| |

Hoe veilig is uw huis wat ramen en deuren betreft

Stel zelf uw kozijnen samen

Speciaal voor onze klanten hebben wij een kunststof kozijnen webshop ontwikkeld waar u zeer gemakkelijk de meest voorkomende ramen, deuren en schuifpui kunt samenstellen en eventueel direct bestellen.

Heeft u aangepaste wensen of komt u er toch niet helemaal uit? Dan kunnen wij voor u ook een kozijn offerte op maat maken,

u levert ons de maten van de gewenste ramen of deuren aan en wij streven ernaar om u binnen 48 uur een offerte op maat te leveren zonder verdere verplichtingen!

In Nederland wordt gemiddeld bijna 10 keer per uur ergens ingebroken.

Dat komt neer op bijna 90.000 inbraken per jaar! 

De meeste inbraken worden door gelegenheidsinbrekers gepleegd, volstrekt willekeurig breken ze in bij slecht beveiligde huizen of bedrijfspanden, pakken wat ze kunnen en zijn snel weer weg.

Ze gebruiken daarbij vaak licht gereedschap zoals een simpele schroevendraaier of klein breekijzer.

Wist u dat een gemiddelde inbraakpoging slechts 2 minuten duurt? En dat bij een onbeveiligde deur de inbreker al binnen 30 seconden binnen kan zijn?

Woninginbraak is een veelvoorkomende vorm van criminaliteit, waarvan de gevolgen nog wel eens worden onderschat.

Voor de inbreker is het snel wat geld of sieraden stelen, maar voor de slachtoffers is het veelal een zeer traumatische ervaring waardoor je je niet meer veilig voelt in je eigen huis.

Uit onderzoek van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) blijkt dat de kans op een inbraak met maar liefst 90% daalt door uw huis te beveiligen met de juiste veiligheidsmaatregelen.

Een voorbeeld hiervan is het SKG Keurmerk voor oa sloten, cilinders, raamsluitingen, deurschilden en handgrepen. Het SKG Keurmerk werkt met een sterrenindex.

U kunt in het bezit komen van een Politie Keurmerk Veilig Wonen als uw gehele huis voorzien is van de juiste veiligheidsmaatregelen waaronder het SKG keurmerk.

Hierdoor is het ook mogelijk om bij veel verzekeringen kortingen te bedingen.

Kunststof ramen en deuren op maat gemaakt

Lees hieronder meer over de diverse vormen en manieren van woninginbraak en wat u er tegen kunt doen. Want met een goed beveiligd huis (alarm) slaapt u weer met een gerust hart!

Raambeveiliging

Ruitje tikken.

Inbrekers gooien met een steen of ander zwaar voorwerp een ruit in en pakken snel wat er achter het raam ligt of gebruiken het gebroken raam om hendels en sloten van binnenuit te bereiken.

Doordat met het ingooien van ruiten er relatief veel geluid van af kan komen is dit niet de meest gebruikte vorm van inbreken, maar door de snelheid of op afgelegen bedrijfspanden of boerderij woningen kan de methode zeer effectief zijn

Wat u kunt doen:
Zorg er altijd voor dat u waardevolle spullen uit het zicht haalt en niet voor het raam plaatst, en leg indien mogelijk makkelijk te pakken handformaat stenen niet bij het raam in de buurt. 

Ornamentglas of vitrages en gordijnen verhinderen ook het zicht door ramen en veiligheidsglas zorgt ervoor dat het raam niet uit elkaar spat na de impact.

Dubbel glas bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende spouw ontstaat.

Dubbel glas wordt toegepast in ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie. Bij enkel glas zal de warme lucht binnenshuis aan het glas afkoelen en onder bepaalde omstandigheden treedt condensatie op de ruit op wanneer de temperatuur buitenshuis lager is.

Het glas geeft de warmte door naar buiten. Bij dubbel glas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht of een inert gas daartussen (niet luchtledig zoals soms wordt gedacht). Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven.

De lucht in de tussenruimte moet zo droog mogelijk zijn, omdat anders condens zou optreden. Dit kan men merken aan een wazige schijn in de ruit of soms zelfs water beneden in de ruit.

Warmtetransport door de luchtlaag gebeurt door convectie (het circuleren van de lucht binnenin het dubbel glas) en straling.

Door het gebruik van zwaardere (edel)gassen wordt de warmteoverdracht door convectie verminderd. Ook kan het glas drievoudig zijn uitgevoerd met twee luchtlagen (bij 1 dikke luchtlaag zou te veel circulatie van de lucht optreden).

