|

Beste wapenkluizen, beveilig je wapens

Aan welke eisen moet een wapenkluis voldoen?

Heeft u één of meerdere wapens in uw bezit dan is het verplicht om een wapenkluis te kopen. De wapens dienen veilig opgeborgen te worden in een wapenkluis. Hierdoor weet u zeker dat onbevoegden niet bij uw wapen kunnen komen zodat u vervelende situaties kunt voorkomen! Voordat u een wapenkluis aanschaft is het handig om te weten aan welke eisen en wetten de kluis aan moet voldoen.

Pistoolkluis RigaGoedkope pistoolkluis kopen
Ook de pistoolkluis Riga voldoet aan de eisen van de politie en wapenwet. Deze kluis is ideaal voor handvuurwapens en airsoftwapens. De pistoolkluis Riga is voorzien van een dubbelbaard sleutelslot EN 1300-A en heeft een afsluitbaar binnenvak voor de munitie. Volgens de wet voldoet deze kluis aan de norm EN 14450 Securitylevel 1. Deze kluis is voorbereid voor wand- en vloerverankering en wordt net als de wapenkluis Tallin geleverd inclusief verankeringsmateriaal.

Waarom een wapenkluis kopen?

Zoals hierboven al werd benoemd bent u verplicht een wapenkluis te kopen wanneer u wapens in bezit heeft. Dit geldt zowel voor pistolen als voor lange geweren. De gevolgen zijn te groot wanneer uw wapen niet veilig is opgeborgen en bij derden terechtkomt. Het wapen staat immers wel op uw naam en u bent verantwoordelijk voor het wapen en wat daarmee gebeurd. Heeft u alleen een pistool of handwapen? Ook daar moet u een pistoolkluis voor aanschaffen.

Eisen wapenkluis

Een wapenkluis moet aan een aantal eisen voldoen volgens de politie en de wapenwet. Ten eerste moet de wapenkluis voorzien zijn van een dubbelbaard sleutelslot met normering EN 1300. Of een elektronisch codeslot met een 6-cijferige code met normering EN 1300. De wapenkluizen moeten getest zijn op inbraakwerendheid en moeten minimaal de norm EN 14450 Securitylevel 1 hebben.

Daarnaast moet de wapenkluis een afsluitbaar binnenvak hebben waar de munitie apart in opgeborgen kan worden. Het binnenvak moet voorzien zijn van een apart (cilinder)slot. Het wapen mag alleen ongeladen in de kluis opgeborgen worden, vandaar dat de munitie apart moet van de wapens.

Ten derde moet de wapenkluis ook verankerd kunnen worden aan de vloer en/of wand. Als de wapenkluis op de juiste manier is verankerd dan wordt deze ook goedgekeurd bij de verzekeringsmaatschappij.

Volgens de eisen van de wapenwet mogen onbevoegden de code niet weten van de wapenkluis of mogen niet weten waar de kluissleutel ligt opgeborgen. Alleen degene met een wapenvergunning mag in het bezit van de code of de kluissleutel zijn. De politie voert jaarlijks een controle uit om de wapenkluizen thuis te controleren. Zorg dus dat altijd alles goed op orde is en u op de hoogte bent van alle wet- en regelgeving!

Wapenkluizen Tallin
De wapenkluizen Tallin zijn verkrijgbaar in twee modellen, voor 5 en 7 lange geweren. Beide modellen hebben een afsluitbaar binnenvak waar de munitie in opgeborgen kan worden. De wapenkluizen voldoen aan de eisen van de politie en wapenwet, zijn Europees gecertificeerd ECB-S Securitylevel 1 volgens EN 14450 en hebben een 4-zijdig sluitsysteem. Daarnaast zijn de kluizen voorzien van een dubbelbaard sleutelslot EN 1300-A en kunnen zowel aan de vloer als wand verankerd worden. Geweren van maximaal 1264 mm kunt u veilig opbergen in de wapenkluizen Tallin.

