14 Beste Reisboeken Nederland

Nederland – Vakantie in eigen land.Rust & ruimte. Ontdek regio’s in Nederland vol rust & ruimte. Complete reisgids met foto’s, hoogtepunten, slaapplekken en wandel- & fietsroutes.

Van roadtrips , fiets, wandelvakanties, kastelen bezoeken er is zoveel te zien in Nederland, daarom heb ik dit hier neer gezet om je de mogelijkheid te geven hoe mooi onze eigen land is.

Als je ziet hoeveel moois Nederland is, dan zou je toch niet snel naar het buitenland gaan.

Wegenkaart Nederland
Vakantie in eigen land
 • Ontdek veel rust & ruimte in relatief onbekende regio’s, weg van de massa.
 • Met fiets- & wandelroutes en leuke slaapplekken.
 • Verhalen, praktische tips en interessante weetjes.
 • Begin je reis al thuis op de bank met honderden mooie foto’s.
 • Inclusief gratis mobiele app voor onderweg.
 • Prachtig cadeau voor jezelf of iemand anders.
Hey Frits. 12 roadtrips door Nederland

Ontdek Nederland met de auto en bezoek fotogenieke bekende én onbekende plekken die je niet mag missen!

Ontdek Nederland met de auto en bezoek fotogenieke bekende én onbekende plekken die je niet mag missen! Hey Frits is een online magazine vol hotspots in natuur en stad in Nederland met fotogenieke adressen om te slapen, eten en drinken. Auteur Manon vertaalde haar online succes naar een boek met twaalf korte roadtrips in Nederland, verdeeld over de verschillende provincies. In een paar dagen ontdek je een regio of streek en onderweg maak je de mooiste stops. Ze neemt je mee naar de leukste plaatsen in ons eigen land, van vogelkijkhut tot hip winkeltje in de stad en deelt haar favoriete foto’s. Dit boek bevat handige routekaarten en heel veel fijne adresjes.

Meer dan 500 verrassende plekken

Ga op ontdekkingstocht in Nederland en laat je verrassen door de vele bijzondere plekken en bezienswaardigheden die ons land te bieden heeft. Het onverwachte van deze uitgave van Capitool Reisgidsen is dat juist de minder bekende toeristische attracties, activiteiten en plaatsen aan bod komen. Je kunt naar het Vondelpark, maar de alternatieven als Sonsbeek, Prinsentuin, Clingendael en het Kronenburgerpark zijn minstens zo mooi. Of wat dacht je van bootje varen op de Linge, de Kagerplassen of de Binnendieze in plaats van op de Oosterschelde?

Mooiste kastelen

50 MACHTIGE KASTELEN GESELECTEERD OP AUTHENTICITEIT, HISTORIE EN LIGGING Van de glooiende bossen van de Veluwezoom en de oevers langs de rivieren tot het vlakke Groningse platteland en het Limburgse heuvellandschap: door heel Nederland vind je eeuwenoude kastelen met torens en kantelen, poorten en dikke muren en natuurlijk hun flamboyante bewoners. Kastelen hebben elk een eigen verhaal, een unieke geschiedenis en staan vaak op zeldzaam mooie plekken in het Nederlandse landschap.

Rond de vijf allermooiste kastelen hebben wij speciaal voor dit boek wandelingen gemaakt die de bijzondere ligging laten zien. In het kader van de verkiezing van het allermooiste kasteel van Nederland zijn de 50 allermooiste kastelen van ons land zorgvuldig geselecteerd. De winnaar, Kasteel Hoensbroek, is door een jury van deskundigen gekozen. Dit authentieke middeleeuwse kasteel, in het mooie Limburgse bekenlandschap, heeft een lange en interessante historie.

Bucketlist nachtje weg in Nederland

Handige reisgids van vrijetijdsexpert Marleen Brekelmans, voor een unieke overnachting of 24-uurs belevenis in Nederland.

Marleen Brekelmans, vrijetijdsexpert en eigenaar van bijzonderplekje.nl, laat je in Bucketlist Nachtje weg in Nederland zien waar je moet zijn voor een unieke overnachting. In deze nieuwe gids geeft ze alles tips die je nodig hebt voor een compleet nachtje weg: waar te slapen, waar te eten en wat te doen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken en laat je zien hoe je 24 uur doorbrengt in bijvoorbeeld een stad, op een eiland, in luxe of met een bijzonder uitzicht. Of je nou zin hebt in even zalig zen, back to nature of juist de bruisende energie van een stad: in één oogopslag weet je waar je moet zijn, en ben je er 24 uur even helemaal ui

1000 plekken die je écht gezien moet hebben – Nederland

Dit is hét fotoboek voor iedereen die Nederland wil ontdekken! Behalve de onmiskenbare must-see bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en natuur laat dit boek ook talloze verborgen parels zien.

Van idyllische dorpjes en landschappen en musea met eeuwenoude erfstukken tot een zwevend fietspad en het grootste zoutwatermeer van Europa: deze monumentale fotogids, samengesteld door de ervaren reisjournalist Veerle Witte, is een uitnodiging om eropuit te trekken in eigen land. Ga mee op reis en en geniet van de bekende en minder bekende hoogtepunten van alle provincies van Nederland.

Wandelgidsen

Capitool De Mooiste wandelingen in Nederland is opgezet in samenwerking met SNP. Het bevat een boek én 60 zorgvuldig gedocumenteerde wandelingen, verdeeld over alle provincies, compact en duidelijk beschreven en uitzonderlijk fraai in kaart gebracht.