Deurbeveiliging
stalen kern

1) Stalen kern.
Alle profielen zijn voorzien van een 2mm dik hardstaal gebogen kern.

veiligheidsglas

2) Veiligheidsglas.
Met veiligheidsglas bent u ook beschermt tegen het intikken van het glas.

verstevigd pvc

3) Panelen gevuld met versterkt polystyreen.
Alle pvc panelen zijn gevuld met versterkt polystyreen voor een verstevigde en isolerende werking.

scharnier

4) Zware kwaliteit scharnieren.
Voorkomen het opwippen en openbreken van de scharnierpunten.

cilinder

5) BKS Cilinder.
Standaard geleverd met 3 sleutels per cilinder en een cilindermontageschroef. DIN 18252 zekerheidsklasse 3 met antiboor belemmering en bescherming tegen kloppen.

meerpuntssluiting

6) Meerpuntssluiting.
Doordat de deur op drie of meer punten sluit is het niet meer mogelijk de deur te ontzetten op het sluitende punt.

In een uitgebreide samenwerking tussen raam fabrikanten, politie en verzekeringsmaatschappijen zijn er een aantal beveiligingsklassen voor ramen en deuren geintroduceerd. Deze klassen staan genoteerd in de Duitse DIN V ENV 1627/2011.

Voor deuren zijn er zes veiligheidsklassen die per stap de inbraakbeveiliging verhogen.

De weerstand klassen zijn gebaseerd enerzijds op de resistentieduur (hoe lang houdt de deur geweld tegen), en anderzijds voor het type dader (gelegenheidsinbreker, gerichte inbraken, professionele criminaliteit, etc).

• Beveiliging klasse RC 1 N Kozijnen en deuren in deze zekerheid klasse bieden de minste bescherming tegen inbraak.

Aangeraden wordt om deze deuren alleen te gebruiken op plaatsen waar zeer moeilijk bij te komen is, zoals bijvoorbeeld balkondeuren in flatgebouwen.

Uit de gevoerde inbraak testen bleek dat een kozijn van de veiligheid klasse RC1N de gelegenheidsinbreker rond 3 minuten weerstand geeft – 3 minuten lijkt misschien niet veel,

maar uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde inbreker het na 1 a 2 minuten voor gezien houdt en een volgend slachtoffer uitzoekt – Echter wordt het venster alleen beschermd tegen grof geweld.

Dit omvat oa. trappen, schouder worpen of een poging om het venster te scheuren. Ook bezit het kozijn geen veiligheidsglas, het glas kan ingeslagen worden.

• Beveiliging klasse RC 2 N Inoutic Veiligheidsklasse 2 toont een aanzienlijke stijging van de inbraak bescherming.

Hoewel geen veiligheidsglas wordt toegepast, wordt het venster zo verankerd in het kozijn dat het niet kan worden geopend met eenvoudig gereedschap (schroevendraaier, koevoet, handgereedschap) binnen drie minuten.

Dergelijke deuren zijn geschikt voor de bovenste verdiepingen of in het zicht liggende deuren. Het kozijn bezit onder meer over driepuntssluitingen, SKG beslag en cilinders die niet meer dan 3mm uitsteken.

Met eenvoudige hulpmiddelen, zoals wiggen of schroevendraaiers, is het draaideel niet uit het kozijn te tillen.

• Beveiliging klasse RC 2 Inoutic met veiligheidsglas De inbraak bescherming voor de kozijnen voorziet evenals de voorganger ruim voldoende in drie minuten weerstand.

Maar wordt opnieuw geoptimaliseerd tegen inbraak van gelegenheidsdieven doordat in plaats van de normale HR++ beglazing veiligheidsglas wordt gebruikt.

Veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee afzonderlijke ruiten die onderling zijn verbonden door middel van een kleefmiddel en transparante film.

Vergelijkbaar zijn voorruiten van autos en het staat ook wel ??bekend als gelaagd glas. Het veiligheidsglas zorgt ervoor dat het glas niet kan worden ingegooid met een steen of hamer.

• Beveiliging klasse RC 3 Inoutic uitgebreid met zwaarder deurbeslag Vanaf deze veiligheidsklasse, heeft de kunststof deur een inbraak bescherming die een weerstand

van ten minste vijf minuten volbrengt en zich voornamelijk leent voor de duurdere villawijken met meer gerichte inbraken. Het kozijn bezit over veiligheidsglas en minimaal SKG twee sterren beslag.

• Beveiliging klasse RC 4 Kozijnen en deuren met de klasse 4 worden gebruikt in gebouwen voor zakelijke doeleinden met een hoog niveau van bescherming.

De weerstand klasse bepaalt dat een ervaren dader niet binnen tien minuten toegang heeft tot het gebouw, ook niet met het gebruik van zware gereedschappen.

• Beveiliging klasse RC 5 Een venster met deze inbraak bescherming houdt zelfs haakse slijpers met een schijfdiameter van 12,5 centimeter tegen.

• Beveiliging klasse RC 6 Voor bankgebouwen, of bedrijven die grote hoeveelheden contant geld verwerken is de hoogste veiligheidsklasse 6. De weerstandsklasse houdt een duurzame inbraakpoging met zware apparatuur tegen van twintig minuten.

De weerstand klassen RC 1 N, RC 2 N en RC 2 dekken ongeveer 85 procent van alle inbraakvormen.

Vergelijkbare berichten