| |

Boot Koffie

Van koffieboer naar jou

Sinds 1973 zijn wij iedere dag bezig met mooie koffies. Het is een passie, maar misschien ook wel een verslaving, om ervoor te zorgen dat de beste kwaliteit bij jou in het kopje beland. Wij streven naar excellentie en vakmanschap en geloven dat je dit kunt proeven in elk kopje koffie: BOOT Koffie wil jou betoveren met de smaak en geur van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie. Maar even belangrijk vinden wij het dat de koffieboeren een eerlijke, goede prijs krijgen. Om die reden importeren wij zoveel mogelijk één-op-één Direct Trade. Op deze manier ontvangt de boer 30% tot 50% meer dan de gangbare Fair Trade koffieprijzen.

Wij houden van persoonlijk contact en geloven in langdurige relaties, met onze koffiedrinkers maar ook met onze leveranciers. Daarom selecteren wij zelf onze plantages en hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. Hun naam staat dan ook prominent vermeld op de etiketten van onze koffie. In de kennisuitwisseling met hen maar ook door het betalen van een eerlijke, goede prijs dragen wij bij aan de verbetering van de levensomstandigheden op de plantage en in de regio. Op deze manier kun jij genieten van de beste vers geroosterde arabica koffieoogsten en zij van steeds betere scholing en huisvesting.

Nagenoeg alle BOOT koffiesoorten zijn organic en biologisch. Uiteraard zijn wij een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Helaas is volledig biologisch gecertificeerd verbouwen niet altijd mogelijk. De certificering kost veel geld voor sommige koffieboeren terwijl zij wel prachtige koffie produceren, ook deze koffie willen we je niet onthouden.

Vakfreaks, die niet alleen experts zijn in koffie, maar ook een grote passie hebben in hun eigen vakgebied. Ons team bestaat niet alleen uit de zichtbare barista’s in het proeflokaal of de brandmeesters in de branderij, maar uit een klein toegewijd, maar vooral enthousiast team koffieliefhebbers. Zij zorgen, net als al hun voorgangers, al sinds 1973 voor de beste beleving van ambachtelijk gebrande kwaliteitskoffie.


Boot Koffie verkoopt een uitgebreid assortiment van traceerbare, single origin, 100% arabica koffiebonen, ambachtelijk gebrand in onze eigen branderij als espresso en filter koffie, waaronder organic naturals, biologische maar ook speciale gelimiteerde variëteiten. Alle koffiebonen worden gratis bij je thuis of op de zaak bezorgd vanaf € 45,-. Doordat wij onze koffieplantages zelf uitkiezen én rechtstreeks samenwerken met de koffieboeren, bieden wij de hoogste kwaliteit koffie met de lekkerste smaak.


  • Bezorging in Nederland, België, Luxemburg en veel andere landen 
  • De lekkerste koffiebonen sinds 1973
  • Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd vanaf € 45,-

De onderstaande prijzen zijn van 2023, prijzen kunnen i.v.m. economie anders zijn

Hierbij een klein overzicht van zoveel Espresso koffie, zie website

De beste Koffiemachines met o.a. snel filtering, met bonen, met cups & koffiebonen
Espresso koffie

Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, iced en met melk.

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: Beheer door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara
Koffie: Java Jampit
Plantage: Jampit
Locatie: Ijen Plateau, Oost Java

De koffieboer:
Het Java Jampit Estate in Oost-Java, werd in 1900 gesticht door het in Nederland gevestigde Davit Bernie Administratiekantoor en wordt vandaag beheerd door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara XII (vaak afgekort tot PTPN XII).

De plantage en de koffie:
Jampit Estate is één van de vier ‘government estate’ plantages, die al aangelegd werden in de tijd

250 gram € 8,50

van de koloniale Hollandse koffie planters (Jampit, Blawan, Pancoer en Kayumas). De hoogte van de Estate is circa 1300 meter boven zeeniveau, dichtbij de vulkanische Iljen– streek. De teeltcyclus bedraagt 80 tot 100 dagen en de koffie wordt geoogst tussen juni en september. In de Kalisat Jampit Factory wordt de koffie 36 uur lang gefermenteerd (anaëroob), gewassen, gespoeld en met nog 8 tot 10 procent vrucht aan de boon verwerkt. Daarna wordt hij naar patio’s gebracht om te drogen en later naar verhoogde bedden om met de hand te worden gesorteerd.


PANAMARIA ESPRESSO

Smaakindicatie:
Delicaat, sinaasappel, karamel & abrikoos.

