9 Beste tips tegen coronavirus 2023

Hoe corona behandelen

RVIM , houd je aan de hygiënemaatregelen zoals hoesten en niezen in de elleboog, was regelmatig je handen, blijf thuis bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

Het coronavirus blijft onder ons, waakzaamheid is geboden. We hebben gekeken wat we extra kunnen doen om ons te beschermen tegen Corona en hopen dat u vind wat u denkt nodig te hebben. Beveilig uw zelf en naasten

De winkelmandjes en -wagens worden door iedereen aangeraakt net zo als deurklinken en trapleuningen. Dan is het goed om Desinfecterende Handgel met minimaal 70 % alcohol bij je te hebben. zie hier onder een aantal Desinfecterende Handgel.

handgel : wat is het en hoe gebruik je het?

Hoewel onderzoek heeft uitgewezen dan een mondkapje zeker kan helpen tegen de verspreiding van het coronavirus, is het grondig wassen van je handen nog altijd de belangrijkste manier om niet ziek te worden.
Wanneer je onderweg bent, kan het lastig zijn om je handen schoon te houden. Daarom geldt het advies om je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Het is ook verstandig om handgel mee te nemen als je de deur uit gaat voor de beste handhygiëne onderweg. Hoewel dit niet zo effectief is als je handen grondig wassen met water en zeep, helpt het grotendeels om je handen virusvrij te houden. En alle kleine beetjes helpen.
Handgel gebruiken lijkt op je handen wassen: je doet een kneepje handgel in je handpalm en verspreidt het dan goed over je beide handen, vingers en polsen. Vergeet niet om het ook goed tussen je vingers en op de bovenkant van je handen te wrijven. Wrijf tot de handgel goed is verspreid, en laat het dan aan de lucht drogen. Als je merkt dat je handen lang nat blijven, heb je misschien wat te veel handgel gebruikt. Dus probeer het een paar keer en leer zo hoeveel je nodig hebt om je handen te desinfecteren.
Handgel bevat alcohol en werkt uitdrogend. Net als zeep. Sinds de komst van het coronavirus zijn we allemaal onze handen meer gaan wassen. Dat is een aanslag op de huid, die waarschijnlijk ook bij jou droog is geworden. Een droge huid levert een (klein) extra risico op: via eventuele wondjes in de huid kan een virus gemakkelijker binnendringen. En droge handen zijn ook gewoon niet prettig, soms is het zelfs pijnlijk. Verzorg ze dus goed met een fijne, voedende handcrème. Neem een kleine tube mee in je tas voor onderweg en zet er eentje naast je handzeep bij de wastafel, zodat je het niet vergeet. Op hema.nl vind je alles voor de beste handverzorging. Je kunt er niet alleen handgel kopen, maar ook handcrème, handzeep en zelfs nagelserum. Daar worden je handen blij van!
Ook in onze winkels kun je zowel handcrème, zeep en handgel kopen. Daarnaast hebben we nog meer fijns voor de handen, zoals handmaskers. Zo maken we het je graag gemakkelijk om je handen schoon en verzorgd te houden.

Met deze desinfecterende handgel kunt u gemakkelijk uw handen desinfecteren door een kleine hoeveelheid op uw hand te smeren en in uw handen te wrijven. Hierdoor kunt u met een fris en veilig gevoel de deur uit. Vanwege haar unieke samenstelling en hoge alcoholgehalte is dit product effectief. De handgel heeft een sterke geur van bloemen.

Een hygiënische handgel die ondanks dat het 70% alcohol bevat de handen niet uitdroogt. De effectieve gel droogt snel in kleeft niet en heeft geen geur met als resultaat. Schone handen zonder zeep en water. Hygiënische schone handen zonder water en zeep

Dit is een dunne handalcohol. Geen ingedikte handgel.

Wanneer het reinigen van handen zeer belangrijk is wilt u kunnen vertrouwen op een goed en hygiënisch product. 80% handalcohol is een effectieve handalcohol voor het reinigen van uw handen zonder het gebruik van water. Zo is deze handalcohol goed te gebruiken op locaties waar geen water beschikbaar is.

