Dart artikelen o.a dartborden , verlichte dartborden, dartpijlen, dartkleden

Tips bij dartbord kopen

Let bij een dartbord kopen altijd op de bedradingophanging van het dartbord en het materiaal van het dartbord . Goedkopere dartborden hebben bedrading met krammetjes of nietjes. Professionelere dartborden hebben mesbedrading in het dartbord geperst. Mesbedradiging is dunner en voorkomt afketsende darts. Kijk ook altijd bij het kopen van een dartbord naar de sisal.

De kwaliteit van de Sisal bepaalt het herstelvermogen van het dartbord. Ook bepaalt de sisal hoe makkelijk darts in in het dartbord glijden. Let ook bij dartbord kopen op de ophanging. Een professioneel dartbord (of wedstrijd dartbord) dient stevig en waterpas opgehangen te worden. Ook dient het dartbord makkelijk gedraaid te kunnen worden. Dit zorgt voor gelijkmatige belasting van het dartbord. Hoe gelijkmatiger (en niet alleen rondom de 20) het dartbord belast wordt, hoe minder kans er op het ontstaan van bobbels en oneffenheden is.

Bij onze dartborden staat wat voor ophangsysteem erbij zit. Indien er geen goed ophangsysteem bij zit, adviseren wij een goed ophangsysteem bij het dartbord te kopen. Bij de beschrijving van onze dartborden staat wat voor ophangsysteem u bij het dartbord koopt. Indien er geen goed ophangsysteem bij zit, adviseren wij een ophangsysteem voor het dartbord erbij te kopen.

Populair dartbord kopen?

Op zoek naar het beste dartbord? Let dan in ieder geval op de bedrading en de kwaliteit van de sisal (de vezels waarvan dartborden gemaakt zijn).

Dartbord met mesbedrading

De beste dartborden zijn gemaakt van mesbedrading. Bij dartborden met mesbedrading is de bedrading tijdens het productieproces in het dartbord geperst. Hierdoor is er zeer weinig bedrading zichtbaar en is de kans op bouncers zo klein mogelijk. 

Afrikaanse sisal

Daarnaast zijn de de meest populaire dartborden gemaakt van goede sisal. Dit zorgt ervoor dat je het dartbord langdurig kunt belasten. Afrikaanse sisal is de beste sisal om te gebruiken voor dartborden. Dit type sisal wordt gebruikt bij de dartborden van Winmau. Hierdoor zijn Winmau dartborden populair.

Dartbord Winmau

Het Winmau Blade 6 dartbord is het nieuwste Winmau dartbord uit de welbekende Blade-serie! De Winmau Blade 6 is het zesde generatie dartbord en ten opzichte van de Winmau Blade 5 is het dartbord sterk verbeterd. Zo heeft dit Winmau Blade 6 dartbord gemaakt van het beste Oost-Afrikaanse sisal een ultradunne mesbedrading in een hoek van 60°, waardoor je makkelijker scoort en minder bounce-outs zal gooien.  

De Triple core versie van dit dartbord is het Officiële PDC dartbord van 2022 tot en met 2027.

Het Winmau Blade 6 Triple Core Carbon dartbord is een van de drie nieuwste dartborden uit de Winmau Blade 6 serie! Het is het beste dartbord van de zesde generatie dartborden die je kunt kopen en het Officiële PDC dartbord van 2022 tot en met 2027. Het professionele Winmau Blade 6 Triple Core Carbon dartbord heeft net even wat meer functies dan het Winmau Blade 6 Dual Core dartbord. Tevens is het het technisch meest geavanceerde dartbord dat beschikbaar is en het resultaat van 30 jaar technische innovatie. De Blade 6 Triple Core is een enorme sprong voorwaarts in het ontwerp van dartborden en is het hoogtepunt in de 75 jaar geschiedenis van Winmau.