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: Ricardo Koyner
Koffie: Panamaria
Plantage: ’the Carolina Farm’ onderdeel van de Kotowa plantage
Locatie: Boquete, Panama

De koffieboer:

Ricardo Koyner is de derde generatie die de Kotowa plantage runt. Rond 1900 leefde niemand in het berggebied van Boquete. De grootvader van

Ricardo, een Canadees die trouwde met een Panamese, vestigde zich daar. Hiermee stond hij aan de basis van dit succesvolle bedrijf dat de mooiste koffies produceert. Ricardo baseert zijn bedrijfsvoering op een integraal kwaliteits idee, waarbij de totale kwaliteit is gebaseerd op drie pijlers: de koffie, omgaan met de omgeving en zorg voor mensen.

De plantage en de koffie:

De totale plantage is 75 hectare groot en is gelegen te midden van natuurlijke bebossing met grote biodiversiteit. Deze bebossing zorgt op natuurlijke wijze voor minder erosie en biedt bovendien weerstand aan de sterke bergwinden.


2021 – 2022.

Smaakindicatie:
Gerookt & bittere chocolade.

Zetmethode:

Espressomachine, espressokan, iced en met melk.

Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: verschillende koffieboeren / Diverse Plantages
Koffie: Mystery Dark Roast
Plantage: verschillende plantages
Locatie: Brazilië, Colombia en Panama

De koffie

Dit is voor Boot Koffie de eerste Dark Roast espresso koffie, sinds 1996. Het is een melange van verschillende koffies uit ons basisassortiment. Alle soorten zijn 100% Arabica. Deze koffies worden donkerder geroosterd en met zorg samengesteld voor de specifieke ‘Mystery’ smaak. Het roosteren doen wij met onze speciale UG 15 brander, omdat deze een bijzondere techniek kan toepassen waarbij de brander de koffie kortstondig in zijn eigen rook laat garen.

Het branden kent twee uitzet momenten: eerste moment heet de eerste krak, dan zijn de moleculen en vetten zo heet dat ze zich samen verbinden en dat de boon voor een tweede keer krakt. Op weg naar dit moment brand je de bonen heel behoedzaam. Na de eerste krak wordt alle gastoevoer uit gezet en wordt de rookafvoer uit de trommel (met de bonen erin) helemaal stopgezet. Door de rook garen de bonen door.
Terwijl de computer de temperatuur aangeeft komt het écht aan op je zintuigen. Je ruikt (geur

250 gram € 8,75

van de boon), je luistert (geluid van bonen in trommel) en je kijkt geconcentreerd naar de bonen. Tijdens de laatste fase ontstaat er een diepte in de koffie die ook de eigenschappen van de Arabica extra naar voren brengt. Dit geeft de Mystery zijn specifieke smaak waar veel mensen al sinds het begin van geniete

Espresso koffie smaken er op deze website grote keuze


Filterkoffie

Hierbij een klein overzicht van zoveel filterkoffie, zie website

Filterkoffie is er in veel verschillende smaken, waardoor je eindeloos kunt variëren. In ons assortiment vind je 100% Arabica koffie met het EKO-keurmerk en het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit houdt in dat de bonen biologisch en duurzaam zijn geproduceerd. Koffie van Boot Koffie is dus niet alleen lekker, maar ook verantwoord.

De beste filterkoffie zetten? Van onze gemalen koffiebonen

Ambachtelijk gebrande filterkoffie is een andere smaakervaring, waarin je zelf zonder veel inspanning veel invloed hebt op het resultaat. Lekker langzaam, heerlijke smaak. Filterkoffie is echt iets anders dan die ouderwetse bitter gebrande robustabonen. Sinds 1973 is BOOT Koffie iedere dag bezig met mooie koffies. Filterkoffie is iets lichter gebrand dan espresso. De smaak staat op alle verpakkingen vermeld of zoek jouw favoriete smaak op in de smaaktabel. Er opent zich een andere smaak wereld voor je. Nagenoeg alle soorten BOOT koffiebonen voor filterkoffie die je in onze winkel kunt kopen zijn organic en biologisch. Geluk door smaak.

De lekkerste filterkoffie maken met onze ambachtelijke koffiebonen

De goede filterkoffie zet jezelf het beste met BOOT Koffie. De smaaktest van Misset Horeca Koffie Top 100 wees uit: de beste filterkoffie is ambachtelijk gebrand door BOOT. In verhouding zet je thuis of in de horeca lekker makkelijk en langzaam de lekkerste filterkoffie. Je hebt slechts drie dingen nodig, filterkoffie bonen, een molen kan jezelf malen maar ook gemalen koffiebonen voor filterkoffie en een filter je kunt een machine kopen.

Is filterkoffie gezonder?

Naast de beste smaak is filterkoffie ook gezond. Gefilterde koffie heeft minder natuurlijke oliën en daardoor minder cholesterol effecten en vermindert de kans op cardiovasculair falen of een hartaanval.

