|

Beste wapenkluizen, beveilig je wapens

***** Deze pagina wordt binnenkort aangepast

Aan welke eisen moet een wapenkluis voldoen?

Heeft u één of meerdere wapens in uw bezit dan is het verplicht om een wapenkluis te kopen. De wapens dienen veilig opgeborgen te worden in een wapenkluis. Hierdoor weet u zeker dat onbevoegden niet bij uw wapen kunnen komen zodat u vervelende situaties kunt voorkomen! Voordat u een wapenkluis aanschaft is het handig om te weten aan welke eisen en wetten de kluis aan moet voldoen.

Waarom een wapenkluis kopen?

Zoals hierboven al werd benoemd bent u verplicht een wapenkluis te kopen wanneer u wapens in bezit heeft. Dit geldt zowel voor pistolen als voor lange geweren. De gevolgen zijn te groot wanneer uw wapen niet veilig is opgeborgen en bij derden terechtkomt. Het wapen staat immers wel op uw naam en u bent verantwoordelijk voor het wapen en wat daarmee gebeurd. Heeft u alleen een pistool of handwapen? Ook daar moet u een pistoolkluis voor aanschaffen.

Eisen wapenkluis

Een wapenkluis moet aan een aantal eisen voldoen volgens de politie en de wapenwet. Ten eerste moet de wapenkluis voorzien zijn van een dubbelbaard sleutelslot met normering EN 1300. Of een elektronisch codeslot met een 6-cijferige code met normering EN 1300. De wapenkluizen moeten getest zijn op inbraakwerendheid en moeten minimaal de norm EN 14450 Securitylevel 1 hebben.

Daarnaast moet de wapenkluis een afsluitbaar binnenvak hebben waar de munitie apart in opgeborgen kan worden. Het binnenvak moet voorzien zijn van een apart (cilinder)slot. Het wapen mag alleen ongeladen in de kluis opgeborgen worden, vandaar dat de munitie apart moet van de wapens.

Ten derde moet de wapenkluis ook verankerd kunnen worden aan de vloer en/of wand. Als de wapenkluis op de juiste manier is verankerd dan wordt deze ook goedgekeurd bij de verzekeringsmaatschappij.

Volgens de eisen van de wapenwet mogen onbevoegden de code niet weten van de wapenkluis of mogen niet weten waar de kluissleutel ligt opgeborgen. Alleen degene met een wapenvergunning mag in het bezit van de code of de kluissleutel zijn. De politie voert jaarlijks een controle uit om de wapenkluizen thuis te controleren. Zorg dus dat altijd alles goed op orde is en u op de hoogte bent van alle wet- en regelgeving!



Oorkap – Gehoorbescherming – Comfortabele oorkap – Geluiddempende koptelefoon – noise cancelling oorkap – Schietsport – Concentratie – Oorbescherming

Het is uitermate belangrijk om uw oren te beschermen bij hard en zwaar geluid. Wanneer u te lang of zeer frequent werkt met deze geluiden kunt u hier permanent last van krijgen. Dit kan lijden tot onder andere oorsuizen. Dit kunt u voorkomen door gehoorbescherming te dragen. Door deze oorkap te gebruiken beschermt u uw oren voor de harde en zware geluiden. Bovendien zit deze oorkap zeer comfortabel door de kussentjes bij de oren en boven op het hoofd. Ook ziet de oorkap er modieus uit vanwege de zwarte kap met rode accenten

voordelen:

  • Licht waardoor weinig druk op het hoofd
  • Zachte kussens rond de oren en het hoofd waardoor extra comfortabel
  • Veel keurmerken en certificeringen
  • Modieus door kleurcombinatie
  • Stevig

Dankzij de gepatenteerde impuls-filtertechnologie die is ontwikkeld door Dynamic Ear Company, biedt Crescendo Shooting bescherming tegen gehoorschade veroorzaakt door de geluidsniveaus die worden geproduceerd door automatisch vuur en geweerschoten, artillerievuur en explosies. Deze geluidsniveaus worden gereduceerd naar een veilig niveau, waardoor de kans op langdurige gehoorschade wordt verminderd.

  • Geweerschoten, automatisch en artillerievuur
  • Explosieven
  • Impuls- en inslaglawaai
  • Jacht en vuurgevechten Feiten over Crescendo
  • Impuls – Biedt bescherming tegen impulsgeluid, terwijl instructies en gesprekken gewoon hoorbaar blijven
  • Natuurlijk – In tegenstelling tot elektronische oplossingen, behouden Crescendo filters de ruimtelijkheid en richting van het geluid
  • Minder vermoeidheid – Een hoog lawaainiveau is vermoeiend, Crescendo filters verminderen lawaai

Vergelijkbare berichten