5 Beste autobandenstandaard voor winter – zomerbanden

Een autobandenstandaard is een handige en veilige manier om autobanden op te bergen wanneer je ze niet gebruikt. Hier zijn enkele tips voor het veilig opbergen van autobanden op een bandenstandaard:

Schone banden: Voordat je de banden opbergt, zorg ervoor dat ze schoon en droog zijn. Verwijder eventueel modder, stof en vuil om te voorkomen dat deze de banden aantasten tijdens de opslag.

Luchtdruk: Controleer en behoud de juiste luchtdruk in de banden. Een te lage druk kan vervorming van de banden veroorzaken, terwijl een te hoge druk kan leiden tot spanning in het materiaal.

Bandenlabels: Markeer elke band met informatie zoals de positie op de auto (bijvoorbeeld voor of achter), het type band (zomer, winter, all-season) en de kilometertellerstand op het moment van verwijdering. Dit helpt je bij het volgende gebruik om de banden op de juiste manier te installeren.

Opslagplaats: Plaats de bandenstandaard op een schone, droge, koele en goed geventileerde plaats. Vermijd direct zonlicht en extreme temperaturen, aangezien deze factoren de banden kunnen beschadigen.

Vermijd gewicht: Leg geen zware voorwerpen opgestapeld boven op de banden, omdat dit de banden kan vervormen.

Beugels en haken: Als je een bandenstandaard met beugels of haken gebruikt, zorg er dan voor dat de banden gelijkmatig en stevig zijn bevestigd. Dit voorkomt dat ze vallen of omrollen.

Ruimte tussen de banden: Laat wat ruimte tussen de banden op de standaard, zodat ze niet tegen elkaar schuren of vervormen.

Regelmatige rotatie: Als je de banden voor langere tijd opbergt, draai ze dan om de paar maanden om om te voorkomen dat ze platte plekken ontwikkelen.

Bescherming tegen UV-straling: Als de banden worden opgeslagen op een locatie waar ze blootstaan aan zonlicht, overweeg dan het gebruik van beschermhoezen of een donkere doek om de banden te beschermen tegen UV-straling.

  1. Controle en onderhoud: Regelmatige inspectie van de banden is belangrijk. Controleer op tekenen van beschadiging, zoals scheuren, inkepingen of onregelmatige slijtage.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je banden veilig en in goede staat worden opgeslagen op een autobandenstandaard.

Dit verlengt de levensduur van de banden en zorgt ervoor dat ze klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is.

Om je een goed beeld te geven van deze autobandenstandaard heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie en via de link kan je eenvoudig en snel bestellen.

Carpoint Wielstandaard met hoes aluminium zwart

Deze wielstandaard met hoes van Carpoint is perfect voor het ordenen en opbergen van banden in de werkplaats en garage.

Hij is ideaal voor het opslaan van seizoensbanden, camperbanden, ATV-banden en meer. Bovendien is deze lichtgewicht velghouder gemaakt van aluminium en is hij geschikt voor autovelgen met een bandbreedte van 22,5 cm.

Dankzij de vier kunststof houders kan het rek 4 standaard voertuigbanden moeiteloos op een zwevende manier opbergen, waardoor vervorming door drukverlies wordt voorkomen.

Ook is een handige bandenhoes inbegrepen, om de banden en velgen te beschermen.

Banden Opbergrek voor 4 Banden

De HBM Banden Opbergrek voor 4 Banden, is een veilige manier voor banden opslag thuis. Je stapelt de banden op, maar ze raken elkaar niet. Dit komt doordat de individuele banden leunen op tussenstukjes.

Deze velgenstandaard is dus uitermate geschikt voor de opslag van banden met velg.

Gegevens

Totale hoogte 118 cm
Breedte 45 cm
Diameter Wiel 50 mm
Maximale bandhoogte 23 cm

Carpoint Wielstandaard met hoes aluminium zwart

Deze mobiele wielstandaard met hoes van Carpoint is perfect voor het ordenen en opbergen van banden in de werkplaats en garage.

Hij is ideaal voor het opslaan van seizoensbanden, camperbanden, ATV-banden en meer. Daarnaast is deze mobiele en lichtgewicht velghouder gemaakt van aluminium.

Hij is geschikt voor autovelgen met een maximale diameter van 82 cm en een bandbreedte van 26,5 cm. Dankzij de vier kunststof houders kan het rek 4 standaard voertuigbanden op een zwevende manier moeiteloos opbergen, waardoor vervorming door drukverlies wordt voorkomen.

Verder is deze bandendrager flexibel, want dankzij twee wielen en een zwenkwiel met rem kan je moeiteloos zware banden vervoeren tijdens het wisselen van banden.

Ook is een handige bandenhoes inbegrepen, om de banden en velgen te beschermen.

Bandenrek inklapbaar, gegalvaniseerd staal, kleur zwart, winterbanden, opslag

Dit inklapbare bandenrek is de perfecte oplossing voor het bewaren van banden in je garage of op je werkplaats. Het is ideaal voor het bewaren van seizoensbanden, camperbanden, ATV banden en meer.

Dit wandgemonteerde bandenrek is gemaakt van sterke, duurzame stalen buizen en heeft een draagvermogen tot 90 kg. De breedte is verstelbaar tussen 81 en 122 cm, waardoor het rek makkelijk genoeg ruimte biedt aan ten minste 4 standaard banden.

Dit bandenrek kan snel aan de wand worden gemonteerd, en platgeklapt worden tegen de muur, wanneer hij niet wordt gebruikt. Hij kan ook gebruikt worden om fietsen en andere spullen op te slaan.


Kenmerken

  • Kleur: zwart
  • Materiaal: gegalvaniseerd staal
  • Afmetingen (wanneer volledig uitgeklapt): 122 x 71 x 71 cm (B x D x H)
  • Breedte verstelbaar van 81 tot 122 cm
  • Draagvermogen: 136 kg
  • Excl. autobanden
vidaXL-Bandenrek-63x40x180-cm-massief-grenenhout-zwart

Dit houten bandenrek is een uitstekende keuze voor opslag in de garage en biedt veel ruimte om je banden netjes georganiseerd te houden.

Massief grenenhout: massief grenenhout is een prachtig, natuurlijk materiaal. Grenenhout heeft rechte nerven en de noesten geven het een kenmerkende, rustieke uitstraling.

Stevig en stabiel frame: dankzij het houten frame is het opbergschap stevig en stabiel.

Voldoende opbergruimte: het opbergrek biedt voldoende opbergruimte om 4 banden geordend op te bergen.

Veelzijdig gebruik: het rek is geschikt voor verschillende situaties, zoals garage, magazijn, werkplaats en kelder

Waarschuwing:

dit product moet met de inbegrepen materialen aan de wand gemonteerd worden, om eventueel kantelen/omvallen te voorkomen.

Kleur: zwart

Materiaal: massief grenenhout

Afmetingen: 63 x 40 x 180 cm (L x B x H)

Bandencapaciteit: 4 banden

Bandenhoezen 4 stuks – Voor de Opslag van Winterbanden en Zomerbanden – Bandenhoes – 13 tot 16 Inch

De Bandenhoes, 4 stuks is uitermate geschikt om uw zomer- of winterbanden veilig op te bergen. De reflecterende print op de zijkant geeft aan welke banden waar op de auto moeten worden teruggeplaatst. De tassen zijn voorzien van een handige draagband, zodat ze opgehangen kunnen worden.

Vergelijkbare berichten