Energie besparen, specialist in energiebesparende producten

Let op je uw portemonnee

Bespaarbazaar helpt jou om energie te besparen met handige producten waardoor jouw energierekening daalt. Ons assortiment is erop gericht om een zo duurzaam, comfortabel en voordelig mogelijk thuis te maken. De Bespaarbazaar houdt boven alles van doen. Actie. Zorgen dat je een volgende stap zet. Dat zorgt er namelijk voor dat dingen veranderen. En dat is belangrijk. Wij willen de BENELUX iedere dag een stapje duurzamer maken. En we nodigen iedereen uit om daaraan mee te doen.

Praten over de energietransitie is belangrijk. En toch telt eigenlijk maar een ding: duurzaam doen! Wij zijn Bespaarbazaar. Wij brengen de energietransitie iedere dag in de praktijk. Door actie te ondernemen, bij iedereen die willen wonen in een betaalbaar, duurzaam huis. Wij versnellen de beweging, het liefst samen met jou! Doen. Actie. Het voor elkaar krijgen. Daar krijgen we bij Bespaarbazaar energie van. Met ieder energie bespaar product dat we verkopen, komen we een stapje dichterbij een duurzaam (t)huis. Wij maken duurzaam en comfortabel wonen toegankelijk, gemakkelijk en betaalbaar voor iedereen.

Specialist in energiebesparende producten

Bespaarbazaar is sinds 2007 specialist in energiebesparende producten en een bron van kennis en inspiratie voor consumenten die zelf duurzame energie willen opwekken of energie willen besparen. Onze webshop telt honderden producten die hieraan bijdragen en meer dan duizend klanten die reeds gebruik maken van onze producten. Duurzaamheid gaat over prettig wonen en leven, nu en in de toekomst. Daar willen wij een fundamentele bijdrage aan leveren. Met een degelijke technische achtergrond en ruim 10 jaar ervaring kunnen klanten rekenen op goede adviezen. Wij beschikken over alle hulpmiddelen om te adviseren over groot- en kleinschalige energiebesparing. Bespaarbazaar is drie jaar op rij bekroond tot Beste Webwinkel op de Nationale Thuiswinkel Awards

Wist je als je gaat slapen of weggaat , zet de cv op stand 15. Wist je als je alleen thuis bent beter een warmtebovendeken over je trekken dan de cv hoger te zetten en het hele huis onnodig warm te houden. Wist je als je alle deuren dicht doe, dat je niet onnodig warmte stookt.

HomeWizard Energy
Wilt u weten wat uw apparaten gebruiken aan stroom.

De Ecosavers Energiemeter geeft je meer inzicht in het stroomverbruik in je huis. Stop het apparaat in het stopcontact en plug vervolgens het apparaat dat je wil meten erin. Alle relevante informatie, zoals het verbruik op dat moment (in Watt) en ook de kosten daarvan (kWh/Eur) lees je vervolgens op het display af. Bij oude apparaten kun je zelf berekenen of het verstandig is om het apparaat te vervangen door een nieuwe, zuinigere variant. Elektronica van vandaag de dag is namelijk een stuk zuiniger.

De Youless LS120 energiemeter

De Youless LS120 energiemeter is een kleine, eenvoudig te installeren energiemeter. Sluit het apparaat aan op je slimme meter of je oudere analoge meter en krijg direct inzicht in je stroomverbruik. Verbind de energiemeter met het internet en je ziet je actuele verbruik via de digitale omgeving van Youless op je laptop of smartphone.

Youless LS120 energiemeter

Als je een slimme meter hebt meet het apparaat ook gasverbruik en teruglevering van zonnepanelen, bij oudere elektriciteitsmeters werkt dit niet. De YouLess energiemeter slaat een jaar aan data op en online kun je onbeperkt data terugvinden. Het wordt dus heel eenvoudig om je energieverbruik te analyseren.