Deze desinfecterende vloeistof van Bonnymans heeft een ethanol/alcohol percentage van 80% en is uitermate geschikt voor het desinfecteren van zowel huid als oppervlaktes.

Specificaties Bonnymans desinfectie vloeistof 80% alcohol 5000 ML:

* 5 liter verpakking
* 80% ethanol/alcohol
* Dunne vloeistof
* Frisse geur
* Snel verdampend

Handdesinfectie & zeepdispenser

Handdesinfectie & zeepdispenser, voor standaard 500 ml flessen. Voor optimale hygiënische reiniging is de lange bedieningsbeugel een absolute toegevoegde waarde. Deze dispenser voldoet aan de hoge hygiëne standaard. ange beugel is te bedienen met de elleboog, dit houdt in dat het niet in aanraking komt met de handen voor de hygiëne. Tevens instelbare doseerhoeveelheid. Een veel ingezet dispensersysteem in de medische sector.

 • Gedoseerd verbruik
 • 100% hygiënisch
 • Lange bedieningsbeugel
 • Eenvoudig te vervangen
 • Hygiënisch
 • Luxe uitstraling
Mondkapjes o.a. medisch FFP2, FFP 3

MEDISCH MONDMASKER / MEDISCH MONDKAPJE TYPE II R

De 3-laagse MEDI-Inn mondkapjes met metalen neusbeugel is gemaakt van zacht en huidvriendelijk materiaal (latex- en glasvezelvrij).

CE Gecertifeerd
. Toepassingsgebieden: de mondbescherming is bijzonder geschikt voor gebruik in de open ruimte of bij eenvoudige hygiëne- en verzorgingsruimtes. Zeer geschikt op scholen, winkels, openbaar vervoer en alle openbare ruimtes.

Een FFP3 mondmasker biedt de beste bescherming tegen druppeltjes, stof, aerosolen etc. in zijn klasse. Dit mondkapje is geschikt om jou en de mensen om je heen te beschermen. De lussen worden over het hoofd gedragen en de flexibele neusbeugel zorgt voor een uitstekend draagcomfort, ook als je het FFP3 mondmasker lange tijd achter elkaar moet dragen.Wat is een FFP3 mondmasker?

De afkorting FFP staat voor ‘Filtering Facepiece Particle’ en betekent letterlijk vertaald: mondmasker dat deeltjes filtert. Het cijfer achter ‘FFP’ geeft aan in welke mate het mondkapje bescherming biedt. Een Osakamask FFP3 mondmasker biedt de best mogelijke bescherming. Hij houdt 99 procent van de schadelijke deeltjes in de lucht tegen.

Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen, is het toch belangrijk om altijd je mondkapje bij je te hebben. In sommige gebouwen en op vliegvelden is het dragen van een mondkapje altijd nog verplicht.

Onze FFP2 mondkapjes zijn gecertificeerd en voldoen aan de gezondheidseisen volgende de Europese norm. Ze zijn bedoeld voor éénmalig gebruik met een maximale gebruiksduur van 4 tot 8 uur. Daarnaast zijn onze mondkapjes 5-laags, waardoor je je veiliger dan ooit zult voelen.

Coronatesten – Zelftesten

Een zelftest doet je bij klachten, als je dichtbij een besmet persoon was of gewoon voor de zekerheid o.a. als je op bezoek gaat naar een persoon waar de gezondheid niet best is.

Als je het positief test, ga je in isolatie zodat het virus zich niet verder kan verspreiden. Informeer ook meteen de mensen met wie je contact hebt gehad. Misschien zijn zij ook besmet geraakt.

Dit product is geschikt voor de kwalitatieve detectie van COVID-19. Het is een hulpmiddel bij de diagnose van infectie met een nieuw coronavirus.

 De nieuwe coronavirussen behoren tot het ß-geslacht. COVID-19 is een acute infectieziekte van de luchtwegen. Mensen zijn over het algemeen vatbaar. Momenteel zijn de patiënten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus de belangrijkste bron van infectie; asymptomatisch besmette mensen kunnen ook een besmettelijke bron zijn. Op basis van het huidige epidemiologische onderzoek is de incubatieperiode 1 tot 14 dagen, meestal 3 tot 7 dagen. De belangrijkste symptomen zijn koorts, vermoeidheid en droge hoest. Neusverstopping, loopneus, keelpijn en myalgie komen in enkele gevallen voor.