De mooiste vaarroutes van Nederland

De 21 zorgvuldig gedocumenteerde vaarroutes voeren u door ongerepte natuurgebieden en langs de mooiste plekjes van ons land. De vaarroutes zijn uitzonderlijk fraai in kaart gebracht, de moeilijkheidsgraad wordt met een kleurcodering aangegeven. De gids toont en beschrijft alles wat onderweg de moeite waard is; van de prettigste pleisterplaatsen tot de leukste bezienswaardigheden en het fraaiste natuurschoon.

Onmisbare informatie over jachthavens, aanlegplaatsen en sluizen wordt aangevuld met praktische tips. Van leuke restaurantjes onderweg tot informatie over musea, bezienswaardigheden, koopavonden, markten en ander vertier.

Alle gekste plekken van Nederland

Nederland saai en aangeharkt? Alle gekste plekken van Nederland bewijst het tegendeel. Dit boek neemt je mee naar de meest bizarre en ongerijmde locaties in ons land: van de Lourdesgrot Scheveningen tot het Kleinste Kerkhof van Nederland met slechts één graf, en van de enorme én oerlelijke Mossel Bruinisse tot de Hindoetempel Den Helder.

Jeroen van der Spek maakte een fascinerende selectie van immense zelfbouwprojecten, masochistische doe-attracties en kunstwerken die met hun omgeving vloeken. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal. Ga griezelen met Gries, de mummie van de Grote kerk Veere, ontdek de Grenskapel van Frank Havermans, overnacht in een ultragrote sixpack of kom tot rust in het meditatieve Siddhadorp Lelystad. Het boek is fraai geïllustreerd met 250 kleurenfoto’s en een perfecte uitgave voor iedereen die denkt dat hij Nederland kent. Deze vierde editie is geheel geactualiseerd met vele nieuwe locaties

300 populairste route.nl fietsroutes

Ga eropuit en ontdek met dit fietsrouteboek de 300 populairste fietsroutes in Nederland. Navigeer eenvoudig m.b.v. knooppunten Ieder pagina is voorzien van een QR-code zodat je heel gemakkelijk de route kunt openen in de route.nl app om vervolgens de route te kunnen navigeren. Of gebruik de kaart in het boek om de route te volgen. Handzame meeneem uitgave met ringband

De 300 fietsroutes zijn gebundeld met een ringband zodat deze onderweg gemakkelijk te gebruiken is. 300 populairste route.nl fietsroutes Ontdek heel Nederland, in alle provincies vind je meerde fietsroutes; Drenthe: 24 Flevoland: 8 Friesland: 18 Gelderland: 43 Groningen: 16 Limburg: 42 Noord-Brabant: 44 Noord-Holland: 20 Overijssel: 40 Utrecht: 22 Zeeland: 13 Zuid-Holland: 17

Smakelijk eten in Nederland

Iedere week volgen ruim twee miljoen lezers de rubriek ‘Tafelen met Ton de Zeeuw ‘ in het dagblad De Telegraaf Hierin beschrijft Ton de Zeeuw de sfeer en kwaliteit van Nederlandse restaurants. Zijn recensies over eetgelegenheden in het hele land- zowel in de top- als de middenklasse, maar altijd etablissementen van uitstekende kwaliteit geven niet alleen een goed beeld van de vaderlandse horeca.

Ook worden ze dankbaar als gids gebruikt om uit het veelomvattende, soms verwarrende aanbod een gerichte keus te maken. Niet minder dan driemaal per week eet Ton de Zeeuw buiten de deur, wat impliceert dat hij slechts over één maaltijd zó tevreden is dat hij er een enthousiaste recensie over kan schrijven.

Wijnroutes

In ‘Wijnroutes Nederland en België’ neemt Barbara Haverkamp je mee naar de mooiste wijngaarden dicht bij huis. Met prachtige foto’s, interviews en heel veel achtergrondinformatie.

In ‘Wijnroutes Nederland en België’ gaat Barbara Haverkamp van De Wijnwijven en Grapefinds op bezoek bij de leukste wijngaarden dicht bij huis. Zo is er één waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en zijn er in Nederland én België specialisten in mousserende wijn te vinden. Van wijnfeesten tot uitgebreide diners in de wijngaard, allemaal dicht bij huis. Met achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijn, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs.

Misselijk, reisziekte tijdens het autorijden

Seaband – Polsband – Volwassenen – 2 stuks
De sea band is een polsband die misselijkheid, duizeligheid en braakneigingen kunnen voorkomen. Zowel bij kinderen als bij volwassenen geeft reisziekte dezelfde symptomen. Abnormale stilte, duizeligheid en hoofdpijn zijn duidelijke tekenen van misselijkheid. Jezelf bezig houden, leid de gedachten af van ziek worden, zeker bij auto rijden.

Spelletjes spelen en naar buiten kijken kunnen ook helpen. De Sea band is een zachte polsband die door middel van Chinese geneeskunde (Acupressuur), helpt de geblokkeerde energiebanen vrij te maken. Omdat het P6 accu punt alle vormen van misselijkheid en reisziekte controleert kan Sea-Band gebruikt worden in vliegtuigen, treinen, boten, auto’s en bussen. Ja zelfs in pretparken.

Reis EHBO ,mag niet ontbreken

Ga je op stap zorg dan dat je altijd een EHBO verzorging bij je heb en vul dit nog aan met aspirines en wat je verder zelf nodig zou kunnen hebben. Ga je op weg neem altijd wat extra drinken en eten mee.

 • Overzichtelijk binnenvak: 12 compartimenten met toepassingspictogrammen
 • Tas van duurzaam en waterafstotend nylon met ritssluiting
 • Inclusief nooddeken, verbanddoos, fixatieverbanden, driehoekige doeken, schaar, wegwerphandschoenen, en nog veel meer
 • Bevat een reddingskaart
 • 44-delig.
Super Hotel Deals_70%_laatste kans

Vergelijkbare berichten