|

De beste tips om je kraam veilig te plaatsen op de markt! lees deze blog voordat je begint

Markthandelaar zijn is een leuk beroep. Maar zoals in elk beroep zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk punt zijn de weersomstandigheden. Het weer heb je niet in de hand, maar je kan jezelf wel beschermen tegen bepaalde weertypes. Bij veel zon helpt het dakje van zeil tegen verkleuren van je handel en je staat zelf ook beschut. Bij harde wind is het van groot belang om je kraam vast te zetten met spanbanden. Dit is voor de veiligheid van de bezoekers, uzelf en uw handel.

Marktkraam veilig plaatsen op de markt

Een JAARMARKT is een jaarlijks terugkerende markt waar een echt feest bij is.

Vele winkeliers en standhouders uit het gehele land trekken erop uit om hun goederen te verkopen aan het publiek en met het nodige vermaak, zoals attracties en/of artiesten wordt het een vermaak voor het dorp of stad.

Ook worden er braderieën georganiseerd die soms wel een aantal keren terug komen in een plaats en worden meestal bij een winkelgebied georganiseerd, waar de winkeliers en standhouders hun producten aan het publiek kunnen verkopen.

Standhouders met nieuwe goederen moeten altijd zijn ingeschreven bij de kamer van koophandel om zodoende een gezonde braderie/ markt te organiseren.

Wilt u op een braderie staan met nieuwe artikelen en u staat ingeschreven bij KVK kan u zich opgeven bij www.thiborganisatie.nl en kijken wij of er nog plaats vrij is.

Ik laat in dit blog zien wat je nodig hebt als je een kraam op een markt wilt neerzetten en wat je daarvoor nodig hebt aan artikelen om zo veilig mogelijk te staan voor jezelf en omstanders.

De keuze qua artikelen voor veilig op de markt te staan groeit met de week, dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik een aantal artikelen, voor veilig op de markt te staan, voor je op een rij gezet. Artikelen voor veilig op de markt te staan worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie . Via de link kun je eenvoudig artikelen voor veilig op de markt te staan bestellen.

Marktkraam Professional | 2 meter | Wit

Marktkraam Professional | 2 meter | Gegalvaniseerd frame – Met kartelrand | Wit

Tijdelijk niet beschikbaar

Deze kraam wordt meestal gebruikt voor promotiedoeleinden i.v.m. dat deze te klein is om je handel te verkopen, maar leuk is om voor een winkel te plaatsen of op kleine markt. Maar sta je b.v. met een suikerspin en dergelijke dan is deze reuze geschikt.

SLA NOOIT EEN SPIJKER, PUNAISE OF IETS DERGELIJKS IN BOVENZEIL

Marktkraam Professional – 2 meter | Gegalvaniseerd frame De marktkraam professional van 2 meter lang heeft een uiterst solide constructie en geschikt voor intensief gebruik.Het frame is gemaakt van vuur verzinkt staal. Van binnen en van buiten gegalvaniseerd.Dit frame bestaat uit 2 zijdelen en 2 liggers die gemakkelijk in elkaar geschoven kunnen worden.

De diepte van de gehele marktkraam is 151cm met een bladhoogte van 73cm.Het dak van de marktkraam is gemaakt van PVC met een gewicht van 550 gram per m²Aan het dakzeil zitten 3 houten balken bevestigd die je eenvoudig bovenop het frame legt en vastzet met de draaibout.

  • Brandveilig en voor binnen en buiten
  • Tijdelijk niet leverbaar
Ratelband 7 meter minimaal

We beginnen met het allerbelangrijkste: de spanband. Soms is het weer heel mooi,

maar het kan opeens omslaan in wind, regen enz… en jouw spullen staan op de kraam en je ziet je kraam steeds omhoog gaan door de wind. Dit is op te lossen met 2 spanpanden met een lengte van 7 meter. Deze plaats je aan beide kanten van je kraam door ze over je zeil heen te gooien en zo staat deze zo vast als een huis. Je moet ze ze dan vastmaken met grondpennen, maar daar kom ik zo op terug.