Het Dutch Darts Blade Wire dartbord is een dartbord van een uitstekende kwaliteit! Het is gemaakt van het beste Keniaanse sisal en heeft een ultradunne mesbedrading. Je zult hierdoor makkelijker scoren en minder bounces gooien.

Voor de gevorderde darter

Het Dutch Darts Blade Wire dartbord is perfect voor de gevorderde darter. Alles waar je naar op zoek bent in een dartbord is namelijk inbegrepen in dit Dutch Darts Blade Wire dartbord. Geen last van een dikke ronde bedrading of matig tot slecht sisal: alles van het Blade Wire dartbord is van een uitstekende kwaliteit!

Keniaans sisal

Het dartbord is gemaakt van het beste Oost-Afrikaanse sisal: Keniaans sisal. Vanwege dit materiaal van de allerbeste kwaliteit zul je lang plezier beleven aan je dartbord. De sisal is onder hoge druk geperst, waardoor het Dutch Darts dartbord een goede hardheid heeft. Het materiaal sisal zorgt ervoor dat je dartpijlen goed in het dartbord blijven zitten en je ze er ook weer makkelijk uithaalt. En dat allemaal zonder dat er gaten in het bord achterblijven!

Dartbord UNICORN

UNICORN Eclipse HD2 Bristle Dartboard

Het bord is op een aantal vlakken aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de eerste generatie. Uiteraard is het bord in de basis gemaakt van de beste A kwaliteit Sisal. De tweede generatie van het HD dartbord heeft naadloze speelvlakken voor hogere wedstrijdgemiddelden!

– Spider2: De nieuwe radiale bedrading zorgt voor volledig vrije speelvlakken
– De super dunne Bullseye zorgt voor 2% meer speelvlak bij de 25 ring en maar liefst 14% meer      speeloppervlak bij de Bullseye
– De cijferring is zwart met witte HD cijfers. De cijfers kunnen teruggeklikt worden op de ring.

Het Unicorn Eclipse HD2 Pro dartbord is het officiële wedstrijd dartbord van de PDC, zoals te zien is op TV. Sinds eind 2017 worden alle PDC wedstrijden gegooid op het Unicorn Eclipse HD2 Pro dartbord. Wil je een professioneel en officieel wedstrijd dartbord kopen? Dan is het Unicorn Eclipse HD2 Pro dartbord uitermate geschikt hiervoor. 

Het Unicorn Eclipse HD2 Pro is de opvolger van het Eclipse HD2 dartbord. Dit dartbord is mooi afgewerkt. De HD staat voor high definition en dat is terug te zien in de nette manier waarop de vakken van het bord zijn gedrukt. Daarnaast is bord gemaakt van kwalitatieve sisal. In plaats van kleine sisal-segmenten (waaruit de meeste dartborden zijn gemaakt) is dit bord uit 1 grote sisal schijf gemaakt. Dit zorgt voor een gelijkmatigere belasting van het dartbord en verlengt de levensduur aanzienlijk. 

dartbord Bull’s

Het Bull’s Advantage 501 dartbord is de absolute top van de Bull’s dartborden. Bull’s biedt met het Bull’s Advantage 501 dartbord een value-for-money dartbord dat concurreert met het hoogste segment dartborden. 

Het Bull’s Advantage 501 dartbord is gemaakt van de beste kwaliteit ongebleekt Afrikaanse sisal. De sisal is onder een goede druk geperst, waardoor het Bull’s Advantage 501 dartbord de juiste hardheid heeft en lang meegaat. De ingelegde bedrading is ultra dun en extra sterk, De cijferring is eenvoudig uit de houders te klikken en om te draaien

Het Bull’s Advantage 501 dartbord wordt standaard geleverd met een Easy Click Fix Bracket ter waarde van € 9,95. Het Bull’s Advantage 501 dartbord wordt in Nieuw-Zeeland gemaakt in tegenstelling tot veel dartborden die in China worden gefabriceerd. Dit kan gezien worden als een extra kwaliteits garantie.

