Alles voor je knaagdier

Met een nieuw konijn, cavia, rat of hamster in huis, komt er wel wat meer bij kijken. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je nieuwe diertje. Het beestje heeft een eigen plek nodig die hij zijn thuis kan noemen. Een mooie kooi of hok hoort dan ook bij de eerste aanschaf voor je nieuwe huisdier. Een goeie leefomgeving zal bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van je diertje. Bedek daarom zijn kooi of hok enkel met de beste bodembedekking van de fijnste kwaliteit. Hij zal zijn pootjes maar al te graag in zijn kooitje neerzetten.

Onmisbare benodigdheden voor je knaagdier

Je knaagdier zal je dankbaar zijn indien je zijn kooi of hok mooi en handig voor hem inricht. Het is zijn plekje om zowel te slapen, spelen én eten. Het is een plekje waar hij zonder stress en zorgen zijn gedrag kan stellen vanuit zijn instinct en natuurlijke behoefte.

Een schuilplekje of looprad is dus zeker een goeie aankoop. Het schuilplekje zal hem veilig doen voelen, want je knaagdier is en blijft een prooidier die vanuit zijn instinct zich soms wel eens weg zal stoppen in een donker plekje. Een leuke voer en drinkbak mag ook zeker niet missen. En je knaagdier heeft net als jou ook nood aan een proper toilet, waar hij zijn behoefte kan in doen.

Hou je knaagdier gezond!

Om je knaagdier gezond te houden, is het belangrijk om hem de juiste voeding te bieden. Kies het juiste droogvoer en zaad, planten of snacks en snoepjes zodat hij zijn buikje rond kan eten met gezond en lekker eten. Moest je knaagdier toch ergens een tekort hebben in zijn dieet, kun je alvast even kijken bij de voedingssupplementen. Om de vacht van je knaagdier gezond te houden, zijn er verschillende shampoos, borstels en kammen beschikbaar.

Voorkom gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld door parasieten, met behulp van de beste bestrijdingsmiddelen. Geef zo wormen of schimmels geen kans! Is het toch nodig om even een bezoekje te brengen aan de dierenarts, of wil je je lieve knaagdier gewoon graag even meenemen, dan kun je de beste kwaliteit reismand voor hem uitkiezen.

Prijzen van aangeboden artikelen: klik op de blauwe letters en u gaat de website waar de prijzen staan vermeld, de prijzen veranderen regelmatig door b.v. vervoerskosten enz…

Bodembedekker

Bunnybedding absorber is de ideale bodembedekking met maximale zuigkracht. De absorbeerder doet, wat zijn naam belooft: hoog opnamevolume en betrouwbaar geurbindend. In combinatie met bunnybedding comfort of ook met andere soorten van bodembedekking uit de Bunny bedding-reeks is de absorber de ideale partner voor de bodembedekking om steeds een aangename geur te hebben en wekenlang voor het droogste strooisel te zorgen.

Leg bunnybedding absorber direct op de bodem van de kooi/het hok tot op een hoogte van ongeveer 2 cm. Strooi daar bv. bunnybedding comfort bovenop of een van de andere bunnybedding varianten.

De unieke Back-2-Nature bodembedekking voor knaagdieren en andere kleine dieren is gemaakt van > 99 % gerecycled papier zonder toevoegingen of chemicaliën.

Bijzondere eigenschappen van deze goede kwaliteit bodembedekker voor knaag- en andere kleine dieren zijn o.a.

• Natuurlijke insluiting van geurtjes.
• Geen toevoegingen of chemicaliën.
• Uitermate absorberend – superieure kwaliteit.

Aanvullende diervoeding voor alle kleine huisdieren. Eerste kwaliteit stro in vier verpakkingen van 2,5 kg.

neemt vocht en ontlasting op en zorgt voor iets te knabbelen in de kooi. 

Beukensnippers Fijn 6mm 15kg

De ideale bodembedekker voor in de kooien van knaagdieren en vogels. Stofvrij dus beter voor de luchtwegen van mens en dier. Een milieuvriendelijk & natuurlijk produkt. Het afval kan in de GFT-bak.

De absorberende strooiselmat Bunny bedding easy bestaat uit donzige, zachte fleece en extra absorberend molton. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat urine zeer snel wordt doorgelaten en in het molton wordt opgevangen en vastgehouden.

