

Als er in de ruimte een kachel, CV ketel of geiser bevindt, plaats dan de koolmonoxidemelder boven dit apparaat of tegen het plafond. Koolmonoxide zal in dit geval namelijk wél stijgen door de warme lucht en zal als eerste dus naar het plafond gaan. Als daar een CO-melder hangt word je op tijd gewaarschuwd.

Op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de verbrandingsunit

Centraal in de ruimte

Op minimaal 30 centimeter van omliggende muren

Bij een schuin plafond

Heb je een schuin plafond? Plaats de CO-melder tegen het schuine gedeelte.

Op een horizontale afstand tussen 1 en 3 meter van de CO-bron.
Plaats de melder aan de hoge zijde van het schuine plafond.
Wil of kun je geen gaten boren? Monteer de koolmonoxidemelder dan in één keer met een magnetische montageset. 
 

Is er géén verbrandingsunit in de ruimte, dan zal koolmonoxide zich vermengen met lucht. Plaats dan de koolmonoxidemelder op adem- cq. ooghoogte tegen de muur. Koolmonoxide is namelijk pas gevaarlijk als je het inademt.

Op ademhoogte (loop-, zit-, of slaaphoogte)

Niet naast luchtinlaten of luchtuitlaten

Niet plaatsen achter objecten zoals gordijnen en kasten

Zorg dat je de koolmonoxidemelder altijd en overal kunt horen!

Slimme rookmelders

Rookmelders zijn verplicht in Nederland

Bescherm je gezin en zorg dat je altijd weet of er rookontwikkeling of brand in je huis is. De Smartwares Slimme Rookmelder is te gebruiken als individuele rookmelder, te koppelen aan andere rookmelders of als uitbreiding voor de PRO Series.

Als je de rookmelder combineert met de PRO Series Link (apart verkrijgbaar), ontvang je een notificatie op je smartphone bij een noodsituatie, zelfs als je niet thuis bent. Zo kan je direct hulp inschakelen en zelfs vooraf ingestelde noodcontacten laten waarschuwen. Hou je meeste dierbare bezittingen veilig.

Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder – Inclusief 3 jaar batterij – 10 Jaar sensor – Koppelbaar – 85 dB Slimme rookmelders sturen een waarschuwing
Slimme Rookmelder zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van een noodsituatie zoals brand

Gebruiksvriendelijk– Onze combimelder is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te installeren met onze meegeleverde montage set. Daarnaast heeft de combimelder een onopvallend en ultradun design.

De combimelder is uitgerust met een alarm testknop en is zowel vuur- als stofbestendig. Onze combimelder kan rook en koolmonoxide meten en controleert 24/7 de luchtkwaliteit, rooksensor, batterij en WiFi-verbinding.

Real-time waarschuwingen
Met de Intelligente Rookmelder ontvangt je meldingen in real-time op je smartphone als er rook is gedetecteerd, zelfs als je niet thuis bent.

Batterij gaat 10 jaar mee
De Intelligente Rookmelder brengt jou een heel decennium veiligheid en gerustheid met een batterij die de hele levensduur van het product meegaat. Nooit meer vervelende meldingen omdat de batterij bijna leeg is.

Continue zelfcontrole
De Intelligente Rookmelder controleert constant zijn eigen batterij, rooksensor en WiFi-verbinding. Hij stuurt je onmiddellijk een melding op je smartphone als er een probleem optreedt met een van deze drie.

Rookmelders

Rookmelders zorgen ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melders worden geleverd inclusief batterijen die zeker een jaar meegaan. Hierdoor ben je dus een jaar beveiligd, zonder dat je de batterijen hoeft te vervangen.

Deze rookmelders bevatten een batterij met een levensduur van 10 jaar.

Een brand is ontzettend gevaarlijk en kan allesverwoestend zijn.
Je moet er niet aan denken dat jij, je geliefden en je spullen getroffen worden door een brand.

Om schade en letsel te beperken is het belangrijk dat je vlot gewaarschuwd wordt. Om deze reden is het bezitten van goede rookmelders een must!