 NEWGENE COVID-19 is een echte COVID-19 antigeen zelftest op de markt die in staat is om de aanwezigheid van virale antigenen in nasale monsters binnen een tijdspanne van 15 minuten te detecteren. Op basis van de resultaten heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten beslist om de distributie van de NEWGENE COVID-19 Antigeen Zelftest Detection Kit toe te staan. Dankzij de NEWGENE COVID-19 Antigeen Zelftest Detection Kit, die tevens beschikt over een uitstekende specificiteit, kan men nu op een niet-invasieve wijze via een korte neuswisser een monster bekomen en alzo kostbare tijd besparen, waardoor een snelle verwerking van positief gedetecteerde patiënten mogelijk is.

 Detectie van Sars-CoV-19-varianten

 De NEWGENE COVID-19 zelftest is ook effectief voor de detectie van virussen die mutaties in hun S-eiwit dragen, en in het bijzonder de Indiase (Delta), Engelse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten.

98,8% nauwkeurigheid RVIM Goedgekeurd

Zelftest – Covid-19 – Corona test – Corona Covid sneltest flow flex 20 stuks (SARS, RIVM goedgekeurd)

Per 1 oktober 2021 is de 0%-maatregel voor Corona huistesten/zelftesten in Nederland vervallen. Per die datum zijn onze verkoopprijzen inclusief 21% BTW.

De SARS-COV2 ANTIGEN RAPID ZELFTEST, is een betrouwbare sneltest voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2.

 • Nederlandse validatie
 • Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • Resultaat na 15 minuten
 • Verpakt per stuk
 • Detectie: nucleocapside-eiwit antigeen van SARS-CoV-2
 • Nauwkeurigheid: 98,8 %
 • Gevoeligheid: 97,1 %
 • Specificiteit: 99,5 %
 • RIVM gevalideerd en goedgekeurd als zelftest
 • CE gekeurd en ISO gecertificeerd
ZELFTEST O.A. VOOR KINDEREN EN SENIOREN ( met speeksel )

Deze V-chek lollypop zelftesten zijn uitermate geschikt voor het gebruik bij kinderen of senioren. De zelftest wordt afgenomen via de mond i.p.v. neus en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. De zelftest van V-Chek is goedgekeurd om te worden gebruikt als zelftest voor thuisgebruik met CE-2854.

Deze zelftesten zijn individeaal verpakt in een doosje met Nederlandse en Engelse handleiding. Je ontvangt dus 5 doosjes met zelftesten.

V-chek lollypop zelftesten kopen? Deze speekseltesten testen zijn CE gekeurd en geschikt voor thuisgebruik. Deze zelftesten werken met een lepeltje die in de mond gehouden moet worden dus geen pijnlijk of raar gevoel in de neus. De antigeen test is gemakkelijk te gebruiken als zelftest.

Per stuk verpakt!

 • CE 2854 goedgekeurd
 • Al binnen 10 minuten resultaat
 • Zeer makkelijk in gebruik, slechts 2 componenten.
 • Geschikt voor persoonlijk gebruik en ideaal voor gebruik bij kinderen
 • Zeer nauwkeurige test, met 96,47% gevoeligheid en 98,83% specificiteit
 • Werkt ook bij virusmutaties van Covid-19
HANDSCHOENEN o.a. medische

Medische, diagnostische en beschermende vinylhandschoenen, poedervrij – 100 stuks – maat XL.

 • Diagnostische en beschermende handschoenen
 • Het product voldoet aan de normen: EN 455, EN 374 (1-5), EN 420.
 • 100 stuks per verpakking
 • Universele maat XL.
 • Materiaal: 100% vinyl
 • Poedervrij
 • Ze worden gekenmerkt door een hoge flexibiliteit en mechanische weerstand
 • Universele snit – past op de linker- en rechterhand
 • Opgerolde, brede manchet voor gemakkelijk aan- en uittrekken
 • Een doos met een gat – dispenser

* – Medisch hulpmiddel klasse I in overeenstemming met de richtlijn medische hulpmiddelen 93/42 / EEG

Temperatur

Medische, diagnostische en beschermende vinylhandschoenen, poedervrij – 100 stuks – maat L.