Je cv-ketel afstellen

Met het afstellen van je cv-installatie valt veel te winnen. Je energieverbruik gaat omlaag . Advies is bij moderne ketels kan je de temperatuur van het verwarmingswater zelf instellen. Redelijk tot goed geïsoleerd huis is 50 of 60 graden vaak voldoende. Een huis met goede isolatie kun je ook met een watertemperatuur van 35 tot 50 graden warm krijgen. en zet uw Thermostaat op 19. Op sommige cv ketels kan je thermostaat knoppen plaatsen op je radiator, maar let op als je 1 kamer verwarmt en de rest uit laat staan, dat de kans zou bestaan de leiding bevriest.

Radiatorthermostaat

Het is niet prettig om thuis te komen in een koud huis of om thuis te komen en te ontdekken dat de radiator de hele tijd heeft aangestaan. Maar dat is met deze Smart Radiator Control verleden tijd. Op afstand kun je vanaf nu je radiator aanzetten, uitzetten en instellen. Vervang de traditionele radiatorknop door de Smart Radiator Knop en de zelflerende thermostaat zet de radiator automatisch aan of uit om zo de gewenste kamertemperatuur te behouden.

smartphone en tablet te bedienen
Round Connected Modulation thermostaat

De Round Connected Modulation thermostaat (bedraad) bestaat uit een Round Modulation Plus en een internet gateway RFG100. De thermostaat heeft een energiezuinige regeling voor modulerende cv-toestellen en is eenvoudig op je smartphone en tablet te bedienen via de Total Connect Comfort-app. De onderdelen zijn al ingeregeld, waardoor de thermostaat snel is te installeren. Ook omdat de Round Connected Modulation precies op de bestaande montageplaat van Honeywell past! Werkt in combinatie met alle OpenTherm CV-ketels en is bekabeld aan te sluiten. Met smartphone & tablet te bedienen via Honeywell-app
Werkt zonder batterijen, via de bestaande thermostaatdraden

HR-Boilerfolie

Ketels en boilers zijn vaak al geïsoleerd, toch worden deze aan de buitenkant vaak nog meer dan 30 graden. Omdat ze zoveel warmer zijn dan de omgeving, verliezen ze constant warmte. Dat betekent dat er meer gestookt moet worden om op temperatuur te blijven. TONZON heeft een eenvoudige oplossing: hang een reflecterende folie om de ketel, om zo de uitstraling van warmte te stoppen. De folie kan met magneetjes opgehangen worden. Op deze manier kan het makkelijk weer verwijderd worden als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Gas besparen: 4 tips om snel gas te besparen!

Gas besparen is om veel redenen belangrijk. Op de eerste plaats om je te wapenen tegen toenemende kosten. De gasprijs wordt steeds hoger, vanwege extra belastingen op gas. Hoe minder gas je nodig hebt, hoe meer geld je dus bespaart. Behalve dat je stijgende kosten voorkomt, levert het besparen op gas je financieel veel geld op.

Bekijk hieronder de tips en informatie waarmee jij thuis aan de slag kunt met gas besparen!

Een viertal tips: Besparen op gas

Gas besparen met je cv-ketel

Bijna elke cv-ketel in Nederland vraagt om hulp. Ze moeten erg veel kracht geven om de radiatoren van genoeg water te voorzien, zodat deze goed opwarmen. Dat komt omdat de meeste radiatoren (en convectors, vloerverwarming) niet zijn afgesteld. Daardoor stroomt het verwarmingswater slecht door je hele centrale verwarming.

Het aanpakken van dit probleem kost gemiddeld een paar honderd euro. De precieze kosten hangen af van jouw cv-systeem. De besparing bijna 20% op je totale gasverbruik. Dat is ongeveer € 300. In tijden met hoge gasprijzen verdien je de investering binnen één tot drie jaar al terug.

Toch langer kunnen blijven douchen maar wel gas besparen

Behalve verwarming gaat een groot deel van je gasverbruik op aan warm water. Slim dus om

Waterbesparende douchekop 3 standen

daar ook naar te kijken. Een gewone douchekop uit de winkel verbruikt relatief veel water. Als je deze vervangt door een waterbesparende douchekop, verbruik je veel minder warm water. En bespaar je dus ook gas. De besparing is al snel gemiddeld € 200 per jaar.

