| |

Dolfinarium gezellige dagje uit wat te doen optredens van oa dolfijnen

Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en trekt jaarlijks honderdduizend bezoekers. Het park opende in 1965 de deuren als Dolfinarium, hiervoor was het een speeltuin met nevenactiviteiten. De eigenaar van de dierentuin is de Spaanse groep Aspro Ocio.

De laatste jaren is in het Dolfinarium al een verandering in gezet, dit komt mede door de politieke en maatschappelijke druk. Ook de komende jaren blijft Dolfinarium bouwen en wordt het steeds meer een moderne dierentuin die zich richt op educatie, natuurlijk gedrag bij dierenvoorstellingen, meer ruimte voor de dieren op het park en in de verblijven.

Dit wil niet zeggen dat het park nu niet geschikt is voor een dagje uit. In tegendeel zelfs, het Dolfinarium is zeer geschikt voor een dagje uit en het is tevens goed te combineren met Harderwijk, een zeer leuk plaatsje met een stadsstrandje dichtbij de dierentuin.

Op deze pagina lees je de hoogtepunten van Dolfinarium de redenen om het park te bezoeken. Want als het grootste zeezoogdierenpark van Europa dichtbij is gelegen mag het natuurlijk niet overgeslagen worden.

Voorstellingen.

Vroeger werd de voorstellingen shows genoemd nu zijn het educatieve voorstellingen. De voorstellingen zijn wel een echte trekpleister van het park zonder voorstellingen zou er ook minder bezoekers komen.

De voorstellingen hebben een hoog educatief gehalte en vertellen je meer over de dieren, de leefomstandigheden, de natuur en nog veel meer. Bepaalde voorstellingen worden gecombineerd met de voedertijd.

Op het park zijn diverse voorstellingen te vinden die allemaal veel humor bevatten. Hieronder vind je de voorstellingen die je kunt verwachten bij Dolfinarium


Oceanica:

De voorstelling Oceanica samen voor de oceaan is de nieuwe dolfijnenvoorstelling en vervangt hiermee Aquabella. De Oceanica is de grootste show van het Dolfinarium waarbij de onderwaterwereld en de dieren die daar leven centraal staan.

Je geniet niet alleen van de voorstelling, maar je leert ook veel meer over de dolfijnen en hun soortgenoten in de natuur, en wordt je bewust van al hun bedreigingen.

De dolfijnen laten spectaculaire sprongen zien, maar ook hun intense band met de verzorgers dit allemaal in de prachtige arena met sfeervolle muziek.


De Grote Snor voorstelling

De grote snor voorstelling is een voorstelling met de walrussen. Deze grote jongens zwegen zwaarder dan een auto. Bij deze voorstelling wordt je een stuk wijzer over de walrussen, zo wordt je alles verteld over de walrus en hun natuur. Wist je dat het heel bijzonder is dat er walrussen in Dolfinarium zijn? In Europa hebben maar 3 dierentuinen walrussen.

De voorstelling is niet alleen educatief, maar ook nog eens erg grappig, misschien minstens zo leuk is het spettergevaar, vooral de gasten op de V.I.P. bank worden verrast.


Slim Werk

Slim werk is een voorstelling met de Californische zeeleeuwen. Twee verzorgers nemen je mee op een bijzondere ontdekkingsreis. Tijdens deze ontdekkingsreis kom je oog in oog te staan met de stoere harembaas en kom je alles te weten over de sterke snorharen en de speklaag van de zeeleeuwen.

Wist je dat 1 mannetje zeeleeuw kan leven in een groep met wel 30 vrouwtjes? Een ander leuk weetje is dat ze bijzondere sprongen kunnen maken en zie zeer makkelijk door het water kunnen voortbewegen en in het donker vis kunnen vangen. Dit en nog veel meer leer je tijdens de voorstelling slim werk.


Dolfijnendelta

De dolfijnendelta voorstelling is een mix van jonge en oude dolfijnen die op een leuke manier laten zien dat ze goed met elkaar samen kunnen leven. In deze voorstelling wordt er veel gesprongen, het leuke van deze voorstelling is dat je de dolfijnen ziet in een natuurlijk leefgebied.

De oudste dolfijn is Honey van 52 jaar de jongste telg van het bonte gezelschap is James die nog 2 moet worden. Naast de sprongen en kunstjes van deze dolfijnen en hun vriendjes is er ook veel te leren tijdens deze voorstelling.


