5 Beste rookmelders 10 jaar batterij

Verplicht in Nederland
Het is in Nederland sinds 1 juli 2022 verplicht om op iedere woonverdieping van je huis of appartement en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt een rookmelder te hebben. Dit geldt zowel voor koop- als voor huurhuizen.

Een brand kan zomaar ontstaan, ook midden in de nacht terwijl je slaapt. De giftige rook zorgt ervoor dat je bewusteloos kan raken en niet wakker wordt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je op tijd wakker wordt als er brand uitbreekt.

Het ophangen van rookmelders zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt en snel kunt handelen in levensbedreigende situaties. Veel mensen weten niet dat een rookmelder maximaal 10 jaar meegaat. Check daarom de datum op je rookmelders zodat je om de 10 jaar een nieuwe aanschaft en altijd goedwerkende rookmelders in huis hebt.

Bescherm jezelf en je familie door tijdig te kunnen handelen bij brand

Rookmelder met geïntegreerde batterij van 10 jaar waardoor je tussentijds de batterij niet hoeft te verwisselen.

Naast de deze  brandmelder  vind je ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie .En ook eenvoudig en snel bestellen via Bol.com

Smartwares 10.006.74 Rookmelder – Inclusief 10 jaar batterij – 10 Jaar sensor – 85 dB – Q Label

De rookmelders van Smartwares maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is milieuvriendelijk. De batterij van de RM218 Rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterijen.

De rookmelder is uitgerust met een slaap- en pauzestand. De slaapstand kan gebruikt worden om de rookmelder tijdelijk uit te schakelen, dit is bijvoorbeeld handig als de batterij midden in de nacht bijna leeg is en je de waarschuwingstoon tijdelijk uit wil zetten. Daarnaast kan de pauzeknop gebruikt worden als er sprake is van vals alarm.

Installatie
Om er zeker van te zijn dat je bij brand tijdig gewaarschuwd wordt, wordt aangeraden om op iedere verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. We raden aan om in elke ruimte waar je door moet gaan als je moet vluchten, te voorzien van een rookmelder, zoals een gang, overloop of trap.

Rook stijgt op en daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. De Smartwares rookmelders zijn draadloos waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. Door de beveiligingspin kan de rookmelder alleen gemonteerd worden als er een batterij in zit.

FireAngel ST-622 Rookmelder – Verbeterde 10 jaar batterij – Opvolger van ST-620

Plaats een rookmelder op elke verdieping. Of nog beter in elke slaapkamer.

De FireAngel ST-622-BNLT rookmelder is de opvolger van de veel verkochte FireAngel ST-620. Deze high-end betrouwbare rookmelder is uitgerust een 10 jaar accu met de speciale THERMOPTEK® technologie. Hierdoor worden rook en vuur nog sneller opgemerkt. De ST-622 heeft een hoogwaardige afwerking.

Nieuw aan de ST-622 is de Panasonic 10 jaar accu en de Sleep Easy functie: hiermee kan je de rookmelder 8 uur uitzetten (bijv. als je een vals alarm hebt).

Meest verkochte 10 jaar melder

Hoge kwaliteit melder

Aanbevolen door Brandweer

Meest verkochte 10 jaar melder

Hoge kwaliteit melder

Slimme Rookmelder WiFi – 10 jaar batterij – Smart rookmelder met app Tuya & Smartlife

De slimme rookmelder met WiFi zorgt dat jij op tijd gewaarschuwd wordt bij rook- en brandgevaar, met luid signaal en via de app! De draadloze rookmelder heeft hooggevoelige fotoelektrische sensoren met maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het detecteren van rook. En dat alles in een modern design & met WiFi!
De slimme rookmelder is eenvoudig te monteren.

Foto-elektrische sensor van 10 jaar

Een foto-elektrische sensor, ook wel foto-elektrische rookmelder genoemd, is een soort rookmelder die een lichtstraal gebruikt om de aanwezigheid van rook te detecteren. Wanneer rook de detector binnendringt, wordt de lichtstraal verstrooid, die vervolgens wordt gedetecteerd door een sensor. De sensor stuurt een alarmsignaal naar het bedieningspaneel van de rookmelder, die het alarm activeert.

Foto-elektrische rookmelders zijn effectiever in het detecteren van rook van langzaam brandende branden, zoals die veroorzaakt door smeulende materialen zoals sigaretten of oververhitte elektrische bedrading. Ze zijn minder gevoelig voor vals alarm veroorzaakt door kookdampen of stoom, waardoor ze de beste keuze zijn voor gebruik in residentiële en commerciële omgevingen. Na 10 jaar dient de sensor vervangen te worden, volgens EU-richtlijnen.

ELRO FS8010 Rookmelder Compact Design 10 Jaar Batterij – Voldoet aan EN 14604

De ELRO FS8010 Compact Design Rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij brand. Deze melder beschikt over een batterij 10 jaar lithium batterij. Hierdoor ben je dus maar liefst 10 jaar beveiligd, zonder dat je de batterij hoeft te vervangen.

Deze mooie design melder van ELRO beschikt over een hoge kwaliteit optische sensor. Deze sensor reageert snel op brand, geeft minder vaak vals alarm en is erg milieuvriendelijk. Bij brand geeft de rookmelder een alarm van maar liefst 85dB. De ELRO FS8010 voldoet aan de Europese norm EN14604. Verder geeft ELRO maar liefst 10 jaar garantie op deze rookmelder.

Wij raden aan om op iedere verdieping van je woning minimaal één rookmelder te plaatsen. Plaats een rookmelder altijd tegen het plafond. De beste plekken om een melder te plaatsen zijn onderdeel van je vluchtroute, bijvoorbeeld op de gang, overloop en trappen.

Fiux FXS-1 Rookmelder – 10 Jaar batterij – Met magneet montage – Ultra dun

Beveilig jezelf en jouw omgeving met behulp van deze Fiux rookmelder! Met deze rookmelder word jij namelijk gewaarschuwd in dreigende situaties. De rookmelder is voorzien van zeer gevoelige sensoren, we zorgen voor een supersnelle responstijd. Daarnaast heeft de rookmelder een luid alarm. Ontdek nu alle voordelen van onze Fiux rookmelder!

Eigenschappen & Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk – Onze rookmelder is gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te installeren met onze meegeleverde montage set, die zowel een magnetisch pad als een schroeven set bevat. Dit zorgt voor een stevige en stabiele montage. Daarnaast beschikt de rookmelder over een onopvallend en ultradun design. De rookmelder is uitgerust met een alarm testknop en is zowel vuur- als stofbestendig. Onze rookmelder kan rook detecteren en controleert 24/7 de luchtkwaliteit, rooksensor, batterij.

In Nederland worden jaarlijks 1 op de 60 woningen door brand getroffen, wat neerkomt op ongeveer 90.000 woningbranden per jaar. Van deze woningbranden waren er meer dan 40 fatale woningbranden. Fatale woningbranden zijn branden waarbij er als gevolg van de brand een dodelijk slachtoffer is gevallen en om dit te proberen te ver komen kunt u rookmelders plaatsen en er zijn slimme rookmelders die een bericht sturen naar uw mobiel als er een brand uitbreekt.

Vergelijkbare berichten