Het Bull’s Advantage 501 dartbord is de opvolger van het Advantage 3 dartbord en is de vernieuwde versie van het officiële WDF-wedstrijd dartbord. Gezien de prijs/kwaliteit verhouding is dit zeker een aanrader.  

Het Bull’s Advantage 501 Dartbord hoort thuis in het proffesionele segment!

Het Bull’s Shark Pro dartbord is een bristle (sisal) dartbord met mesbedrading. Ten opzicht van andere sisal dartborden met mesbedrading is het Bull’s Shark Pro dartbord goedkoop. Het Bull’s Shark Pro is gemaakt van ongebleekte uit Brazilie. De Braziliaanse sisal is na de Afrikaanse sisal de beste. Bij het ontwerp heeft Bull’s rekening gehouden dat het Bull’s Shark Pro zoveel mogelijk kwaliteit biedt tegen zo weinig mogelijk kosten. Het resultaat mag er zijn: een sisal dartbord met mesbedrading voor een top pijs. 

Diverse dart borden

Het Harrows dartbord is een zeer populair dartbord onder de dartliefhebbers. Het bord is gemaakt van sisal, een vezel afkomstig van de Agave plant. Deze vezel heeft de ideale zachtheid waardoor de pijlen perfect in het bord blijven zitten én het zorgt ervoor dat het dartbord lang mee gaat. Het Harrows dartbord is voorzien van round wire bedrading en is vastgemaakt met kleine klemmetjes. De bulls eye is vrij van klemmetjes! De metalen draad met nummers kan gedraaid worden.

Tip: omdat er vaak rond de triple 20 wordt gegooid raden wij aan om de ring met cijfers eens in de zoveel tijd te draaien, hierdoor gaat het bord langer mee!

Dit Red Dragon dartbord is een mooi en betaalbaar dartbord dat aan alle wedstrijd eisen voldoet en dus een volwaardig dartbord is! Het dartbord is geschikt voor steeltip dartpijlen.

Scherp geprijsde Actiesets
Dartpijlen

Een dartpijl bestaat uit een punt, barrel, shaft en flight. De punt van de dartpijl is gemaakt van staal (steeltip) of plastic (soft tip). Een steeltip dartpijl wordt gebruikt op sisal dartborden. Een soft tip dartpijl wordt gebruikt op elektronische dartborden. In Nederland zijn steeltip dartpijlen veruit het meest populair. 

De barrel van een dartpijl is de plek waar je de dartpijl vasthoudt. De barrel zorgt voor grip van de dart. De barrel is het zwaarste gedeelte en bepaalt het gewicht van de dartpijl. Aan de barrel zitten de shaft en flight vast. De shaft houdt de flight vast. De flights is uit het uiteinde van de dartpijl en zorgt voor stabiliteit van de vlucht. 

Prachtige 90% Super grip tungsten darts met een gravering van een dartpijl op de barrel.
Beschikbaar in 21 gram en 24 gram. 

Gewicht:Barrel Lengte:Barrel Dikte:
21 gram50.15 mm6.20 mm
24 gram50.20 mm6.70 mm

De Winmau Black Diamond 90% Tungsten hebben een fijne grip dankzij de black diamond coating. De barrels van de darts zijn bomb-vormig. Beschikbaar in 23 en 25 gram.

De Target Elysian 7 is de nieuwste editie Elysian softtip darts van Target. Deze editie is gebouwd volgens een geheel nieuw concept en is daardoor uniek in zijn ontwerp. Wees er snel bij, want van dit exclusieve collectors item worden slechts 200 steeltip darts en 200 softtip darts wereldwijd geproduceerd! 

Ongeëvenaarde gripzones 

De barrel heeft twee gripzones die beiden hun eigen unieke design hebben. Deze prachtig gevormde gripzones zorgen voor een ongeëvenaarde grip en gevoel. De barrel is met de hand gezandstraald en gecoat in twee verschillende PVD coatings aan de voor- en achterkant. De twee gripzones worden gescheiden door een subtiele chromen ring. 