Boven: donzig zachte fleece laat urine onmiddellijk door en is zacht voor de poten
Beneden: absorberende  molton absorbeert urine en houdt die vast

Zo werkt het  
Leg Bedding Easy in de kooi, gevolgd door de andere accessoires. Klaar. Meer strooisel is niet nodig.

Reinigen   
Keutels op de bedding easy zouden dagelijks met de handveger moeten worden verwijderd. Dit gaat heel snel en de dieren hebben meteen een schonere leefomgeving. De ‚voel-test‘ (bv. met een papieren doekje) toont aan of het oppervlak van de bedding easy nog mooi droog is. Afhankelijk van hoe vuil de mat is, kan die  gemakkelijk met een nieuwe worden verwisseld en op 60° in de wasmachine worden gewassen.

Chinchilla’s verzorgen zelf hun vacht met origineel Chinchilla Badzand. Doe elke dag tegen de avond (dan worden ze pas actief) een niet te klein bakje met wat chinchillazand in de kooi!
Dierenvoer

Aanvullende diervoeding voor alle kleine huisdieren. Eerste kwaliteit weidehooi, in handige porties verpakt.

Zorg iedere dag voor voldoende vers hooi en vers water, naast de dagelijkse voeding, om het huisdier in topconditie te houden.

Barn-I Kruidenhooi met Kamille & Paardenbloem is een aanvullende diervoeding van hooi met heerlijke kruiden met heilzame werking. 

Naast zorgvuldig geselecteerd eerste klas kwaliteitshooi is rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de kruiden. De heilzame kruiden in Barn-I kruidenhooi zorgen voor extra energie en vitaliteit. Kamille is rustgevend en paardenbloemblad bevordert de spijsvertering.

Barn-I Kruidenhooi met Wortel & Echinacea is een aanvullende diervoeding van hooi met heerlijke kruiden met heilzame werking.

Naast zorgvuldig geselecteerd eerste klas kwaliteitshooi is rekening gehouden met de specifieke eigenschappen van de kruiden. De heilzame kruiden in Barn-I kruidenhooi zorgen voor extra energie en vitaliteit. Echinacea zorgt voor versterking van het immuunsysteem. Wortel is rijk een bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A.

U kunt naar wens variëren tussen de verschillende smaken. Zorg iedere dag, naast de dagelijkse voeding, voor voldoende vers kruidenhooi en vers water om uw huisdier in topconditie te houden.

Beaphar Timothy Hooi 1 kg is aanvullend voer voor knaagdieren, een lekkere en gezonde hooisoort voor konijnen en knaagdieren zoals cavia’s, chinchilla’s en degoes. Timothy Hooi heeft een hoog ruwvezel gehalte, goed voor tanden en spijsvertering. Daarnaast heeft het een gunstige Calcium-Fosfor verhouding.

________________________________________________________________

Vooraf te bedenken

Je hebt verschillende knaagdieren die je als huisdier kan houden. Daarom is het wel belangrijk dat je van tevoren weet wat voor behoeften het specifieke dier nodig heeft. Hoeveel ruimte heeft het bijvoorbeeld nodig? En kan het samengaan met andere knaagdieren of wil het liever alleen zijn? Door je dit soort vragen te stellen weet je van tevoren al wat voor hok je nodig hebt en of het handig is dat je er ook andere dieren bij neemt. Sommige knaagdieren willen niet graag alleen zijn omdat ze dan vereenzaamd raken. Andere knaagdieren zijn juist beter om alleen te hebben omdat het anders vechten geblazen is in het hok en dat wil je natuurlijk ook niet.

Bekijk of lees je ook in wat het natuurlijke gedrag is van het dier.

Vaak kan je basisbehoeften al afleiden van wat het dier in de natuur zou doen. Zo zijn er dieren die graag klimmen en klauteren en daarnaast ook dieren die graag sociaal zijn of zich juist willen afzonderen. Door hier goed naar te kijken kun je vooraf al bepalen wat je qua basisbehoeften en artikelen nodig hebt. Houd ook rekening mee met wat het dier niet prettig vind. Zo zullen er knaagdieren bij zijn die het juist niet prettig vinden om omgeven te zijn door drukte. Zorg dan bijvoorbeeld voor een hok met extra dik glas zodat het geluid wordt gedempt.

