Beveilig jezelf in het openbaar

Het gevoel van veiligheid op straat kan echter voor veel mensen een belangrijke kwestie zijn.

Het is begrijpelijk dat sommige mensen zich onveilig kunnen voelen tijdens bepaalde situaties of in bepaalde omgevingen. Veiligheid is een complexe kwestie die wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals criminaliteitscijfers, verlichting, aanwezigheid van andere mensen, sociale omgeving en persoonlijke ervaringen.

Als je je veiliger wilt voelen tijdens het lopen op straat, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen:

 1. Wees alert en bewust van je omgeving. Let op verdachte personen of situaties en vermijd indien mogelijk potentieel gevaarlijke situaties.
 2. Loop op goed verlichte en drukke wegen, vooral ’s avonds laat. Vermijd afgelegen of slecht verlichte gebieden.
 3. Probeer met anderen samen te lopen wanneer mogelijk, vooral ’s nachts.
 4. Houd waardevolle spullen uit het zicht en zorg voor een veilige manier om je bezittingen te dragen, bijvoorbeeld door ze dicht bij je te houden en ze niet openlijk tentoon te stellen.
 5. Maak gebruik van persoonlijke veiligheidsmaatregelen, zoals het dragen van een fluitje, het hebben van een telefoon bij de hand of het informeren van iemand over je route en verwachte aankomsttijd.

Het is ook belangrijk om de veiligheidsmaatregelen en richtlijnen van je lokale gemeenschap en autoriteiten op te volgen. Ze kunnen informatie verstrekken over specifieke veiligheidsrisico’s en tips geven over hoe je jezelf kunt beschermen.

Hoewel het nemen van voorzorgsmaatregelen belangrijk is, is het ook essentieel om te onthouden dat het gevoel van veiligheid subjectief kan zijn en kan worden beïnvloed door persoonlijke ervaringen en percepties.

Het is belangrijk om zorg te dragen voor je eigen veiligheid, maar ook om te streven naar veilige en inclusieve gemeenschappen waarin iedereen zich vrij en veilig kan voelen.

Defensiv. – Zelfverdediging sleutelhanger – 8-delig – butterfly – alarmsysteem – hot item – self-defence keychain

Wordt u wel eens lastig gevallen op straat? Heeft u een onveilig gevoel wanneer u ’s avonds over straat loopt? Bevindt u zich in een noodtoestand maar bent u niet in staat om hulp te roepen? Dan is de zelfverdediging sleutelhanger iets voor u! De sleutelhanger is universeel en bedoeld om u een veiliger gevoel te geven.

De zelfverdediging sleutelhanger is een set van 8 artikelen en bestaat uit:

 • Kubotan;
 • Geluidsalarm (hoorbaar tot 30 meter) inclusief LED-lamp;
 • Zakmes in de vorm van een sleutel;
 • Window breaker;
 • Fluitje;
 • Deuropener / flesopener;
 • Polsband;
 • Pompom (ook ideaal als stressbal).

De sleutelbos ziet er niet alleen trendy uit, maar zorgt er voor dat u met een veilig gevoel over straat gaat! Deze set is beschikbaar in verschillende kleuren, namelijk: zwart, roze, blauw en tijgerprint. De sleutelhanger is aan te raden voor een leeftijd van 18 jaar en ouder, indien u jonger bent raden wij u aan om advies te vragen over het gebruik aan een volwassene.

Bekend van TikTok, nu ook in Nederland verkrijgbaar!

Kubotan.
De kubotan is ervoor bedoeld om de aanvaller een pijnprikkel te geven zodat u voor uzelf een vluchtweg kunt creëren. Het is niet bedoeld om iemand schade te brengen, hierdoor is de kubotan volledig legaal in Nederland. Bij gebruik van de kubotan zijn de meest effectieve drukpunten de gevoelige delen van het lichaam.

TIW 2.0 Kleur Kleef gel spray met flip-top dop – Verbeterde uitvoering 40 ml – Alternatief Pepperspray – Persoons bescherming

TIW 2.0 2023 colour Klevende gel spray met flip-top dop – 40 ml Self Defense Spray

Hoe werkt de zelfverdedigingsspray met veiligheidsklepje?

1. Richt de Criminal Identifier op je aanvaller.
2. Druk op de knop en spray je aanvaller rood en breng jezelf in veiligheid.
Dankzij de moeilijk verwijderbare rode verf-gel zal de gene die je aanvalt ongeveer 5 dagen lang met een rood gezicht rondlopen. Makkelijk te identificeren!