Spanband – 25 mm x 7meter – inclusief ratel – 1500kg – CE gekeurd

Spanband blauw met ratel

Spanbanden of ook wel sjorbanden kunnen worden gebruikt om een lading of andere materialen goed vast te zetten. De meest voorkomende toepassingen van spanbanden is het vastzetten van een lading in vrachtwagens of op aanhangwagens, aanhangers en containers.

Specificaties:

Kleur: blauw

Lengte: 7 meter

Breedte: 25 mm

gewicht: 1500kg

Aantal stuks per verpakking: 1

Spanband – 50 mm x 7 meter – inclusief ratel – 5000kg – CE gekeurd

Spanbanden of ook wel sjorbanden kunnen worden gebruikt om een lading of andere materialen goed vast te zetten. De meest voorkomende toepassingen van spanbanden is het vastzetten van een lading in vrachtwagens of op aanhangwagens, aanhangers en containers.

Specificaties:

Kleur: blauw

Lengte: 7 meter

Breedte: 25 mm

gewicht: 1500kg

Aantal stuks per verpakking: 1

Stormharing voor spanbanden aan vast te zetten

set van 4 – grondpennen – 50 cm – grondankers – staal – goud

Deze stormharingen heb je nodig om je spanbanden vast te zetten en ook je achterzeil vast te maken, maar daar kom ik zo op terug.

Afmeting H x B x D: ca. 50 x 9 x 2 cm
Breedte haak: ca. 7,5 cm
Materiaal: Gegalvaniseerd staal
Gewicht per haring: ca. 1 kg
Kleur: Goud

Relaxdays 8x grondpennen – grondanker – XL – staal – rotspennen

De XL grondpennen van gegalvaniseerd staal doen hun werk goed en buigen niet. Ze zijn geschikt voor het vastzetten van zowel grote als windgevoelige tenten en paviljoens. Dankzij hun spitse kop gaan de ankers makkelijk de grond in. De haken maken het vastzetten van de scheerlijn makkelijker.

Afmeting H x B x D: ca. 30,5 x 9 x 1,5 cm
Breedte haak: ca. 7,5 cm
Materiaal: Gegalvaniseerd staal
Gewicht per haring: ca. 500 g

Achterzeilen

Om je te beschermen tegen de zon , regen of wind heb je een goed stevig achterzeil nodig en ik adviseer om een wit achterzeil te nemen voor een marktkraam( die zijn meestal 4 meter breed )

Waarom een wit achterzeil? Deze houdt de zon tegen en zo verkleurt je handel niet die op je kraam ligt. De maat die je zou moeten nemen is 4 x 3 meter. Als je zeil achter de kraam spant tegen wind, zorg dan altijd dat het zeil een 20 a 30 cm van de grond is zodat de wind onder je kraam door weg kan, doe je dat niet dan vangt de wind je hele kraam op.

Wat we dan zeggen op de markt, “dan wordt je kraam een vlieger “.

Voor een achterzeil vast te zetten heb je nodig, een 5- tal marktklemmen( kom ik zo op ) minimaal 3 grondpennen, liever 4 en 3 a 4 spinners en daar kom ik zo op.

vidaXL Dekzeil 180 g/m² 3×4 m HDPE wit

Hoogwaardig materiaal: het dekzeil is gemaakt van hogedichtheidpolyetheen waardoor het waterbestendig en sterk is.

Handige oogjes: het dekzeil is langs de randen en op alle hoeken voorzien van oogjes, waardoor het eenvoudig vast te maken is.