Met een waterbesparende douchekop bespaar je jezelf een hoop stress. Je kunt gewoon lekker blijven douchen zoals je gewend bent. Wellicht kun je er zelfs nog voor kiezen om een douchetimer of zandloper aan te schaffen om het toch wat korter te houden. 

Douchetimer spatwaterdicht.

Showertimer Plus is een douchetimer in de vorm van een druppel. Daarnaast bevat het product een alarm en zuignap voor bevestiging in de douche. Stel een tijd in, zodra deze tijd verstreken is gaat er een alarm af. Dit helpt jouw of je huisgenoten bewuster om te gaan met de douchetijd. Bovendien bespaar je door minder lang te douchen aanzienlijk op het gas en waterverbruik.

Wist u dat…
 • Er 15 liter water per minuut in het riool verdwijnt bij het tanden poetsen, handen wassen en voedsel bereiden.
 • We in West Europa per persoon 135 liter water per dag gebruiken. Op jaarbasis is dat 50.000 liter.
 • Slechts 3% van het water dat we verbruiken wordt daadwerkelijk gebruikt als drinkwater of voor voedselbereiding.
 • De waterbespaarder een Nederlandse uitvinding is.
 • Als heel Nederland dit zou gebruiken we jaarlijks het Sneekermeer eén de Biesbosch aan water besparen.
 • Er wereldwijd al meer dan 2,6 miljoen waterbespaarders in gebruik zijn.
Gas besparen met radiator ventilators

Gas besparen en ook nog je comfort verhogen? Het werkt echt met de radiator ventilator. Een radiator verwarmt oppervlakten en de lucht in je huis. Daardoor stijgt de warmte lucht op en trekt de radiator koude lucht aan de onderkant aan. Dit proces gaat nogal traag.

Een radiatorventilator is bedacht om dit opwarmen te versnellen. Hierdoor is je kamer sneller op temperatuur en heeft de cv-ketel minder werk. Extra ondersteuning dus. Ook voelt hierdoor je kamer warmer aan, omdat er een warme luchtstroom doorheen zweeft.

Gas besparen met radiatorfolie

In bijna alle huizen staan radiatoren. Die geven warmte af aan de ruimte. Hoe hoger de

temperatuur van het cv-water, hoe meer warmte de radiatoren uitstralen.

Zowel naar de kamer als naar een muur of raam achter de radiator wordt warmte gestraald. Via een ongeïsoleerde muur verdwijnt veel warmte naar buiten. Door radiatorfolie achter de radiator te plakken kun je de warmte-uitstraling tot 96% verminderen. De warmte wordt dan alleen nog maar de kamer in gestraald. Ook bij geïsoleerde muren en dubbel glas kun je gas besparen door gebruik te maken van radiatorfolie!

Met Radiatorfolie HR Kleefband Tonzon voorkom je dat er warmte via de muren verloren gaat. De folie zorgt ervoor dat de warmte terug de ruimte in gaat. Daardoor hoef je minder hard te stoken en bespaar je op je gasrekening.

Tochtstrip voor Deuren en ramen

Deze afdichting kan worden gebruikt om de opening tussen de deur en de vloer af te dichten en

Deze afdichting kan worden gebruikt om de opening tussen de deur en de vloer af te dichten en zo energie te besparen

zo energie te besparen. De afdichting vermindert ook het geluid en het binnendringen van vuil of insecten. Deze deurafdichting is geschikt voor vlakke vloeren binnenshuis. Het kan gemakkelijk en veilig worden bevestigd dankzij de plakstrook aan de achterkant.

Met dit holle tochtweringsprofiel kunnen ramen en deuren op een eenvoudige manier worden afgedicht, waardoor energie kan worden bespaard
Tochtweringsprofiel

In goed geïsoleerd huis verbruikt veel minder energie. Je centrale verwarming hoeft minder gas te verbruiken. Als de gaten en kieren goed worden aangepakt bespaart dat gemiddeld 60m3 per jaar. Met de stijgende gasprijzen en mooie jaarlijkse besparing. Daarbij zijn de materialen zo terug verdiend. Ook nog eens goed voor het milieu. Voorkom die onaangename tocht door kieren te dichten. Zonder tocht voelt een huis veel aangenamer aan. U hoeft de kachel niet standaard een paar graden op te schroeven.