Roggenrif

In het roggenrif leven haaien en roggen en hier is ook een leuke educatieve voorstelling. Deze voorstelling verteld je meer over de haaien en roggen die in ons land leven. Je mag tijdens deze voorstellingen ook vragen stellen over de roggen en de haaien en krijg je een de kaak van een rog te zien.

Naast de leerzame presentatie over haaien en roggen kun je zelf meer ontdekken over deze bijzondere dieren in de Haaibaai achter het roggenrif.


De voorstelling Kleine Dolfijn

In deze presentatie van de Kleine Dolfijn maak je kennis met de bruinvissen. Het grappige aan de bruinvis is dat ze een naam heeft wat helemaal niet bij aan past, het is namelijk geen vis en is ook niet bruin. Het lijkt op de tuimelaar dolfijnen maar dat zijn ze net iets anders.

In de presentatie wordt alles verteld over de bijzondere en schattige bruinvissen, bijvoorbeeld waarom ze goed goed vissen kunnen vangen, waarvoor je de 80 tot 100 kleine puntige tandjes gebruiken. Ze eten niet alleen zelf ook vis het is helaas ook een hapje voor een aantal andere dieren in de onderwaterwereld zoals voor de haaien, orka’s en zelfs voor de grijze zeehonden.


Sterk Werk

Sterk werk is de voorstellingen met de stellerzeeleeuwen. De stellerzeeleeuwen kunnen niet alleen hard bullen, zijn ook stoer en sterk. Ze mogen graag stoeien, spelen spetteren en uiteraard vis vangen. Het zijn echte roofdieren maar hebben ook een aantal vijanden zoals de orka. Een andere vijand zijn dingen afkomst van de mens zoals netten en plastic.

In deze voorstelling wordt alles verteld over de stellerzeeleeuwen maar ook over de natuur en hun vijanden en gevaren, een leuke en leerzame voorstellingen die je niet mag missen.


Zeehonden

In deze educatieve voorstelling lijkt het soms net of je in het waddengebied bent met de gewone en de grijzen zeehonden (kegelrobben). Hoewel Dolfinarium geen zeehondenopvang is wordt je wel alles geleerd over de verzorging van zeehonden.

Wist je trouwens dat de gewone- en de grijzen zeehond de grootste roofdieren in Nederland zijn, dit en nog veel meer lees je over zeehonden tijdens deze presentatie.


Speeltuinen

Het bekijken van voorstellingen is natuurlijk geweldig maar er moet ook gespeeld worden. gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden als het om spelen gaat. Krabbenkust is een leuk plek, je raad het al de plek waar de krabben leven. Naast de krabben leven er ook kreeften, anemonen en bijzondere vissen, je mag deze vissen zelf voeren.

Wil je echt spelen kan dat ook in 1 van de 4 leuke speeltuinen. Er zijn zelfs speeltuinen dat je het idee hebt dat je op een piraten eiland bent is dat niet gaaf? Terwijl de kinderen heerlijk ravotten, spelen, schommelen, glijden en nog veel meer kun je als ouders, verzorger of grootouders lekker rustig genieten van een hapje en een drankje terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden.


Roggen en haaien aaien

Bij de voorstelling kwam de roggenrif al ter sprake. Wat ik niet bij de voorstellingen had verteld maar wat er mogelijk is dat je de roggen en haaien kunt en mag aai. Het klinkt misschien wel heel spannend maar het is niet gevaarlijk want de giftige pijlstaart rog zwemt in een aquarium.

Wees eerlijk ik denk dat jij ook wel benieuwd bent hoe een haai en een rog voelt? zoude ze glad, slijmerig, alles rubber voelen of zijn ze juist stekelig en voelen ze aan schuurpapier?

Je mag zelfs de haaien en roggen voeren als je dat durft pas wel op je vingers want misschien vinden de haaien en roggen deze ook wel lekker.


Waterpret

Naast de speeltuinen is er nog veel meer speelplezier te vinden in Dolfinarium voor iedereen van 3 jaar en ouder. Er is namelijk een waterattractiepark genaamd waterpret. Je vind hier verschillenden uitdagende waterglijbanen voor jong en oud.

Ook is er een heel waterspeel paradijs met vele water toestellen en attracties. Kinderen kunnen hier zich uren vermaken terwijl jij een drankje op het terras kunt drinken of kunt luieren op de ligweide.