Natuurlijk zijn er dan ook nog je eigen wensen die je mee moet wegen en waarop je je keuze voor een bepaald dier kan maken. Wanneer je bijvoorbeeld de behoefte hebt om overdag lekker te knuffelen met je huisdier, dan is het misschien niet zo’n heel goed idee om een hamster te nemen aangezien deze voornamelijk in de nacht actief is.

Natuurlijk lekkers voor knaagdier (snacks)

Het ideale knaagplezier voor alle dwergkonijnen & knaagdieren!

Knaagwortels bestaan uit 100% natuurlijke heidekruidwortels en geven konijnen en knaagdieren lang knabbelplezier door continu afknagen. De dieren volgen hun natuurlijke knaagdrang, hebben veel plezier en worden bezig gehouden. Bovendien bevordert het knagen de tandverzorging en de tandslijtage. 

De Bunny Nature Bontanicals Mix Kervelstelen / Malvebloesem van 400 gram is de perfecte snack voor alle plantenetende kleine huisdieren. Aanvullend diervoeder voor konijnen en knaagdieren. 
Als jij jouw konijn of knaagdier een echte gezonde snack wilt geven, zijn de Bunny Nature Botanicals mixen zeer aan te raden! Deze mixen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en 0% procent granen.

Dankzij de mix van fijne ingrediënten en natuurlijke samenstelling is deze mix een perfecte aanvulling op het dagelijkse menu van jouw dier. De mix mag ongelimiteerd als snack worden gegeven, maar kan ook gemixt worden met een mid-mix van Bunny Botanicals en All Nature-vitaminen en zo als totaalvoeder worden aangeboden. Een gezonde en smakelijke mix die dus op diverse manieren gevoerd kan worden!

De Bunny Nature Botanicals Mini Mix Hibiscusbloem /Peterselie Stelen 25 gr is de perfecte snack voor alle konijnen, cavia’s, chinchilla’s en degoes. 
Als jij jouw konijn of knaagdier een echte gezonde snack wilt geven, zijn de Bunny Nature Botanicals mixen zeer aan te raden! Deze mixen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en 0% procent granen.

Aanvullend diervoeder voor konijnen en knaagdieren. 

spelt, haverzemelen, rijst, fruitpulp, appel (5%), haferzemelen, lignocellulose, calciumcarbonaat, cichorei-poeder (0,5% inuline)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 11%, ruwe oliën en vetten 2,8%, ruwe vezel 9,5%, ruwe as 3,2%

Geschikt voor: dwergkonijnen, cavia‘s, chinchilla‘s, hamster, muizen, gerbils & ratten 

spelt, haverzemelen, rijst, fruitpulp, peen (7%), haferzemelen, lignocellulose, rode biet, calciumcarbonaat, cichorei-poeder (0,5% inuline)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 10,5, ruw olie en vet 2,9%, ruwe vezel 9%, ruwe as 3%

Geschikt voor: dwergkonijnen en knaagdieren.

Knaagdierhuisje

Bunny Nature Campsite Knaagdierhuis 47 x 47 x 60 cm 
Het Bunny Nature Campsite Knaagdierhuis van 47 x 47 x 60 cm is een leuk driehoekig konijnenhuis in de vorm van een tent, gemaakt van hout en met drie ingangen. Konijnen voelen zich veilig en goed als zij een plek hebben om te rusten en zich in terug te trekken.

________________________________________________________________

Verzorging en liefde

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar knaagdieren hebben verzorging en liefde nodig. De liefde laat je al blijken door in zijn basisbehoeften te voldoen, ervoor te zorgen dat het gezond blijft en dat het aandacht krijgt. Net zoals mensen heeft het een behoefte om goed te kunnen slapen. Daarom is er een veilig plekje nodig om dit goed te kunnen doen. Voedsel is daarnaast ook belangrijk. Je kunt zelfs in supermarkten voedsel kopen voor dieren, waaronder knaagdieren. Maar het is veel beter om het voer te kopen bij een dieren speciaalzaak omdat ze hier vaak gespecialiseerd zijn in het bieden van advies als het gaat om de voeding. Ze weten precies wat het dier nodig heeft en welk voer van welk merk goed is. Het is dan misschien wel zo dat je daar wat meer geld uitgeeft dan in de supermarkt, maar je krijgt wel betere kwaliteit.