Zodra alle gaten en kieren dicht zijn gemaakt kijkt u naar de ventilatie. Er moet de hele dag verse lucht door uw huis stromen. Stilstaande oude lucht zorgt voor gezondheidsklachten. Bij goed geregelde ventilatie heeft u geen last van tocht.

Deurafdichtstrip
Deurafdichtstrip , diverse kleuren

Deze tochtwering  kan worden gebruikt om de opening tussen de deur en de vloer af te dichten en zo energie te besparen. De afdichting vermindert ook het lawaai en het binnendringen van vuil of insecten. Deze afdichting is voorzien van een afdichtlip, zodat zij bijzonder geschikt is voor vlakke vloeren in vochtige ruimten binnenshuis. Het kan gemakkelijk worden bevestigd dankzij het plakrand aan de achterkant.

Met deze schuimrubberen tochtwering kunnen ramen en deuren gemakkelijk worden afgedicht, zodat energie kan worden bespaard. Zij verminderen ook de geluids- en sluitgeluiden en het binnendringen van vuil of insecten. Het afdichtingsmiddel dicht alle raam- en deuropeningen van 1-5,5 mm.

Met een Tochtband bespaar je in een jaar gemiddeld 4m³ gas per meter tochtstrip. Deze tochtstrip bespaar je gas en verhoogd daarbij het comfort in uw woning. Vul al je kieren en openingen met deze tochtband.

Vensterisolatiefolie
Isolerende raamfolie van Tesamoll 4 x 1,5 meter

De isolerende vensterfolie van Tesamoll bespaart energie door een isolerende laag op het raam te creëren. Maximaal 50% minder warmteverlies bij enkele beglazing.

Deze transparante isolatiefolie houdt de warmte beter binnen, vergelijkbaar met een extra glas laag zoals bij dubbelglas ramen. Ook wordt condensvorming voorkomen. Door met een föhn op de folie te blazen wordt de folie afgevlakt. Je kunt de folie dan strak tegen het raam plaatsen. Met de bijgeleverde dubbelzijdige tape blijft de folie goed zitten. De folie dient niet op het glas van het raam te worden geplakt.

 • Doorzichtige isolatiefolie voor ramen
 • Vormt een warmte-isolerend luchtkussen en biedt een isolatie vergelijkbaar met een extra glasplaat
 • Stopt kou, bespaart energie, vermindert aanzienlijk condenswatervorming op de ruit
 • Eenvoudige montage, aan de binnenkant op het kozijn met de meegeleverde dubbele tape aan te brengen
 • De folie wordt glad met haarföhn en strak gespannen

Dampschermfolie 50 m2

Rockwool RockTect Centitop dampschermfolie is een 0,10 millimeter dikke dampremmende/isolerende folie van polyethyleen (PE), voor het damp- en luchtdicht afwerken van de binnenzijde van diverse constructies. Door de hoge dampdichtheid, is bij een juiste uitvoering van de gehele constructie het indringen van vocht uitgesloten. Tevens is daarmee de constructie luchtdicht en worden tochtverschijnselen voorkomen. Bijvoorbeeld bij hellende daken en houtskeletbouw. Eenvoudig af te werken met regelwerk en beplating, waarbij ook ruimte ontstaat voor het aanbrengen van leidingwerk. De folie is 2×25 meter. Geschikt voor een oppervlakte van 50 m².

brievenbusborstel

Deze brievenbusborstel met klep is slim ontworpen en voorkomt dat er onnodig tocht binnenkomt. De borstel bestaat uit dunne, flexibele haren en zorgt daarmee voor optimale bescherming tegen wind en tocht. Installatie is eenvoudig: de brievenbusborstel van Ellen is voorzien van schroefgaatjes. Je hebt alleen vier kleine schroefjes nodig om de borstel aan de deur te bevestigen.

