De mooiste buitenplanten

Buitenplanten, haal je tegels uit de tuin en plaats planten voor de natuur, zuurstof en fijn te vertoeven. Je ziet de vlinders komen en gaan, bijen en diverse andere insecten. Geniet van je Tuin en of balkon en maak er iets leuks van.

Creëer een prachtig effect in elke tuin met deze set van zes verschillende Hebe Veronica struiken in verschillende kleuren. Hebe is een veerkrachtige, gemakkelijke en winterharde heester met steeds veranderende kleuren. Het zijn ook geweldige planten die met minimale inspanning voor impact en structuur in de tuin te zorgen, terwijl de bloemen een echte magneet zijn voor bijen en vlinders. Hebe kan voor veel verschillende doeleinden worden geplant; ze worden vaak gebruikt voor bloemperken en borders, rotstuinen of voor beplanting rond vijvers.

Als je niet zeker weet welke plant je moet kopen, zijn er verschillende manieren om erachter te komen welke de beste keuze is. Als je een bepaalde stijl hebt, is het misschien handig om naar planten te kijken die bij jouw interieur passen. Denk aan planten met een donkere, warme uitstraling, of planten met een frisse, koele uitstraling.

Om je een goed beeld te geven over de buitenplanten heb ik deze pagina ng ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de buitenplanten en via de link kun je de buitenplanten eenvoudig en snel bestellen.

Buitenplanten
Plant in a Box – Chamaerops Humilis – Europese Dwergpalm – Winterhard – Pot 21cm – Hoogte 70-80cm

De Chamaerops Humilis is een van de meest voorkomende palmsoorten in Noord-Europa, en is ook de enige palm die van nature in Europa voorkomt. Daarom wordt de Chamaerops Humilis ook wel de Europese waaierpalm genoemd.

Het is een zeer sterke en compacte palm, maar hij groeit naast zijn eigen stam meerdere stekken, waardoor de palm al op jonge leeftijd in breedte kan toenemen. In verschillende Zuid-Europese landen kan de palm in de natuur wel 3 meter hoog worden met tientallen stammen! Het is een mooie en onderhoudsarme palm om in de volle grond of in een pot in de tuin of op het terras te zetten.

Verzorging
De Chamaerops Humilis geeft de voorkeur aan een zonnige en lichte standplaats, en een goed doorlatende grond. De plant kan goed tegen hitte en droogte, maar geef in warme zomers regelmatig water. Zorg er wel voor dat het water uit de pot kan lopen, dus plant de Chamaerops in een pot met gaten.

Verder is de palm winterhard tot -15 graden Celsius, wat betekent dat je de Chamaerops naar binnen moet halen als je extreme vorst verwacht. Door zijn langzame en compacte groei is de Chamaerops Humilis een ideale kuipplant, hoewel je de palm natuurlijk ook prima in de volle grond kunt planten.

Planthoogte

De plant heeft bij levering een hoogte van 70 tot 80cm (gemeten incl. pot). De plant wordt geleverd in pot met een diameter/doorsnede van 21cm.

Plant in a Box – Hebe pinguifolia – Mix van 6 – Hebe struikveronica’s – Pot 10.5cm – Hoogte 15-20cm

Creëer een prachtig effect in elke tuin met deze set van zes verschillende Hebe Veronica struiken in verschillende kleuren. Hebe is een veerkrachtige, gemakkelijke en winterharde heester met steeds veranderende kleuren.

Het zijn ook geweldige planten die met minimale inspanning voor impact en structuur in de tuin te zorgen, terwijl de bloemen een echte magneet zijn voor bijen en vlinders. Hebe kan voor veel verschillende doeleinden worden geplant; ze worden vaak gebruikt voor bloemperken en borders, rotstuinen of voor beplanting rond vijvers.

Verzorging
Hebe houdt van een plekje in de zon tot halfschaduw, en een vochtige maar goed gedraineerde grond. Probeer de Hebe op een beschutte plaats te zetten. De struiken zijn winterhard, maar in koudere gebieden kunnen ze enige bescherming nodig hebben. Tussen juli en oktober kun je van de prachtige bloemetjes genieten. De rest van het jaar blijven de heesters groen en brengen leven in uw tuin tijdens de grijze dagen.

Planthoogte

De planten hebben bij levering een hoogte van 15 tot 20cm (gemeten incl. pot). De planten worden geleverd in potten met een diameter/doorsnede van 10.5cm.