 • Diagnostische en beschermende handschoenen
 • Het product voldoet aan de normen: EN 455, EN 374 (1-5), EN 420.
 • 100 stuks per verpakking
 • Universele maat L.
 • Materiaal: 100% vinyl
 • Poedervrij
 • Ze worden gekenmerkt door een hoge flexibiliteit en mechanische weerstand
 • Universele snit – past op de linker- en rechterhand
 • Opgerolde, brede manchet voor gemakkelijk aan- en uittrekken
 • Een doos met een gat – dispenser
Thermometer , contactloos
contactloze infrarood thermometer

Temperaturen was nog nooit zo gemakkelijk. Met deze contactloze infrarood thermometer meet je nauwkeurig en snel de lichaamstemperatuur op het voorhoofd in enkele seconde. Ook de omgevingstempratuur en de temperatuur van objecten en vloeistoffen tot 100°C kunnen met de thermometer contactloos worden gemeten. Het toestel is uitgerust met een groot, goed leesbaar display dat ook van kleur verandert afhankelijk van de temperatuur. Bij een groen scherm is de temperatuur oke. Kleurt het display oranje dan duidt dat op een lichte verhoging. Bij een temperatuurverhoging vanaf 38.1 °C wordt het display rood. Naast dit optisch heeft de thermometer ook een akoestisch alarm. Een absolute must have in ieder gezin!

De Vegas Thermo T1 Full HD Camera Temperatuurscanner is een alles-in-één temperatuurscanner met camera om de toegang van jouw klanten, gasten en medewerkers bij de ingang te beheren. De scanner meet eenvoudig en snel de temperatuur van personen op 30 tot 80 centimeter afstand. Heeft een persoon een te hoge temperatuur, dan kan de toegang worden geweigerd en wordt dit gemeld. Daarnaast biedt dit slimme apparaat de mogelijkheid tot gebruik van gezichtsherkenningssoftware. Op deze manier kan de scanner bijvoorbeeld eigen personeel herkennen. Hebben personen die binnenkomen een mondkapje op? Ook dit kan de scanner zien en melden. Voor de hygiëne heeft het apparaat een zeepdispenser aan de achterkant, zodat personen na temperatuurmeting hun handen kunnen reinigen. Op deze manier kan de Vegas Thermo T1 een bijdrage leveren om de gezondheidsrisico’s binnen bedrijven en instellingen tot een minimum te beperken.

Luchtreiniger

Blueairs meest geavanceerde luchtreiniger ooit, de HealthProtect, is de enige luchtreiniger die 24/7 bescherming biedt tegen virussen en bacteriën. De HealthProtect reinigd geruisloos en met minimaal energieverbruik de lucht in huis. De HEPASilent Ultra-filtertechnologie combineert elektrostatische en mechanische filtratie, doodt 99% van de ziektekiemen en verwijdert stof, pollen, huidschilfers, schimmels, VOS (vluchtige organische stoffen) en geuren. Zelfs in stand-by modus zal de GermShield technologie proactief uw kamer scannen en wordt de luchtreiniger automatisch geactiveerd wanneer de omstandigheden optimaal zijn voor kiemgroei.
Makkelijk te verwijderen reinigbare voorfilters vangen veel vuil en stof op voordat het de hoofdfilters kan bereiken. In tegenstelling tot andere luchtreinigers die alleen schone lucht naar een klein deel van de kamer blazen, circuleert de Healthprotect™ d.m.v. SpiralAir snel 100% schone lucht naar elke hoek van de kamer.

Hoe corona te behandelen is een vraag die iedereen stelt, maar doe wat je moet doen om het te verkomen, houd je aan de hygiënemaatregelen zoals hoesten en niezen in de elleboog, was regelmatig je handen, blijf thuis bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

Woon jein omgeving Leiden en je test gedaan en is positief, laat je dan coronatesten GGD leiden.

Vergelijkbare berichten