AXA Brievenbus briefplaat met tochtklep (Curve Plus) Aluminium geslepen: Geluidsdempend en tocht- en waterdicht

Gratis stroom voor b.v. je powerbank op te laden

Laat de zon je powerbank opladen! Bij deze extra dunne powerbank krijg je een krachtig zonnepaneel, waardoor je de batterij overal waar je gaat kunt opladen. Zo kun je het zonnepaneel eenvoudig aan je backpack bevestigen of op iedere gewenste plek onder de juiste hoek neerzetten. Ideaal voor op vakantie of onderweg.

krachtige powerbank,

De POWERplus Crocodile is een krachtige powerbank, oplaadbaar via het 5 Watt zonnepaneel of via de USB-ingang. Bij het lichtgewicht zonnepaneel krijg je een beschermhoes, waarmee je ook het paneel onder een goede hoek richting de zon plaatst. Daardoor is je solar powerbank nog sneller opgeladen! Op het display van de powerbank lees je onder andere de resterende batterij capaciteit af.

De oplaadbare Lithium-Ion batterijen in de powerbank zijn vervangbaar, waardoor de Crocodile powerbank nog langer meegaat. De batterijen zijn online verkrijgbaar. Het product bestaat uit losse onderdelen, wat deze powerbank extra duurzaam maakt.

Het product heeft een capaciteit van 10.400 mAh, met een volle powerbank kun je een smartphone gemiddeld 3 keer opladen. De powerbank heeft 2 USB-uitgangen (1/2A) en 3 verschillende USB ingangen (micro, lightning en USB-c). Zo kun je met vrijwel elke kabel je powerbank opladen. De Crocodile Powerbank wordt geleverd met een laadkabel (USB micro-USB).

 • 5 in 1
Zaklamp
Powerbank
AAA batterij oplader
Persoonlijk alarm
Radio
De radio is op te laden in de zon, via de dynamo of via USB. De radio heeft een koptelefooningang en USB-uitgang. Met een volle batterij heb je 4 uur LED verlichting of 4 uur radio. Koppel je smartphone aan de radio en je hebt altijd stroom.
1 minuut opwinden geeft: 12 minuten verlichting/radio
30 minuten zonlicht geeft: 3 minuten verlichting/radio

Zaklamp
Powerbank
AAA batterij oplader
Persoonlijk alarm
Radio

De keuze is reuze in Solar wereld, vandaar dat we je de keuze ook geven om ook hier te kijken

https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=kerstverli

Houtkachel: minder hout gebruiken en meer verwarming door je kamer

De SmartFan LT Mini is een ventilator die zo uit de doos op de houtkachel gezet kan worden om de warmte van de houtkachel door de hele kamer te verspreiden. Daardoor wordt de kamer sneller en gelijkmatiger warm en bespaard men aantoonbaar 15 tot 20 procent brandhout voor hetzelfde comfort.

Bespaar hout

De SmartFan LT mini is een iets kleinere en wat minder krachtige versie van de normale Smartfan groot. Deze modellen worden gebruikt voor kachels met een relatief lage temperatuur zoals speksteenkachels. Met een hoogte van 19 cm is deze 3 cm kleiner. Qua temperatuurbereik identiek aan zijn grote broer. De SmartFan mini LT verplaatst ongeveer 3,5 kubieke meter lucht per minuut (de normale SmartFan LT ongeveer 6 kubieke meter per minuut).

De SmartFan wekt zelf stroom op door middel van een peltier element. Met die stroom worden de motortjes met de ventilatorbladen aangedreven. Om stroom op te wekken moet er een temperatuurverschil bestaan tussen bovenkant en onderkant van het peltier element. Hoe groter het temperatuurverschil, hoe meer stroom er wordt opgewekt. En natuurlijk hoe meer stroom, hoe harder de ventilator draait.

Waarom u moet kiezen voor de Smartfan:
✓ Dubbele werking; optimaal temperatuurverschil
✓ Geen stekker of batterijen maar een Peltier element
✓ Verdient zich zelf terug
✓ Minder hout verbruik
✓ De beste in zijn soort

Koelkast Thermometer Ecosavers

Nooit meer een te warme of te koude koelkast met de Koelkast Thermometer Ecosavers. Een te koude koelkast kost verbruikt onnodig veel stroom. Een te warme koelkast zorgt er juist voor dat eten en drinken sneller vergaat. De ideale temperatuur voor een koelkast is tussen de 3 en 4 graden. De koelkast thermometer kun je ophangen of neerleggen, waardoor het scherm altijd zichtbaar is. De thermometer is ook te gebruiken voor de vriezer. Daarin is de ideale temperatuur -18 graden. Belangrijk is om de thermometer tussen de producten te plaatsen. Dit heeft te maken met het feit dat de luchttemperatuur hoger is.