Nieuw! – Nauwkeurige geljet met groter bereik.
Nieuw! – Minder gevoelig voor wind.
Nieuw! – Geschikt voor binnen en Buiten
Nieuw! – Met flip-top dop
Nieuw! – Klevende kleur gel spray

Kleurgelspray om de dader af te schrikken en te markeren
De TIW-kleurengelspray is irriterend en spuit een sterk klevende, rode voedingskleurstof, die aanvallers afschrikt en de dader betrouwbaar identificeert, zelfs lang na het misdrijf.

Personen Alarm

Personenalarm
100 dB alarmsignaal
Leverbaar in de kleuren: zwart, wit en rood.
Bestellen per kleur is niet mogelijk.

Levering inclusief 3 knoopcel batterijen 1.5V LR44.
Past in ieder tas, jaszak of aan de sleutelring.
U kan hem omgemerkt in de hand houden.
Voor wie geschikt: Buitensporters, Ouderen, Kinderen, vrouwen en alleenstaande personen.
Het harde alarmsignaal schrikt eventuele aanvallers af.

 Zelfverdediging Sleutelhanger Set – 4-delig – met alarm, opbergvakje, hendel en pluche bol
Diverse kleuren

Deze sleutelbos ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt er ook voor dat jij met een veiliger gevoel over straat gaat. Voorzien van een luid alarm dat af gaat wanneer je de safety pin uit het systeem gehaalt wordt, met een ingebouwde zaklamp.

De complete set bestaat uit:

– Het systeem voorzien van geluidsalarm en zaklamp (batterij niet nodig)

– Een hengsel in de kleur naar keuze

– Een opbergzakje in de kleur naar keuze

– Een pluche bol in de kleur naar keuze

Alarm Horloge voor Jongeren en Ouderen Deluxe 4G – Waterdicht – Valdetectie – Gebruiksklaar verzonden – GPS Live Locatie – SOS Horloge

Gebruiksklaar en verzekerd verzonden

Wij als organisatie zijn uniek in het gebruiksklaar afleveren van het horloge. Als u het horloge ontvangen heeft kunt u er direct mee aan de slag. Wij hebben het horloge al volledig geprogrammeerd en geactiveerd. U laadt hem even op en hij kan om de pols. Wel raden wij aan om de handleiding door te nemen en om even een test uit te voeren.

SOS-Knop
Door de SOS knop kan er op ieder moment contact gelegd worden met een contact naar keuze. deze 3 vaste en/of mobiele nummers mag u middels de meegeleverde Nederlandse handleiding invullen. Klikt de drager van het horloge op de SOS-Knop? Dan wordt er een oproep gestart naar 3 mobiele of vaste nummers naar keuze.

Beveilig je buurt

Buurtinformatienetwerken en lokale veiligheid ( boek )

Met deze studie werd nagegaan of buurtinformatienetwerken de lokale veiligheid in een buurt verhogen.

Buurtinformatienetwerken (BIN’s) zijn partnerschappen waarin de politie, buurtbewoners en gemeenten hun krachten bundelen in de strijd tegen criminaliteit. Deze worden vaak opgericht in een buurt vanwege een bezorgdheid over de veiligheid, zoals bij hogere politiecijfers voor diefstallen uit voertuigen, woninginbraak en/of vandalisme.

Met deze studie werd nagegaan of BIN’s de lokale veiligheid in een buurt verhogen. Dit was in België het eerste grootschalig experiment. In tegenstelling tot eerdere buitenlandse studies, werden ook andere aspecten dan criminaliteit onderzocht, namelijk onveiligheidsgevoelens, collectieve weerbaarheid, relaties tussen buurtbewoners en politie, en informatiedoorstroming tussen buurtbewoners en politie.

Deze studie is een benchmark. Professor Hardyns licht toe: “We hebben voor het eerst een aantal belangrijke verschillen kunnen vaststellen tussen buurten met en zonder BIN”. De studie stelt ook informele buurt(preventie)netwerken vast in de vorm van digitale platformen (zoals Facebookgroepen, WhatsApp en Hoplr).

Die zorgen voor opportuniteiten maar ook uitdagingen voor de traditionele BIN’s. De studie stond onder leiding van professor Wim Hardyns van de faculteit Recht en Criminologie van de Universiteit Gent en werd uitgevoerd in opdracht van de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken

Vergelijkbare berichten