Veilig fietsen voor kinderen met diverse hulpmiddelen

Fietsen kunnen we allemaal, maar veilig fietsen op een verantwoordelijk manier wordt weer een ander verhaal.

Ik breng hierbij een aantal veilige tips zodat we allemaal veilig de weg op kunnen gaan.

In 2019 kwamen er in Nederland en België maar liefst 272 fietsers om het leven na een ongeluk. Gelukkig is er een kleine maatregel die je zelf kunt nemen om gevaarlijke situaties beter in te schatten én te voorkomen:

De keuze qua artikelen voor veilig fietsen groeit met de week dit maakt het kiezen niet makkelijker. Om je een beetje te helpen heb ik aantal artikelen voor veilig fietsen voor je op een rij gezet.

De artikelen voor veilig fietsen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik ook een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geef extra informatie . Via de link kun je eenvoudig artikelen voor veilig fietsen bestellen.

Veilig voor o.a. kinderen

Veiligheidspop langs de weg met vlag om te waarschuwen rij zachter hier spelen kinderen

Veiligheidsmannetje 80cm / 150cm Ter bescherming van spelende kinderen in gebieden waar hard gereden wordt Goed zichtbaar alarmeringsteken: fluorescerend groen met reflecterende streep en waarschuwinsgvlag Hoogte is ca. 80 cm, inclusief vlag is dit ca. 130 cm De brede voet kan gevuld worden met zand om omvallen te voorkomen Makkelijk te verplaatsen. Victor Veilig is een veiligheidsproduct waarmee je weggebruikers laat weten dat er (spelende) kinderen in de buurt zijn.

Hoog attentiegehalte
Door de felle groene kleur heeft Victor Veilig een hoog attentiegehalte voor automobilisten en andere weggebruikers.

Fietsvlag Edge Oranje – Veilig door het verkeer

Kinderen goed zichtbaar in het verkeer. Vrolijke oranje vlag voor op je fiets van Edge. Zo ben je goed zichtbaar voor het verkeer om je heen! Eenvoudige montage tussen wielmoer

Hoogwaardige Fietsvlag kinderfiets roze 
  • Fietswimpelstang: de veiligheidswimpel kan in enkele seconden aan de achteras van fietsen worden gemonteerd. De bevestiging van de wimpelstang gebeurt meestal aan de achterwielas van de kinderwielen: wielmoer losmaken, wimpel plaatsen, wielmoer vastschroeven
  • Tevredenheidsgarantie: de vlaggenmast van de fietswimpel bestaat uit glasvezel, dat geïsoleerd en corrosiebestendig is. De wimpel is gemaakt van hoogwaardig polyester, waterdicht en slijtvast, scheurt niet gemakkelijk
fietsreflectoren

Spaakreflectoren/fietsreflectoren klik hier op voor meer

fietsreflectoren oranje set 2x stuks. Deze kunststof reflectoren zijn eenvoudig met het metalen kliksysteem tussen de spaken van de fiets te klikken. Formaat per stuk: 7,9 x 3,8 cm. Veiligheid/zichtbaarheid in het verkeer met deze fietsspaken reflectors.

Fietsspiegel 

Met de Confident Fietsspiegel is dit verleden tijd! Deze handige fietsspiegel ondersteunt u bij het kijken over uw linkerschouder én over uw rechterschouder, zodat u meer overzicht heeft en de situatie beter kunt inschatten. Dit zal ervoor zorgen dat u veel minder kans zal krijgen op ongelukken. De fietsspiegel is gemakkelijk te monteren op een normale fiets

Fluohesje Kind Rocco
Duidelijk zichtbaar op de fiets

De favoriet van onze designer!Dit sportief fluohesje is gemaakt van een waterafstotende, fluo gele stof en afgewerkt met reflecterende stroken en grafische vormen. De rits, elastische boord en kraag geven dit hesje de stoere uitstraling van een sportief bomberjasje. De kraag is afgewerkt met een contrasterende mesh-stof. De reflecterende details aan de rits, zoom en boord maken je extra zichtbaar in het donker.Twinning is winning! Dit stoere fluohesje is ook beschikbaar voor volwassenen.

Fietsbel

mini fietsbel, gemakkelijk te gebruiken en van hoge kwaiteit.
– perfect installeren op uw fiets(stuurmontage)
– metaal-plastic

Fietshelm kinderen

Kinderfietshelm met veiligheidslampje – Vlinderpatroon – FietsHelm voor kinderen tussen de 1 en 2 jaar – Extra veilig door InMold – R2 – Lucky – Maat XXS (46 – 50cm)

veilig

Ben jij op zoek naar een mooie en veilige fietshelm voor kinderen? Dan moet je de Lucky kinderfietshelm zeker overwegen! Deze fietshelm is voor de allerkleinsten en is heel erg veilig met een hoog comfort. De print van de helm maakt het voor kinderen heel erg aantrekkelijk om de helm op te doen. De helm is geschikt voor kinderen die achterop zitten of die voor het eerst zelf gaan fietsen.

Veilig
Naast dat de helm heel erg leuk is om op te doen voor kinderen, is de helm ook nog eens heel veilig. De helm is gemaakt met InMold-technologie, hierdoor geeft de helm optimale bescherming bij een val of stoot. InMold-technologie zorgt er ook voor dat de helm niet zo zwaar is. De helm heeft een ingebouwd lampje voor extra zichtbaarheid.

Paw Patrol fietshelm – Blauw Rood – 51 – 55 cm – Jongens en Meisjes

De Volare Paw Patrol fiets-/ skatehelm Junior heeft de volgende kenmerken: De Volare Paw Patrol Bicycle-Skate Helmet voor kinderen is uitstekend te gebruiken bij het skaten en fietsen. De helm dient als bescherming van het hoofd bij botsingen en valpartijen. Aan de achterzijde zit een draaischijf om de pasvorm aan te kunnen passen. De verstelbare kinband is voorzien van een snelsluiting.

Klik hierop voor nog veel meer kinderfietshelmen

_______________________________________________________

Vergelijkbare berichten