Modelbouw met boten, vliegtuigen, treinen enz..

Altijd al een beetje technisch geweest en heb je nu vrije tijd over.

Hoe leuk kan het zijn om je model tot in kleinste details na te maken en er zijn zoveel verschillende modellen, dat je nooit bent uitgekeken. Als je net gaat beginnen als modelbouwer zijn er nog veel dingen te leren. Het is daarom verstandig om goed na te denken over hoe moeilijk het bouwpakket is, begin niet te moeilijk.

Zorg voor de juiste gereedschap voordat je begint, lees goed beschrijving door wat je nodig heb.

Als je het model in elkaar gaat zetten let dan op dat je het niet eruit breekt, maar er netjes uitknipt en of snijd. De kans met uitbreken is dat het onderdeel je niet meer kan gebruiken als defect raakt.

Voordat je alles vastlijmt controleer eerst of alles past en goed aansluit. Veel plezier.

Mag niet ontbreken

Alles perfect in orde! Het Revell Working Station is de ideale werkplek voor alle werkzaamheden rondom de modelbouw. Met praktische opbergvakken en variabele inzetstukken voor gereedschap, penselen en accessoires en een bijpassende uitsparing voor de Revell-snijmat.

 • Houder voor diverse penselen
 • 4 verschillende inzetstukken, variabele opstelling
 • Praktische opbergvakken voor gereedschap en accessoires
 • Uitsparing voor Revell snijmat, klein (39056).

Deze perfecte set gereedschappen is ideaal voor uw alledaagse kleinere doe-het-zelf- of reparatieklussen en is zeer veelzijdig voor modelbouw en ambacht.

Zoals modellen met radiobesturing, spoorwegprojecten, houten scheepsmodellen, multimediamodellen en nog veel meer! Het wordt geleverd in een handige aluminium koffer ter bescherming en om het gereedschap zorgvuldig op hun plaats te houden.

 • 2 tangen – snipneus & schuifmessen
 • Mini plat dossier
 • Hobbymes en 5 reserve nr. 11 mesjes
 • Beitelmes en 5 reservemessen
 • Schuurblok
 • 2 pincetten – plat uiteinde en gebogen neus
Auto’s sport

McLaren is maker van super- en hypercars. Dit model is er een uit de line-up waarmee de bestuurder gewoon de straat op mag. Model Set McLaren 570S 1:24
Revell Model Set McLaren 570S 1:24 bouwpakket met lijm en verf

Deze set van Revell wordt compleet geleverd met lijm, verf en een penseel! U heeft dus verder niets meer nodig om het model af te monteren.

Bouwpakket van het merk Revell, dit model moet nog geheel worden gebouwd en bestaat hoofdzakelijk uit plastic.

Revell compleet bouwpakket van Porsche 918 Spyder .\ Het plastic modelbouw pakket wordt geleverd met de bijbehorende plastic lijm, 2-zijdig penseel en 4 kleuren acrylic verf. (378) donker grijs (302) zijdenmat zwart (99) aluminium (09) anthrazit. Tevens wordt bijgevoegd een afbreek hobbymesje om de onderdelen uit het raamwerk te snijden.

JAGUAR XKRGT3 ‘FANTASY SCHEME’ GIFT SET 1:32 Jaguar creëerde vele fantastie kleurenschema’s voor de XKR GT3 en dit is één van die officiële ontwerpen, waardoor deze fantastische auto opvalt. Incl. lijm, verf en penselen

Revell modelbouw pakket van de Benetton Ford B194 waarmee Jos Verstappen en Michale Schumacher in 1994 reden

Inhoud van de doos
3xPlastic sprue (green)
4xRubber Tyres (black)
1xDecalsheet (waterslide) (multi-colored)
1xGlue (clear)
1xBrush (brown)
1xInstructions (Paper) (multi-colored)
6xPaint Revell Aqua (multi-colored)
1xPaper Poster (multi-colored

Vliegtuigen

Voor een leuke uitdaging kun je als modelbouwer genieten van de bouwdoos van het merk Revell.
Bouw met de 22 onderdelen inclusief penselen, verf en lijm de Boeing 747-200 van KLM.
Revell is met zijn kwalitatief hoogwaardige producten hét merk voor de modelbouwer.
Schaal 1:450
Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De bouwset van Spitfire van Revell is leuk om zelf te bouwen. De 1/32 Spitfire is de replica van het model van de Spitfire Mk.IXc. Naast zijn rol als een interceptor is hij ook een vechter bommenwerper voor de lage aanval. De Spitfire heeft vleugels met geweren en een gedetailleerde cockpit en radiator. Hij is uitgerust met een draagbare 4-blad propeller. Handig model om te bouwen dankzij de instructies. De bouwset bestaat uit 154 onderdelen en is gemaakt op een schaal van 1:32 in verhouding met het originele voertuig.