4 x Hydrangea ‘Incrediball’ – Hortensia Strong Annabelle in C3 pot met hoogte 20-40cm

Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ ofwel Hortensia Incrediball vormt witte bloemen zo groot als een voetbal. Deze Hortensia is de stevigste die er te krijgen is: de dikke stelen blijven rechtop, in weer en wind! Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ is goed winterhard en bloeit op nieuw hout, en is dus gemakkelijk terug te snoeien in het voorjaar. Deze Hortensia ‘Incrediball’ is bekender onder de naam ‘Strong Annabelle’.

Plant de Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ in de zon voor het mooiste resultaat, maar in (half)schaduw kan ook prima. Zorg voor voldoende water. Leveringshoogte 20-40 cm. De Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ groeit het best in de volle grond. Zorg ervoor dat de kluit van Hydrangea arborescens ‘Incrediball’ goed vochtig is.

Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zet de kluit van de Hydrangea Strong Annabelle op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten direct water. Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ groeit goed in niet te droge humusrijke grond.

Verbeter de grond door er zure Pokon Hortensia grond of tuinturf door te mengen. Geef de struik een plekje in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Overigens kan deze hortensia ‘Incrediball’ ook prima in een ruime pot op uw terras en balkon!

Pokon Rhododendron, Hortensia & Azalea Mest – 1kg – Meststof – 3-in-1 werking

Let op: Maten in centimeters zijn een indicatie en kunnen per seizoen veranderen i.v.m. snoei, achtergebleven groei door het weer of een andere groeiwijze. Niet wintergroene planten sterven af en komen pas in het voorjaar weer op.

Bijen en Vlinder vaste planten pakket 25 stuks

Bijen en vlinder vaste planten pakket.

Bestaande uit 25 planten

Plants by Frank – Lavandula stoechas Anouk® – 12 cm pot – Set van 6 Franse Lavendels

Weet je dat je met deze plant (Lavendel) de Vliegen, muggen, wespen, mieren, motten en slakken blijven liever weg .

Franse lavendel, kuiflavendel, lavendel stoechas zijn allemaal namen voor deze lavendelplant.

Lavendel stoechas Anouk is een prachtige en geurige toevoeging aan elke tuin. Deze compacte, groenblijvende struik kan ongeveer 50 centimeter hoog worden en produceert mooie paarse bloemen met donkerpaarse vlekken op de bloemblaadjes. De bloemen hebben een zoete en kruidige geur die heerlijk ruikt. Lavendel stoechas Anouk is winterhard en kan temperaturen tot -10°C overleven. Deze lavendelsoort groeit goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw en is perfect voor borders, rotstuinen, als haag of als containerplant op het terras of balkon. Bovendien is deze plant gemakkelijk te onderhouden en hoeft hij niet vaak gesnoeid te worden.

  • Lavendel stoechas Anouk is een compacte, groenblijvende struik met mooie paarse bloemen en donkerpaarse vlekken op de bloemblaadjes.
  • De zoete en kruidige geur van de bloemen is heerlijk en maakt deze lavendelsoort ideaal voor elke tuin.
  • Lavendel stoechas Anouk is winterhard en kan temperaturen tot -10°C overleven.
  • Deze lavendelsoort groeit goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw en is perfect voor diverse toepassingen, zoals borders, rotstuinen en als containerplant op het terras of balkon.
  • Lavendel stoechas Anouk is gemakkelijk te onderhouden en hoeft niet vaak gesnoeid te worden.
12 x Witte Lavendel – Vaste Planten – Tuinplanten Winterhard – Lavandula angustifolia Edelweiss in 9x9cm pot met hoogte 5-10cm

Lavandula angustifolia Edelweiss ofwel Witte Lavendel is een lavendelplant met witte bloemen en grijze bladeren. De Witte Lavandel is een zeer geliefde vaste plant vanwege zijn prachtige bloei en heerlijke geur. Een prachtige plant in bloei! Ook na de bloeitijd blijven de halfuitgebloeide stengels van de Lavandula angustifolia Edelweiss nog lang staan.Tip: Gebruik de Lavandula angustifolia Edelweiss ook eens als snij- en droogbloem, dit geeft een heerlijke geur in uw woning!

Let op: Maten in centimeters zijn een indicatie en kunnen per seizoen veranderen i.v.m. snoei, achtergebleven groei door het weer of een andere groeiwijze. Niet wintergroene planten sterven af en komen pas in het voorjaar weer op.