Betaalbare en duurzame isolatie

Door uw huis te isoleren met hoogwaardig isolatiemateriaal, kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verminderen en zorgen voor een comfortabelere temperatuur gedurende de koude winter- en warme zomermaanden. Daarnaast biedt isolatie op den duur rendement doordat u over het gehele jaar lagere stookkosten heeft. Bovendien zijn er sinds 2022 nieuwe subsidies beschikbaar in Nederland, waardoor isoleren een aantrekkelijke en milieuvriendelijke investering is in elke woning, garage , schuur of bedrijfspand.

De soort muurisolatie die u nodig heeft is bepalend voor de keuze in isolatiemateriaal en de manier waarop de isolatie geplaatst wordt. Maar ook het doel van de isolatie (warmte-isolatie of geluidsisolatie) is belangrijk voor de juiste keuze in isolatiemateriaal. Een andere doorslaggevende factor is uiteraard het prijskaartje dat aan het isolatiemateriaal hangt. In de tabel hieronder geven we per isolatiedoel aan welk isolatiemateriaal meestal gekozen wordt. Ook laten we zien hoeveel warmte-isolatie het materiaal geeft en wat de kosten van de isolatie per m2 is. 

Lees hoe je beste isolatiemateriaal kan gebruiken

De isolatiebranche op zijn kop zetten. Dat is de gedachte waarmee wij in 2010 De Isolatieshop zijn begonnen. De isolatiebranche is van vroeger uit erg conservatief. Je handelde in A-keuze of B-keuze producten, maar niet in allebei. Daar hebben wij verandering in gebracht! Dit hebben we voornamelijk gedaan door zowel A-keuze als B-keuze isolatiemateriaal én outlet partijen op te nemen in ons assortiment. Een concept dat in de markt goed ontvangen is.

Met ons brede aanbod hebben wij namelijk iedereen wat te bieden. Aannemers, dakdekkers, installatiebedrijven, ZZP’ers, handelsbedrijven en particulieren kunnen allemaal hun isolatiemateriaal bij ons bestellen.

Bovendeken is energiezuinig, u kunt de verwarming lager zetten; zo kunt u bezuinigen op de stookkosten.

Wilt u het lekker warm hebben en kachel toch laag houden, Cresta Care energiezuinige extra grote onderdeken 1P 34037/160 grijs 200*90 cm – Ökotex gecertificeerd. TÜV SUD GS-keurmerk
Vrij van gevaarlijke stoffen, bestand tegen breuk en betrouwbare elektronica

Elektrische onderdeken – 150 x 80 cm

Na een dag hard werken, wil je niets liever dan ontspannen tot rust komen en heerlijk onbezorgd in slaap vallen om weer op te kunnen laden voor de volgende dag. Dat is natuurlijk niet mogelijk in een koud en kil bed. Daarom is de HU665 warmtedeken ideaal; hij sluit precies aan bij de wens om je dag ontspannen, warm en onbezorgd af te sluiten.

Veiligheid
De HU 665 is veilig dankzij de beveiliging tegen oververhitting en de automatische uitschakeling na 180 minuten, mocht je al lekker in dromenland zijn beland.

Snel warm en hygiënisch
De 60 Watt verwarming zorgt er voor dat je snel heerlijk kunt genieten van de warmte die je verdient na een hectische dag.

Een deken met extra stuk voor warme handen om heerlijk te relaxen.
Deze plaid deken is delicaat zacht en zeer comfortabel maar tevens wasbaar en non pilling. Behoud alle bewegingsvrijheid met deze heerlijke deken. En blijf toch lekker warm tijdens de koude winter en bespaar op deze manier ook natuur op uw energie factuur.( Diverse kleuren )

WandkachelDeal

___________________________________________

Vergelijkbare berichten