Revell P-51D Mustang modelbouwset

De P-51D Mustang is een van de meest bijzondere en effectieve gevechtsvliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog. Het bleek een veelzijdig wapen te zijn voor lange-afstandsvluchten en voor ondersteuning op de grond. Dit vliegtuig is een replica van het echte voertuig en gemaakt op een schaal van 1:32. Met deze bouwdoos maak je een model op schaal heel gedetailleerd na. Revell is met zijn kwalitatief hoogwaardige producten hét merk voor de modelbouwer.
158 Onderdelen
Kleur: groen
Geslacht: junior, unisex
Materiaal: kunststof
Schaal: 1:32
Lengte: 300 mm
Spanwijdte: 352 mm
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Met de A320neo vernieuwt Airbus zijn succesvolle familie van passagiersvliegtuigen voor de korte en middellange afstand. „neo” staat daarbij voor „new engine option” en geeft de uitvoering aan met nieuwe, moderne motoren. Een van de eerste klanten is de Duitse Lufthansa, die op de machines natuurlijk zijn nieuwe lak presenteert.

Boten

Vermaak je met de bouwdoos van het merk Revell. Bouw de welbekende AIDA, het cruiseschip met vele attracties, dat in 1996 zijn intrede deed in de cruisewereld. Revell is met zijn kwalitatief hoogwaardige producten hét merk voor de modelbouwer. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De Bismarck was naast de Tirpitz het grootste slagschip uit de Tweede Wereldoorlog. Het 251 m lange schip werd op 24.08.1940 in dienst genomen. Na afsluiten van de proefvaarten nam het deel aan de operatie „Rheinübung“. Het bracht toen op 24.05.1941 tijdens een zeeslag vóór Groenland de Britse slagkruiser H.M.S. Hood tot zinken. Daarop zette de aan de boeg beschadigde Bismarck koers naar een Franse haven. Tijdens de achtervolging door Britse schepen en vliegtuigen werd het schip op 27.05.1941 buiten gevecht geschoten en zonk het in de Atlantische Oceaan. Fijn gestructureerde bouwonderdelen met klinknagels en ‘verzonken paneelnaden’ vormen een authentieke weergave van dit imposante slagschip. Speciaal op te merken bij deze bouwdoos zijn o.a. de beweegbare geschutstorens met apart beweegbare lopen.

revell BOOT Zeilschip CUTY SARK art nr 05422

Plastic modelbouw model van de beroemde Engelse thee- en wolkklipper, die vandaag de dag als museumboot in Londen voor anker ligt.
Model details
– 2-Delige romp met structuur
– Onderwatergedeelte weergegeven met messing platen
– Dek met houtstructuur
– Gedetailleerde dekopbouw
– Authentieke zeilen incl. lijzeilen
– Want
– Takelgaren inbegrepen
– Metalen ankerketting
– Reddingsboten
– Blokken voor de takeling
– Displaystandaard
– Authentieke transfers

Op 10 april 1912 vertrok ’s werelds grootste en meest luxueuze oceaanstomer, de Titanic, voor zijn eerste reis van Southampton naar New York.

Het kostte het leven aan 1.495 mensen en leidde tot de grootste legende in de geschiedenis van de zeevaart. De Titanic had niet genoeg reddingsboten voor alle passagiers – slechts voor ongeveer 1.200 mensen, maar er waren er ongeveer 2.223 aan boord.

In de vroege ochtend van 15 april 1912 botste de Titanic tegen een ijsberg voor de kust van Newfoundland. Het zinken van de Titanic was de grootste schipbreuk in vredestijd in de geschiedenis van de zeevaart. 1.518 mensen kwamen om. Slechts 711 van de 2.223 mensen overleefden het.

Rond de fatale scheepsramp zijn mythen en legenden ontstaan, waardoor de Titanic waarschijnlijk het beroemdste schip uit de geschiedenis is geworden.

Meer dan 500 verschillende stukken om met plezier het model te bouwen.

Inclusief gegoten naamplaatje.
Inclusief de basis.
Inclusief de kaarsen.