Plant in a Box – Set van 3 Fargesia Rufa – Niet woekerende bamboe winterhard – Pot 13cm – Hoogte 25-40cm

De Fargesia Rufa, of beter bekend als groene bamboe, komt oorspronkelijk uit China en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Bamboe is groenblijvend, winterhard tot -20 graden Celsius en deze soort is niet woekerend. Een ideale tuinplant dus! Deze gunstige eigenschappen maken de Fargesia Rufa de meest verkochte bamboe in Europa. De maximale hoogte van de Fargesia Rufa is 3 meter. Dit maakt de plant ook geschikt voor het creëren van een mooie dichte haag. De Fargesia Rufa behoudt het hele jaar door zijn blad en geeft een echte oosterse sfeer aan uw tuin.

Verzorging
De Fargesia Rufa geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw en heeft matig tot veel water nodig. Geef de planten in de zomer en op warme dagen regelmatig water. Het is aan te bevelen de bamboe met een afstand van 40-60 cm van elkaar te planten als deze in de volle grond worden gezet. Maar het is ook mogelijk om de planten in een pot in de tuin te planten!

2x Taxus ´baccata´ venijnboom bolvorm 70-80 diameter

Taxus ‘Baccata’ bol heeft groenblijvende donkere naalden met een dichte vertakking gesnoeid als bolvorm. Het geeft een luxe en strakke uitstraling in uw tuin. De taxus kan eigenlijk op alle standplaatsen worden geplant en heeft weinig onderhoud nodig, zeer goed winterhard.
Doorsnede: 70-80 diameter
Vormbeplanting

Geschikt voor het creëren van wolken

Fruitbomen
Perenboom

De Pyrus c. ‘Conference’ is de bekende handpeer met veel sap en een zoete smaak. Het formaat van de peer is behoorlijk groot. het oogsten kan vanaf eind september. De groene bladeren zullen in de herfst een gele en oranje kleur aannemen. In de winter heeft deze boom kale, maar karakteristieke takken. Vanwege de zoete bloesem die in het voorjaar verschijnt is de Pyrus c. ‘Conference’ een gewilde kandidaat voor vlinders en andere insecten. Ondanks de aantrekkingskracht op dieren is het een sterke boom die niet snel ziekten zal ontwikkelen.

Geleverd op stevige Draadkluit
Totale hoogte: 250/300cm
Leeftijd: 20-22jaar

Karakteristieke Grillige stam en vormen

Oude appelboom – Elstar incl planten

Met deze oude appelboom heb je meteen een volwaardige boom in je tuin staan. De appelboom is volgroeid en heeft een hoogte van 2.50 meter. Door te kiezen voor een appelboom, kan je heel het jaar genieten. In de lente wordt je tuin verreikt met prachtige bloesem. Met de juiste zorg en aandacht kan je in de nazomer je eigen appels oogsten.

Deze Malus domestica ‘Elstar’ is lekker om meteen op te eten, maar ook heerlijk om appelmoes van te maken of om te gebruiken in een taart. Daarnaast zijn deze appels ook goed te verwerken tot sap.

Deze appelboom staat het liefst op een zonnige plaats, maar doet het ook goed half in de schaduw. Deze planten kunnen het gehele jaar gepoot worden, alleen niet wanneer het vriest.

Wanneer je de bestelling hebt voltooid gaan wij meteen aan de slag en wordt de appelboom zo snel mogelijk bij jou tot aan de deur bezorgd. Ideaal en zonder gedoe.

Inclusief levering door heel Nederland.

Set van 4 fruitbomen – 1 Appel, 1 Peer, 1 Kers, 1 Pruim – Hoogte 60cm – 9cm pot – Mix A

Zet een mooie plant in je tuin of huis voor een fris en rustgevende omgeving.

Dit is wat je moet weten over deze fruitbomen set.
Omdat deze fruitbomen in de pot gekweekt zijn, kunnen ze het hele jaar door geplant of verpot worden. De volgende fruitbomen zitten in deze Mix:

  • Appel: Malus domestica ‘Elstar’
  • Peer: Pyrus communis ‘Conference’
  • Kers: Prunus avium ‘Kordia’
  • Pruim: Prunus domestica ‘President’

Leverhoogte incl. pot: ca. 60 cm
Potmaat: 9cm pot
Geschikt voor zowel patio als volle grond

Appel variëteit: Elstar hoog 2,5 meter tot 3 meter, overig bomen tot 5 meter.

Natuurlijk kennen we de ‘Elstar’ allemaal! Het is nog altijd een van de meest verkochte appelsoort in de winkel. Het is een sappige, knapperige appel met roomwit vruchtvlees. Zijn aroma en smaak: fris en heerlijk zoet. De meeste Elstar appels zijn groengeel met een helder rode blos.

Wat niet mag ontbreken in je tuin is insectenhotel
Klik hier voor de 5 mooiste insectenhotels

Vergelijkbare berichten