|

7 Beste wegbebakening

Vind hier verschillende soorten wegbebakening.

Werken langs de weg brengt bepaalde risico’s met zich mee die je niet snel op andere plekken vindt. Voor een groot gedeelte heeft dit te maken met het feit dat er bijna altijd sprake is van een bepaalde interactie tussen de mensen die aan het werk zijn en verkeersdeelnemers. Je snapt natuurlijk dat veiligheid van cruciaal belang is.

Je wilt veilig aan het werk zijn, en dat betekent een aantal zaken: je moet zelf veilig kunnen werken, weggebruikers moeten veilig blijven terwijl jij jouw werkzaamheden uitvoert, maar jouw werkzaamheden mogen ook de veiligheid van weggebruikers niet in gevaar brengen. Goede wegbebakening is een essentiële voorwaarde voor veiligheid tijdens werken langs de weg.

Wegbebakening komt in verschillende soorten. Alle vormen van wegbebakening hebben als doel om de veiligheid te vergroten en te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Dat is absoluut nodig, want helaas vinden er nog steeds te veel ongelukken plaats tijdens werkzaamheden langs de weg. Je kunt dus nooit voorzichtig genoeg zijn. Bij ARBO winkel vind je belangrijke vormen van wegbebakening om te zorgen voor veilige situaties.

Verkeerskegel

De verkeerskegel is oranje en valt goed op in het verkeer. Daarnaast heeft deze pylon een witte band(en). Deze kegels komen in verschillende maten.

  • verkeerskegels van 30 cm
    • witte band van 10 cm hoogte. De voetplaat is 23,5 x 23,5 cm
  • verkeerskegels van 50 cm
    • twee witte banden van 9,5 cm hoogte. De voetplaat is 28,5 x 28,5 cm

De 50 cm verkeerskegel kan ingezet worden bij vrachtwagens en bestelbussen met een laadklep. Hiermee zorg je ervoor dat de hoeken goed opvallen van de klep. Tijdens spellen op het veld of in een gymzaal is een pion van 30 cm ideaal om in te zetten voor bepaalde spelvormen.

Afzetlint 500 m rood-wit

Afzetlint valt erg goed op door het rood en witte ontwerp en wordt geleverd in een handig dispenser doosje! Doordat er 500 m op de rol zit kun je gemakkelijk een gebied afzetten. Dit kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk aan een ongeluk, of bijvoorbeeld iets dat is omgevallen en nu voor een deel op de weg ligt. Afzetlint valt er op en draagt bij aan het voorkomen van ongelukken.

Markeringslint 500 m Geel-zwart

Markeerlint valt erg goed op door het zwart en gele ontwerp en wordt geleverd in een handig dispenser doosje! Doordat er 500 m op de rol zit kun je gemakkelijk een gebied markeren.

Dit type lint is 5 cm breed en zit op een rol van 500 meter. het lint is bestemd voor tijdelijk gebruik

Vloer markeringstape Zwart – Geel klevend

Deze vloer markeringstape zwart – geel valt erg goed op door het geel en zwarte ontwerp en is zelfklevend! Zo kun je gemakkelijk een gebied markeren of waarschuwen voor een obstakel.

Deze tape is 5 cm breed zit op een rol van 33 meter. De tape is bestemd voor tijdelijk gebruik.

Opvouwbare Gevarendriehoek

De opvouwbare gevarendriehoek is gemaakt van sterk ABS plastic. Omdat het ontwerp opvouwbaar is bespaart hij ruimte en is hij ideaal voor het opbergen in een voertuig, wat nu wettelijk verplicht is in veel landen.

De gevarendriehoek is zeer geschikt voor gebruik na ongelukken of pech om zo extra veiligheid te bieden tijdens het wachten langs de weg. De gevarendriehoek helpt met het voorkomen van een ongeluk.

Veiligheidshesje geel

Het veiligheidshesje zorgt voor veiligheid op de werkvloer, in openbare ruimtes en tijdens evenementen. Door de kleur geel valt het veiligheidshesje extra goed op. Het hesje heeft horizontale reflecterende strepen die oplichten in het donker. Het hesje is gemaakt van 100% polyester en heeft een klittenband sluiting. Door het dragen van deze veiligheidshesjes zorg je ervoor dat je bij een calamiteit goed opvalt. De maat is M of XL en daardoor geschikt voor iedere volwassene.

Het veiligheidshesje is gemaakt volgens de veiligheidsnorm EN ISO 20471 en daardoor geschikt voor op de openbare weg.

Oorkappen

De oorkappen ARBO centrum met hoofdband zijn zeer geschikt voor de meeste werkomstandigheden. Hij is erg comfortabel door de met schuim gevulde oorkussens die je makkelijk kan vervangen. Door de afstel mogelijkheden van de hoofdband is deze makkelijk af te stellen en zijn de oorkappen geschikt voor alle hoofdafmetingen.

De oorkappen zijn geschikt voor omgevingen met zeer hoge geluidsniveaus en heeft een gemiddelde dempingswaarde van SNR 33 dB.

  • SNR dB28 dB / 30 dB / 33 dB
  • Type oorkapPassief
  • ModelHoofdband
  • NormeringEN 352-1

Vergelijkbare berichten