Voer voor cavia’s

Compleet voer voor cavia’s

 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur: alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
 • 3-Vezel-Mix: 3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
 • Met planten uit het land van oorsprong van de cavia: Quinoa, amarant, aroniabessen & maca

Een heerlijk aanvullend voer voor cavia’s boordevol vezels en rijk aan Vitamine C. Nu met de smaak van zwarte bes!

Voedingsadvies: Geef dagelijks een eierdop vol Excel Tasty nuggets als deel van zijn dagelijkse voeding.

Compleet voer voor chinchilla’s
 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur: alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
 • 3-Vezel-Mix: 3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
 • Met planten uit het land van oorsprong van de chinchilla: Amarant, maca & topinamboer

Samenstelling

aanplant van blijvend grasland (doddegras, zwenkgras, grote vossenstaart, engels raaigras, roodzwenkgras, veldbeemdgras, kropaar, honinggras, eenjarig beemdgras, wit struisgras, reukgras, kweek, smeel, rietgras, witte klaver, rode klaver, paardenbloembladeren, duizendbladkruid, smalle weegbree, karwij, fluitenkruid,

 Dwerghamster

Compleet voer voor dwerghamsters

 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur: alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
 • Uitgelezen extra’s uit het land van oorsprong van de dwerghamster: Oa Plata gierst, rode gierst & zilvergierst
 • Verscheidenheid afgestemd op het dier: bevordert natuurlijk gedrag
Voer speciaal voor gerbils 

Voer speciaal voor gerbils 
– Aangevuld met lekkere meelwormen en krekels
– Zorgvuldig samengesteld en mag onbeperkt gegeven worden 

Samenstelling: Plata gierst, kanariezaad, erwtenvlokken, speltvlokken, quinoazaden (6%), kamut, taugébonen (5%), zilvergierst, haver, rode gierst, dari, luzerne, paardenbloembladeren (3%), amarant gepoft (2,5%), wortels, pastinaken, cichoreiwortel, sesam, smalle weegbree (1%), haverpitten, calciumcarbonaat, rode biet, meelwormen (1%), kamillebloesems, huiskrekels (0,2%), zemelen van tarwegriesmeel.

Compleet voer voor dwergkonijnen vanaf 6 maanden:
 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur: alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
 • 3-Vezel-Mix: 3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
 • Optimale verhouding ruwvezel-zetmeel: Beschermt tegen vervetting

Compleet voer voor dwergkonijnen vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Gebalanceerde long-life-receptuur: Alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd

3-vezel-mix: 3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora

Optimale verhouding ruwvezel-zetmeel: Beschermt tegen vervetting.

Trainingskaarten voor knaagdieren

Konijnen en knaagdieren houden van afwisseling en willlen zich vooral met iets kunnen bezighouden. Clickertraining is daarom een fantastisch idee! Deze trainingskaarten helpen je om samen met jouw konijn aan de slag te gaan.

Samen tricks leren is beestig leuk en het biedt nog veel meer: het…
– verbetert het vertrouwern
– verhoogt de intelligentie
– versterkt de band tussen eigenaar en dier
– versterkt het zelfvertrouwen
– helpt bij vermindering van angst
– bevordert het natuurlijke gedrag
– biedt afwisseling in het alledaagse leven

Naast deze trainingskaarten heb je ook nog een clicker, snacks en een targetstick nodig 

Click&Snack Trainingssnack

Voedingssupplement voor dwergkonijnen en knaagdieren.

Kleine, lichte en knapperig-krokante snacks die superlekker zijn en gemakkelijk om op te eten. Daardoor vormen ze – de click&snack trainingssnack een ideale beloning, bijvoorbeeld tijdens de clickertraining.

Geef tot 1 theelepel per dag – afhankelijk van de grootte en het gewicht van de dieren

Drinkflessen
Speelartikelen voor kleine knaagdieren

Spelen met/voor knaagdieren

Om je knaagdier mentaal uit te dagen en dus ook geestelijk gezond te houden, is spelen en avontuur belangrijk voor hen. Cavia’s en hamsters bijvoorbeeld zijn dol op spelen. Om verveling tegen te gaan, bied je hen dus best wat speelgoed aan. Of dit nu om te knagen is, om hen uit te dagen of om de conditie te onderhouden, bij ons vind je alle geschikte speeltjes voor je knaagdier. Zo kan jouw diertje zich zowel binnen als buiten de kooi vermaken.