Helaas is het speelparadijs niet overdekt en is het geopend met temperaturen vanaf 20 graden Celsius. Je kunt met je entree kaartje van Dolfinarium gratis gebruik maken van waterpret een verwelkomde verfrissen op een warme zomerse dag.

Voor de durfallen zijn er verschillende spectaculaire waterglijbanen zoals de dubbele glijbaan, of de kronkelende glijbaan. De hoogte en snelste waterglijbaan is de De Wal-rush’. De Dolle Donut is ook een aanrader die geldt ook voor de Zeevonk kortom er is te veel om op te noemen bij Waterpret Dolfinarium.

Oceanica 728x90

Dieren

Naast voorstellingen en alle speel mogelijkheden kun je uiteraard ook gewoon gaan genieten van de dieren in Dolfinarium. Uiteraard hebben alle dieren wel iets met water, anders hoor je ook niet thuis in het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Hieronder vind je de dieren die je kunt spotten in de dierentuin met een korte beschrijving.

 • Dolfijnen: Ontmoet ode tuimelaar dolfijnen op wel vijf locaties in het park
 • Walrussen: Bekijk hier de de zwaarste bewoner van het Dolfinarium. Dolfinarium is 1 van de 3 dierentuin in Europa met Walrussen.
 • Bruinvissen: De kleinste soort walvis ter wereld, en is hier te bewonderen.
 • Californische zeeleeuwen: Soepel op het land én in het water vergeet niet de voorstelling te bezoeken.
 • Stellerzeeleeuwen:  Deze roofdieren zijn best een beetje gevaarlijk, maar ook erg leuk en een beetje grappig.
 • Gewone zeehonden: Achter dat schattige koppie schuilt een echt roofdier.
 • Grijze zeehonden Je vindt ze niet alleen in de Noordzee of Waddezee, maar ook in het Dolfinarium.
 • Roggen, haaien en vissen: Prachtige dieren die je van heel dichtbij kunt bewonderen.

Bij de dolfijnen

Je hebt 3 mogelijkheden in Dolfinarium om extra dichtbij de dolfijnen te komen. Reserveren is wel noodzakelijk voor de onderstaande activiteiten.

In het water met dolfijnen 

Je mag samen met de verzorgers in het water met de dolfijnen. Dit is een unieke ervaring en zal je ook nooit meer vergeten.

In het water met dolfijnen V.I.P. 

Je mag niet alleen extra lang in het water blijven bij de dolfijnen, maar je mag ook op plekken komen waar normaal gesproken alleen de verzorgers mogen komen. Kortom je krijgt ook een kijkje achter de schermen.

Slapen bij dolfijnen 

Een droom voor velen, maar voor jou nu ook mogelijk. Je slaapt niet alleen bij de dolfijnen, maar je krijgt een heel programma met avondeten, ontbijt, tussendoortjes, een leuk aandenken én een parkbezoek voorafgaand of na afloop van het programma.

Het leuke is dat je voordat je in slaap valt de rondzwemmende dolfijnen nog ziet als dat niet lekker dromen wordt.


Eten / drinken en souvenirs.

Op het park vind je 2 restaurants en diverse kiosken waar je eten en drinken kunt halen Uiteraard zijn er in de restaurant voldoende zitplaatsen zowel binnen als buiten. Ook in het park zelf zijn er diverse plekken waar je lekker even kunt zitten en genieten van je hapje en je drankje .

Niet alleen een hapje en een drankje is mogelijk, maar ook lekker maaltijden en luxe broodjes zijn aanwezig.

Een leuk souvenir mag uiteraard niet ontbreken bij een bezoek aan het Dolfinarium. Er is een grote mooie winkel aanwezig met al van souvenirs hebbedingetjes, zoals de leukste knuffels en alles wat met dolfijnen te maken heeft.

Twee educatieve ruimtes

Als je nog niet genoeg leert tijdens onze voorstellingen, hebben we ook twee educatieve ruimtes waar jij als leergierige ontdekkingsreiziger jouw geluk niet op kunt. In het DolfijnBrein maak je kennis met vrolijke tuimelaar dolfijnen en in de Haaibaai sta jij oog in oog met haaien. Klinkt angstaanjagend, maar dat valt best mee hoor… Wist je dat veel haaien zelfs bedreigd worden? Kom langs en ontdek snel hoe jij ze kunt helpen!