 • Enkel gevoerde helm met opening aan de zijkant om de inhoud binnenin te onthullen.
 • Mogelijkheid om het interieur van de romp en de koplampen te verlichten. Met de Led Verlichting Kit Ref.55010. EAN Code : 8436032427577
 • Bijhorende Speciale Stand : Ean Code : 8436032427607
 • Talloze details in de romp, complete kanonnen, munitie, hangmatten, koopwaar, vaten, enz.
 • Ultra realistische casting.
 • Stapsgewijze instructievideo’s.
 • Instructies in 5 talen.
 • Stap voor stap HD-foto’s.
 • Onderdelenlijst met afmetingen en materialen.
 • IP-blad om de onderdelen te identificeren
 • Schaal plannen.
 • Mockup van hoge kwaliteit.
 • Levenslange garantie.

Legende van het schip de Vliegende Hollander

Al eeuwenlang spreekt de legende van de Vliegende Hollander , ook wel de Vliegende Hollander genoemd , tot de verbeelding

Heller – 1/400 Starter Kit Foch 1965hel57071 – modelbouwsets, hobbybouwspeelgoed voor kinderen, modelverf en accessoires( 3279510570717) komt vanheller. Categorie – Modelbouw Kits, Aantal stukken: , Moeilijkheidsgraad: , Minimum leeftijd: jaar, Type product: , Subtype:, Schaal:1:400 , Montagetijd (uren) , , Kleur- , Dimensions -| Model- en speelgoedhandleidingen | Hobby’s en creatieve vaardigheden | Modelbouw | Bouwpakketten | Modelraketten | modelbouwspeelgoed

Treinen

Dit gedetailleerde modelbouwpakket voor de locomotief omvat 150 filigraan gegraveerde onderdelen en is zeer geschikt als goedkope uitrusting voor modelspoorwerkplaatsen.

Wooden City is een Poolse fabrikant van houten mechanische modellen; het is een moderne vorm van 3D-puzzels voor zelfassemblage zonder gebruik van lijm. Het prototype van het eerste model werd ontwikkeld in 2015 en dat was het begin van het merk Wooden City. De ervaring die tijdens deze periode werd opgedaan resulteerde in de dynamische ontwikkeling van het bedrijf en het creëren van nieuwe modellen.
Het productieproces is volledig geautomatiseerd en er wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijk berkenmultiplex voor de productie van 3D-puzzels.

Houten Trein met Tender en Rails

Ben je net als je opa een echte treinliefhebber? Dan zullen jullie veel plezier beleven aan het in elkaar puzzelen van deze trein. De trein wordt geleverd met zijn eigen tender en rails. Deze puzzel is helemaal van hout gemaakt en de stukken passen precies in elkaar. Je hoeft dus geen lijm te gebruiken om ze stevig vast te maken.

TAKSIM-TUNEL TRAM Uit een openbaar edict van 20 augustus 1869 wordt op de 30e van dezelfde maand het contract voor de aanleg van het tramnet in Dersaadet getekend. Vijf maanden later, op 18 februari 1870, werd de “Tramway Company of Istanbul” opgericht. In 1908 werd de “Tunel” -lijn geopend, die later onderdeel werd van het Tram Company-consortium, en werd de verbinding met het Taksimplein mogelijk gemaakt.

Zowel het bedrijf als de lijn ondergaan verschillende wisselvalligheden, waaronder de Eerste Wereldoorlog, tot juni 1939, waarna het wordt genationaliseerd en overgedragen aan de IETT die het tot op heden beheert. In de jaren zestig waren alle tramlijnen in Istanbul gesloten, en het zal pas op 29 december 1990 zijn als de Taksim-Tunel-lijn wordt heropend als toeristische tram, hoewel het nu een medium van vervoer in de stad is geworden. Onze collectie modeltrams uit steden over de hele wereld bevat dit interessante historische model dat liefhebbers van trammodellering op schaal zal bekoren. Geleverd zonder stand of diorama.

Militaire voertuigen

Revell modelbouwpakket set van Tiger I Tank in schaal 1:35. Het pakket wordt geleverd met de bijbehorende lijm en 6 kleuren acrylic verf. Het pakket is geproduceerd ter gelegenheid van 75 jaar Tiger 1 Ausf.E jubileum

Modelbouwpakket van de MH-47 Chinook, waarschijnlijk de bekendste transporthelikopter ooit. De tandemrotoropstelling maakt het mogelijk om het volledige motorvermogen te gebruiken voor lift en voortstuwing.

– Gestructureerde oppervlakken
– Gedetailleerde rotorkop

Authentieke weergave van de volgende versies:
– MH-47E Chinook, 160th Special Operations Aviation Regiment Night Stalkers, Fort Campbell, Kentucky, VS, 1998
– Boeing Chinook HC Mk3, Royal Air Force, 2004

Geen enkel film toont de waanzin van de U-Botenoorlog zo goed en indringend en authentiek als
“Das Boot” Deze collectors editie n.a.v. het veertig jarig jubileum bevat een modelbouwkit van de U 96
plus een replica van de affiche uit 1981. Twee-delige romp / Periscopen uit- of ingeschoven / Displaystandaard.