Rookmelders, brandmelder plaatsen : moeten op elke verdieping minimaal en liefst als u meerdere kamers in uw huis heb in elke kamer en vergeet de keuken en zolder niet.

Een brand is ontzettend gevaarlijk en kan allesverwoestend zijn.
Je moet er niet aan denken dat jij, je geliefden en je spullen getroffen worden door een brand. Om schade en letsel te beperken is het belangrijk dat je vlot gewaarschuwd wordt. Om deze reden is het bezitten van goede rookmelders een must!

Met deze kwalitatieve draadloos koppelbare rookmelder van X-Sense, de XS01-W, vergroot je direct de veiligheid in je woning. Deze compacte melder heeft de mogelijkheid om tot wel 23 andere rookmelders te koppelen. 

Blusdeken

Branddeken keuken – Branddeken
Elk jaar zijn er in Nederland meer dan 100.000 woningbranden. Maar zelfs de grootste brand begint klein, daarom is het belangrijk om een gevaarlijke situatie zo vroeg mogelijk onder controle te krijgen.

Deze branddeken van Apago is perfect om in een gevaarlijke situatie het vuur zo snel mogelijk te doven. De branddeken is gemaakt van geweven glasvezel en heeft een brandwerende coating met een afmeting van 1.2m x1.8m is dit groot maar ook echt een grote branddeken.

Altijd een veilig gevoel in huis

Gemakkelijk te gebruiken

Werkt snel om beginnende branden te blussen

Gemaakt van geweven glasvezel

Heeft een brandwerende coating

Gemakkelijk in huis op te hangen

voldoet aan EU-norm 1869: 1997

Branddeken, ideaal voor prullenbak en kledingbranden

Angel Eye Branddeken 1mx1m

Branddeken, ideaal voor prullenbak en kledingbranden

Toepassing: voorkomt een snelle verspreiding van de brand

Afmetingen: 100 x 100 cm

Makkelijk hanteerbaar in geval van een noodgeval

Onderhoudsvrij

Makkelijk schoon te maken behuizing

Let op: niet geschikt voor frituurbranden

Uitvoering: origineel

De ELRO-blusdeken is een veilig en zeer effectief product om een beginnende brand te blussen. Om dergelijke beginnende branden te blussen is het belangrijk om snel te kunnen handelen. Hang daarom de blusdeken in ruimtes waar mogelijk een brand kan uitbreken op een plek waar je makkelijk bij kunt.

Bij brand trek je aan de hendels om de deken uit de verpakking te halen. Vervolgens plaats je de deken over het brandende object en zorg je dat de zijkanten goed aansluiten. De deken is gemaakt van een geweven glasvezel. Dit materiaal is soepeler dan bij andere blusdekens, waardoor de deken beter aansluit, effectiever de zuurstof wegneemt en dus efficiënter blust.

Laat de deken enkele minuten over de brandhaard liggen zodat je zeker bent dat de brand gedoofd is. Na gebruik de blusdeken weggooien.

Met de ELRO FB1800 Blusdeken blus je eenvoudig kleine branden in en om je huis. Omdat deze blusdeken 1.80m x 1.20m groot is kun je deze ook gebruiken op personen die in brand staan. Door de handige verpakking hang je de blusdeken makkelijk op in je woning op plekken waar een brand zou kunnen ontstaan

Aggregaat kopen, beveilig uw huis als de stroom uitvalt.

Bijna elke Aggregaat uit voorraad leverbaar.

 • Professionele Aggregaat, zo wordt elke klus eenvoudig.
 • Deze aanbieder heeft van de Aggregaat het grootste assortiment.
 • Van instap tot de meest uitgebreide Aggregaat.
 • Alle A-merken
 • Natuurlijk met volledige garantie en service.
 • Het assortiment van de Aggregaat

Een aggregaat is een door een motor aangedreven generator die wordt gebruikt voor het opwekken van elektrische stroom. Dit is natuurlijk ontzettend handig op de bouwplaats als er geen stopcontacten in de buurt zijn en u toch stroom nodig heeft. Of wanneer u voor uw bedrijf een noodaggregaat nodig heeft. Over het algemeen wordt een verbrandingsmotor gebruikt als aandrijfmotor. Deze loopt meestal op benzine. Gereedschappelijk heeft een uitgebreid assortiment van Aggregaten tegen scherpe prijzen.

