|

Fietsvakantie

Nederland is een echte fietsland, de omstandigheden om te fietsen zijn uitstekend. In Nederland ligt er bijna 35.000 kilometer aan fietspad. In de provincie Gelderland en Noord Brabant liggen de meeste kilometers aan fietspaden. Maar ook buiten deze provincies kunt heerlijk en goed fietsen.

Persoonlijk ben ik erg blij met de fietspaden door de bossen en de Nationale Parken in Nederland. Zo kom je met de fiets ook op de mooiste plekjes en niet alleen als wandelaar

Nederland leent zich dan ook perfect voor mooie dag fietstochten maar ook voor fiets vakanties is Nederland erg geschikt. Voor deze blog ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste, mooiste fietsvakanties in ons eigen land. De vakanties worden uitgevoerd beschreven en de vanaf prijs wordt gemeld en wat er allemaal inbegrepen is voor deze prijs.

Voordat we met de 7 leukste fietsvakanties beginnen wil ik je nog even het volgende vertellen. Je kunt zelf ook eenvoudig een fietsvakantie uitstippelen en er hotels bij zoeken.

8 dagen Fiets- en boottour Hanzeroute

Ontdek Nederlands bekendste handelsroute tijdens de 8-daagse fiets- en boottour Hanzeroute De Holland. Historische steden, prachtige rivierlandschappen, pittoreske dorpen en diverse natuurgebieden: iedere dag leert u al fietsend op uw gehuurde of eigen fiets een nieuw uniek stukje Nederland kennen. U vertrekt vanuit Amsterdam en vaart via de Rijn en de IJssel langs de steden en dorpen die waren aangesloten bij het Hanzeverbond. De rijkdom van toen is overal goed zichtbaar aan de prachtige architectuur.

Kom er zelf achter tijdens uw dagelijks fietstocht, die u geheel zelfstandig, op eigen tempo maakt. Al staat de reisleiding altijd klaar om te helpen wanneer het nodig is. Na al deze mooie tochten langs de rivier eindigt u de dagen aan boord van De Holland, een comfortabel passagiersschip waar u dineert, slaapt en ontbijt. Maak kennis met de glorieuze geschiedenis van de Hanzeroute tijdens deze ontspannen, vlakke tour. Genieten! 

Fietsvakantie Twente – Salland – Achterhoek

Oude ambachten, heuvel- en bosrijke gebieden en een prachtig coulisselandschap: tijdens de fietsvakantie Twente, Salland en Achterhoek ontdekt u de schoonheid van oostelijk Nederland. Gedurende de 4- of 5-daagse fietsvakantie is er elke dag een mooie route te volgen, en geniet u ’s nachts van een comfortabele overnachting in een bed and breakfast in deze omgeving. U fietst van b&b naar b&b, via mooi uitgestippelde routes, terwijl uw bagage nagebracht wordt. Bewonder leuke kleine dorpjes, fiets langs de kastelen rondom Vorden en beklim de schitterende Holterberg. Na uw reservering  wordt contact met u opgenomen, onder andere over de definitieve b&b’s waarin u onderweg overnacht.    

4 a 5 daagse fietsvakantie
Fietsvakantie IJssel – Hanzesteden – Achterhoek

Tijdens de fietsvakantie IJssel – Hanzesteden – Achterhoek ontdekt u de schoonheid van deze oostelijke regio’s! Historische Hanzesteden als Deventer en Zutphen, het kleinste stadje Bronkhorst, de kastelen van Vorden en de IJssel met zijn uiterwaarden zijn slechts enkele bezienswaardigheden die u gaat bezoeken. Gedurende deze 4- of 5-daagse fietsvakantie volgt u de mooiste routes op uw eigen gemak en komt u ’s avonds heerlijk tot rust in een bed and breakfast. U fietst van de ene naar de andere bed and breakfast, terwijl uw bagage steeds nagebracht wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid dagen die u fietst, overnacht u in twee, drie of vier bed and breakfasts in de regio. Omdat u logeert in kleinschalige accommodaties, wordt de volgorde van onderstaande dagprogramma’s afgestemd op de beschikbaarheid van de accommodaties.

Fietsvakantie Zuidelijk Twente-Noordelijke Achterhoek

Veel bos, onverwachte heuvels, de mooiste fietspaden en veel historie langs de route: tijdens de Fietsvakantie Zuidelijk Twente-Noordelijke Achterhoek ontdekt u misschien wel het mooiste stukje Nederland. Gedurende de 4- of 5-daagse fietsvakantie is er elke dag een mooie route te volgen, en geniet u ’s nachts van een comfortabele overnachting in een bed and breakfast in de omgeving. U fietst van b&b naar b&b, via zorgvuldig uitgestippelde routes, terwijl uw bagage nagebracht wordt. Bewonder oude ambachten en gemoedelijke dorpskernen, fiets langs landgoederen en watermolens, kijk vanaf de Holterberg weids uit over de omgeving en snuif de heerlijke bosgeuren op. Na uw reservering  wordt contact met u opgenomen, onder andere over de definitieve b&b’s waarin u onderweg overnacht. Het mooie Gelderse Laren is het begin- én eindpunt van uw fietsvakantie.

Fietsvakantie Heuvels – Heide – Bos – Kastelen

Kies uit een 4- of 5-daagse fietsvakantie Heuvels, Heide, Bos en Kastelen en ontdek de mooiste plekjes van de Achterhoek en Salland. U ziet tijdens deze vakantie enkele bijzondere highlights van deze oostelijke regio, terwijl u tegelijkertijd actief bezig bent. Zo fietst u dwars door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, doorkruist u kasteelrijke dorpen en pikt u ook nog eens enkele unieke musea mee. Afhankelijk van de hoeveelheid dagen die u fietst, overnacht u in twee, drie of vier bed and breakfasts in de regio. Omdat u logeert in kleinschalige accommodaties wordt de volgorde van onderstaande dagprogramma’s afgestemd op de beschikbaarheid van de accommodaties.

Fietsvakantie Brabant – De Peel

Trekt u graag met uw fiets de natuur in op vakantie en houdt u er ook nog eens van om alle vrijheid te hebben? Dan is de Fietsvakantie Brabant – De Peel absoluut iets voor u. Tijdens deze tripsbent u namelijk zelf de baas over de routes die u fietst. Het enige wat vaststaat zijn de verschillende hotelreserveringen, maar hoe u van hotel één, naar hotel twee fietst is aan u! U bevindt zich hier in natuurgebied De Peel. Een uniek en divers gebied in het oosten van Brabant. Nationaal Park De Groote Peel kan zeker niet op uw routekaartje ontbreken en ook Nationaal Park De Maasduinen behoort tot de mogelijkheden.

Fietsvakantie Hunebed Highway

Tijdens de fietsvakantie Hunebed Highway ontdekt u gedurende een 5-daagse fietstocht hoe mooi de provincie Drenthe is. U fietst van hotel naar hotel, waar uw bagage bij aankomst al op u wacht. De mooiste weg van Nederland, van Zuidlaren naar Coevorden is de Hunebed Highway. Via uitgestippelde routes ziet u zeker 47 van de 52 hunebedden. Daarnaast maakt u kennis met lieflijke, authentieke dorpen, talrijke bezienswaardigheden en het unieke Drentse landschap!  

Vergelijkbare berichten