Kleur: wit

Materiaal: HDPE (hogedichtheidpolyetheen)

Afmetingen: 3 x 4 m (B x L)

Gewicht: 180 g/m²

Afstand tussen de oogjes: 50 cm

Met metalen ogen in alle hoeken en langs de randen

Benson Afdekzeil / dekzeil – wit – 3 x 4 meter – 100 grams kwaliteit

Merk: Benson

Materiaal: Kunststof

Kleur: Wit

Lengte: 400 cm

Breedte: 300 cm

Zeilen met raam voor achter de kraam

Tijdelijk niet leverbaar

Zorg dat het zeil altijd vrij is van de grond

Als je naar dit zeil met ramen kijkt zie je op dezelfde pagina meerdere keuzes

Uitstekend zeil voor het dichtmaken van je marktkraam of veranda. Dit zeil is gemaakt van 100% gelast PVC met 4 ritsen en 2 ramen. Het zeil heeft een lengte van 400cm en een hoogte van 250cm. Deze vaste afmetingen zeilen zijn een erg goedkope oplossing ten opzichte van de maatwerk zeilen en doet zeker niet onder in kwaliteit.

Dit zeil heeft 2 ramen van dik raamfolie met aan beide kanten van elk raam een rits om het gedeelte ertussen te kunnen oprollen. Het opgerolde gedeelte kan aan de bovenkant op 225cm worden vastgezet. Het zeil is gemaakt van PVC met een gewicht van 550 gram per m2. Dit zeil heeft de volgende eigenschappen:

100% Waterdicht

UV-Bestendig

Scheurvast

Lasnaden ipv stiknaden

Brandvertragend

550 gram per m2

Rondom in het zeil zitten oogringen waarmee je het zeil kunt bevestigen aan de overkapping door middel van bijvoorbeeld schroeven met een plaatje ervoor of elastieken. Het zeil kan ook heel gemakkelijk met zelfklevend klittenband worden bevestigd aan bijvoorbeeld de houten staanders en liggers van een overkapping. Deze achterkant weer vastmaken met grondharingen.

Zijwand 4m raam kan je ook gebruiken voor achter je kraam. Tijdelijk uit verkocht

Op de hoeken gaat de zijwand volledig om de paal wat een enorme verbetering is in stevige bevestiging van de zeilen, levensduur, winddichtheid en uitstraling.

Bij veel aanbieders zitten er ‘slechts’ enkele stukjes klittenband op de uiteinden van de zeilen om ze mee aan de staanders te bevestigen. Het zeil is gemaakt van 500D Polyester met PVC Coating aan de binnenzijde.

De naden zijn dubbel gestikt en afgewerkt met een waterdichte sealing. Aan zowel de bovenzijde als zijkanten beschikken alle zeilen over maar liefst 5cm breed degelijk klittenband waarmee ze zeer solide kunnen worden vastgezet aan het dakzeil. Deze achterkant weer vastmaken met grondharingen. afstand van de grond

Tijdelijk uit verkocht

Vuisthamer voor inslaan van grondharingen ( goed en degelijk )

Stanley vuisthamer met houten steel – 1000 gram| Afname Per: 1 Stuk| EAN: 3253561540516 | gewicht (kop) (g): 1000 | materiaal (steel): essen | Merk: Stanley | Korte beschrijving:

  • Steel van essenhout (hoge kwaliteit) voor duurzaamheid en evenwicht
  • Kop van gehard en getemperd staal voor lange levensduur
  • Platte kop met afgeschuinde hoeken geeft stevigheid en voorkomt beschadiging
  • Onbreekbare handgreep dankzij supersterke verbinding van kop en handgreep- voor meer veiligheid
Lynx Spinbinder 4-armig 50 Cm Elastaan Blauw

Een spinbinder maak je vast aan de onderkant van je achterzeil en trek hem naar achter zodat je zeil bijna strak staat en maak hem dan vast aan de grondharing en gebruik hiervoor het liefst 4 spinbinders

Marktklemmen, zeer geschikt om je zeil vast te maken aan je kraam

Maar ook om je handel aan de kraam vast te maken.

Om een achterzeil vast te maken moet je minimaal 6 klemmen gebruiken.

Lengte 15,5 cm
Max. bekopening: 6 cm

Materiaal: gecoat metaal,
met rubber uiteinde ter bescherming van te klemmen object.

meerdere keuzes o.a.