Aggregaten zijn zeer geschikt voor werk op afgelegen locaties, plaatsen waar het lichtnet geen stroom levert. Daarnaast zijn ze erg handig om achter de hand te hebben in geval van een stroomstoring zodat u altijd kan doorwerken.

Doordat de meeste aggregaten gebruik maken van een verbrandingsmotor is het ten zeerste af te raden een aggregaat in een afgesloten ruimte te plaatsen. Hierdoor zouden namelijk verbrandingsgassen kunnen ophopen en zorgen voor een zeer ongezonde situatie, daarnaast heeft een verbrandingsmotor ook verse lucht nodig.
Aggregaten kunnen erg warm worden, pas bij het verplaatsen of werken in de buurt van een aggregaat dus altijd goed op dat u zich niet brand.

*******************************************************************************************

Voordelen van een brandpreventiebox

De inhoud is per brandpreventiebox verschillend. Wel bestaat ieder pakket uit minimaal twee rookmelders en een koolmonoxidemelder, waarmee je een woning in één keer beveiligd tegen brand en koolmonoxide. Afhankelijk van jouw wensen en situatie kun je kiezen uit onze samengestelde brandpreventieboxen. Van rook-, koolmonoxide-, en hittemelders tot brandblussers en blusdekens, overal is aan gedacht. Bovendien ben je met een brandpreventiebox goedkoper uit dan wanneer je deze producten los zou bestellen.

Wist je dat naast het brandveilig maken van het huis, onze brandpreventieboxen ook uitermate geschikt zijn om bijvoorbeeld een kantoor, auto, caravan of boot te beveiligen tegen brand of koolmonoxide? Om te bepalen voor welke brandpreventiebox je gaat, dien je jezelf af te vragen welke brandveiligheidsproducten voldoen aan jouw situatie en wensen. Heb je genoeg aan 2 rookmelders en 1 CO-melder? Dan zit je met de “Brandpreventiebox Veilig” goed. Wil je daar ook nog een brandblusser en blusdeken bij, dan raden we de “Brandpreventiebox Compleet” aan. Om de melders makkelijk te kunnen bevestigen, wordt iedere brandpreventieset geleverd met handige magnetische montagesets. Hierdoor hoef je geen gaten meer te boren en ben je binnen een paar minuten al klaar! Veel klanten kiezen voor de “Brandpreventiebox FireAngel” en niet zonder reden. De rookmelders en koolmonoxidemelders in deze set zijn van het merk fire Angel, dat bekend staat om hun betrouwbare melders. Hiermee haal je dus direct de allerbeste kwaliteit brandbeveiliging in huis.

Deze X-Sense Brandpreventiebox Koppelbaar beveiligt je jouw huis in één keer maximaal én alles is draadloos gekoppeld met elkaar. Dat betekent dat als er één melder afgaat dat ze allemaal tegelijkertijd afgaan. En met de handige afstandsbediening kun je alles meteen pauzen én meteen achterhalen welke melder het alarm heeft doen afgaan.

Inhoud Brandpreventiebox
Deze complete box bestaat uit 3 stuks XS01-W draadloos koppelbare rookmelders met een 10 jaar batterij, een X-Sense draadloos koppelbare koolmonoxidemelder mét LCD display en vervangbare batterij. Er zitten ook 4 handige, sterke SAVS® magneetsets bij om al je melders binnen een paar minuten veilig en betrouwbaar op te hangen. De box bevat ook een handige afstandsbediening, waarmee je alle melders kunt testen, pauzeren en lokaliseren (hiermee kun je makkelijk achterhalen welke het alarm heeft gegeven).

Extra melders
Heb je aan deze box niet genoeg, voeg dan extra melders toe. Dat kan ook nog heel eenvoudig later als je alles al gemonteerd hebt.