Speeltunnel voor kleine knaagdieren, zoals hamsters en muizen
– Gemaakt van hout, veilig aan te knagen
Slapen

Knaagdieren houden van slapen. Nou, wie houdt er nu niet van relaxen? Ook je konijn, hamster of cavia heeft wel zin in een dutje nadat hij bijvoorbeeld flink gespeeld heeft, of net na die lekkere maaltijd. En dan is het ook wel belangrijk dat hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Bij  ons hebben we heel wat knusse, zachte en comfortabele slaapplekjes en -accessoires om het voor jouw knaagdier zo aangenaam mogelijk te maken om zonder zorgen te kunnen wegdromen.

Reismand

Handige reismand voor het vervoeren van bijvoorbeeld knaagdieren als zij een bezoek moeten brengen aan de dierenarts.

Neem jouw cavia, hamster, chinchilla of ander klein dier mee in deze kleurige transportbox. De bovenkant van de box open je net als een handtas: klik de helften van elkaar af. Dicht doe je hem door de helften tegen elkaar te zetten en de veiligheidsklem vast te klikken. Zo kun je jouw kleine dier met je meenemen.

Hok

Trixie Natura Knaagdierren met Dak Gegalvaniseerd Metaal 144x58x116 cm

 • Metaal, gegalvaniseerd
 • Afdekking voorkomt dat het dier eruit springt
 • Bescherming tegen roofvogels en katten
 • 1 grote deur in de afdekking
 • 1 grote zijdeur
 • 2 valdeuren, om een natura knaagdier/konijnenhok tegenaan te zetten
 • Inclusief haringen

• Van gebeitst vurenhout 

• Met bitumen dak 

• Dak van bovenaf te openen 

• Haken aan de zijkant voorkomen dat het dak opklapt, als er bijv. Een harde wind staat 

• Afsluitbare deurklep 

• Poten beschermen tegen bodemvocht en -kou en zorgen voor een goede luchtcirculatie onder het hok 

• Geschikt voor diverse rennen 

Kleur: vurenhout

Afmetingen: 42x43x51 cm 

Materiaal: vurenhout met beits

 • Loop, kleine schat! Deze modulaire omheining met balkon, trap en terras zal zeker het nieuwe spelparadijs van je kleine bontkluwen worden. Hier kan je wollige vriend naar hartenlust rondvliegen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij uitbuigt of je gewond raakt
 • Alles in één oogopslag: dankzij de grijze kunststof platen van deze kooi zul je de schattigste momenten van je huisdier nooit meer missen. Poets je knapperige hamster recht zijn vacht of knaagt hij heel betoverend aan een babywortel?
 • Een doe-het-zelf huisje voor huisdieren: steek gewoon de PP-platen in de meerhoekige verbindingsstukken en vorm zo een stal dat perfect in je ruimtes past. Tik de platen dan nog met de meegeleverde hamer vast om kleine openingen te sluiten

reiningsspray voor kooien van knaagdierverblijven

– Kooispray om knaagdierverblijven te reinigen
– Op naturlijke basis
– Verwijdert vuil en neutraliseert bacteriën

Boeken over Knaagdieren

De must-have voor elke konijnenliefhebber. Een knuffelzachte omslag met 196 pagina’s inhoud over het konijn als huisdier en onderdeel van het gezin.

JOUW KONIJN, JOUW GELUK Ben je van plan om konijnen als huisdier te nemen? Of ben je, net als ik, stapelverliefd geworden op jouw konijnen? In het boek dat voor je ligt, willen we je vertellen over het konijn als huisdier

Muizen en hun aanverwanten. Waar koopt u ze? Hoe kunt u hun kooi het best inrichten? Hoe onderscheidt u het mannetje van het vrouwtje? Hoe moet u ze verzorgen? Wat is de beste voeding? In dit boek vindt u duidelijke en uitgebreide informatie over verzorging en voeding, gedrag en voortplanting, typische kenmerken, … Kortom, alles wat u moet weten om -uw muis optimaal te verzorgen!

Vergelijkbare berichten