Dart Stems of Shafts? 

De shafts of “Stems” zijn het verbindingsstuk tussen de flight en de barrel. In het Engels komen we vaak nog de term “Stems” tegen Dit betekend letterlijk stam, steel of stengel. De flight wordt op de shaft geklemd en in de barrel geschroefd. Shafts worden meestal gemaakt van aluminium of kunststof (nylon) maar ook van Titanium of Carbon. Het materiaal heeft niet direct invloed op het gooien, wel is er verschil in sterkte flexibiliteit en levensduur. Nylon shafts kunnen breken wanneer de dart valt of geraakt wordt door een opvolgende dart. Titanium shafts zijn weer sterker dan aluminium shafts.

Speciale Shafts

Unicorn heeft de Soft-flex shafts ontwikkeld. Hierbij is het middenstuk van rubber waardoor deze buigbaar is. Door deze “flexibiliteit” kan de shaft meebuigen wanneer de shaft of flight wordt geraakt door een opvolgende dart. Een andere manier om bouncers te voorkomen is het gebruik van Spin Top Shafts, hierbij heeft de shaft een roterende top die de flight laat meedraaien wanneer de flight door een andere dart geraakt wordt. Belangrijker bij de keuze van de juiste shaft is de lengte. De lengte van de shaft bepaald de balans van de dart. Wanneer een pijl zwabberend vliegt kan de shaft te lang of te kort zijn. Dit is per speler verschillend en afhankelijk van de manier van gooien. Shafts zijn in veel verschillende lengtes en kleuren verkrijgbaar.

Deze Pro-Force dart shafts zijn gemaakt van nylon en hebben een zwarte kleur. De Pro-Force dart shafts zijn voorzien van een Spring Locking systeem om de dart flights goed op hun plek te houden. 

In de verpakking vind je 3 Nylon Pro Force dart shafts van het merk Winmau darts. 

De nieuwe Titanium shafts van target met vervangbare “spare top” en uniek pixel grip.

De pixels zijn voorzien van een Titanium Nitride coating die niet alleen de stijl van de shaft bepaald maar ook dient ter bescherming. De pixels zorgen voor een langer doorlopende grip van de darts. Hiermee ontstaan er nieuwe opties om de dart vast te houden. De top van de shaft kan vervangen worden door Gen 2 spare tops. Door de top aan te draaien gaan de flights steviger op de dart zitten. De aluminium topjes zijn gemakkelijk te vervangen wat vooral handig is wanneer deze tijdens een wedstrijd vervangen moeten worden. De shafts komen vanaf medio september op de markt en zijn dan beschikbaar in de lengtes: short, intermediate en medium en in 3 kleuren: Blue, Gold en Black.

Maak je darts in Iceman-stijl met deze verbluffende dart flight en dart shaft combinatie. In de verpakking vind je 3 sets Hardcore Ionic Extra Thick Standaard Gerwyn Price dart flights en 3 sets Red Dragon Gerwyn Price Nitrotech Medium Black Dart shafts. De dart shafts hebben een lengte van 46 mm. 

Dit multi-pack shafts van Red Dragon bevat vier verschillende kleuren shafts, namelijk: grijs, wit, oranje en rood. De shafts zijn stevig en gemakkelijk op de barrel te bevestigen. De verpakking bevat 4 sets shafts. 

Dart Flights / Dartflights

De dart flight, achteraan de dart, zorgt voor een stabiele vlucht en dat de dart recht in het bord komt. Flights zijn verkrijgbaar in diverse soorten, maten, kleuren en met verschillende opdruk, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Ook worden ze van verschillend materialen en diktes gemaakt. Hoe meer micron het materiaal heeft hoe langer de levensduur.

In ons assortiment hebben we flights van 75 tot maar liefst 180 micron. De vorm van de flight is bepalend voor het vluchtgedrag en het draagvermogen van de pijl. Grote flights zorgen voor meer stabiliteit tijdens de vlucht. Kleine dartflights hebben een lager draagvermogen wat voor een strakke vlucht kan zorgen.