De hoge kwaliteit en het mooie design van X-Sense zorgt ervoor dat dit de onze beste koop is op dit moment.

 • Batterij

Met deze zeer complete Brandpreventiebox XXL haalt u alles in huis om uw huis van onder tot boven te beveiligen. Deze brandpreventiebox biedt veruit het meeste voordeel. Met de handige meegeleverde magnetische montagesets bent u binnen een paar minuten helemaal klaar, zonder gaten te boren!

Inhoud

 • 3 rookmelders Smartwares RM250
 • 1 koolmonoxidemelder met display Smartwares FGA-13041
 • 1 blusdeken SAVS® 1×1 mtr
 • 1 hittemelder Alecto HA-58 (geschikt voor keuken)
 • 5 magnetische montagesets SAVS® RMAX -45

Productinformatie

 • Batterij

Met de Brandpreventiebox COMPLEET haal je direct een zeer compleet brandbeveiligingspakket in huis. Deze Brandpreventiebox bevat alle producten om je huis, keuken, kantoor, boot of caravan in één keer veilig te maken en te beschermen tegen brand en koolmonoxide. Zónder gaten te broen!

Inhoud Brandpreventiebox

 • 2 rookmelders Smartwares RM250
 • 1 koolmonoxidemelder LCD display Smartwares FGA-13041
 • 1 brandblusser OgnioChron 1kg poeder
 • 1 blusdeken SAVS® 1×1 mtr
 • 2 magnetische montagesets SAVS® RMAX-45

in huis. Deze Brandpreventiebox bevat alle producten om je huis, keuken, kantoor, boot of caravan in één keer veilig te maken en te beschermen tegen brand en koolmonoxide. Zónder gaten te broen!

Inhoud Brandpreventiebox

 • 2 rookmelders Smartwares RM250
 • 1 koolmonoxidemelder LCD display Smartwares FGA-13041
 • 1 brandblusser OgnioChron 1kg poeder
 • 1 blusdeken SAVS® 1×1 mtr
 • 2 magnetische montagesets SAVS® RMAX-45
complete Brandpreventiebox Veilig BFR-01
 • Batterij

Met deze speciale en complete Brandpreventiebox Veilig BFR-01 maakt uw woning in één keer brand- en koolmonoxide veilig. Deze Brandpreventiebox met Smartwares producten bevat 1 koolmonoxidemelder en 2 rookmelders. De rookmelders worden geleverd incl. 2 extra sterke SAVS® RMAX60 magneetsets en zijn zo binnen 1 minuut gemonteerd tegen het plafond, zonder gaten te boren!

Inhoud Brandpreventiebox

 • 2 rookmelders Smartwares RM250
 • 1 koolmonoxidemelder LCD display Smartwares FGA-13041
 • 2 magnetische montagesets SAVS® RMAX-45

Kortom, je bent in één keer veilig met deze complete brandpreventiebox!

Brandpreventiebox Koppelbaar
 • Lithium batterij
 • 10 jaar
 • Draadloos koppelbaar

De Brandpreventiebox Koppelbaar is een waar paradepaardje. Hiermee koopt u hoogwaardige beveiliging van het absolute kwaliteitsmerk FireAngel. Deze Brandpreventiebox bevat één koppelbare koolmonoxidemelder W2-10-CO en 3 koppelbare rookmelders WST 630T met THERMOPTEK™ technologie. Deze FireAngel melders zijn de beste in hun soort en zijn in een handomdraai aan elkaar te koppelen met de Wi-Safe 2® techniek. Alle melders hebben een 10 jaars lithium accu en maar liefst 10 jaar garantie!

De losse waarde van deze producten is in onze winkel ruim €234,-

Met de 4 magnetische montagesets hangt u deze complete set binnen een paar minuten tegen de muur of plafond. Zonder gaten te boren!

Leer over ontruiming bij brand in dit boek

Brand(bestrijding) & Ontruiming is een module van de uitgave Bedrijfshulpverlener (BHV). De inhoud is conform de actuele richtlijnen van onder andere Nikta en het Instituut voor Fysieke Veiligheid.

Vergelijkbare berichten