Het pakket wordt geleverd met de bijbehorende lijm, 6 kleuren acrylic verf en penseel.

Over de Dragon Wagon – Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging de ontwikkeling van zware tanks op koortsachtige toon door.

Om deze tanks in de frontlinie in te zetten, of ze bij beschadiging of kapot te halen, was een grootschalig transportvoertuig een noodzaak. In april 1943 begonnen de VS met de productie van The Dragon Wagon, een van de grootste tanktransportvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Het was gebouwd rond een gepantserde cabine en een stevige aanhanger en had een laadvermogen van 40 ton. De Dragon Wagon hielp ook bij het transport van boten voor het oversteken van rivieren en was een groot voordeel voor de opmars van de geallieerden.

Over het model
★ Plastic montagemodel gebaseerd op het gigantische Amerikaanse transportvoertuig Dragon Wagon.
★ De krachtige vorm van het origineel is opnieuw gemaakt op schaal 1/35.

1/72 plastic model van de Russische STS Tiger pantserwagen. door ACE models

geen lijm of verf

Miniaturen & Modelbouw

Op welke schaal worden de meeste miniaturen gebouwd?

De meest gangbare maten voor miniaturen zijn 1 op 12 en 1 op 24. Dat betekent niet dat er verder geen andere schalen zijn: die zijn er namelijk in grote getalen. Van 1 op 8 tot op 1 op 87: alles is mogelijk. Hoe kleiner de schaal, hoe bijzonderder het is hoe bepaalde details zijn aangebracht aan miniatuurmodellen. Je kunt je voorstellen dat het nogal een precisieklusje is om de vetertjes van een pop aan te brengen op miniatuurschaal, of om de ventieldop van een modelauto precies zo na te maken zoals hij er in het echt uit ziet. Dat is voor veel verzamelaars van miniaturen nu ook net de charme van deze hobby.

Waarom is het verzamelen van miniaturen zo leuk?

Bij het verzamelen van miniaturen, ontstaat een heel nieuwe wereld. De soorten miniaturen die je kunt verzamelen, lopen enorm uiteen. Wilde dieren op schaal, vliegtuigmodellen, treinen, hele kerstdorpen: je kunt het zo gek niet bedenken, of ze zijn in mini-versie nagemaakt. Het leukste eraan is ook gelijk het meest ‘riskante’: omdat er zo veel verschillende varianten zijn, raak je eigenlijk nooit uitverzameld! Het is een sport om de miniaturen tot een mooi geheel te brengen en ze mooi op te stellen. In een vitrinekast bijvoorbeeld, of op een speciaal plateau.

Wat maakt modelbouw zo leuk?

Miniaturen die je zo in de winkel koopt zijn al geweldig, maar het geeft voor veel mensen nóg meer voldoening om schaalmodellen zelf te maken. Het vereist opperste concentratie en veel precisie om alles precies zo te krijgen als je het wilt, maar dat is ook het leuke eraan. Je begint echt aan een project en moet er vol voor gaan! Het resultaat mag er dan ook absoluut zijn, zeker als je een hele collectie bij elkaar maakt.

Elk bouwpakket bevat alle benodigdheden om het miniatuur te bouwen:

 • Gereedschap en lijm
 • Engelse instructies met foto’s
 • Materialen: hout, papier, stof
 • Accessoires

Hobbyen en priegelen is voor velen het leukste wat er is. Maar om het jezelf iets makkelijker te maken, is een lamp met vergrootglas, ook wel loeplamp genoemd, een heel fijn hulpmiddel.

Alle materialen van de leuke DIY doll houses zijn van hoge kwaliteit. Het karton en de stoffen zijn al bedrukt en voorzien van levensechte details. De blaadjes van de planten en bloemen voelen heel realistisch aan en hebben prachtige felle kleuren. Je hoeft ze alleen in een pot of vaas te verwerken en ze lijken net echt … maar dan in het klein.

Prijzen vanaf € 1595 t/m € 49,50 ( deze prijzen waren in 2023 geldig )

Sterrenkunde Studio: Gaan je handen al kriebelen? Gelukkig kun je met de complete miniatuur bouwpakketten gelijk aan de slag. Alle benodigdheden van deze leuke DIY Dollhouses zitten erin; klein gereedschap, goede lijm, leuke kralen enz. Engelse instructies laten met duidelijke foto’s goed zien wat de volgende stap is. Zonder dat je het doorhebt, is het 2 uur later!

Koffiehuis
Roze Kamer

Vergelijkbare berichten