Certificering:
Organic.Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: Getachew Zeleke
Koffie: Ethiopië Organic
Plantage: Dimtu Tero Farm
Locatie: Ethiopië, regio Guji

De koffieboer:

Getachew Zeleke, de oprichter van Dimtu Tero Farm, is ambitieus. Hij wil leidend worden in kwaliteit, traceerbaarheid en duurzaamheid in de Guji-zone.
Getachew richt zich op de integratie van belanghebbenden in de toeleveringsketen. Simpel gezegd werkt hij samen met kleine boeren die de visie hebben om een bloeiende en duurzame koffie gemeenschap te laten groeien in de buurt van de dorpen Tero, Jelewo Anona, Mancity en Hangadi. Zij worden gelijkwaardige partners.

De plantage en de koffie:

Dimtu Tero strekt zich uit over 151 hectare land in de regio Odo Shakiso, waar de natuurlijke omgeving gunstig is om een aantal van de beste koffies van Ethiopië te produceren.

De koffie uit het Guji gebied is populair om de grote aromatische complexiteit en intensiteit.

Deze struiken groeien in de schaduw op een hoogte van 1800 tot 2150 meter. De Ethiopië Dimtu Tero is gecertificeerd organisch geteeld en EKO gecertificeerd wat betekent dat het van kleine boeren is gekocht tegen een eerlijke, economische duurzame prijs.

Barend Boot: “Mijn eerste bezoek aan Ethiopië was in 2005. Mijn broer Willem organiseerde één van de eerste Ethiopische koffie competities tussen vooraanstaande plantages vanuit verschillende provincies en koffiegebieden in de E-cafe competitie, samen met de Ethiopische cupping kwaliteits sector, exporteurs en groene koffiehandelaren!


Smaakindicatie:
Intens, chocolade, zwarte bes & kruidig.

Zetmethode Filter:

Duwpot, iced en slow.

Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: aantal kleine boeren
Koffie: Indonesia Sumatra Organic
Plantage: Ketiari Kopeipi
Locatie: Indonesia, eiland Sumatra, dorp Badak

De koffieboer:

De koffie is afkomstig van een aantal kleine boeren in de gebieden Bies, Gegarang, Jagong en Bintang, waarvan Bies de belangrijkste is. 75% van de kleine koffieboeren hier zijn vrouwelijke producenten.

De plantage en de koffie:

Een krachtige Indonesische ‘vrouwen’ koffie met een prachtig verhaal.

Hutan is een nieuwe koffie die in samenwerking met KOPEPI en DRW is ontwikkeld om de

bescherming van de bossen op Sumatra, waar deze koffie wordt verbouwd, te financieren.

Hutan koffie ondersteunt niet alleen dit fantastische project, maar smaakt net zo goed! Het profiel is zoet, tropisch en complex. De koffie heeft een chocolade achtige body met tonen van ananas, citroengras, bessen en bruine suiker in de kop en scoort 85 punten.

Barend Boot: ” de drive waar deze plantage mee werkt: overweldigend. Je voelt hun missie en de zekerheid en het geloof van deze Sumatra coöperatie.

De koffie is fantastisch, hij heeft zo’n gelaagdheid. Ik kwam een week geleden in de winkel en dronk een cappucino met deze koffie…. FANTASTISCH!
De regio kent gunstige klimatologische omstandigheden.


Biologisch koffie

Zie website biologische koffiebonen

Koffiebonen zijn biologisch wanneer er geen chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Onze biologische koffiebonen hebben het EKO-keurmerk. Daarnaast worden lokale boeren gesteund, wat voor eerlijke handel zorgt. Geniet dus van een (h)eerlijk kopje koffie.

Is biologische koffie gezonder?

Bijna alle koffiesoorten van BOOT Koffie zijn de beste biologische koffiebonen. Wat is biologische koffie? De koffiebonen hebben een erkende biologische certificering. Het certificeringsproces voor producenten van biologisch voedsel en andere biologische landbouwproducten kent bindende vereisten zoals een reeks productienormen voor teelt, opslag, verwerking, verpakking en verzending, waaronder het vermijden van synthetische chemische hulpmiddelen (bijvoorbeeld kunstmest, pesticiden, antibiotica, voedseladditieven)

En vermijding van genetisch gemodificeerd zaad. Het verschil tussen biologische koffiebonen is een pure smaak. Omdat op de plantage geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt blijven de koffiebonen, ook na het wassen met water, vrij van chemische invloeden. De lekkerste biologische koffiebonen van BOOT Koffie hebben de beste smaak en zijn gezond.