Leer alles over dolfijnen in DolfijnBrein

Wil jij alle ins en outs weten over dolfijnen? Dat kan! In de educatieve ruimte DolfijnBrein leer je meer over het lichaam, het gedrag én de verzorging van tuimelaar dolfijnen. Bekijk de verschillende thema’s en neem een figuurlijke duik in hun leven. Ook liggen er verschillende objecten die je kunt bewonderen.

Daarnaast hangt er een mooi eerbetoon aan de geliefde tuimelaar dolfijn Skinny. Skinny arriveerde in 1968 in het Dolfinarium en overleed in 2017 op 55-jarige leeftijd. In de bijna 50 jaar dat Skinny in het Dolfinarium verbleef, hebben miljoenen bezoekers haar kunnen bewonderen en heeft zij velen geïnspireerd om bij te dragen aan het behoud van de natuur. Nu heeft haar skelet een mooie, prominente plek gekregen in het DolfijnBrein.

Haaien worden bedreigd: je helpt ze in de Haaibaai

Achter in het Roggenrif vind je de Haaibaai. Bekijk de eieren van verschillende haaien en roggen en ontdek de oudste haaiensoorten ter wereld! Er zwommen zelfs al haaien in de zee toen er nog dinosauriërs over het land liepen… En ja, dat is héél lang geleden.

Toch gaat het niet zo goed met ze, want een kwart van alle haaien- en roggensoorten wordt met uitsterven bedreigd. In onze Noordzee zijn er zelfs al een aantal soorten verdwenen. Superzonde! Wist jij dat er dieren zijn die bedreigd worden door visserij of (plastic)vervuiling? Om de dieren te helpen, zetten we vanuit het Dolfinarium bijvoorbeeld roggeneieren terug in het wild. Maar ook jijzelf kunt deze dieren helpen! Hoe? Dat kom je te weten in de Haaibaai.

Voorstellingen.

Vroeger werd de voorstellingen shows genoemd nu zijn het educatieve voorstellingen. De voorstellingen zijn wel een echte trekpleister van het park zonder voorstellingen zou er ook minder bezoekers komen.

De voorstellingen hebben een hoog educatief gehalte en vertellen je meer over de dieren, de leefomstandigheden, de natuur en nog veel meer. Bepaalde voorstellingen worden gecombineerd met de voedertijd.

Op het park zijn diverse voorstellingen te vinden die allemaal veel humor bevatten. Hieronder vind je de voorstellingen die je kunt verwachten bij Dolfinarium.


Oceanica:

De voorstelling Oceanica samen voor de oceaan is de nieuwe dolfijnenvoorstelling en vervangt hiermee Aquabella. De Oceanica is de grootste show van het Dolfinarium waarbij de onderwaterwereld en de dieren die daar leven centraal staan.

Je geniet niet alleen van de voorstelling, maar je leert ook veel meer over de dolfijnen en hun soortgenoten in de natuur, en wordt je bewust van al hun bedreigingen.

De dolfijnen laten spectaculaire sprongen zien, maar ook hun intense band met de verzorgers dit allemaal in de prachtige arena met sfeervolle muziek.


De Grote Snor voorstelling

De grote snor voorstelling is een voorstelling met de walrussen. Deze grote jongens zwegen zwaarder dan een auto. Bij deze voorstelling wordt je een stuk wijzer over de walrussen, zo wordt je alles verteld over de walrus en hun natuur. Wist je dat het heel bijzonder is dat er walrussen in Dolfinarium zijn? In Europa hebben maar 3 dierentuinen walrussen.

De voorstelling is niet alleen educatief, maar ook nog eens erg grappig, misschien minstens zo leuk is het spettergevaar, vooral de gasten op de V.I.P. bank worden verrast.


Slim Werk

Slim werk is een voorstelling met de Californische zeeleeuwen. Twee verzorgers nemen je mee op een bijzondere ontdekkingsreis. Tijdens deze ontdekkingsreis kom je oog in oog te staan met de stoere harembaas en kom je alles te weten over de sterke snorharen en de speklaag van de zeeleeuwen.

Wist je dat 1 mannetje zeeleeuw kan leven in een groep met wel 30 vrouwtjes? Een ander leuk weetje is dat ze bijzondere sprongen kunnen maken en zie zeer makkelijk door het water kunnen voortbewegen en in het donker vis kunnen vangen. Dit en nog veel meer leer je tijdens de voorstelling slim werk.


