5 Beste veiligheidshelmen

Bij werkzaamheden met een verhoogd risico op vallende objecten, is een helm absoluut een vereiste. Afhankelijk van de klus, kun je kiezen voor een losse bouwhelm, een veiligheidshelm met bril, een helm met gehoorbescherming of met een gelaatscherm. Veiligheidshelmen zijn worden onderverdeeld in drie verschillende groepen: een vaste helm, een verstelbare helm met draaiknop en een helm verstelbare helm met een schuifband.

Naast de deze veiligheidshelm vind je ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie .En ook eenvoudig en snel bestellen via Bol.com

Bouwhelm – Wit – Veiligheidshelm voor Volwassenen – incl. Verstelbaar binnenwerk ( diverse kleuren )

De Climax RS-5 veiligheidshelm is ontworpen en gefabriceerd om optimale impactbescherming te bieden tegen objecten zoals stenen, dakpannen, bakstenen en andere items van hetzelfde gewicht en tegen elektrische ontladingen tot 1000V AC of 1500V DC.

Climax verklaart dat onder goede voorwaarden van opslag, de levensduur van de Climax veiligheidshelm 5 jaar is. Deze periode van levensduur begint wanneer de eindgebruiker de helm voor de eerste keer zal gebruiken, onafhankelijk van de productiedatum.

De helm is vervaardigd van geïnjecteerd polyethyleen met hoge dichtheid. Het oppervlak van de helm is glad, met dubbele ribben langs de lengte en een massieve rib met driehoekige dwarsdoorsnede die een grote stijfheid aan de helm biedt. De helm heeft ook een vizier in het midden en een waterrand rond de resterende omtrek. Het interieur van de schaal bevat 6 behuizingen om het harnas te bevestigen.

  • Veiligheidshelm van HDPE
  • Voorzien van zweetband
  • Isolatie tot 1000V AC of 1500V DC
  • Voorzien van verstelbare 6-punts bevestiging
  • Zweetband inbegrepen

Technische specificaties

  • 30 mm slot
  • Gewicht – 322 gram
  • Normering – EN 397 / EN 50365
  • Min. / max. temperatuur – – 10 ºC / + 50 ºC
Climax RG5 Veiligheidshelm – Wit – Verstelbaar met draaiknop

De RG5 veiligheidshelm van Climax is zo ontworpen en geproduceerd om optimale bescherming te bieden tegen impact van voorwerpen zoals stenen, tegels, bakstenen en andere voorwerpen van een vergelijkbaar gewicht. De helmen bieden daarnaast ook bescherming tegen electrische schokken tot 1000Vac of 1500Vdc.

Kenmerken:
– Volgens normen: EN 397:2012 CE Industrieel gebruik, EN 50365 CE
– Materiaal: HDPE
– Gewicht: 322 gram
– Verstelbare draaiknop
– Met 6-punts binnenwerk
– Inclusief zweetband
– Kleur: Blauw

Levensduur:
– Hangt af van de intensiteit van het gebruik.
– Theoretische levensduur is 5 jaar.

3M Peltor G3000 NUV veiligheidshelm Rood

Volgens norm EN 397

Sensor geeft aan wanneer helm aan vervanging toe is
Nu ook in het Neon-groen
Voering is 180° draaibaar met 4-puntsbevestiging
Veiligheidshelm is gemaakt van UV-gestabiliseerd ABS (kunststof)

3M PELTOR veiligheidshelm G3000N

De 3 M veiligheid helm G3000 is ontwikkeld voor in de bosbouw en industriële werknemers. Het is bedoeld voor gebruik in ruwe omgevingen met strenge eisen voor doeltreffende bescherming, uitstekende ventilatie en een maximaal gezichtsveld. Denk hierbij aan situaties met ruimtegebrek en belkimmen van masten.

Deze veiligheidshelm is conform volgens EN 397. De unicator-sensor laat de drager zien wanneer de helm dankzij overmatige UV-bestraling zijn beschermende functie verloren heeft en vervangen moet worden. Zo wordt eventueel letsel voorkomen. Verder heeft de helm een pal instelbare hoofdband, met 180° draaibare 4-puntsbevestiging. Ventileeropeningen kunnen versteld worden, met gemakkelijk vervangbare kunststof zweetband voor meer comfort en hygiëne. Met kort scherm om het zicht zo goed mogelijk te houden.

Specificaties:

Gewicht: ca. 310
Door draaiknop verstelbare grootte van 53 t/m 62 cm
In 5 verschillende kleuren
Materiaal: UV-gestabiliseerd ABS (kunststof)

Veiligheidshelm Transparant Rood – PV60

De Peak View helm met draaiknop is een exclusief gepatenteerd ontwerp. De doorzichtige schelp zorgt ervoor dat de drager naar boven kan kijken zonder het hoofd te hoeven optillen. De extra sterke lichtgewicht polycarbonaat schelp beschermt tegen UV straling. Andere kenmerken zijn het 6-punts textiel binnenwerk, verstelbaarheid middels een draaiknop en een ventilerende schelp voor extra luchtstroom.

Kenmerken.

-CE gecertificeerd
-Exclusief Portwest ontwerp en gepatenteerd model
-Doorzichtige helm om door de klep en opzij te kunnen kijken
-Extra sterke en toch ultra lichtgewicht polycarbonaat buitenzijde
-Ventilerende helm zorg voor een verfrissende luchtstroom rond het hoofd
-UV 400 gestabiliseerd
-6 punts textiel harnas
-Verstelbaar middels draaiknop voor een goede pasvorm
– Inclusief zachte foam zweetband

Normeringen.

-EN 397
-ANSI/ISEA Z89.1 TYPE II (Class C)

Handy – Bouwhelm – Helm Geel – Veiligheidshelm voor Volwassenen – 52 tot 62 CM ( diverse kleuren )

Deze helm is gemaakt om de impact van een vallend object te absorberen. De helm helpt personen te beschermen tegen hoofdtrauma als gevolg van kleine voorwerpen die van bovenaf vallen.

Om maximale bescherming te bieden, moet de helm stevig op het hoofd passen en moet de band goed worden afgesteld. Helmen moeten worden gemonteerd en afgesteld met behulp van de hoofdband en houder voor de vereiste maat. One size fits all door de verstelbare hoofdband (52-62 cm). De voorrand moet naar voren worden geplaatst

Het wordt aanbevolen om de helm regelmatig schoon te maken met alleen warm zeepsop en hem dan af te drogen met een zachte handdoek. De levensduur van de helm kan worden bepaald door de blootstelling aan zonlicht, klimatologische omstandigheden, fysieke en / of chemische blootstelling en de gebruiksfrequentie

Vergelijkbare berichten