Lijmklemmen

Waarom een lijmklem: een lijmklem gebruik je vaak als het dakzeil aan je kraam vastzit, die wil bij sommige kraamzetters weleens niet goed zijn en dan kan je op elk punt een lijmklem vast zetten. Hiervoor heb je minimaal 4 lijmklemmen nodig.

Deze lijmklem van 5 × 15 cm . De lijmklem heeft een maximaal klembereik van 15 cm en een bek diepte van 5 cm.

Touw

Touw – zwart – 5mm – 15M – touw is altijd makkelijk om bij je hebben.

Stroom: heb je stroom nodig zorg voor degelijk kabel, advies minimaal 40 meter

Kabelbox 40 meter verlengsnoer kabelhaspel kabel verleng haspel met 4 geaarde stopcontacten, altijd helemaal uitrollen anders heb je kans dat de haspel in de brand vliegt, geldt voor alle haspels

Kabelbox 40 meter met 4 geaarde stopcontacten en beveiliging voor overbelasting.
40 meter kabel (3X1.5mm²) Maximaal belastbaar tot:
opgewikkeld 1000 Watt
afgewikkeld 3000Watt
Afm: diameter 26 cm, hoogte 34 cm (incl handvat), dikte 18.5cm.
Kleur: rood / zwart, alleen geschikt voor binnen gebruik.
Gewicht 4,4kg

Ben je afhankelijk van stroom ga dan voor een professionele haspel, die een dikkere kabel heeft en tegen een stootje kan.

Professionele kabelhaspel met 40 meter oliebestendige rubberen kabel. De kabelhaspel is voorzien van zelfsluitende deksels en een thermische beveiliging tegen overbelasting.
Een unieke toevoeging aan deze kabelhaspel is het “anti-twist” systeem met gefixeerde stopcontacten.

Bij het op- of afrollen van de haspel draaien de stopcontacten niet mee, zoals bij conventionele haspels wel het geval is.
De haspel is robuust opgebouwd en is dankzij de IP44 certificering geschikt voor buitengebruik. De rubberen kabel is oliebestending, zo is de kabelhaspel ook handig voor gebruik in garages en werkplaatsen.

Kenmerken en specificaties:
• IP klasse: IP44
• aansluiting: Type F
• stopcontacten: 4
• aarding: randaarde
• thermische beveiliging: ok
• inslagbeveiliging: ✖
• kinderbeveiliging: ok

• geschikt voor binnen en buiten: ✔
• spanning: 230Vac – 16A
• Max. vermogen: 3200W uitgerold (1100W opgerold)
• kabel: H07RN-F 3 2,5 mm²
• lengte kabel: 40 meter
• afmetingen: 310 / 415 / 220 mm
• Kleur: zwart, blauw
• extra opties: stalen frame, zelfsluitende deksels

Beter een paar euro meer uitgeven voor een beter haspel, dan dat je straks niet kan werken.

Diverse haspels keuze is reuze

Rubbermat voor over stroomkabel, verplicht op markt

Deze anti slip kabelmat is 3mm dik, 40cm breed, 10 meter lang en biedt uitstekend bescherming voor kabels tegen vocht en vuil. De kabelmatten zijn daarom ook uitstekend geschikt voor evenementen. Er kan over de matten gelopen worden zonder dat er hinder wordt ondervonden van losliggende kabels. De kabelmatten worden per rol van 10 meter geleverd en zijn eenvoudig door u zelf op maat te knippen.

SAVS® Brandblusser Vetblusser schuim 6 liter – 21A 144B 75F – Vorstvrij – Met montagebeugel – Schuimblusser – 6L

Bij een brand wil je het liefst zo snel mogelijk handelen
Je kunt de eventuele schade of letsel enorm beperken met behulp van de juiste brandblusser. Deze schuimblusser van het merk SAVS® heeft een inhoud van 6 liter en heeft een blusrating van 21A 144B 75F. De blusser is zeer geschikt voor A- (vaste stoffen zoals papier, hout en textiel), B- (Vloeistoffen zoals olie, benzine en kunststoffen) én voor vetbranden (F).

