|

Brandblussers van klasse A tot F

Verschillende soorten brandblussers

Er zijn veel soorten Brandblussers met verschillende bluscapaciteiten. Welke brandblusser u het best kunt kopen, hangt daarom van een aantal factoren af.

Niet elke brandblusser is geschikt om iedere brand mee te blussen. De brandklasse op het etiket geeft aan voor welke brand de blusser gebruikt kan worden. De verschillende brandklassen zijn:

  • Brandklasse A: branden van vaste stoffen (zoals hout, papier of stof);
  • Brandklasse B: branden van vloeibare stoffen (zoals olie, vet of benzine);
  • Brandklasse C: branden van gassen (zoals aardgas, methaan of propaan);
  • Brandklasse D: branden van metaal;
  • Brandklasse F: frituurolie of -vetbranden.

In huizen en kantoren komen over het algemeen branden in brandklasse A en B het vaakst voor. Beide types zijn schuimblussers: de combinatie van water en schuim zorgt voor weinig nevenschade bij dit soort branden en kan zonder zorgen gebruikt worden op elektrische apparatuur.

Werkt u op een locatie waar ook met gas gewerkt wordt? Dan is een brandblusser met brandklasse C zeker aan te raden. De poederblusser is uitermate geschikt om een gasbrand te bestrijden.

Brandblussers, je gebruikt ze liever nooit. Toch is het heel verstandig om ze altijd in huis te hebben. Lees goed of je de juiste brandblusser besteld

Brandblussers A – B
Brandblusser A B

Dit schuimblustoestel van Veiligheid Centraal is opgebouwd uit een stalen cilinder die voorzien is van een hoogwaardige polyesterpoeder coating aan de buitenzijde en een flexibele coating aan de binnenzijde. De speciale nozzle geeft een sproeipatroon die het blusschuim maximale bluskracht geeft. Het Ventiel is gemaakt van geperst messing en is voorzien van een manometer en testaansluiting. Een stalen voet beschermt de cilinder tegen beschadigingen.

Geleverd inclusief wandbeugel en 1 jaar erkende Nederlandse keuring.

Werking:
Het blusschuim bevindt zich onder stikstofdruk in de cilinder. Doordat deze permanent onder druk staat is het toestel altijd direct bedrijfsklaar. Na het verwijderen van de borgpen is de sproeischuim straal te activeren of te stoppen door middel van het inknijpen of loslaten van het knijpventiel.

Alecto BS-6 brandblusser

In steeds meer situaties wordt een brandblusser verplicht gesteld. En dat is logisch. Mocht het nodig zijn dan wil je kunnen ingrijpen. Een brandblusser kopen is een goed idee!

De Alecto BS-6 brandblusser voldoet aan alle kwaliteitskenmerken van een goede brandblusser. Hij is geschikt voor gebruik in onder andere thuis of op een werkplaats.

Een brandblusser gebruiken: als het nodig is, moet het gemakkelijk zijn. De Alecto BS-6 brandblusser met 6 liter schuim blust brand snel en doeltreffend. Of het nu een vaste stof of een vloeistof is, die in brand is gevlogen.

We snappen dat je niet elke dag een brandblusser gebruikt. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. De BS-6 brandblusser is direct en snel te gebruiken en de bediening is heel eenvoudig. Er is een Nederlands-, Duits- en Franstalige handleiding te vinden op de blusser.

Smartwares 10.014.72 Brandblusser – 6kg – Poeder – Inclusief ophangbeugel – Brandklasse ABC – BSI Gecertificeerd

Handel direct bij een brand met de Smartwares BB6 Brandblusser. Door goed voorbereid te zijn kun je een brand snel blussen om ernstige schade of letsel te voorkomen. De poederbrandblusser weegt 6 kg en is daardoor ideaal voor grotere ruimtes of in huis.

Het belang van een brandblusser
Een brand kan snel uitslaan en veel verwoesting aanrichten, denk hierbij aan een brand in de keuken of een brand die begint in de prullenbak. In zulke situaties is het belangrijk om snel te handelen.

Een brandblusser kan ervoor zorgen dat je een brand vroegtijdig kan blussen om schade en letsel te beperken en mensen in veiligheid te brengen. De poederbrandblusser van 6 kg is ideaal om in huis te hebben. Dankzij de bijgeleverde beugel kun je de brandblusser ook ophangen en snel pakken als er brandt uitbreekt.

Altijd een goedwerkende brandblusser
Het is belangrijk om een goedwerkende brandblusser te hebben waar je op kunt vertrouwen, daarom hebben brandblussers een houdbaarheidsdatum. De werking van een brandblusser kan aangetast worden door invloeden van buitenaf.

Hierdoor kan een brandblusser na plaatsing 10 jaar gebruikt worden, na deze periode moet je de brandblusser vervangen. Daarnaast voldoen alle Smartwares brandblussers aan de Europese wet- en regelgeving, zodat je verzekerd bent van een deugdelijke brandblusser.

Kies de juiste brandblusser
Om er zeker van te zijn dat je de juiste brandblusser koopt voor jouw situatie moet je weten voor wat voor branden de blusser geschikt moet zijn.

De soort brand wordt uitgedrukt in een brandklasse, de Smartwares BB6 Brandblusser is geschikt voor de volgende brandklassen:


Klasse:Brandklasse A – Vaste stoffen zoals papier, hout en textiel
Brandklasse B – Vloeistoffen zoals olie, benzine en kunststoffen
Brandklasse C – Gassen zoals aardgas, LPG, butaan en propaan

Schuimblusser ABF 6 liter, A-kwaliteit incl. Wandbeugel en keuring

Deze ABF schuimblusser vet-brandblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is een zeer voordelige sproeischuim brandblusser en geschikt voor branden van vaste stof, vloeistof en vetbranden. Deze blusser is gevuld met ecologisch brandblusschuim, dit is in tegenstelling tot een poederblusser gemakkelijk te verwijderen na het blussen van een brand en laat nagenoeg geen nevenschade achter.

Het schuim sluit de brand af voor zuurstof, waardoor er geen verbranding meer kan plaatsvinden. Toepasbaar bij onder spanning staande branden tot 1000 volt en geschikt voor het blussen van frituurpan branden. Daarnaast zijn Veiligheid Centraal blussers weerbestendig, slagvast en gecoat met een milieuvriendelijke polyesterhars-lak.

Geschikt voor zowel een type A brand ( vaste stof ) als type B brand ( vloeistofbrand ) en type F brand ( vet )
Geschikt voor zowel professioneel gebruik als huis, tuin en keukengebruik
Milieubewuste keuze

Vergelijkbare berichten