Dolfijnendelta

De dolfijnendelta voorstelling is een mix van jonge en oude dolfijnen die op een leuke manier laten zien dat ze goed met elkaar samen kunnen leven. In deze voorstelling wordt er veel gesprongen, het leuke van deze voorstelling is dat je de dolfijnen ziet in een natuurlijk leefgebied.

De oudste dolfijn is Honey van 52 jaar de jongste telg van het bonte gezelschap is James die nog 2 moet worden. Naast de sprongen en kunstjes van deze dolfijnen en hun vriendjes is er ook veel te leren tijdens deze voorstelling.


Roggenrif

In het roggenrif leven haaien en roggen en hier is ook een leuke educatieve voorstelling. Deze voorstelling verteld je meer over de haaien en roggen die in ons land leven. Je mag tijdens deze voorstellingen ook vragen stellen over de roggen en de haaien en krijg je een de kaak van een rog te zien.

Naast de leerzame presentatie over haaien en roggen kun je zelf meer ontdekken over deze bijzondere dieren in de Haaibaai achter het roggenrif.


De voorstelling Kleine Dolfijn

In deze presentatie van de Kleine Dolfijn maak je kennis met de bruinvissen. Het grappige aan de bruinvis is dat ze een naam heeft wat helemaal niet bij aan past, het is namelijk geen vis en is ook niet bruin. Het lijkt op de tuimelaar dolfijnen maar dat zijn ze net iets anders.

In de presentatie wordt alles verteld over de bijzondere en schattige bruinvissen, bijvoorbeeld waarom ze goed goed vissen kunnen vangen, waarvoor je de 80 tot 100 kleine puntige tandjes gebruiken. Ze eten niet alleen zelf ook vis het is helaas ook een hapje voor een aantal andere dieren in de onderwaterwereld zoals voor de haaien, orka’s en zelfs voor de grijze zeehonden.


Sterk Werk

Sterk werk is de voorstellingen met de stellerzeeleeuwen. De stellerzeeleeuwen kunnen niet alleen hard bullen, zijn ook stoer en sterk. Ze mogen graag stoeien, spelen spetteren en uiteraard vis vangen. Het zijn echte roofdieren maar hebben ook een aantal vijanden zoals de orka. Een andere vijand zijn dingen afkomst van de mens zoals netten en plastic.

In deze voorstelling wordt alles verteld over de stellerzeeleeuwen maar ook over de natuur en hun vijanden en gevaren, een leuke en leerzame voorstellingen die je niet mag missen.


Zeehonden

In deze educatieve voorstelling lijkt het soms net of je in het waddengebied bent met de gewone en de grijzen zeehonden (kegelrobben). Hoewel Dolfinarium geen zeehondenopvang is wordt je wel alles geleerd over de verzorging van zeehonden.

Wist je trouwens dat de gewone- en de grijzen zeehond de grootste roofdieren in Nederland zijn, dit en nog veel meer lees je over zeehonden tijdens deze presentatie.


Speeltuinen

Het bekijken van voorstellingen is natuurlijk geweldig maar er moet ook gespeeld worden. gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden als het om spelen gaat. Krabbenkust is een leuk plek, je raad het al de plek waar de krabben leven. Naast de krabben leven er ook kreeften, anemonen en bijzondere vissen, je mag deze vissen zelf voeren.

Wil je echt spelen kan dat ook in 1 van de 4 leuke speeltuinen. Er zijn zelfs speeltuinen dat je het idee hebt dat je op een piraten eiland bent is dat niet gaaf? Terwijl de kinderen heerlijk ravotten, spelen, schommelen, glijden en nog veel meer kun je als ouders, verzorger of grootouders lekker rustig genieten van een hapje en een drankje terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden.


Roggen en haaien aaien

Bij de voorstelling kwam de roggenrif al ter sprake. Wat ik niet bij de voorstellingen had verteld maar wat er mogelijk is dat je de roggen en haaien kunt en mag aai. Het klinkt misschien wel heel spannend maar het is niet gevaarlijk want de giftige pijlstaart rog zwemt in een aquarium.

Wees eerlijk ik denk dat jij ook wel benieuwd bent hoe een haai en een rog voelt? zoude ze glad, slijmerig, alles rubber voelen of zijn ze juist stekelig en voelen ze aan schuurpapier?

Je mag zelfs de haaien en roggen voeren als je dat durft pas wel op je vingers want misschien vinden de haaien en roggen deze ook wel lekker.