Welke dart flights moet ik kiezen?

Eigenlijk is het lastig aan te geven welke dartflight bij welke speler past. Er wordt wel gesteld dat strak gooiende darters beter een kleine dartflight kunnen gebruiken en wat trager gooiende darters beter een standaard flight kunnen gebruiken. Een kleinere flight zorgt ook weer voor meer zicht op het bord, grotere flight kunnen makkelijker geraakt worden door opvolgende pijlen. Het beste is om verschillende flights uit te proberen en aan de hand van de bevindingen ontstaat een persoonlijke voorkeur. Om dit te onderzoeken hebben we een Flight Test-kit die bestaat uit verschillende vormen dartflights. Hou er rekening mee dat flights een kwetsbaar deel van de darts zijn  waardoor deze regelmatig vervangen dienen te worden.

Zeer sterke Robson Tribe Standard White Flights gemaakt van kunststof van het merk Bull’s! Deze flight is makkelijk en stevig te plaatsten op elke reguliere shaft (zowel aluminium als nylon). De flights plaats je op de shaft waardoor er bijna geen shaft meer verloren gaat. Het grote voordeel van een plastic flight is dat de flight altijd op precies 90 graden uit elkaar staat. De Robson flights hebben een ingebouwde flightprotector. De Robson Tribe Standard White Flights worden geleverd per set van 3 stuks. 

Paul Lim Legend Gen3 Standaard No6 Flight

Target Paul Lim Legend Gen3 japanse style 100 Micron Standaard No6 Flight, wordt verkocht per set van 3 flights.

Dartartikelen Michael van GErwen
Dartbord surround

Een dartbord surround (ook wel: surround ring of dartbord ring genoemd) is altijd 12cm breed en gemaakt van zacht materiaal. Dartpijlen die in de dartbord surround ring landen laten geen lelijke gaten achter. De surround ring beschermt de muur én zorgt voor een mooie afwerking. Een dartbord surround is eenvoudig rondom het dartbord te hangen. Door het zachte materiaal van de surround ring klemt de dartbord ring eenvoudig om het dartbord heen. 

Populaire dartbord ringen

De meest populaire kleuren voor een dartbord surround zijn zwart of rood. Vaak wordt er gekozen voor een surround ring zonder logo. Van de dartbord surrounds met logo zijn de Winmau surround en de Unicorn surround erg gewild. Vanwege de scherpe prijs en het opberggemak is de Bull’s Guard 4-piece surround ook populair. Daarom bieden we ook blauwe of bijvoorbeeld groene dartbord ringen aan. Vanwege de scherpe prijs zijn de Dutch Darts surround ring het meest populair. 

Winmau Outshot dartboard surround

Dit Winmau Outshot dartboard surround is natuurlijk geschikt voor ieder dartbord dat de officiële dartbord afmetingen heeft. Met een dartbord surround zorg je ervoor dat je muur beschermd blijft, omdat jouw missende dartpijlen in de surround belanden. Dit Winmau Outshot dartbord surround is geschikt voor thuis, bij vrienden of in de kroeg. Je kunt op de surround lezen hoe je kunt uitgooien, heel gemakkelijk!

Dutch Darts dartbord surround

Deze Dutch Darts dartbord surround is een stevige, rode muur protectie ring voor om je dartbord. De Dutch Darts ring beschermt je muur en de punten van je dartpijlen. De protectie ring is 12 cm breed waardoor de muur vrijwel zeker niet geraakt zal worden tijdens een potje darten. De Dutch Darts dartbord surrounds zijn van een zeer professionele kwaliteit, maar verkrijgbaar voor een scherpe prijs! Ze bieden een kwalitatief alternatief voor de prijzige dartboard surrounds van grote merken.

Dartbord verlichting

Goede dartbord verlichting vind je in onze online dartshop. De meeste hebben led verlichting en veel producten kunnen zowel op de dartbord ring, als direct op het dartbord gemonteerd worden. Ook is er dartbord verlichting dat aan de muur gemonteerd kan worden.

