Veiligheidstips bij het gebruik van een wandelstok kopen voor senioren

Voor senioren die moeite hebben met mobiliteit en stabiliteit kan een wandelstok een waardevol hulpmiddel zijn om hen te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten. Een wandelstok biedt extra stabiliteit, vermindert het risico op vallen en vergroot het vertrouwen bij het lopen.

Een wandelstok kan een handig hulpmiddel zijn voor senioren die last hebben van artrose of reuma. Beide aandoeningen kunnen gewrichtspijn, stijfheid en verminderde mobiliteit veroorzaken. Een wandelstok kan ondersteuning bieden bij het lopen en het verminderen van de belasting op de gewrichten.

In deze blog bespreken we de voordelen van het gebruik van een wandelstok voor senioren en geven we enkele tips voor het kiezen en gebruiken van een wandelstok.

Een wandelstok biedt extra stabiliteit tijdens het lopen, vooral op oneffen terrein of gladde oppervlakken. Het fungeert als een extra ondersteuningssysteem om het evenwicht te bewaren en het risico op struikelen of vallen te verminderen. Senioren kunnen zich zelfverzekerder voelen tijdens het lopen en een groter gevoel van veiligheid ervaren met een wandelstok.

Toename van mobiliteit: Een wandelstok kan senioren helpen om grotere afstanden af te leggen en deel te nemen aan activiteiten die anders moeilijk zouden zijn. Het biedt extra ondersteuning tijdens wandelingen in de natuur, het bezoeken van winkels, markten of sociale evenementen. Het vergroot de mobiliteit en helpt senioren om actief te blijven en hun onafhankelijkheid te behouden.

Om je een goed beeld te geven van deze wandelstok heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie en via de link kan je eenvoudig en snel bestellen.

Wandelstok verstelbaar 73 -96 cm zwart

Deze wandestok is voor zowel links als rechtshandigen te gebruiken.
De wandelstok heeft een comfortabele grip met een duurzaam kunsstof handvat. De loopstok is voorzien van een rubber uiteinde voor de veiligheid.

Kenmerken:

  • Ergonomisch kunststof handvat
  • Instelbaar in hoogte (10 standen)
  • Kleur: zwart met donker plastic handvat
  • Hoogte tot handgreep (cm): 730×960
  • Maximale gewicht gerbuiker (kg): 100
Wandelstok – Opvouwbaar – Verstelbaar – Incl. LED-licht en SOS-alarm – Loopstuk Ouderen – Inklapbaar – 86-97 cm – Incl. Batterijen

De Grobbie Wandelstok weegt minder dan 1 kilo. De hoogte is verstelbaar van 86 – 97 cm en de stok heeft een draagkracht tot 110 kilo. Dat maakt de stok uitzonderlijk licht en toch super stevig. De stok heeft een stabiele basis en die 360 graden kan draaien. Hierdoor is de Grobbie Wandelstok veilig te gebruiken tijdens elke wandeling.

Ergonomische handgreep
De Grobbie Wandelstok is ergonomisch ontworpen. De comfortabele handgreep zorgt ervoor dat de hand minder snel vermoeid raakt, de druk op de pols wordt verlicht en spierkrampen worden voorkomen. Maak wandelen comfortabel met de Grobbie Wandelstok.

Ingebouwd SOS Alarm systeem
Deze wandelstok heeft een ingebouwd SOS Alarm systeem. Mocht er onderweg iets gebeuren kunt u dat met 1 druk op de knop laten weten aan uw omgeving.

Inklapbare wandelstok

De Grobbie wandelstok is eenvoudig inklapbaar. Door het handige systeem is de stok binnen een paar seconden ingeklapt. Hierdoor is deze makkelijk op te bergen maar ook gemakkelijk mee te nemen op reis. De wandelstok komt met een clip die ervoor zorgt dat de stok opgevouwen blijft wanneer deze wordt opgeborgen.

Ingebouwde led verlichting

Zie elk obstakel door de heldere ingebouwde led verlichting. Hierdoor kunt u ook veilig wandelen in het donker en wordt struikelgevaar tot het minimum beperkt. De led verlichting werkt op twee AAA-batterijen. Deze zijn inbegrepen.

Nylon polsband

De wandelstok beschikt over een nylon polsbandje, die voor extra veiligheid zorgt

Dus bent u opzoek naar een nieuwe wandelstok? Ga dan voor deze 3 in 1 wandelstok van Grobbie!

Drive Medical Opvouwbare Wandelstok HurryCane | Beweegbare drie poot dop | Rood

De opvouwbare Hurrycane wandelstok zwart is een lichtgewicht aluminium stok. De onderkant van de wandelstok zwenkt 360° wat de stok erg dynamisch maakt waardoor de stok bijna op elke ondergrond goed uit de voeten kan. Wanneer u de wandelstok op de grond plaatst, past deze zich moeiteloos aan op de ondergrond.

Daarom zorgt de Hurrycane wandelstok voor veel stabiliteit tijdens het lopen. U kunt de wandelstok in zijn geheel opvouwen. De opvouwbare wandelstok heeft een ergonomische handgreep en biedt u daarom veel comfort. De wandelstok kunt u eenvoudig in hoogte verstellen in maar liefst 8 verschillende standen.

  •  Keuze uit 4 verschillende kleuren
  •  Opvouwbaar
  •  Verstelbaar in 8 standen
Wandelstok Gastrock Soft Step-Derby – in hoogte verstelbaar – zwart

Slanke wandelstok van aluminium met een ergonomisch Derby handgreep van kunststof. De stok is in hoogte verstelbaar en heeft een satijnen zwarte afwerking. Met chromen ring en rubberen uiteinde.

Wandelstok Gastrock Ergonomisch Kers – in hoogte verstelbaar – zwart

Stabiele wandelstok met een Derby handgreep van gemaakt van kersenhout. De stok is in hoogte verstelbaar en heeft een satijnen zwarten afwerking. Met zwarte chroomring en rubberen uiteinde.

Vergelijkbare berichten