 Wapenkluis Tallin ECB-S Securitylevel 1 gecertificeerd (EN 14450)

Wapenkluizen Salerno
De wapenkluizen Salerno zijn in nog meer modellen verkrijgbaar. Deze kluizen zijn namelijk geschikt voor 3, 5 en 7 lange geweren. De maximale geweerlengte is hierbij 1250 mm. Net als de andere wapenkluizen in ons assortiment voldoen deze ook aan de eisen van de wapenwet en zijn Securitylevel 1 gecertificeerd. Wapenkluizen zijn geschikt voor wapenhandelaren, sportschutters, jagers en anderen die in het bezit zijn van en vergunning.

Securitylevel 1 gecertificeerd (EN 14450)
Afsluitbaar binnenvak
Voldoet aan de eisen van de wapenwet


Berg uw spullen veilig op in de Ladekluizen

Berg belangrijke documenten, paspoorten of sieraden veilig op in de gecertificeerde inbraakwerende ladekluizen. De ladekluizen kunnen ook gebruikt worden als opslag van wapens bij schietverenigingen of opslag van munitie in jacht- en schietsportwinkels.

Deze ladekluizen zijn Europees gecertificeerd S1 EN 14450 en hebben een indicatie waardeberging van € 2.500,00 aan kostbaarheden of € 5.000,00 aan sieraden. Daarnaast zijn de kluizen voorzien van een dubbelbaard sleutelslot EN 1300 inclusief 2 sleutels. De ladekluizen zijn voorbereid voor vloerverankering en worden geleverd inclusief gratis verankeringsmateriaal met 2 ankers. De ladekluizen zijn in twee verschillende modellen beschikbaar.

De voordelen van de Ladekluizen

De ladekluizen kunt u voor verschillende voorwerpen gebruiken. Denk hierbij aan belangrijke documenten of bijvoorbeeld opslag voor wapens. Het voordeel van de ladekluizen is dat u deze kluis gemakkelijk verdekt kunt opstellen.

Op een onopvallende plek zoals onder het bed, bureau of in de bagageruimte van voertuigen. Om uw privacy te waarborgen zijn al onze producten discreet verpakt als ze worden verzonden. Alle kluizen worden geleverd met garantie. Toch op zoek naar een andere inbraakwerende kluis

Oorkap – Gehoorbescherming – Comfortabele oorkap – Geluiddempende koptelefoon – noise cancelling oorkap – Schietsport – Concentratie – Oorbescherming

Het is uitermate belangrijk om uw oren te beschermen bij hard en zwaar geluid. Wanneer u te lang of zeer frequent werkt met deze geluiden kunt u hier permanent last van krijgen. Dit kan lijden tot onder andere oorsuizen. Dit kunt u voorkomen door gehoorbescherming te dragen. Door deze oorkap te gebruiken beschermt u uw oren voor de harde en zware geluiden. Bovendien zit deze oorkap zeer comfortabel door de kussentjes bij de oren en boven op het hoofd. Ook ziet de oorkap er modieus uit vanwege de zwarte kap met rode accenten

voordelen:

 • Licht waardoor weinig druk op het hoofd
 • Zachte kussens rond de oren en het hoofd waardoor extra comfortabel
 • Veel keurmerken en certificeringen
 • Modieus door kleurcombinatie
 • Stevig

Dankzij de gepatenteerde impuls-filtertechnologie die is ontwikkeld door Dynamic Ear Company, biedt Crescendo Shooting bescherming tegen gehoorschade veroorzaakt door de geluidsniveaus die worden geproduceerd door automatisch vuur en geweerschoten, artillerievuur en explosies. Deze geluidsniveaus worden gereduceerd naar een veilig niveau, waardoor de kans op langdurige gehoorschade wordt verminderd.

 • Geweerschoten, automatisch en artillerievuur
 • Explosieven
 • Impuls- en inslaglawaai
 • Jacht en vuurgevechten Feiten over Crescendo
 • Impuls – Biedt bescherming tegen impulsgeluid, terwijl instructies en gesprekken gewoon hoorbaar blijven
 • Natuurlijk – In tegenstelling tot elektronische oplossingen, behouden Crescendo filters de ruimtelijkheid en richting van het geluid
 • Minder vermoeidheid – Een hoog lawaainiveau is vermoeiend, Crescendo filters verminderen lawaai

Vergelijkbare berichten