De Target Corona Dartbord verlichting is gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig plastic. De ring is eenvoudig te monteren op het dartbord door de vier magnetische pootjes. Het systeem kan zowel met als zonder surround gebruikt worden. De 125 Led lichtjes zorgen ervoor dat het bord goed verlicht is en dat er geen schaduw meer op het dartbord te zien is. 
Door de magnetische pootjes is de ring makkelijk van het bord af te halen en weer terug te plaatsen.

exclusief dartbord exclusief surround

De diameter van de verlichting is 68cm en de ring komt 18cm naar voren vanaf de muur, dat is ongeveer 13cm voor je dartbord.

Het systeem hangt binnen een minuut. Klik het verlichtingssysteem om de Surround en druk de Surround ring vervolgens om het dartbord. Steek de stekker in het stopcontact en u heeft geen last meer van shaduwwerking op het dartbord. Let op! Wordt geleverd exclusief dartbord en dartbord surround ring!
Termote 3.0 Led-systeem
Technische gegevens:

– Diameter: 72 cm
– Dikte: 11 cm
– Lengte kabel: 1,60 meter includief Dimmer.
– Aantal LED’s: 120
– lichtsterkte: 22-24 lumen per LED
– Lumen per meter: 1440
– Voltage: 12V
– Connection: 12V DC connector
– Production quality: CE and ROHS certified

LET OP: Dit systeem is niet geschikt om pijlen in te gooien, gebeurd dit toch dan zal dit schade opleveren het is namelijk gemaakt van verhard piepschuim.

Dit systeem kan alleen gebruikt worden in combinatie met een rubber surround.

Dartmat: ideale vloerbescherming

Met een goede dartmat maak je de dartbaan helemaal compleet. De matten beschermen zowel de vloer als de dartpijlen. Afketsende dartpijlen vallen regelmatig met de punt naar beneden en kunnen dus gaten in de vloer achter laten. Wanneer de vloer van bijvoorbeeld beton of tegels is kan de punt van de dart beschadigen. Ook andere kwetsbare delen van de darts kunnen beschadigen zoals bijvoorbeeld de shafts. Door gebruik te maken van een goede dartmat worden deze risico`s aanzienlijk beperkt.

Beste dartmat

De meeste professionele matten zijn van geribbeld rubber en bieden een uitstekende bescherming. Voor prive gebruik zijn er tapijten dartmatten in diverse kleuren met of zonder print. Ook kan er gekozen worden uit matten die voorzien van een Throw-Line die de afstand aangeeft of met een Oche. De Oche is een drempel die de afstand aangeeft en waar je met de voet tegenaan kan gaan staan. Oches zijn ook los te bestellen op onze website.

Deze Dutch Darts dartmat is gemaakt van rubber. De oche op de dartmat is 3,5 cm hoog en 3 cm breed. Met deze prachtige en stevige dartmat bescherm je de vloer en de dartpijlen tegen ongewenste schade tijdens het darten. De oche zit op de officiële dartafstand, maar kijk uit met plinten. De dartmat is 60cm breed en 300cm lang. 

Let op! Een dartmat geeft nooit 100% bescherming tegen vallende dartpijlen.

Tapijten dartmat van Bulls voorzien van Oche die de gooiafstand aangeeft. Mooie Belgische rood, zwart, gele kleuren. Het is een tapijten mat met een rubber onderkant zodat het uw pijlpunten en uw vloer beschermt en een sjiek uiterlijk heeft. Ook blijft hij hierdoor goed liggen en verschuift hij minder snel.

Let op! Een dartmat geeft nooit 100% bescherming tegen vallende dartpijlen.

GRoot assortiment Dartpijlen tegen scherpe prijzenVan extra voordeel profiteer je snel met de voordeelpakketten van Dartshopleiden.nl!

Vergelijkbare berichten