Cafeïnevrije koffie

Wil je genieten van de heerlijke smaak van koffie, maar liever zonder cafeïne? Dat kan met onze cafeïnevrije koffiebonen. Onze cafeïnevrije koffie heeft een zeer frisse boventoon en een zachte body.

De lekkerste decaf koffie kopen? Gemaakt van onze cafeïnevrije koffie bonen

De beste biologische cafeïnevrije koffie? Die kun jij bij BOOT Koffie kopen. Cafeïnevrije koffie, ook wel decaf of décafé genoemd, is koffie die een hele lage hoeveelheid cafeïne bevat, tenminste 97% van de cafeine is verwijderd voordat de koffiebonen ambachtelijk worden gebrand. Hierdoor is deze soort koffie erg populair bij mensen die slecht tegen cafeïne kunnen. De beste decaf koffiebonen,filterkoffie of cafeïnevrije espresso kun jij bij BOOT Koffie kopen. Excellentie en vakmanschap. BOOT Koffie is een ambachtelijke koffiebrander die al sinds 1973 de beste kwaliteitsbeleving van koffie garandeert, vanaf de plantage tot in het kopje. Geluk door smaak.

Smaakindicatie:
Rietsuiker, chocolade & gedroogd fruit.

Zetmethode Espresso:

Espressomachine, espressokan volautomaat en met melk.

Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: ongeveer 20 boeren uit de Kachalu coöperatie
Koffie: Colombia Kachalu, 100% biologisch en Rainforest Alliance gecertificeerd
Plantage: 20 individuele plantages uit de Kachalu coöperatie
Locatie: Santander regio Colombia

De koffieboer:

De Kachalu boerenorganisatie omvat meer dan 100 kleine koffieboeren die samenwerken in de

regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie is gestart in 1999. Het is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboeren organisatie FNC. Belangrijkste doelstelling: biologische koffie verbouwen in combinatie met zorg voor het regenwoud en een fatsoenlijke koffieprijs voor de individuele koffieboeren. Boot Koffie werkt sinds 2005 samen met coöperatie.

De plantage en de koffie:

De koffieboeren in de Kachalu regio hebben stukken grond van gemiddeld 7 hectare in het beschermde Kachalu regenwoud, gelegen op een hoogte van 1100-1900m. De koffiestruiken floreren door de grote diversiteit van o.a. natuurlijke schaduwbomen en bemesting door de meer dan honderd bijzondere vogelsoorten die er hun thuis hebben. Hierdoor is de koffie van zichzelf (bijna helemaal) klimaatneutraal. 


COLOMBIA CAFEÏNEVRIJ ORGANIC KACHALU SANTANDER ESPRESSO – SACHETS ESE SERVINGS PADS – PER 15 STUKS

Smaakindicatie:
Rietsuiker, chocolade & gedroogd fruit.

Zetmethode Espresso:

Espressomachine, espressokan volautomaat en met melk.

Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: ongeveer 20 boeren uit de Kachalu coöperatie
Koffie: Colombia Kachalu, 100% biologisch en Rainforest Alliance gecertificeerd
Plantage: 20 individuele plantages uit de Kachalu coöperatie
Locatie: Santander regio Colombia

De koffieboer:

De Kachalu boerenorganisatie omvat meer dan 100 kleine koffieboeren die samenwerken in de

regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie is gestart in 1999. Het is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboeren organisatie FNC. Belangrijkste doelstelling: biologische koffie verbouwen in combinatie met zorg voor het regenwoud en een fatsoenlijke koffieprijs voor de individuele koffieboeren. Boot Koffie werkt sinds 2005 samen met coöperatie.

De plantage en de koffie:

De koffieboeren in de Kachalu regio hebben stukken grond van gemiddeld 7 hectare in het beschermde Kachalu regenwoud, gelegen op een hoogte van 1100-1900m. De koffiestruiken floreren door de grote diversiteit van o.a. natuurlijke schaduwbomen en bemesting door de meer dan honderd bijzondere vogelsoorten die er hun thuis hebben. Hierdoor is de koffie van zichzelf (bijna helemaal) klimaatneutraal. De koffie van de Kachalu organisatie heeft regelmatig hoge ogen gegooid koffie wedstrijden en heeft vele prijzen gewonnen voor ‘de beste rainforest koffie’.

Boot Koffie proeft jaarlijks de koffies en koopt van de coöperatie de koffies die minimaal 84 punten scoren op de cupping tafel. Boot Koffie stelt jaarlijks een premie beschikbaar voor de beste 84+ koffies, zodat het de moeite waard is voor de koffieboeren om een hogere kwaliteit na te streven. Op dit moment is de koffie zelfs een 85+ koffie.

Koffiemachines klik hier voor een goede keus

Vergelijkbare berichten