De grote voordelen van de 6 liter SAVS® schuimblusser:

Vorstvrij – Onze vorstvrije blusser zorgt ervoor dat je altijd op je blusapparaat kunt vertrouwen, ongeacht de weersomstandigheden.

Vetblusser – Deze blusser is ook geschikt voor klasse F branden (vetbranden). Dat maakt deze blusser zeer geschikt voor de keuken en/of horeca.

Minder nevenschade – Het voordeel van een schuimblusser ten opzichte van een poederblusser is dat er veel minder nevenschade ontstaat. Poeder veroorzaakt vaak grote schade aan elektrische apparaten.

Met manometer – Met behulp van de manometer bekijk je gemakkelijk of de druk nog voldoende is.

Veilige keuze – De hoogwaardige Europese kwaliteit is gewaarborgd volgens de protocollen van ISO 9001 en zijn gecertificeerd naar de hoogste kwaliteitseisen door Rijkstypekeur en zelfs MPA Dresden in Duitsland.

Handige montage – In de verpakking bevind zich een montagebeugel. Hiermee hang je de blusser zeer eenvoudig en stevig op.

Mobiak en SAVS®
Mobiak is een brandblusser producent in Europa met meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van brandveiligheid. Mobiak brandblussers worden in eigen fabriek in Griekenland gefabriceerd en wereldwijd verkocht. SAVS® produceert onder licentie van Mobiak deze hoogwaardige Europese kwaliteit is gewaarborgd volgens de protocollen van ISO 9001 en zijn gecertificeerd naar de hoogste kwaliteitseisen door Rijkstypekeur, MPA Dresden in Duitsland en diverse andere landelijke instanties.

Is deze schuimblusser van SAVS®, om wat voor reden dan ook, tóch niet geschikt voor jou? Dan is retourneren helemaal gratis.

Verlichting op markt en braderie

Imtex Oplaadbare LED bouwlamp op accu – 20 Watt – Met grondstandaard

Met deze oplaadbare Led bouwlamp kan je s morgens vroeg al veilig je spullen uitpakken en in de avond weer veilig inpakken. Dit is zo een luxe voor een kleine prijs. Je kan hem neerzetten ,maar ook ophangen aan je balk boven je kraam met 2 klemmen of lijmtang.

IP65 (geschikt voor buiten)

Het is een mobiele LED bouwlamp waarvoor u geen stroomaansluiting nodig heeft. Dit is zeer prettig bij het opbouwen van je kraam en of tent.

U kiest voor een bouwlamp met oplaadbare accu vanwege verschillende redenen. Ten eerste is het handig omdat u niet afhankelijk bent van een stroomnetwerk, dat soms ontbreekt op markt en of braderie. Bovendien is veiligheid. Omdat een bouwlamp op accu geen bedrading heeft is deze lamp extra veilig.

Zie voor diverse oplaadbare lampen hier

Verlichting – 10 LED lampen – 5m + 2,5 stroomkabel (OLS-810)

Is er wel stroom aanwezig dan zou je kunnen overwegen om verlichtingskabel te nemen met Led lampen, deze verlichtingskabel is een betaalbaar en is genoeg voor 1 kraam die over het algemeen 4 meter is.

• 5 meter kabel met 10 LED lampen
• Voor gebruik binnens- en buitenshuis
• Eenvoudige installatie: stevige kabel met geïntegreerde hangers
op alle lamphouders
• Uitbreidbaar tot 50 meter

• Alle connectoren & pluggen zijn weersbestendig (IP44)
• Niet geschikt voor gebruik onder water, niet onderdompelen!
TECHNISCHE SPECIFICATIES
• 10x LED-lamp met 3000K warm wit licht
• Lumen: 120Lm/lamp
• IP klasse: IP 44 regen-/spatwaterbestendig