Waterpret

Naast de speeltuinen is er nog veel meer speelplezier te vinden in Dolfinarium voor iedereen van 3 jaar en ouder. Er is namelijk een waterattractiepark genaamd waterpret. Je vind hier verschillenden uitdagende waterglijbanen voor jong en oud.

Ook is er een heel waterspeel paradijs met vele water toestellen en attracties. Kinderen kunnen hier zich uren vermaken terwijl jij een drankje op het terras kunt drinken of kunt luieren op de ligweide.

Helaas is het speelparadijs niet overdekt en is het geopend met temperaturen vanaf 20 graden Celsius. Je kunt met je entree kaartje van Dolfinarium gratis gebruik maken van waterpret een verwelkomde verfrissen op een warme zomerse dag.

Voor de durfallen zijn er verschillende spectaculaire waterglijbanen zoals de dubbele glijbaan, of de kronkelende glijbaan. De hoogte en snelste waterglijbaan is de De Wal-rush’. De Dolle Donut is ook een aanrader die geldt ook voor de Zeevonk kortom er is te veel om op te noemen bij Waterpret Dolfinarium.


Dieren

Naast voorstellingen en alle speel mogelijkheden kun je uiteraard ook gewoon gaan genieten van de dieren in Dolfinarium. Uiteraard hebben alle dieren wel iets met water, anders hoor je ook niet thuis in het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Hieronder vind je de dieren die je kunt spotten in de dierentuin met een korte beschrijving.

 • Dolfijnen: Ontmoet ode tuimelaar dolfijnen op wel vijf locaties in het park
 • Walrussen: Bekijk hier de de zwaarste bewoner van het Dolfinarium. Dolfinarium is 1 van de 3 dierentuin in Europa met Walrussen.
 • Bruinvissen: De kleinste soort walvis ter wereld, en is hier te bewonderen.
 • Californische zeeleeuwen: Soepel op het land én in het water vergeet niet de voorstelling te bezoeken.
 • Stellerzeeleeuwen:  Deze roofdieren zijn best een beetje gevaarlijk, maar ook erg leuk en een beetje grappig.
 • Gewone zeehonden: Achter dat schattige koppie schuilt een echt roofdier.
 • Grijze zeehonden Je vindt ze niet alleen in de Noordzee of Waddenzee, maar ook in het Dolfinarium.
 • Roggen, haaien en vissen: Prachtige dieren die je van heel dichtbij kunt bewonderen.

Bij de dolfijnen

Of de activiteiten doorgaan in 2022 i.v.m. de coronamaatregelen is nog niet bekend, we gaan er vanuit dat dit wel weer mogelijk is, vandaar dat ik er ook graag over vertel.

Je hebt 3 mogelijkheden in Dolfinarium om extra dichtbij de dolfijnen te komen. Reserveren is wel noodzakelijk voor de onderstaande activiteiten.

In het water met dolfijnen 

Je mag samen met de verzorgers in het water met de dolfijnen. Dit is een unieke ervaring en zal je ook nooit meer vergeten.

In het water met dolfijnen V.I.P. 

Je mag niet alleen extra lang in het water blijven bij de dolfijnen, maar je mag ook op plekken komen waar normaal gesproken alleen de verzorgers mogen komen. Kortom je krijgt ook een kijkje achter de schermen.

Slapen bij dolfijnen 

Een droom voor velen, maar voor jou nu ook mogelijk. Je slaapt niet alleen bij de dolfijnen, maar je krijgt een heel programma met avondeten, ontbijt, tussendoortjes, een leuk aandenken én een parkbezoek voorafgaand of na afloop van het programma.

Het leuke is dat je voordat je in slaap valt de rondzwemmende dolfijnen nog ziet als dat niet lekker dromen wordt.


Eten / drinken en souvenirs.

Op het park vind je 2 restaurants en diverse kiosken waar je eten en drinken kunt halen Uiteraard zijn er in de restaurant voldoende zitplaatsen zowel binnen als buiten. Ook in het park zelf zijn er diverse plekken waar je lekker even kunt zitten en genieten van je hapje en je drankje .

Niet alleen een hapje en een drankje is mogelijk, maar ook lekker maaltijden en luxe broodjes zijn aanwezig.

Een leuk souvenir mag uiteraard niet ontbreken bij een bezoek aan het Dolfinarium. Er is een grote mooie winkel aanwezig met al van souvenirs hebbedingetjes, zoals de leukste knuffels en alles wat met dolfijnen te maken heeft.

Vergelijkbare berichten