• LED vermogen: 2W/lamp
• LED levensduur: tot 20000 uren
• Bedrijfstemperatuur: -40 tot +60 °C
• Materiaal: PVC, PS en ABS plastic
• Verpakkingsinhoud:
* 5m LED lichtsnoer + 2,5m stroomkabel (ENKEL te gebruiken met originele Dreamled® lampen)
* IP44 waterdichte plug

Aggegraat/generator , zorg dat je niet afhankelijk bent van stroom van derde

Hyundai – Generator/inverter – 3200W – Duurzaam – Zuinig – Compact

Het merk Hyundai heeft zich goed bewezen wat aggregaten betreft en voor net boven de 1000 euro heb je een machine waar je veel plezier mee kan hebben. De aggregaat is 3200 watt en is een piekvermogen, dat houd in dat je zelf niet meer mag gebruiken dan rond 2500 watt en bij aanzetten van jou machine(s) krijg de aggregaat een piek en dat is de 700 watt extra anders sla je aggregaat uit en gaat defect als je geen marge houd.

Het verschil tussen benzine en diesel is dat benzine altijd rustiger is en weinig stinkt en dat is prettig op de markt/braderie zodat niemand er overlast van heb. Natuurlijk is benzine iets duurder, maar je heb er wel veel mee te winnen.

4 takt dus rustiger en zuiniger Geluidsniveau: zeer stil; slechts 59 dB (A) 7m.

Op zoek naar een zuinige en duurzame, maar toch krachtige en betrouwbare generator? Deze Hyundai benzine motor is degene die u zoekt. De nieuw ontworpen HY3200SEi is een compacte, lichtgewichte en draagbare inverter generator. Een efficiënte en energiezuinige energiebron van 3200W (3,2kW). Ideaal voor op reis in een caravan, camper of tent. Het geeft u de mogelijkheid om overal te kunnen beschikken over de hedendaagse elektrische voorzieningen.

De generator heeft een gewicht van slechts 35 kilogram en is zeer compact gebouwd. Hierdoor neemt u het gemakkelijk mee en slaat u het eenvoudig op. Het LED display op de voorzijde stelt u bovendien in staat om eenvoudig de status en prestaties (voltage, frequentie, tijd) van de generator te meten.

De generator wordt aangedreven door een krachtige100cc 4-takt motor, welke eenvoudig te starten is.

Zie hier voor diverse Aggregaten, maar het advies is benzine, 4 takt en niet meer dan 59db

E-Z UP Vantage Professionele easy-up tent – 3x3m – Wit Frame – Wit Dak

De nieuwe Vantage™ partytent is een stijlvolle oplossing voor beurzen, markten, picknicks en nog veel meer. De tent is verkrijgbaar in 8 nieuwe levendige kleuren, zodat u altijd en overal opvalt. De Vantage is voorzien van gekruiste spanten om de binnenkant te versterken.

Met deze duurzame tent bent u altijd beschermd tegen weer en wind. Met de vernieuwde roltas kunt u de Vantage™ partytent bovendien gemakkelijk, stabiel en veilig vervoeren. E-Z UP biedt kwaliteit, innovatie en stijl in één. Kenmerken * De Vantage™ partytent is verkrijgbaar in de maat 3×3 m * Sterk stalen frame * Brandwerend conform de normen CPAI-84 en NFPA-701 * Auto-Slider® met trekpin voor eenvoudige en snelle vergrendeling en ontgrendeling *

Vesterkt hoeken voor een langere levensduur * Uitschuifbare poten met een schakelsysteem voor het gemakkelijk opzetten en afbreken * E-Z truss-ringen zorgen voor een verbeterde stabiliteit * Inclusief VERNIEUWDE roltas met slijtvaste wielen, E-Z-ritsen en rubberen handgrepen * Inclusief haringen om de tent vast te zetten * 3 jaar garantie

Zet de tent extra vast met sterke grondpennen

Diverse easy up tenten, maar kijk goed waar je hem voor wilt gebruiken

Vergelijkbare berichten